Näin syntyi ajatus tehdä oma versio 4 tunnin työviikosta

Noin 5-6 vuotta takaperin minä olin se tyyppi, joka tarttui sormet syyhyten kaikkiin kirjoihin ja artikkeleihin, joissa käsiteltiin edes etäisesti oman elämän muuttamista uusille raiteille, hidastamalla, vapauttamalla, jonkin omaehtoisen toimeentulon luomisella tai muulla elämisen laatua kohentavalla remontilla.

Sisimpääni oli syttynyt toive ja tarve muuttaa asioita ja koko elämäntyyliäni uuteen suuntaan. En täysin tiennyt, miten kaikki tapahtuisi, mutta aloin vähitellen tehdä asioita ja ottaa askeleita sellaiseen suuntaan, että irrottautuminen palkkatyöstä ja siihen liittyvästä elämäntyylistä alkoi tulla yhä lähemmäksi.

Minulla oli paljon ideoita siitä, mitä voisin alkaa tekemään, kun olisin taas voimaantunut (työuupumuksestani) parempaan vireeseen ja mistä voisin alkaa luoda toimeentuloani jatkossa.

Olin työssäollessani niin näännyksissä, että en pystynyt selvittämään näitä ideoiden toteutusmahdollisuuksia kovinkaan pitkälle. Tein kuitenkin vapautumiseen tähtäävää pohjatyötä ja niitä asioita mitä pystyin. Luotin siihen, että loppuihinkin asioihin ja tekemisiin tulee kyllä selvyys, kun aika on.

Tim Ferrissin jalanjäljilla

Eniten olin inspiroitunut tietenkin Tim Ferrissin ”4 tunnin työviikosta” (kukapa ei olisi) ja kirjan avaamista mahdollisuuksista luoda itsenäisesti toimeentuloa, nettiä ja automatisointitekniikoita hyväksikäyttäen, niin että voisin olla vapaa matkustelemaan tai elämään hyvin omaehtoisesti oman tunteen johdattamana.

Irtisanouduin sitten talvella 2014. Sitä ennen ja sen jälkeen olen itseopiskellut ja tutkiskellut erilaisia vaihtoehtoja alkaa elää nomadimmin ja luoda itselle luontevalla tavalla paikkariippumatonta toimeentuloa.

Monenlaiset visiot ovat vilistäneet päässäni viime vuosien aikana, kun olen yrittänyt hahmottaa sitä, mikä olisi se minuin juttu, millaista elämää haluaisin elää ja millainen toimeentulon muoto olisi tähän elämäntapaan parhaiten yhdistettävissä.

4 tunnin työviikko esittelee tapoja tehdä rahaa peruselämiseen ja rikastuakin ilman paikkasidonnaista palkkatyötä tai kaiken ajan nielevää yrittäjyyttä. Se joku, mikä 4 tunnin työviikosta mielestäni puuttui, oli kuitenkin se oman intohimon ja itselle tärkeän aiheen parissa toimimisen näkökulma.

Halusin, että se mitä teenkin on jo ihan jaksamisenkin kannalta riittävän tyydyttävää ja mielekästä, eikä vain laskelmoitu väline toimeentulon hankkimiseksi.

Ajattelin, että haluan voida jatkossa tehdä jotain sellaista, mikä tuntuu itsestä hyvältä, toisi iloa ja apua myös muille ja jonka sivuvaikutuksena voisin saada myös elantoa. Ei vain sellaista, että myisin jossakin verkkokaupassa mitä hyvänsä tavaraa hyvällä katteella ja thats it.

Toki verkkokauppavisiot jollain tapaa mukana olivat, mutta ei pelkän kaupallisuuden aspektista. Jotain henkilökohtaisempaa ja ”omaa juttuakin” siihen pitäisi liittyä.

Idea kirjasta syntyy

Halusin ennemmin tehdä jotain omaa ja uniikkia. Jotain, missä voisin hyödyntää omia ideoitani, osaamistani ja kokemustani niin, että näistä olisi apua jollekin toisellekin.

Vuosi sitten hoksasin, että minullahan saattaa olla oman polkuni kulkemisen kautta jotain sellaista tarjottavaa kaltaisilleni, että koko tästä elämänmuutoskuviosta ja oravanpyörästä uuteen elämäntyyliin siirtymisestä voisi saada aikaan tuotteen, jota joku tarvitsee oman muutostyönsä tueksi.

