Amazon verkkokauppa – tie ulos oravanpyörästä?

Yhä useammat suomalaiset ovat innostuneet verkkokauppiaan urasta, joko oman verkkokaupan tai enenevästi myös maailmanlaajuisen ostosmammutin, Amazonin kautta. Mutta miten haastavaa on Amazon -kaupalla rakentaa vapaampaa tulevaisuutta? Yksi menestynyt Amazon kauppias on Toni Raehalme. Hänen tarinaansa tässä postauksessa.

Mistä Amazon innostus omalla kohdallani alkoi?

Ensinnä pari sanaa siitä, miten itse kiinnostuin Amazonista ja siitä, mikä Amazon myyjän näkökulmasta on.

Amazon on siis jättimäinen verkkokauppa-alusta tai -keskus, jonka kautta yritykset saavat tuotteitaan maailmanlaajuiseen myyntiin siellä, missä asiakkaat jo valmiiksi ovat tuotteita etsimässä. Amazonin kauttahan voi ostaa/myydä (tietyin rajoituksin) lähes kaikkea, mitä vain kuvitella voi ja kauppa käy ympäri maailmaa sijaitsevien Amazon-kauppapaikkojen & logistiikkakeskusten kautta.

Syy siihen miksi niin monet ”tavalliset” ihmiset ovat kiinnostuneet Amazon-myynnistä, lienee ainakin osaltaan Tim Ferrississä ja hänen 4 tunnin työviikko -kirjassaan.

Itsekin innostuin tutkimaan Amazon-myynnin mahdollisuuksia joskus vuosina 2012-2013 sen jälkeen, kun olin Ferrissin kirjan ensi kertaa lukenut. Amazon näyttäytyi yhtenä mahdollisuutena rakentaa sitä vapaampaa elämää, jota olin kovasti alkanut janoamaan.

Tuohon aikaan ei löytynyt vielä juurikaan suomen kielellä tietoa Amazon-myynnin aloittamisesta, että miten se täältäpäin palloa onnistuisi. Katselin kuitenkin erinäisiä jenkkitutoriaaleja, mitä YouTubessa oli tuolloin jo kasapäin.

Fokuksessani oli nimenomaan FBA (fullfilment by Amazon) -myyntimalli, jossa oma tehtävä on etsiä / suunnitella myyvä tuote, hankkia se valmistajalta ja järjestää shippaus Amazonin varastolle, josta eteenpäin Amazon hoitaa logistiikan ostajalle saakka. Omalle kontolle jäisi tämän jälkeen lähinnä tuotteen listaus ja markkinointi.

Ajatukset hautautuivat sitten muutamaksi vuodeksi, kunnes 2017 olin mukana valmennuksessa, missä tutustuin Tonin ja Vikin Amazon-tarinaan. Tuolloin aloin taas orastavasti tuumia Amazonissa myymisen mahdollisuuksia, vaikka se ei vieläkään täysin omalta lajilta tuntunutkaan. Jonkinlainen kipinä on kuitenkin pysynyt kaiken aikaa yllä.

Äskettäin otin yhteyttä Filippiineillä pääosin asustelevaan Toniin ja pyysin häneltä pientä haastattelua blogiin.

Tähtäimessä aika- ja paikkariippumaton bisnesmalli

Toni alkaa olla verkkokauppapiireissä tosiaan jo tunnettu siitä, että hän on yhdessä ystävänsä Vikin (Viktor Villand) kanssa onnistunut rakentamaan varsin menestyksekkään Amazon -bisneksen. Mutta miten tuo kaikki siis oikein tapahtui? Lähdetäänpä kysymään sitä Tonilta itseltään.

Hei Toni, käydään aluksi vähän läpi sinun tarinaasi. Eli kertoisitko kuinka alunperin kiinnostuit Amazon -myynnistä ja mikä oli oma lähtötilanteesi ja tavoitteesi aloitusvaiheessa? 

