Oravanpyörän hidastus


Tätä blogia ei olisi, ainakaan tällaisenaan, jos en olisi päättänyt tehdä jotain omalle oravanpyörälleni. Jatkuva kiire, stressi ja kuluttava elämäntyyli alkoivat jossain nakertaa omaa jaksamista sekä häiritä päänsisäisen kovalevyn toimintaa ja aloin kyseenalaistaa kaikkea sitä työssä raatamista, jolle olin elämäni omistanut. Vain pidemmillä matkoilla pääsin vähän irti niistä takaraivossa jatkuvasti tykyttävistä työpaineista ja -ajatuksista. Matkat tarjosivat riittävän etäisyyden niin henkisesti, kuin fyysisestikin siihen elämäntyyliin, jonka olin itselleni vaivihkaa hankkinut.

Aloin käsittää, että työtä voi tehdä monella tapaa, eikä koko elämä voi olla pelkkää työntekemistä ja työn ehdoilla venymistä. Halusin vaihtaa oravanpyörän maailmanpyörään, sellaiseen jossa näkee kauas, mutta liikkumisvauhti on riittävän hidas ja välillä pysähdytään pidemmäksikin aikaa paikoilleen olemaan ja fiilistelemään.

Tällainen oravanpyörän hidastaminen  ja parempi hallinta voi merkitä monia asioita: pidempää breikkiä työelämästä, säännöllisiä “minieläkkeitä”, omannäköisempää työtä, uuden innostavan kutsumuksen löytämistä, rennompaa suhtautumista työhön tai työn ja muun elämän sulauttamista tasapainoisemmaksi kokonaisuudeksi. Ajatuksella, että “luo elämän, josta tai jossa ei tarvitse lomaa”. Taloudellinen vapaus ja riippumattomuus ovat keinoja ja tavoitteita, jotka viimeistään antavat mahdollisuuksia hitaampaan pyörässä juoksuun.

Oravanpyöräni pysäytyksen jälkeen aloin pikkuhiljaa miettiä itsenäisempiä tapoja hankkia elantoa, tiesin, että tietynlainen vapaayrittäjyys on tällä hetkellä ainoa mielekäs tapa itselleni tehdä työtä. Tärkeimmältä tuntui, että saisin tehdä ja luoda jotain omannäköistäni, jakaa omista kokemuksistani ja oivalluksistani muille. En halunnut enkä halua enää uuvuttaa itseäni tekemällä työtä, vaan pyrin kohtuullistamaan ja tekemään rennommin, toimien asioiden parissa, joista sytyn ja innostun.

Vapaayrittäjyys merkitsee itselleni tällä hetkellä liikkuvaa läppäriyrittäjyyttä eli diginomadismia.  Diginomadina olo antaa paljon vaihtoehtoja ja vapautta työntekoon samalla, kun voi matkustaa ja elää eri puolilla maailmaa. Myös näistä reissutyön kokemuksista ja mahdollisuuksista jaan ajatuksia ja tietoutta blogissa.

Oravanpyörän hidastus -kategorian postaukset

 

(Visited 12 times, 1 visits today)