Näin syntyi siis ajatus e-kirjan kirjoittamisesta. Halusin paketoida muutosrohkaisun, tuen sekä käytännön keinot ja ideat samaan pakettiin. Halusin vaatimattomasti tehdä jonkinlaisen oman version 4 tunnin työviikosta!

Lue lisää: Kirjoittaisitko e-kirjan? Tässä omia kokemuksia

Tähtäsin siihen, että kirjassa elämäntaidolliset ja ihmisenä kasvun teemat sekä toisaalta käytännönläheiset ratkaisut, ohjeet ja esim. rahataidot yhdistyvät sopivaksi paketiksi.

Ja olihan kirjan kirjoittaminen iso itsetutkiskelumatka myös oman muutosprosessin näkyväksi tekemisen ja läpikäymisen kautta. Eli ripaus omaelämäkerrallisuutta toi siihen vielä oman mausteensa.

Kirjan kirjoitustyö oli toki aikaa vievää ja aikajoin ponnisteluakin vaativaa, mutta myös todella opettavaista ja pääosin ilon ja innon sävyttämää. Ymmärrys oman ratkaisun oikeellisuudesta vahvistui kokoajan ja oma tie on kirkastunut samalla, kun on rakentanut tienviittoja muidenkin avuksi.

Näin siis tästä e-kirjasta muodostui yksi osa uutta elämäntehtävääni sekä pieni toimeentulopuro matkan varrelle. Ensimmäisiä saatuja myyntituottoja tuli uudelleensijoitettua kirjan parantamiseen, taittoon ja painattamiseen .

Ilolla voin nyt julkaista perusparannetun version kirjastani Toimistosta travelleriksi -Matkaopas Vapaampaan elämään! 

Kirjan päivitetyssä versiossa mm.:

  • lukijaystävällisyyttä ja kuvitusta lisätty
  • on uusi hieno taitto
  • sisäiset linkitykset lisätty, navigointi sisällysluettelon ja lukujen välillä on helpompaa
  • voi kirjoittaa omia muistiinpanoja ja tehdä tehtäviä suoraan kirjaan
  • sisältöä viilattu, päivitetty ja täydennetty
  • PDF:n lisäksi saatavilla epub ja painettu kirja
  • sivuja 166

Kirja päivitysprosessi on opettanut sitä, että kannattaa uskaltaa lähteä tekemään asioita, vaikka kaikki ei tulisikaan täydelliseksi heti ekalla yrittämällä (eikä varmaan tokallakaan…). Pääasia, että tekee, luo, toteuttaa asioita ja unelmiaan!

Kaikkea tekemistään voi  aina parantaa ja kehittää. Sen pelossa, että joku tyrmää ja kritisoi (usein suurin kriitikko on oma itse) ei kannata jäätyä ja jättää haaveitaan toteuttamatta. Eli tehkää, luokaa ja iloitkaa aikaansaamisista ja uskalluksista, ilman lamaannuttavaa täydellisyydentavoittelua.

Ps. iPhonellakin on jo kuudes paranneltu versio markkinoilla ja Windowsillakin aika mones.

Kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen

Usein sanotaan, ettei kaikissa elämänmuutoksiin liittyvissä tavoitteissa tarvitse tietää etukäteen tarkalleen kaikkia askeleita, joita tulee ottaa matkalla päämääräänsä. Ei tarvitse siis tietää aivan yksityiskohtia myöten, miten jokin osatavoite tulee toteutetuksi.

Riittää, että tietää pari seuraavaa askelta ja loput voivatkin olla vielä hieman pimennossa, odottaen, että vuorollaan askelmerkit avautuvat sen sisältöisinä kuin niiden kuuluukin.

Tietyt unelmat ja tavoitteet voi ja kannattaakin pilkkoa tavoitesuunnitelmiksi, jotka ohjaavat tekemistä ja etenemistä. Mutta koko elämää ei voi suunnitella prikulleen, sehän veisi elämästä sen mielenkiinnon ja hohdon.

Yllätysmomenteille kannattaa aina jättää varaa, sillä aina voi käydä paremmin tai mielenkiintoisemmin kuin mitä olemme suunnitelleet ja miettineet. Itse nautin tällä hetkellä siitä, että elämän käsikirjoitus on monella tapaa avoin. Tiedän suunnilleen seuraavan luvun rungon, mutta muuta en haluakaan tietää.  Näin on hyvä.

Voit ladata kirjan ensimmäiset 30 sivua tästä ilmaiseksi liittymällä Vapauspostin tilaajaksi. Tai tilata kirjan itsellesi e-kirjana tai painettuna täältä.

(Visited 567 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.