Olin jo pidempään miettinyt oman bisneksen rakentamista. Oma työurani oli ollut peli- ja IT-alalla, jolla ehdin toimia vuosikymmenen verran. Kun vuonna 2014 työni loppui vähän yllättäen, niin elämä periaatteessa työnsi minut siihen tilanteeseen, että nyt jos koskaan on aika perustaa oma yritys ja päästä irti oravanpyörästä.

Palkkatyössä ollessa koin, että vaikka elämä on helpompaa kuin yrittäjänä, niin ansaintamahdollisuudet ovat huomattavasti rajallisemmat. Vapautta ei myöskään varsinaisesti palkkatyössä ollut. Työnantajalle piti antaa aina se n. 40 tuntia viikossa, halusi tai ei.  Mietin, että pystyn varmasti tavalla tai toisella tekemään saman kuukausipalkan muutamissa tunneissa 160 tunnin sijaan.

Luin paljon erilaisia bisnesblogeja ja inspiroiduin, kun luin esim. Marko Pyhäjärven t-paitabisneksistä. Oli myös silmiä avaavaa lukea Mike Gearyn tarina siitä, miten hän saavutti yksinkertaisella PDF- tiedostolla miljoonan dollarin kuukausimyynnit. Tiesin siis, että mahdollisuuksia kyllä on, kunhan vain avaa silmät. Kaikki on itsestä kiinni. Maailma on ideoita täynnä.

Haeskelin useamman kuukauden ajan hyvää bisnesmallia. Kriteerinä oli, että sen täytyy olla paikka- ja aikasitoutumatonta ja antaa mahdollisuus taloudelliseen riippumattomuuteen.

Pohdiskelin paljonkin erilaisia bisnesmalleja, kunnes törmäsin tähän Amazon-mallin. Tämän jälkeen käytinkin miltei kaiken ajan Amazonin tutkimiseen.

amazon myynti

-Miten pääsit sitten alkuun ja kuinka löysit hyviä tuoteideoita, kaikkeahan tuntuu Amazonissa jo olevan yltäkyllin kaupan?

Hyvä ideoita syntyi jatkuvasti ihan vain Amazonia tutkimalla. Mutta pelkkä idea ilman dataa ei riitä. Homman nimi on se, että etsitään valmiiksi jo hyvin myyviä tuotteita, joissa tarjonta on heikkoa, ja joissa on mahdollisuus tehdä parempi versio tai tarjous tuotteesta.

Yleisin virhe on, että keksitään omasta mielestä hyvä tuoteidea ja käytetään siihen valtavasti aikaa ja rahaa. Tehdään hieno logo, pakkaus ja www-sivut. Julkaistaan tuote ilman mitään todisteita kysynnästä ja lopulta sitten todetaan, että markkinaa ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta se tuote.

Tässä meidän kokemuksen kautta kehittämässämme mallissa tehdään asia toisinpäin ja etsitään suoraan Amazonista tuoteideoita, jotka validoidaan mahdollisimman pienellä budjetilla, ennen kuin aletaan panostaa isompia rahasummia.

-Mitkä tekijät olivat omalla kohdallasi ratkaisevia siinä, että myyntinne Amazonissa lähti sitten jossain vaiheessa kovaan kasvuun?

Meillä meni melkein vuosi, ennen kuin hommat alkoivat kunnolla rullaamaan. Ensimmäinen vuosi (2014-2015) oli yhtä itkua, kun tuotteet jäivät Kaliforniassa tulliin 3 kuukaudeksi lakon takia, ja tuotteissa ilmeni patentti- sekä laatuongelmia. Tai kun lähdettiin liikkeelle tuotteella, jolla ei vaan ollut tarpeeksi kysyntää. Olisimme periaatteessa voineet saavuttaa tuloksia paljon nopeammin, ellemme olisi tehneet niin paljon virheitä.

