Elämää täysillä energioilla, vapauden polkuja kulkien

Näinä päivinä yhä useampi meistä kuulee vapauden kutsun. Tässä postauksessa esittelen yhden ihanan naisen, joka on vastannut vapauden kutsuun myöntävästi. Hän on tamperelainen Sini-Maria Limnell. Käyn seuraavassa läpi Sini-Marian matkaa elämänmuutokseen sekä hänen ajatuksiaan vapaamman elämäntyylin luomisesta. Postauksen puitteina viidakko, vesiputous ja Bali. 

Update: Balin tulvat  aiheuttaneet tuhoja alueella missä vierailin, apua tarvitaan Les:iin ks. postauksen loppu!

Tapaaminen Balilla

Pari viikkoa sitten lähdin käymään Balilla, viisumini edellyttämällä maastapoistumisvisiitillä. Tiesin Sini-Marian oleskelevan jossain päin saarta sijaitsevalla vesiputouksella ja päätinkin tehdä putoukselle visiitin Sini-Mariaa moikkaamaan ja jututtamaan. Tampereen tytöt Balilla, pitihän sitä nyt järjestää tapaaminen.

Tunsin Sini-Mariaa hieman Tampereelta “tiedostavien ihmisten” ympyröistä ja reissunaisina olimme lisäksi seurailleet toistemme vaiheita ja matkoja fb:ssä. Tiesin, että Sini oli pistänyt kesän aikana järjestellyt elämänsä Tampereella sille tolalle, että pidempiaikainen heittäytyminen maailman tuuliin oli mahdollista. Innostun aina näistä oman elämänsä vapahtajien tarinoista ja haluan ehdottomasti jakaa niitä inspiraatioksi muillekin.

Hommasin siis itselleni kyydin kuskeineen, jotta pääsin matkaamaan Balin pohjois-osassa sijaitsevaan Les:in kylään (Desa Les). Matka majapaikaltani läpi saaren kesti sellaiset 3,5 tuntia, mutta mikäpä siinä komeita maisemia katsellessa. 

Mount Batur & Kintamanin tulivuori
Mount Batur & Kintamanin tulivuori

Les:in kylään lopulta saavuttuamme ajelimme putouksen “porteille”, missä maksettiin pieni sisäänpääsymaksu. Tänne jätin kuskini odottelemaan ja lähdin etsiskelemään Sini-Mariaa.

desales-kyltti

elämää täysillä energioilla
Putouksen portilla maksetaan ”toimistoon” n. 70 sentin pääsymaksu

Putouksen läheisyydessä elää pieni muutaman perheen yhteisö. Palveluitakin löytyy, sillä putoukselle vievän polun varrelta löytyy kaksi pientä perheravintolaa. 

warung-made
Toinen Les:n putouksella palvelevista ravintoloista, Warung Made – Maden ravintola. Söimme täällä erittäin maittavan kasvisruokakattauksen.

po%cc%88yta%cc%88-katettu

Ja tosiaan majoittuakin täällä voi. Sini-Maria asusteli hurmaavassa kahden huoneen homestayssä keskellä vehreintä trooppista luonnon puutarhaa. Huone ulkoilma -kylpyhuoneineen ja lähdevesi -suihkuineen (putouksen vettä) oli todella viihtyisän oloinen.

sini-hammockissa2

sini-hammockissa
Homestayn huoneita voi varata Airbnb:n kautta, huoneet sijaitsevat vehreän viidakon keskellä, n. 300 metrin päässä putouksesta

Äidin poismeno havahduttaa elämään omaa unelmaa

Sini-Maria kertoo matkustelleensa aina paljon, lapsena äitinsä kanssa, myöhemmin aikuisena käyttäen kaikki lomansa matkusteluun. Ulkomaille lähtö pysyvämminkin oli ollut haaveena jo pitkään, mutta kunnollinen irtiotto sai odottaa. Tampereella Sini-Maria pyöritti äitinsä kanssa kampaamoa vuosien ajan. Oikeastaan vasta äidin siirryttyä pari vuotta sitten “enkelin tehtäviin” Sini-Maria toteaa havahtuneensa elämän rajallisuuteen ja näkemään selvemmin elämän kauneuden ja haurauden. Unelma pysyvämmästä maailmalle lähdöstä alkoi konkretisoitua. 

Minulla on unelma ja kaikki mahdollisuudet toteuttaa sitä, joten miksi en siis niin tekisi? Päätin askel askeleelta murtaa kaikki esteet, toteuttaa unelmaani ja elää elämääni täysillä energioilla.”

