Bloggaajasta


Rosita Juurinen

Kuka bloggaa? Kurkistus omaan tarinaani

Heipat! Minä olen Rosita Juurinen, tämän blogin ylläpitäjä ja juttujen kirjoittaja. Ja haluan, että voin blogini kautta auttaa sinua oivaltamaan, miten sinä haluat elämääsi elää, rakentamaan elämänmuutosta ja nauttimaan enemmästä matkustelusta. Jos siis olet yhtään niinkuin minä ja haluat elämääsi samantyyppisiä asioita.

Tämä blogi käynnistyi omasta elämänmuutoksestani. Olen nimittäin myös entinen valtakunnallisen huumealan järjestön toiminnanjohtaja. Tulin muutama vuosi sitten oman elämäni tienhaaraan, jonka seurauksena toteutin elämänmuutokseni. Sitä edeltävän 17 vuoden ajan omistinkin itseni lähes täysin työnteolle. No toki vapaa-aikoina myös reissailin, joogailin ja ehdin olla välillä rokkityttönä ja bileprinsessanakin. Work hard, play hard – oli pitkään pelin henki.

Työskentelin opiskeluvuosista lähtien nuorisotyön sekä ehkäisevän päihde- ja huumetyön parissa. Sain tehdä urani työssä, joka oli kiinnostavaa ja merkityksellistä, mutta lopulta uuvuttavaa (tein ja haalin liikaa työtä) eikä muuttuneen minäni kanssa enää yhteensopivaa. En halunnut enää toistaa samaa vuodesta toiseen toistuvaa kaavaa ja nääntyä omaan suorittamiseeni. Veri alkoi vetää maailmalle ja sielu huutamaan vapautta. Ja siihen kutsuun oli vastattava.

Viimeisenä puristuksena ennen vapauteen heittäytymistä kirjoitin 2014 graduni kannabikseen liittyvän valistustyön kehittämisestä. Luulen, että maisterin paperit sinetöivät siihenastisen huumetyöläisen ja järjestöpomon uraputkeni. Jotenkin tiesin, että niitä papereita tuskin enää työelämässä tarvitsen. Useimmat aloittavat valmistumisen jälkeen uransa, minä lopetin. Ympyrä sulkeutui. Olin aivan puhki. Niimpä jätin rakkaan & raskaan työni, pysäytin oravanpyörän hetkeksi kokonaan, lepäsin, toivuin ja aloin vähitellen luoda itselleni sopivampaa, vapaampaa ja omaehtoisempaa elämäntyyliä

Reissaaminen on ollut minulle aina tärkeää ja vietänkin vuosittain aikaani Thaimaassa, muualla Kaakkois-Aasiassa ja viimeisimpänä Australiassa. Olen reppureissaillut Kaakkois-Aasiassa vuodesta 2007 saakka ja oivaltanut miten onnelliseksi tienpäällä olo ja erilaiset uudet ympäristöt sekä rennompi elämäntyyli minut tekevät.

Matkat ovatkin olleet minulle parasta hermolepoa ja tehokasta työstä palautumista. Viime vuosina matkailu on muuttunut (jos mahdollista) vieläkin rennompaan oleilun suuntaan, fiilispohjalta kulkemiseen tai paikallaan oloon. Kirjoittelen matkajuttuja myös www.minnethaimaassa.com sivustolle.

Elämänmuutosta tehdessäni päätin, että jatkossa haluan matkustaa, elää ja tehdä valitsemiani työtehtäviä niistä maailmankolkista käsin, joissa parhaiten viihdyn ja olen onnellinen. Koto-Suomi on toki yksi niistä.

Mitä olen oppinut ja miten sinä voit hyötyä siitä?