Kaikkein ratkaisevin tekijä onnistumiseen oli systemaattisuus, johdonmukaisuus ja usko siihen, että onnistuminen on vain ajan kysymys. Työskentelymallimme auttoi ylläpitämään fokuksen, joka on kaiken a ja o. Vaikeuksien jälkeen lopulta kuitenkin saavutimme ensimmäisellä tilikaudella miljoonan dollarin liikevaihdon ja 30 %:n tuloksen.

-Minkätyyppiset tuotteet ovat olleet parhaita hittejä kauppiasurallanne ja onko ratkaisevaa se, mitä myydään vai se miten myydään, millä markkinalla myydään tai kuinka paljon markkinointiin satsataan?

Ratkaisevaa on mitä myydään JA miten myydään. Markkina määrittää kysynnän. Markkina määrittää hinnan. Kilpailu puolestaan määrittää työmäärän. On iso virhe lähteä myymään tuotetta, jossa kilpailu on veristä, koska siitä tulee tuskien taival.

Kova kilpailu tietää ongelmia toisensa jälkeen. Myimme jonkin aikaa Apple Watch -tarvikkeita, joissa kilpailu oli veristä. Kysyntä kyllä oli kovaa, mutta niin oli myös ongelmien määrä. Uusia, parempia versioita tuotteista tuli jatkuvasti, mainoshinnat olivat kovia, hintaa poljettiin alas ja kilpailijat käyttivät epäeettisiä menetelmiä.

Tälle tielle ei ehdottomasti kannata lähteä. Elämä on huomattavasti helpompaa, kun ei tarvitse murehtia kyseisiä asioita. Olemme myyneet tuotteita lähemmäs 10 eri kategoriassa, kaikkea matkailutarvikkeista ruokatuotteisiin ja jokaisesta on löytynyt hittejä.

– Uskoitko aloittaessasi, että pääset miljoonaluokan vuosimyynteihin ja kasvatatte toiminnan ympärille laajan bisneksen?

Tavoitteeni oli heti alusta lähtien rakentaa viidessä vuodessa sadan miljoonan bisnes ja kerroinkin siitä avoimesti, koska se pakotti ottamaan vastuun tavoitteen saavuttamisesta. Tästä saimmekin kuulla paljon kuittailua, kun melkein puoleen vuoteen ei mitään tuloksia tullut. Viktorin ex-pomokin kysyi, “no missäs ne teidän miljoonat ovat?”, mutta päätyi itse myöhemmin ostamaan kurssimme 🙂

Ensin työt – sitten vapaus

-Miten Amazon -myynti ja siinä pärjääminen on muuttanut sinun elämääsi?

Amazon on antanut vapauden. Voin asua missä tahdon, matkustaa ympäri maailmaa milloin vain ja tehdä töitä oman aikataulun mukaan. Amazon avasi silmäni siitä, miten maailma on oikeasti avoin ja kansainvälisen bisneksen voi rakentaa ihan mistä tahansa paikasta, jossa on pääsy läppärille nettiyhteydellä.

Itselläni ei ollut kokemusta yrittämisestä ja tämä on opettanut valtavasti myynnistä ja markkinoinnista, kuten myös firman johtamisesta. Bisnes tuo lisäbisnestä ja olemmekin jo laajentaneet uusille alueille. Tarkoitus ei missään vaiheessa ollut rakentaa pelkästään “Amazon-bisnestä”, vaan laajentaa mahdollisuuksien mukaan. Amazon on vain lähtöalusta yritystoiminnan käynnistämiselle.

-Eli Amazon -verkkokauppabisnes sopii siis täysin reissun päältä pyöritettäväksi ns. paikkariippumattomaan elämäntapaan?

Ehdottomasti sopii. Se oli pääkriteerini bisnesmallia valitessa.