Yksinkertaista tai helppoa muutoksen todeksi vieminen kaikkine järjestelyineen ei Sini-Marialle aina ollut. Montaa tekijää piti liikutella ja huomioida yhtäaikaa, tekemistä riitti. Vaikeina hetkinä tietynlaisen etäisyyden ottaminen vallitsevaan tunteeseen, oman unelman ja kulkusuunnan kirkkaana mielessä pitäminen antoi kuitenkin voimaa.

“Kaikki voivat elää ja luoda tulevaisuudestaan juuri sellaista kuin sydämestään haluavat ja ainoa hidastaja ja muurien luoja on meidän pelkäävä ihmismieli.”

Elämää täysillä energioilla
Vapauden polku voi kuljettaa paratiisiin

Taloudellinen valmistautuminen uuteen elämäntilanteeseen

Yksi pelkoja aiheuttava asia monelle on taloudellinen pärjääminen tilanteessa, jossa työkuviot rakennetaan ja asuinmaat valitaan aivan uudelta pohjalta. Haluankin siis kuulla, miten Sini-Maria on järjestellyt talousasioitaan reissuvapauttaan varten. Hän kertoo valmistautuneensa uuteen elämänvaiheeseen säästöillä, myymällä omaisuuttaan, kuten autonsa, minimoineensa Suomen pään kulut ja laittamalla asuntonsa vuokralle. Kampaamo pyörii nyt vuokratuolilaisten osaavissa käsissä, eikä omistajan jatkuvaa läsnäoloa tarvita.

Kampaajana toimimisen ohella Sini-Maria on ehtinyt kouluttautua monipuolisesti terveyttä ja hyvinvointia tukeviin menetelmiin, luontais- & energiahoitoihin sekä liikunnan ohjaukseen (PT). Kun muutoksen hetki läheni, alkoi hänellä olla koossa kattava valikoima osaamista ja taitoja, joita hän voi nyt hyödyntää uudessa elämäntilanteessaan ja tarjotessaan valmennuksia netin välityksellä. Valmennustyöt ovatkin keskeinen osa tulevaisuuden toimeentulon muodostusta Sini-Marialle.

Talousstrategiana hänellä on käytössä myös itselleni kovin tuttu malli: elämän yksinkertaistaminen, mahdollisimman pienillä kuluilla eläminen ja mm. kotimajoitusten hyödyntäminen asumisessa. Ja kun elää luottamuksesta käsin, talousasiatkaan eivät pääse stressaamaan.

Niitä, joita taloudellinen selviytyminen elämänmuutoksissa arveluttaa Sini-Maria kannustaa:

“Olet pärjännyt tähänkin asti ja hyvin suunnittelemalla pärjäät jatkossakin. Kulut Suomessa ovat korkeat verrattuna moneen muuhun maahan, joten pärjäät hyvin pienillä kuluilla, jos niin tahdot. Luopumalla materiasta voit luoda itsellesi paljon vapautta matkustaa.”

Kutsumuksena toisten kukoistuksen tukeminen

“Sydämeni kutsumus on auttaa ja valmentaa ihmisiä omaan kukoistukseensa. Valmennuksia ja kehotyötä teen paikan päällä siellä missä olen, sekä internetin kautta.”

Sini-Maria tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä “Täyttä energiaa” -valmennuksia ja hän toimii myös “Unelma itsestä” – kursseilla valmentajana. Valmennukset toimivat verkon kautta. Lisäksi hän on valmis toteuttamaan auttamiskutsumustaan missä ikinä kulkeekaan, esim. tehden erilaisia hoitoja. 

Sini-Maria on siis valinnut kulkea juuri sitä nykyihmisille tarjolla olevaa tietä, jolla oman osaamisensa ja intohimonsa voi rakentaa palveluiksi, ja tarjota niitä netin välityksellä mistäpäin maailmaa hyvänsä.

Eikä ihme, jos auttaminen ja rakkaudesta käsin toimiminen tuntuu Sini-Marialle luontaiselta, kun kuulee miten hän kuvailee taipumuksiaan:

“Olen aina ollut herkkä tuntemaan ja näkemään sydämelläni. Halu auttaa ihmisiä ja eläimiä on ollut osana minua lapsesta lähtien. Oman hyvinvointini lähteeltä ja rakkaudesta ihmisiin jaan kaiken osaamiseni ja apuni ihmisille. Teen parhaani ollakseni onnellinen, jotta voin tuottaa myös hymyjä ympäristööni ja luoda yhteistä paratiisia päälle maan.”