Oman elämänmuutoksen kautta olen käynyt läpi muutosprosessin erilaiset vaiheet, tuntemukset, huolet ja ilot. Omaa muutosta tehdessäni olen kartoittanut erilaisia tapoja muokata elämää parempaan ja vapaampaan suuntaan, joko pienemmillä tai isommilla muutosliikkeillä. Olen kulkenut tietäni kohti vapautta, miettien kuinka elämänsä voisi rakentaa omannäköisemmalle  ja itseohjautuvammalle pohjalle. Tavallaan ihan uusille perustuksille, perinteisen palkkatyön ulkopuolella. Omalla matkallani olen mm.:

  • opetellut/ harjoittanut sijoittamista (erit. asuntosijoittaminen), passiivisen tulon hankintaa ja taloustietoista toimintaa turvaamaan talouttani ja palkkatyön ulkopuolella, jotta riippuvuutteni rahan tienaamisesta palkkatyössä olisi mahdollisimman vähäinen
  • itseopiskellut digimarkkinointia ja kartoittanut erilaisia tapoja tienata tienpäällä matkustellessa
  • kehittänyt itsetuntemustani ja elämänkatsomustani, jotta voin saada sisäiset voimavarani parhaalla tavalla käyttöön

Ja ratkaisujeni myötä olen tilanteessa, jossa:

  • en herää enää aamuöisin tuskaisena stressaaviin työajatuksiin, vaan (hieman myöhemmin) tyytyväisenä ja innostuneena tekemään sen päivän askareita
  • joka päivä tunnen kiitollisuutta siitä, että voin tehdä asioita omassa aikataulussani nauttien siitä mitä teen
  • voin haastaa ja toteuttaa itseäni ja olen vastuussa vain omista tekemisistäni
  • kaikki on mahdollista ja kaikki on vain itsestäni kiinni
  • voin valita paikat missä työskentelen ja asun, voin kulkea auringon ja lämmön perässä kuunnellen itseäni
  • voin elää edullisimmin maailmalla kuin suomessa ja nauttia uusista ympäristöistä

Kerron tästä kaikesta siksi, että haluan rohkaista sinuakin tekemään sitä, mikä sisimmässäsi tuntuu oikealta. Keinoja kyllä on! Sinä voit hyötyä nyt siitä, mitä minä olen läpikäynyt ja oppinut. Jotta voisit keskittyä enemmän itse elämänmuutokseen kuin jatkuvaan tiedon etsintään ja epävarmuuksien keskellä tasapainotteluun. Jos siis olet kiinnostunut kuvaamistani aiheista, niin nyt voit saada täältä yhden vertaisen ja kokemusasiantuntijan tukea avuksi omalle matkallesi.

Itse havahduin siihen, että vuodet ja vuosikymmenet sen kun vierivät. Säikähdin, että elämä jatkuu samaa kaavaa varmaan hamaan hautaan, jos en tee mitään. Tunne oli todella ahdistava. Enkä voinut jäädä enää odottelemaan jotain vieläkin otollisempaa aikaa tai sitä että säästössä olisi vieläkin enemmän rahaa. Vaikka olinkin valmistautunut, oli kyseessä myös hyppy tuntemattomaan. Taustavoimana oli onneksi valtava luottamus asioiden järjestymiseen. Olen käsitellyt muutostani ja uuden elämän rakentamista mm. kirjoittamalla kirjan, josta toivon olevan apua ja tukea samoja asioita pohtiville.

Jos haluat lukea tarkemmin siitä, miten oma muutosprosessisini käynnistyi, voit ladata e-kirjani “Toimistosta travelleriksi” ensimmäisen luvun täältä. Siinä kerron, miten unelmatyöni alkoi muuttua uupumukseksi ja suorituselämäksi, josta minun oli päästävä ulos.

Koska olen tiettyjen valintojeni ja tekemisten kautta päässyt tilanteeseen, jossa elän nyt paljon omannäköisempää elämää, tiedän että muutos on mahdollinen ja että esteet ja haasteet ovat ylitettävissä. Pyrinkin kertomaan asioista, oivalluksista ja tekniikoista, jotka voivat viedä sinuakin eteenpäin. Ethän epäröi myöskään vinkata, jos jokin tietty asia aivan erityisesti askarruttaa ja haluat saada siihen apuja.