-Paljonko pitäisi varata päivittäin / viikottain työaikaa, jotta voi alkaa saada Amazon -myynnissä tuloksia? Ja kuinka pitkän tähtäimen kuviosta on mielestäsi kyse, jotta pääsisi myös lopulta hölläämään?

Itse tein hulluna töitä Vikin kanssa ekan vuoden. Elämässä ei ollut juuri yhtään mitään muuta kuin perhe ja firma. Ajatukset olivat Amazonissa melkein 24/7. Gary Vaynerchuk sanoi oivasti, “Eat **** for two years and eat caviar for the rest of your life”.

Parisen vuotta itselläkin meni tällä tyylillä, mutta nykyään en juurikaan työskentele Amazonin parissa, koska tiimit Filippiineillä ja Kiinassa hoitavat kaiken.

Voi yleisesti sanoa niin, että saavutetut tulokset riippuu siitä mitä tekee ja miten tekee. Tämä malli on niin passiivista kuin verkkokauppa voi olla, koska ei tarvitse tehdä töitä ihan jokaisen myynnin eteen. Tiedän menestyviä myyjiä, jotka toimivat yksinään ja tekevät vain yhden työpäivän viikossa.

-Millaiset resurssit, kuten aika, raha ja osaaminen pitäisi mielestäsi yrittäjällä olla alkuvaiheessa hyvän startin saadakseen? Mikä on esimerkiksi minimipääoma, jolla toimintaan kannattaa edes lähteä mukaan?

Tärkeintä on oikea suunta, fokus ja nopeus tässä järjestyksessä. Se ei ole kiinni ajasta tai rahasta, mutta osaamisesta ehdottomasti. Jos aikaa ei hirveästi sijoita, niin silloin edistyminen on hitaampaa. Jos rahaa ei paljoa ole, niin silloin virheitä voi tehdä vähemmän.

Me aloitimme aikoinaan muutamalla tonnilla. Jokunen kurssilainen on aloittanut alle tonnilla. Suurin osa ongelmista johtuu siitä, että ihmiset ei yksinkertaisesti noudata ohjeitamme. Jos kurinalaisesti ja nöyränä noudattaa ohjeitamme, niin menestymysmahdollisuus on huomattavasti korkeampi.

-Onko parempi, että myy jotain sellaista, mitä sadat muutkin myyjät myy vai onko ideaa alkaa kehittää omia uniikki -tuotteita tai kokonaisia brändejä?

Kilpailu on määrittävä tekijä. Uniikkituote ensimmäisenä tuotteena on yleensä iso riski ja vikatikki. Järkevämpää on julkaista aluksi tuotteita, joilla on todennettu kysyntä. Tässä on kyse nimenomaan oman brändin rakentamisesta.

-Osaatko arvioida, onko esimerkiksi suomalaisille tuotteille miten potentiaalia Amazonissa?

Varmastikin on, mutta riippuu tietty tuotteesta. Kysynnän voi arvioida hakutermeillä. Suosittelen etsimään omalle tuotteelle suosittua hakutermiä ja sen jälkeen miettimään, miten oma tuote soveltuu ko. hakutermeille. Eli liikkeelle täytyy lähteä hakutermillä.

-Mikä Amazon -myynnissä on haastavinta ja miten ylipäätään saada se oma tuote esiin valtavan massan seasta?

Haastavin on varmaankin muutos ja siihen sopeutuminen. Amazon kun tunnetusti muuttuu jatkuvasti. Tämän takia olemme joka vuosi joutuneet päivittämään kurssia, jossa koulutamme kiinnostuneille Amazon -myyntiä. Näkyvyyttä tuotteille saadaan optimoimalla oma tuotelistaus näkyviin hakutermillä, jolla on hyvin kävijöitä.

Omat opit kurssiksi

-Te siis myös koulutatte nykyisin Vikin kanssa Amazon-myyntiin mukaan haluavia. Mitä teidän kurssilta saa sellaista, jota ei voisi itse opiskella?