Elämää täysillä energioilla, vapauden polkuja kulkien

Les -putouksen taikaa

Elämänmuutoksen toteuttaminen mahdollisti Sini-Marialle maailmalle lähtemisen tänä syksynä. Ja ylipäätään matkustamisen pitkällä kaavalla ilman lukkoonlyötyjä suunnitelmia, paluulippuja tai reissuagendaa. Hän on nyt nauttinut viime viikot Balin upeasta luonnosta ja Les:n putouksen voimauttavasta läheisyydestä täysin siemauksin, enkä yhtään ihmettele miksi.

les-waterfall
Les vesiputous

Les:n putouksen puhdas lähdevesi “holy spring water” laskee vuorilta alas vehreään laaksoon, jonka rauha ja kauneus on jotain ihan mykistävää. Täällä tekee mieli vaan pysähtyä, hengitellä syvään, nauttia hyvästä olostaan, jota ympäristö buustaa melkoisiin taajuuksiin. Paikallisille putous onkin pyhä paikka, jossa toimitetaan erilaisia rituaaleja ja seremonioita. putoustemppeli

Myös Sinin aamut ovat alkaneet kiitollisuus- ja meditaatioharjoituksilla putoavan veden äärellä.

Les Waterfall

Sinin motiivi tulla Balilla juuri Les:n kylään löytyy paitsi putouksesta, myös toisesta upeasta suominaisesta: Tuuli Kaunisluodosta. Tuuli on löytänyt oman paikkansa Les:n putoukselta ja asuu täällä pysyvämmänkin. Tuuli päätti niinikään pari vuotta sitten vastata maailman kutsuun ja lähteä Balille. Tältä tieltä ja tämän vesiputouksen ääreltä löytyikin se oma sielunmaisema ja koti. Nämä supersiskot ovat myös työtovereita, Tuuli on kehittänyt Unelma itsestä -valmennuksen, jossa Sini-Maria toimii nyt toisena valmentajana.

Elämää täysillä energioilla
Les -putouksen supersiskojen kanssa

Tunnelmat irtioton jälkeen

Entä millä tavalla Sini-Maria kokee elämänsä nyt irtiottopäätöksen jälkeen, täällä vehreän viidakon keskellä?

“Elän unelmaani, tunnen olevani vapaa ja eläväni täysin juuri nyt niinkuin minulle on parasta. Rakkaudesta elämää ja itseäni kohtaan minulta virtaa energiaa ja rakkautta paljon ihmisille ja sitä kautta voin auttaa muitakin saavuttamaan vapauden ja omat unelmat.

Tällä hetkellä olen erittäin onnellinen, kuuntelen itseäni, ympäristöäni ja kuljen elämän flown mukana ja uskon siihen, että johdatuksessa olen juuri oikeassa paikkaa. Asetun paikoilleni ja elän yksinkertaista tavallista arkea aina missä olenkin. Sydämessäni olen aina kotona, missä kuljenkaan.”

Oikeastaan näinä päivinä Sini-Marian tie ja flow on kuljettanut hänet jo Balilla tavatun tuttavuuden luo Kaliforniaan. Olen todella iloinen Sinin puolesta ja tuntuu hyvältä nähdä millaista sydämen johtamaa tietä hän kulkee. Vapaus pysähtyä. Ja vapaus jatkaa matkaa, kun siltä tuntuu.

Toivon myös, että tämä postaus osaltaan avaa sinulle lukijani sitä, millaista elämä voi olla, kun uskaltaa antaa itselleen vapauden kulkea oman johdatuksensa vietävänä.

Nämä “putouksen hengettäret” Sini-Maria ja Tuuli ovat innostavia esimerkkejä siitä, miten omia unelmiaan voi alkaa luoda ja elää todeksi. Hyvin samoilla linjoilla tässä tunnutaan olevan siinä, miten sitä omaa vapautta mahdollistetaan. Ei tosiaan tarvitse olla miljonääri, riittää että ollaan ihan tavallisia ihmisiä. Ihmisiä, joilla on unelma.

Salaisuus lienee siinä, että kaikki me kolme naista luotamme kenties hieman tavallista enemmän elämään, sen suomiin mahdollisuuksiin, omaan luomisvoimaan ja tekemiseen sekä asioiden järjestymiseen juuri oikealla tavalla. Ja tähän luottamukseen pääseminen on jokaisen ulottuvilla, joka hetki.

