Blogista


Kenelle blogi on suunnattu? Juuri sinulle?

-Kaipaatko elämääsi lisää aikaa, tilaa, mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi, nauttia, matkustaa?

-Onko nykyinen työsi tai elämäntyylisi tullut ehkä “tiensä päähän”, parasta ennen päiväykseen ja haaveilet jatkossa saavasi toimeentulosi jotenkin muuten?

-Rakastatko matkailua ja oleskelua ulkomailla, maailmaa tutkiskellen ja elämyksiä keräillen?

-Haluatko muuttaa sitä kaavaa, jolla olet tähän asti elänyt, kyseenalaistaa joitakin asioita elämässäsi ja alkaa luoda sinulle vielä paremmin natsaavaa elämää?

-Koetko jääneesi jumiin oravanpyörään ja haluat siitä nyt pois tai ainakin hidastaa tahtia?

-Houkuttaako omaehtoisempi toimeentulo, keinot pärjätä ilman ympärivuotista palkkatyötä, työn ja matkustelun yhdistäminen, paremmat talouden suunnittelutaidot tai ehkä läppäriyrittäjyys?

-Onko sinulle jo muodostunut jonkinlainen tavoite ja ajatus, miten jatkossa haluat elää, mutta et tiedä miten voisit tuon tavoite-elämän saavuttaa?

-Jos myös olet valmis ottamaan askeleita muutoksen ja vapaamman & sinumman elämän suuntaan, voit todella hyötyä asioista, joita käsittelen sekä siitä kokemuksesta ja tuesta, mitä voin  avuksesi tarjota!

-> Jos tunnistit itsesi jostakin näistä, pysy kyydissä ja jatka lukemista.

Blogin tausta

Aloitin tämän blogin syksyllä 2015. Reilua vuotta aiemmin olin irtisanoutunut pitkäaikaisesta, rakkaasta työstäni. Muutosprosessini oli kuitenkin jo alkanut joitakin vuosia aiemmin, jolloin aloin vähitellen valmistautua loikkaani ulos oravanpyörästä.

2015 koin päässeeni omassa elämänmuutoksessani riittävän pitkälle alkaakseni jakamaan kokemustani, kertynyttä tietoutta ja rohkaisua muillekin, jotka samantyyppisten asioiden kanssa painiskelevat. Hoksasin, että tämä prosessi minkä läpi olin kulkenut antaa minulle mahdollisuuden auttaa montaa muutakin.

Vapaus, omaehtoisuus, itsenäinen elämäntyyli ja matkustelu ovat aiheina olleet aina lähellä sydäntäni ja hykerryttävästi kutkuttaneet sieluani, sisältäen lupauksen jostain minummasta elämäntavasta.

Blogin starttaaminen oli ollut suunnitelmissani jo pitkään, mutta vasta 2015 fokus hahmottui riittävän kirkkaaksi ja palaset loksahtelivat kohdilleen niin, että aika tuntui oikealta. Olin toipunut uuvahtamisestani, käsitellyt tapahtumia, hankkinut lisää tietoa ja saanut riittävää etäisyyttä työelämään ja stressiin (oravanpyörään).

Uusi polkuni oli alkanut niin ikään hahmottua ja olin taas innoissani ja pää täynnä ideoita valmiina aloittamaan uuden elämäntyylin luomisen. Jonkin sellaisen, missä voisin inspiroida ja rohkaista myös muita ihmisiä heidän sisimmässään kytevään muutokseen.

Omaksi tavoitteekseni oli alkanut muotoutua se, etten palaa enää vakituiseen palkkatyöhön, vaan rakennan elämäni ja toimeentuloni jatkossa uusista lähtökohdista käsin. Mitä pidemmälle omalla matkallani pääsen, sitä enemmän voin alkaa opastaa muitakin samalla tiellä. En ole taatusti ainoa, joka tämän muutoksen tahtoo ja aikoo toteuttaa.

Blogin tarkoitus & tavoitteet

Lyhyesti kiteyttäen blogi antaa tietoa, inspiraatioa ja välineitä:

-elämänmuutokseen

-uuden elämäntyylin luomiseen

-työnteon vähentämiseen / toimeentulomallin muuttamiseen

-matkustelun lisäämiseen & budjettitietoiseen matkailuun 

-elämästä nauttimiseen asennemuutosten ja vapaustaitojen hankkimisen kautta

 -> Uusia postauksia on tarjolla keskimäärin kerran viikossa 

Blogin keskeisimpiä tarkoituksia ovat vapaamman ja onnellisemman elämän puolustaminen ja mahdollistaminen. Koska blogi on syntynyt omasta elämänmuutoksestani on luontevaa, että muutosten edistäminen ihmisten elämissä on on kaiken pointtina. Olen edelleen elämässä ja luomassa omaa uutta alkuani ja haluan kokemuksiani jakamalla kannustaa ja auttaa myös sinua tekemään saman.

Haluan herätellä lukijoitani kysymään itseltään, mitä he elämältään haluavat ja elävätkö he itselleen ja näille toiveilleen uskollisina vai onko ulkoisten olosuhteiden ja sisäisten toiveiden välillä ristiriitaa?

Pyrin havahduttamaan muutoksesta haaveilevia lopettamaan haaveilun ja aloittamaan toiminnan uuden omannäköisen elämän mahdollistamiseksi. Sitä varten kokoan tietoa, näkökulmia ja inspiroivia tarinoita jaettavaksi kanssasi.

Tahdon antaa ajatuksia ja välineitä itsesinäköisemmän elämän luomiseen. Keinoja kyllä on, kun avaa silmänsä kaikille niille eri mahdollisuuksille, joilla voi luoda itselleen merkityksellisempää ja vapaampaa elämää.