Toki itse voi opiskella asioita omin avuin, mutta yleensä siitä tulee huomattavasti haastavampi ja kivisempi polku. Se vie enemmän aikaa ja rahaa, ja riskit ovat isommat. Miksi siis ei sen sijaan noudattaisi jonkun jo hyväksi todettua polkua, jota kulkemalla monet ovat onnistuneet?

Amazonissa on oleellista noudattaa ohjeita ja oppimiskäyrä saattaa olla jyrkkä, joten suosittelen kulkemaan polkua, jota etenemällä on moni muukin menestynyt hyvin.

Kurssiamme päivittämällä pyrimme vastaamaan niihin äsken mainitsemiini, Amazonissa alati tapahtuviin muutoksiin ja tarjoamaan kurssilaisille ajantasaiset opit.

-Sopiiko teidän kurssi ja Amazon-bisneksen starttaaminen myös ihan nettibisnes-noviiseille?

Kurssi sopii noviiseille, sillä asiat opetetaan alusta lähtien. Ei tarvitse olla minkäänlaista pohjatietoa Amazonista tai verkkokaupasta. Ei tarvitse olla edes tuoteideaa tai kokemusta yrittämisestä.

Sanoisin myös, että kurssi sopii myös edistyneemmille, koska opetamme markkinointikeinoja, jota suurin osa myyjistä ei hallitse. Kurssin mukana tulee myös työkaluja myynnin kasvattamiseen.

-Miten teidän kurssin aiemmin käyneet ovat onnistuneet rakentamaan omia bisneksiään?

Jotkut ovat tehneet myyntiä lähemmäs miljoonan dollarin edestä. Toiset puolestaan satojen ja osa kymmenien tuhansien edestä. Sanoisin, että jokainen, joka on täysillä lähtenyt tähän hommaan mukaan, on onnistunut rakentamaan bisneksen.

Ilmeisesti kaikki ovat tehneet hommaa osa-aikaisesti. Yksikään ei tietääkseni ole tehnyt töitä täysipäiväisesti, kuten me teimme alussa.

-Voisitko jakaa tähän loppuun jonkin timanttisen neuvon tai rohkaisun Amazon -bisnekseen mukaan mielivälle, vapaamman elämän jahtaajalle!

Teit sitten Amazon-bisnestä tai mitä tahansa, niin määritä, mitä haluat saavuttaa ja ota ensimmäinen askel (riippumatta kuinka pieni) sitä kohti tänään.

Mielestäni tärkein kyky mitä voi oppia, on kyky laittaa asiat liikkeelle heti. Toisekseen ainoa tapa epäonnistua on lopettaa. Menestyjä hyödyntää vastoinkäymiset omaksi kasvukseen ja siten ei epäonnistu, koska kaikessa on kyse oppimisesta ja kasvusta.

“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”  – Chinese Proverb”

Kiitos Toni!

Kiitos! Onnea & menestystä kaikille!

amazon myynti

Sittenkin mukaan kokeilemaan Amazon -myyntiä?

Tonin ja Vikin kaltaiset menestystarinat luovat uskoa siihen, että mahdollisuuksia on niille, jotka ovat valmiita käärimään hihat ja ryhtymään hommiin tosissaan.

Aika selväksi on tullut se, että ilmaiseksi tai helpolla Amazonissa ei tule kyllä mikään ja kilpailu on kovaa. Kaikki eivät pärjää. Ajatus on silti kutkuttanut mieltäni aina, kun olen antanut sille enemmän tilaa. Olin jo vuosi sitten kiikun kaakun, lähdenkö mukaan Tonin ja Vikin kurssille. Mutta tuolloin tuntui, ettei ollut mahdollista satsata sitä aikaa, rahaa ja eforttia, mitä se olisi vaatinut.