Sini-Maria antaa vielä lopuksi neuvonsa niille lukijoille, jotka edelleen epäröivät jonkin unelman toteuttamista:

“Astu kauemmaksi ja katso elämääsi syntymästäsi tähän päivään ja näe se kasvu ja ne opit, mitä olet oppinut. Luo mielikuvituksissasi sinun unelma tulevaisuutesi kiikkustuoliin asti ja kirjoita se ylös sen enempää miettimättä. Jokainen aamu mieti pieni askel kohti unelmaasi. Ja ilman tunteita ja miettimistä, toteuta se. Elät jo unelmaasi, nauti matkasta joka päivä!”

Kiitos Sini-Maria, Tuuli, Les Waterfall & Bali

Haastattelin Sini-Mariaa myös Seikkailijattaret -sivustolle!

Elämää täysillä energioilla, vapauden polkuja kulkien
Auringon jo laskiessa hurautamme kuskini kanssa läpi Les:n kylätien ja paluumatkalle Balin saaren toiselle puolen

Huom!!! Update 2/2017 Sadekausi ja tulvat aiheuttaneet maanvyöryjä, teiden sortumia, muita tuhoja Lesin kylässä ja putouksella. Sini-Maria on järjestänyt keräyksen alueen perheitä ja jälleenrakennusta tukemaan. 

Sini-Marian kuvausta Unelma Itsestä -valmennuksesta:

Unelma Itsestä on ainutlaatuinen ja erittäin kattava kokonaisvaltainen valmennus. Valmennus on neljän kuukauden mittainen ja siitä saa huikean määrän materiaalia niin liikuntaan, ravintoon kuin omien unelmiensa toteuttamiseen. Valmentajina olemme aina mukana ja tukemassa sinua polullasi.

Ryhmästä muodostuu huikea tukiverkosto, joka vie meitä jokaista kohti omaa parastamme ja sitä kautta myös ympäristömme parasta. Valmennuksissa naiset tekevät huikeita muutoksia kokonaisvaltaisesti hyvinvointiinsa ja puhkeavat omaan loistoonsa.

Ryhmähenki valmennuksissa on aina aivan kuvailemattoman kannustava ja tukeva. Jos sydämessään tuntee, että tämä valmennus auttaisi sinua sinun kasvussasi loistoosi, niin lähde mukaamme huikeaan seikkailuun kohti Unelma Itseäsi.”

Katso täältä Unelma itsestä -kumppanietu / alennuskoodi!

(Visited 756 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Maria 13/11/2016 at 3:02 pm

  Ai että miten kaunista ja vehreää! Indonesia omalla to do-listalla asap ja tästä olikin iloa 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 14/11/2016 at 9:39 am

   Hei kiitos Maria, niin todella oli 🙂 Ja tosiaan pelkästään Balilla on jo montaa eri maailmaa ja tunnelmaa niin saati sitten koko Indoissa, muslimialueilla taas eri fiilis. Varmaan sellainen vuosi olisi kelpoisa aika ottaa maata haltuun… 😛 No ehkä vähän kerrallaankin toimii. Mut joo sain taas uuden Bali -kärpäsen pureman, pitänee mennä jossain välin uudestaan vähän pidemmällä kaavalla. Siellähän on halvempaakin kuin muistin!

   Reply
 2. Heidi/ Thaimaanrannan maalarit 14/11/2016 at 5:15 pm

  Oi että, ihan mahtavaa lukea näitä tarinoita. Välillä kun itse miettii, että onko missään mitään järkeä sittenkään, niin näitten tarinoitten jälkeen on taas täysin varma. Ihan oikealla tiellä ollaan :). Se on nimittäin jännä juttu, kuinka se elämä todella kantaa. Ihmisten pitäisi todellakin enemmän luottaa siihen, vaikka välillä pelottaisikin.
  Hieno juttu Rosita!

  Reply
  1. Rosita Juurinen 21/11/2016 at 8:11 am

   Kiitos Heidi! Se on ihan totta, että välillä tulee epäuskoisempia hetkiä ja miettii kuinka ne omat ratkaisut kantaa, siksi just kannattaa ympäröidä itsensä inspiraatiolla mieluummin kuin epäilyksillä ja epäilijöillä. Ja joo aina siellä nurkan takana on joku juttu tai ihminen, mistä ei vielä oo tässä hetkessä aavistustakaan, mutta se saattaa viedä meitä taas eteenpäin tai avata uuden mahdollisuuden. Elämä on muuten ihan hullun paljon mielenkiintoisempaa kun kysymysmerkkejä on paljon (ja vastaukset vielä paljastumatta) 🙂

   Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.