Haluan osoittaa, ettei juoksu oravanpyörässä ole ainoa tapa elää, etenkin jos ei sitä itse halua ja on jo ehkä itsensä siinä uuvuttanut. Vaihtoehtoja löytyy. Maailma ja työelämä ovat jatkuvassa muutoksessa. Nyt jos koskaan on väyliä omaehtoisen elämän luomiseen. Voit todellakin tehdä vähemmän työtä ja reissata enemmän. Tosin useimmille se tarkoittaa sitä, että pitää muuttaa omia ajatuksiaan, uskomuksiaan ja toimintatapojaan. Vapaus ei tule myöskään ilman ponnisteluja. Elämäntyylin  ja -sisällön uudistaminen vaatii tekoja, suunnitelmallisuutta ja sinnikkyyttä. Mutta mahdotonta se ei ole.

Muutos alkaa oivalluksesta ja etenee pienin askelin epävarmuuksia selättämällä ja inspiraatiota nostattamalla

Tiedän, että moni miettii mielessään mahdollisuuksia muuttaa elämäänsä parempaan ja omempaan suuntaan. Muutos vain saattaa tuntua tavoittamattomalta ja peloittavalta. Jopa mahdottomalta. Miten uskaltaisi jättää palkkatyönsä vaikka pariksi vuotta, saatika lopullisesti? Mistä hankkia rahat sapattivapaaseen ja uuden elämänsuunnitelman käsikirjoittamiseen vaikkapa sieltä trooppisen saaren riiippumatosta tai metsämökin kuistilta käsin? Ja mitä jos oma unelma ei otakaan tuulta purjeisiin, jääkö tyhjän päälle ja katuu lopun ikäänsä? Epävarmuudet voivat leikata pahimmillaan unelmilta siivet, mutta jos et koskaan yritä, ota riskiä siitä, että elämäsi muuttuu (yleensä aina parempaan) jäät loppuiäksesi jossittelemaan. Ja sitä en voi suositella. Never try, never know.

Loppupeleissä ei ole mitään järkeä uhrata itseään ja ainutta elämäänsä uuvuttavassa tai epämieluisassa työssä raatamisen alttarille (tai lamaantumalla uhrin asemaan työttömyyden kohdatessa). Elämän eri mahdollisuudet voi jokainen halutessaan löytää. Alkuunsa pysähtymällä hetkeksi elämänsä äärelle ja miettimällä suuntaa uudestaan ja kuuntelemalla sisäisiä tuntemuksiaan. Mikä sinua kutsuu, kiehtoo, vetää puoleensa?

Mikä on se pienin ja helpoin askel, jonka voisit ottaa? Keskity aluksi siihen. Koko elämää ei voi hetkessä pullauttaa aivan uuteen uskoon, vaan muutos on juuri niiden pienien tekoja sinnikästä tekemistä ja uuteen suuntaan kulkemista. Älä lamaannu siitä, jos tavoitteesi tuntuu olevan liian kaukana. Keskity niihin lähempänä oleviin askeliin. Siihen mitä voit tehdä jo nyt.

-> Lataa työkirja kartoittamaan oman muutostarpeesi suuntaviivoja ja pääset muutoksen alkuun <-

Toiveenani on vakuuttaa sinut siitä, ettei tarvita myöskään suuria omaisuuksia elämänmuutosten tekemiseen. Rahan vallan vähentäminen elämässä on jo sinällään vapauttavaa. Tinkimällä hieman rahan tuomasta turvallisuudentunteesta, voi saada tilalle seikkailua, elämää itseään. Köyhyyden muoto sekin, että tilillä on rahaa, mutta elämä itsessään on köyhää. “Toiset on niin köyhii, ettei niil oo muutku rahaa” (Elastinen). Toki rahankäyttötaidot mahdollistavat vapaampaa elämää ja silloin rahalla onkin järkevä väline-, muttei itseisarvo.

Tämä blogi olkoon paikkasi saada tietoa, oivalluksia, vertaistukea ja konkreettisiä oppeja muutoksen tekemiseen, työnteon keventämiseen ja maailmanvalloittamiseen. Blogini ja minä olemme sinun matkaoppaita ja reissukavereita.

Blogin teemat

Kirjoitan oravanpyörän kyseenalaistamisesta, vauhdin hiljentämisestä, tavoista hankkia lisää aikaa tärkeille asioille, matkustelusta (erityisesti Thaimaa, Kaakkois-Aasia ja Australia), elämänmuutoksesta ja tämän kaiken taloudellisesta mahdollistamisesta.

Blogini keskeisiä aihealueita ovat:

  • Elämänmuutos & itsetuntemus
  • Omatoimimatkailu & reppureissaus 
  • Oravanpyörä (ja sen kyseenalaistaminen)
  • Rahataidot & lifestyle ja -digiyrittäjyys
  • Vapaus & itsenäinen elämäntyyli

Onko jotain asiasisältöjä joista haluaisit erityisesti lukea? Laita viestiä tulemaan niin pyrin toiveita huomioimaan.

Jos nämä aiheet saavat sinussa syntymään jonkin positiivisen hytinän ja tunteen, että olet oikeassa paikassa, kutsun sinut myös uutiskirjeeni “Vapauspostin”lukijaksi. Siinä saat kätevästi blogipostaukset koottuna parin viikon välein, sekä muuta inspiroivaa vapausasiaa suoraan sähköpostiisi.

 

vapauspostin tilausbanneri

 

 


source=aff-wg&utm_source=webgains&utm_medium=affiliate&utm_campaign=^^^siteid^^^