Nyt olen ollut taas saman puntaroinnin äärellä, pitäisikö tämä kortti sittenkin katsoa? Ei minulla tosin ole vielä mitään kunnollista tuoteideaa tai visiota, mitä myisin ja mille markkinalle, vaikka toki jonkin verran olenkin Amazonia sillä silmällä selaillut.

Kaikenlainen krääsän myyminen nyt ainakin ilkeettää ja siksi haluaisin lähtökohtaisesti myydä jotain sellaista, missä olisi muukin idea kuin vain myydä myymisen ilosta. Jotain aidosti hyödyllistä ja tarpeellista, minkä takana voi ilolla seistä. Eikä yhtään haittaisi, vaikka mukana olisi jokin eettinen / ekologinen aspekti.

Kysynnän ja tuoteidean toimivuuden varmistaminen ennen sen tarkempia linjanvetoja ovat kuitenkin ensisijaisen tärkeitä, kuten Tonikin painotti. Sen tässä on itsekin vähitellen oivaltanut, että vaikka jokin on omasta mielestä hyvä juttu, se ei tosiaankaan tarkoita, että asialle olisi olemassa markkinoita ja kysyntää.

Eli asiakkaiden tarpeista käsin pitää lähteä liikkeelle, eikä siitä omasta mielestä hyvästä ideasta. Sikäli siis parempi, jos mitään valmista tuoteideaa ei aloitusvaiheessa olekaan.

Parempi katsoa kuin katua? No niinhän siinä kävi, että päädyin siis lähtemään Tonin ja Vikin Amazon Mastery-kurssille. Lue lisää täältä.

Tavoitteena ei itselläni ole tässä vaiheessa vielä mitkään miljoonamyynnit, vaan se, että haluan oppia ja testata maailman suosituimman verkkokauppa-alustan käyttöä ja parhaassa tapauksessa rakentaa sitä kautta yhden tulovirran. Katsotaan niitä miljoonia sitten myöhemmin, kunhan ensin opitaan ja päästään vauhtiin.

Skaalaamisen ei ainakaan pitäisi olla Amazonissa mikään ongelma, kunhan oikeat tuotteet löytyy ja muu strategia loksahtaa kohdilleen.


Jos Amazon-myynti kiinnostaa myös sinua, aiheesta löytyy ihan googlaamalla paljon tietoa, nykyisin myös suomeksi. YouTubessa on runsaasti aiheeseen liittyviä videoita, mutta kannattaa etsiä suhteellisen uutta tietoa.

Katso täältä valmennusetujen sivuilta hyvä diili Amazon -kurssille tai tutustu Amazon-myynnin mahdollisuuksiin ilmaisen 5-päivän haasteen ”7 figures to exit”:in kautta!

(Visited 9 211 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Nanna 27/03/2019 at 11:36 am

    Hei!
    Olen tykännyt blogin postauksista, mutta tästä jäi vähän ristiriitainen olo. Aihe on toki itselleni vieras ja nyt vasta ensi kertaa luin Amazon-bisneksistä. Mutta tekstissä mainitusta kurssista tulee hieman mieleen pyramidihuijaukset. En tarkoita väheksyä itse kurssia tai sen oppeja ja tekijöitä muutenkaan. Mietityttää siis se, että riittääkö Amazonissa oikeasti myyntimahdollisuuksia aivan kaikille, jotka siihen jaksavat vain panostaa. Mitä enemmän kurssia myydään, sitä enemmän tulee uusia yrittäjiä ja kilpailua ja uusien aloittajien menestymismahdollisuuden heikentyvät.

