Bloggaajasta ammattilaiseksi – Arvio valmennuksesta


Bloggaamisessa kehittyminen ja blogin liiketoiminnallisten mahdollisuuksien hyödyntäminen ovat seikkoja, jotka kiinnostavat monia meistä bloggaajista tänä päivänä. Miten tarjota hyvää laadukasta sisältöä oikealle kohderyhmälle niin, että saa lukijat palaamaan viikko toisensa jälkeen? 

Entä miten tarjota blogin yhteydessä myös maksullisia tuotteita tai palveluita niin, että ne koetaan lisäarvona ja mahdollisuutena päästä aiheessa vielä syvemmälle, eikä tyrkkynä mainosspämminä?

Näitä haasteita moni bloggaaja miettii, ja näitä mietin myös itse. Kerroin jo viime viikon postauksessa, että liityin kevään ja kesän (2016) aikana Bloggaajasta ammattilaiseksi -valmennukseen. Ja koska tiedän, että jotkut bloggaajat miettivät kyseiseen valmennukseen osallistumista, (olen saanut aiheesta muutamia kysymyksiä) mutta vielä empivät, niin julkaisen vielä oman arvioni kurssista ja näkemykseni siitä, kenelle se sopii ja kenelle ei.

Bloggaajasta ammattilaiseksi -kurssin sisältö

Valmennuksen kurssivideoissa käsitellään mm. seuraavia tärkeitä aihepiirejä:

 • Blogin kohdentaminen, rajaaminen, unelmalukijan määrittäminen ja suhteen luominen lukijoihinsa (mitä, kenelle, miksi)
 • Blogin sisällöllinen, rakenteellinen ja tekninen kehittäminen, (otsikoinnit, rakenteet, kuvat, optimoinnit kuntoon)
 • Yleisön kasvattaminen ja sitouttaminen, sähköpostilistan kasvattaminen, blogista viestiminen, ilmaiset kanavat, automaatiot
 • Blogiansainnan muodot, myynnin tekniikat, mikä toimii ja mikä ei blogin monetisoinnissa

Kenelle valmennus on hyödyllinen?

Valmennuksesta hyötyvät mielestäni eniten bloggaajat, jotka:

 • kokevat tällä hetkellä olevansa jumissa blogin rajaamisen, blogiyleisön tavoittamisen tai kasvattamisen kanssa
 • tekevät kovasti työtä bloginsa eteen, mutta eivät saa haluamiaan tuloksia
 • haluavat viedä bloginsa uudelle tasolle, harrastuksesta kohti työtä / ammatillisempaa otetta
 • haluavat alkaa tienata blogin avulla sivutuloja tai isompiakin ansioita
 • haluavat oppia eri markkinointistrategioista ja automatisoinnin mahdollisuuksista blogin tiimoilta
 • haluavat palvella paremmin lukijoitaan ja tarjota heille entistä hyödyllisempää sisältöä
 • nauttivat bloginsa kirjoittamisesta ja mielellään käyttävät aikaansa blogin jatkuvaan kehittämiseen
 • haluavat kasvattaa blogiaan, nousta esiin hakutuloksissa ja saada lisää some -seurantaa tai hyödyntää jo olemassa olevaa some -seuraajien määrää
 • haluavat saada työstään palkkion tyytyväisten lukijoiden, kasvavan yleisön ja lisääntyvien tienestien muodossa

Valmennus tarjoaa seikkaperäistä opastusta menetelmiin, joilla näitä tuloksia voi alkaa tavoitella. Vaikka valmennusmateriaali on hyvää, yksityiskohtaista ja valmentajan puoleen voi kääntyä kysymystensä parissa, se ei kuitenkaan vielä tarkoita, että valmennus itsessään ratkaisisi niitä ongelmia, joita ehkä blogisi kanssa koet, tai että se autopilotilla veisi sinut menestykseen.

Eipä tietenkään, tähän väliin tarvitaan se lapioon tarttuminen ja varsinaisen työn tekeminen. Valmennuksesta saat kuitenkin tämän työn tekemiseen mielestäni parhaat tällä hetkellä saatavilla olevat työkalut. Näitä työkaluja, välineitä ja strategioita käyttämällä ja soveltamalla viet sitten oppeja aihealue kerrallaan käytäntöön. Testaillen ja parannellen pitkin matkaa. Näitä askeleita seuraamalla voit alkaa edetä kohti yhä parempaa blogimenestystä.

Tästä syystä en haluakaan suositella valmennusta helppona tienä ryhtyä heti ensi viikolla tuhansia euroja tienaavaksi menestysbloggaajaksi. Tai ryhtyähän toki voi, mutta tuloksien saamiseen menee todennäköisesti jonkin verran aikaa ja omaan blogiprojektiin pitää todella sitoutua, jotta se voi alkaa kehittymään siihen suuntaan kuin toivot. Ja tuomaan niitä kaivattuja palkitsevuuden kokemuksia, hyötyä lukijoille sekä myöskin niitä tarvittavia euroja sinulle.

Valmentaja Tiia Konttinen on kyllä itse ihan paras todiste valmennuksen oppien voimasta. Hän on pystynyt luomaan täysipäiväisen työn ja toimeentulon bloggaamisen ympärille, tienaten tuhansia euroja kuukausittain auttamalla ja hyödyttämällä valtavaa seuraajajoukkoaan. Näitä itse käyttämiään ja hyväksi havaitsemiaan metodeita hän opettaa tuossa valmennuksessa.