Jaan ajatuksiani ja kokemuksiani myös rahankäyttöön, sijoittamiseen ja lifestyle/digiyrittäjyyteen liittyen yhä enenevästi tässä matkan varrella. Myös budjettimatkailu on yksi lempiteemoistani, mikä onkin käytännöllistä, kun reissukassa on kevyt. Reissaamisen ei tarvitse olla kallista, siitä jos mistä minä olen elävä esimerkki!

Ennen kaikkea tarjoan siis oman esimerkkini siitä, millaisia valintoja voi tehdä ja miten elämä muuttuu parempaan, kun vaan uskaltaa ottaa ohjat omiin käsiinsä. Voit poimia sinun tarinaasi sinulle hyödyllisiä ideoita ja toimintatapoja, vaikka tilanteesi ei aivan kaltaiseni olisikaan. Jos kuljet tai haluat alkaa kulkea samanmoista tietä niin toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Tämä blogi on siis täynnä pieniä tienviittoja, joita voit hyödyntää oman polkusi etsimisessä. Käyn myös läpi omaa tarinaani nykyisyydessä, kokemuksia uudesta elämäntyylistä, fiiliksiä ja tietoa reissaamisesta sekä myös katsauksia menneeseen.

Tavoitteeni ja toimintaperiaatteeni?

Olen itsekin vielä ottamassa uuden elämäni ensiaskeleita ja kaikkeen liittyy ihanan paljon avoimuutta ja kysymysmerkkejä. Tällä hetkellä olen innostunut uusien asioiden opiskelusta, e-kirjojen ja oppaiden kirjoittamisesta sekä tästä blogista ja sen kehittämisestä. Uudet inspiroivat ideat pyörivät jatkuvasti mielessä. Olen idealistinen realisti, uskon, että moni unelma voi tulla todeksi. Uskon meissä kaikissa piileviin voimavaroihin ja mahdollisuuksiin. Haaveilu kannattaa siis lopettaa ja alkaa tehdä haaveista totta.

Tavoitteeni ja toiveeni on, että muutkin, kuten Sinä, voisivat saada kipinää unelmiinsa, siitä mitä minä olen tehnyt ja mistä nyt kirjoitan. Kipinän sytyttyä pyrin myös näyttämään sinulle tietä ja mahdollisuuksia luoda sitä sinunnäköistä elämää. Latistajia ja ankeuttajia tässä maailmassa on jo ihan liikaa!

Suunnittelen ja käynnistelen nyt vapaan liikkuvuuden mahdollistavaa läppäriyrittäjän elämää. Tavoitteeni on, ettei minun tarvitsisi palata enää vakituiseen palkkatyöhön, ainakaan vuosiin, ehkä koskaan. Ellen sitten jostain syystä siihen takaisin halua. Taloudellisen riippumattomuuden rakentaminen on sekin agendalla. Mutta vapaus on tässä hetkessä kaikkein tärkeintä ja arvokkainta.

Kaikista innostavista ideoista ja mahdollisuuksista huolimatta kiireettömyys, stressittömyys ja omaehtoisuus ovat tärkeitä toimintaani ohjaavia periaatteita. Sekä oman tunteen ja sisimmän kuuntelu. Paras ohjaus tuleekin sieltä omalta sisäiseltä gurulta. En halua enää vahingossakaan ajautua takaisin kahlitsevaan oravanpyörään (jota en pyöritä täysin itse ;)). Sen olen velkaa itselleni.

Yksi askel, minkä voit ottaa heti on liittyä postilistalleni.  Saat säännöllisesti (pari kertaa kuussa) blogipostaukset ja muuta hyödyllistä asiaa vapaamman elämän luomisesta ja taloustietoisesta matkailusta sähköpostiisi ja näin pidät oman muutostyösi vireillä.

vapauspostin tilausbanneri


source=aff-wg&utm_source=webgains&utm_medium=affiliate&utm_campaign=^^^siteid^^^