    Toinen asia, josta tuli hyvinkin negatiiviset fiilikset on tuo sinunkin sivulauseessa mainitsemasi eettisyys ja ekologisuus. Nykyään vähintään kaikki uutisia seuraavat tietävät, kuinka suuri negatiivinen ilmastovaikutus on lentämisellä sekä turhien/ei-välttämättömien tavaroiden valmistamisella ja kuljettamisen maailman laidalta. Myös vaateteollisuus on suuri saastuttaja. Tässä valossa tuntuu kummalliselta, että innostetaan luomaan lisää ja lisää päästöjä. Toki hyödylliset ekokeksinnöt ja ilmastonmuutosta hillitsevät ideat ovat oma lukunsa ja niitä en tässä tietenkään tarkoita.

    Reply
    1. Rosita Juurinen 08/04/2019 at 8:21 pm

      Hei Nanna ja kiitos pohdiskelevasta kommentistasi 🙂 Itse asiassa olen ollut vähän yllättynyt, että ulkomaisella verkkokauppa-alustalla toimiminen herättää niin paljon epäluuloja. Liittyykö se vain Amazoniin vai muihinkin kuten Etsyyn ja Ebayhin? Onko oman verkkokaupan perustaminen vaikka shopifyhin tai woocommerceen parempi ja myydä sitä kautta kansainvälisille markkinoille?

      Mietin just itsekin sitä mistä nämä mielikuvat heräävät. Varmaan se, että joku pystyy tienaamaan omaisuuksia näillä kauppapaikoilla on se mikä herättää sitä epäluuloa ja jos vielä kertoo, että se voi olla mahdollista muillekin niin kyse on huijauksesta, tai jotain tällaista. Itse ajattelen niin, että mahdollisuuksia näissä varmasti on mutta työmäärä on melkoinen ja pitää pystyä resursoimaan aikaa ja rahaa kokeiluihin ja alkuun päästäkseen. Aion silti lähteä kokeilemaan.

      Tuo toinen juttu sitten että tavaroiden roudaaminen ja valmistaminen aiheuttaa päästöjä jne. on toki tärkeä pointti sekin ja valitettava tosiasia kyllä. Niinhän se aina on kun jotain tuotteita kuljetetaan maasta toiseen tai paikkakunnalta toiselle. Mielestäni on vaikea vetää tiukkaa linjaa, jos kuitenkin toivoo samalla vaikka suomalaisten tuotteiden menestystä ja vientiä maailmalle tai kuluttaa sellaista mitä Suomessa valmistettuna ei saa niinkuin useimmat vaateteollisuuden tuotteet, puhelimet, tietokoneet, kahvit, teet, hedelmät, mausteet.. Jopa Puhdistamon kombutchat tulee maailmalta! Mihin se raja vedetään? Varmaan hyvä lähtökohta on miettiä sitä pienimmän pahan politiikkaa.

      Ite oon ajanut kaikenlaisen kulutukseni todella minimiin ja ostan harvoin mitään uutta, toisinaan kuitenkin aina jotain tarvitaan ja silloin sitä pitää ostaa. Toki myös lennän, vaikka nyt esim. viimeisen vuoden aikana ole tullut yhtään lentoa tullut lennetyksi. Jotkut syyllistyvät ja toiset syyllistävät lentämisestäkin. Jotenkin en osaa nähdä superpahana lähteä miettimään mitä hyödyllisiä tuotteita voisi Amazonin kautta myydä tai mitä mahdollisuuksia siihen tai muuhun kansainväliseen verkkokauppaan liittyy. Sitäkin voi tehdä varmasti monella tavalla.

      Kaikkeen kaupankäyntiin ja verkkokauppaan liittyy tiettyjä ongelmia, jos niin alkaa ajatella, niinkuin juuri tuo kuljettaminen. Kaikesta turhin krääsä on tietenkin vielä asia erikseen, harvapa sitä haluaa olla myymässä tai ostamassa. Täydellistä linjausta ei ole varmaan kenenkään helppo tehdä tai täydellistä elämää elää. Aina tekee jossain jonkun mielestä väärin.