Bloggaajasta ammattilaiseksi -valmennusyhteisön kertaluontoisesta jäsenmaksusta saat nyt – 15% kun käytät koodia: matkaopasvapauteen2017

Suosittelen valmennusyhteisöä bloggaajille, jotka ovat riittävän tosissaan oman bloggaamisensa kanssa ja halukkaita tekemään ilolla sen työn, mikä vääjäämättä tehtävänä on. Ja ovat aidosti innostuneita mahdollisuudesta jakaa oma osaamisensa ja intohimonsa bloginsa kautta ja alkaa viemään sitä ammattimaisempaan suuntaan.

Jos kunnollinen motivaatio tai kipinä omaan bloggaamiseen puuttuu tai riittävä ajankäyttö ja satsaus blogiin ei ole mahdollista, niin valmennuksen hyödyntäminen voi olla vaikeaa. Ei mahdotonta, mutta haastavaa. Toki valmennukseen lähteminen ja oppimateriaalien katsominenkin jo nostaa motivaatiota, se on varmaa 🙂

Mitä valmennuksesta saa ja minkä itse koen hyödylliseksi?

Pidin  (pidän) valmennuksessa siitä, että se koostuu pääosin valmennusvideoista, joissa kerrotaan niin teoriassa kuin myös näytetään ja opetetaan käytännössä (ihan kädestä pitäen) tekemään kaikki tarvittava blogin kehittämisen ja sillä ansaitsemisen suhteen.

Kurssista saa ihan valtavasti inspiraatiota ja ahaa -elämyksiä, ylipäätään potkua tekemiseen. Oivalluksia, jotka osoittavat myös auttamatta tekemäsi virheet, mutta sehän on vain hyvästä se. Pidin siitä, että valmennus voimauttaa ja luo uskoa siihen, että tämä kaikki kehitys on minulle mahdollista.

Se myös madaltaa kynnystä ottaa käyttöön erilaisia tarpeellisia työkaluja, alustoja ja ohjelmia, joihin tarttuminen voi muuten tuntua työläältä, suorastaan turn offilta. Mutta, kun näkee kohta kohdalta, miten erilaiset ohjelmat ja systeemit toimivat on hitsin paljon helpompi ottaa niitä käyttöön, eikä tarvitse jäädä jumiin opettelemaan itsekseen päivakausiksi jotain yhtä työkalua. Tai juuri vetkutella sitä käyttöönottoa osaamattomuuden pelossa.

Kaikki videot ja kurssimateriaali on jatkuvasti kurssilaisten käytössä, eli materiaaliin voi aina palata, katsoa videot vaikka kymmeniä kertoja. Ja uusia valmennusvideoita tulee jatkuvasti lisää! Tuntuu mukavalta tietää, että aina, kun on hieman luppoaikaa voin ottaa jonkun kurssiosion työn alle, tehdä tehtävät ja viedä oppeja käytäntöön. Tällä tavalla olenkin toiminut.

Vaikka valmennukseen sijoittaminen voi mietityttää, itse olen kokenut, että rahoilleen saa kyllä ajan mittaan todella hyvää vastinetta. Yhteisön perusmateriaalin lisäksi hintaan kuuluu myös kasapäin bonusvideoita ja materiaaleja, kuten affiliate -markkinoinnin kurssi ja tuotteiden lanseerausvalmennus. Kuukausittain järjestetään live-webinaareja ajankohtaisista ja yhteisön jäsenien toivomista aiheista. Materiaalia ja kurssivideoita on oikeasti todella hurja määrä!

Jotenkin pidän myös vastuun ottamisen ajatuksesta, mikä mielestäni koulutuksen hyödyntämiseen liittyy. Työkalut ja tieto-taito on minulla nyt käytettävissä ja loppu on itsestäni kiinni. Voin joko alkaa tehdä oikeita (toimivaksi havaittuja ja testattuja) asioita bloggaamiseni eteen tai jäädä selittelemään, miksi menestys ei ole juuri minulle tai minun blogiaiheellani mahdollista. Taidat arvata kumpi on valintani.

Yksi huippu juttu on tietenkin valmennuksessa olevien facebook -yhteisö, jossa autetaan ja tuetaan toinen toisiaan. Yhteisössä on huima määrä osaamista, joka on jaossa kaikkien eduksi ja kehittymiseksi. Ongelmien eteen tullessa, kannattaa sieltä kysyä ensinnä.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi -valmennusyhteisöön voi lähteä mukaan kertamaksulla vielä 31.5.2017 asti. Tämän jälkeen hinnoittelu muuttuu kuukausimaksulliseksi.

Eli nyt saat vielä “elinikäisen” jäsenyyden ja pääsyn materiaaleihin yhdellä hinnalla. Jos olet kehittymishaluinen bloggaaja, jota kiinnostaa saada myös tuloja blogistaan tutustu ihmeessä valmennukseen katso lisätietoja täältä.

Ota käyttöösi tarjoamani alekoodi: matkaopasvapauteen2017 ja saat yhteisön jäsenmaksusta 15 % alennuksen. Katso täältä minkä lisäbonuksen sinulle tarjoan sen lisäksi, että saat yli 50 € alennuksen hinnasta!

Huom. Valmennusyhteisön hinnoittelu muuttuu kesäkuun 2017 alusta kuukausimaksulliseksi, joten nyt jos koskaan kannatta toimia sitä ennen!

Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennusyhteisön esittelysivulle tästä!

bloggaajasta ammattilaiseksi

 

(Visited 198 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.