      Itse tyydyn toistaiseksi kompromissiin ja teen hyviä valintoja siellä missä voin, mutta en pyri täydellisyyteen tai aio stressata siitä liikaa. Elämässä on haasteita muutoinkin. Enkä myöskään syyllistä muita heidän valinnoistaan taiesim. työpaikoista, firmoista, joihin voi liittyä epäeettisiä piirteitä aina jostain vinkkelista katsottuna. Jokainen varmasti tekee parhaansa, niissä raameissa mitä kulloinkin mahdollista. Hankalia juttuja, mutta hyvä, että näistä voi keskustella 🙂

      Reply
  2. Gulfstream 08/05/2019 at 7:35 pm

    Oikeastaan mitään todisteita näiden kavereiden ”miljoona myyneistä” ei ole olemassa. Ainoastaan mitä he myyvät – kallista koulutusta suomen kielellä sinisilmäisille. Vaikka samaa tietoa löytyy netistä yllin kyllin englanniksi aivan ilmaiseksi.

    Reply
    1. Rosita Juurinen 10/05/2019 at 9:09 am

      Hei, kiitos kommentista! On ehdottomasti hyvä tutkia kriittisellä silmällä erilaisia koulutuksia ja valmennuksia. Itse olen hyödyntänyt niin ilmaisia kuin maksullisiakin valmennusmateriaaleja monellakin eri saralla ja yleensä maksullisella pääsee aina pidemmälle ja syvemmälle aiheeseen. Toki ilmaiset materiaalit ja tutkinnot voi olla ihan hyviä. Itsellä menossa nyt ilmaisopintoina yrittäjän oppisopimus markkinointiviestinnästä. Sen lisäksi hankin harkinnalla nettivalmennuksia, joissa voi opiskella omaan tahtiin, siellä missä itse haluaa. Amazon -myynnistä olen hankkinut myös Udemyn kautta edullisen kurssin ja katsonut monia youtube tutoriaaleja vuosien mittaan. Siitä huolimatta päätin hankkia myös Amazon Mastery -kurssin, jonka avulla moni päässyt hyvään vauhtiin kansainvälisissä verkkokauppahommissa. Itselleni ainakaan Tonin ja Vikin miljoonamyynnit ei ollut mikään myyntivaltti tai erityisen kiinnostava tekijä, vaan se että he ovat pitkällisen työn ja testaamisen kautta oppineet Amazon ympäristössä toimimisen, selvittäneet onnistumisen tekijät ja virheet joita tulee välttää. Ei kannata tietenkään hankkia koulutusta tai valmennusta, johon ei luota tai johon suhtautuu epäilevästi. Onneksi valinnanvaraa riittää ja jokainen voi etsiä itselleen sopivimmat tavat opiskella haluamiaan aiheita 🙂

      Reply
  3. Iiro Greijer 19/06/2020 at 8:24 pm

    Hei! Sattumalta törmäsin tähän kirjoitukseen kun kuuntelin marko pyhäjärven pohdiskelua amazon verkkokaupasta ja sitä kautta sitten tähän amazon mastery aiheeseen. Mielenkiinnosta kyselen, että kävitkö koulutuksen ja minkälainen kokemus oli? Saitko mitään irti kurssista ja lähditkö amazon verkkokauppiaaksi? 🙂

    Reply
    1. Rosita Juurinen 28/07/2020 at 6:02 am

      Hei Iiro!

      Siinä kävi silloin viime keväänä niin, että mulla jäi valitettavasti lopulta homma puolitiehen. Oman asunnon laaja remontti painoi päälle ja eikä ollut sitten siinä kohtaa kuitenkaan tarvittavia resursseja satsata riittävästi tuohon Amazoniin. Vaikka niin olin päättänyt, että otan sen haltuun… Sanoisin, että se vaatii aikaa ja satsausta, jotta voi perehtyä kunnolla ja odottaa myös niitä tuloksia. Eli suosittelen sellaiselle, joka pystyy oikeasti siihen keskittymään!

      Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.