Tästä seminaarista sain potkua ja eväitä omaan elämänmuutokseeni

täysii seminaari

Olet varmaan kuullut useasti hehkutettavan, miten koulutukset, valmennukset ja seminaarit antavat sen tarvittavan sysäyksen, mitä olet vailla päästäksesi elämässäsi eteenpäin, oivaltaaksesi jonkin merkittävän asian, aloittaaksesi jonkin uuden jutun tai kohdataksesi ihmisiä, joiden kanssa aloitat kiinnostavan yhteistyön. Kuulostaako tutulta?

Voisin kertoa useampiakin esimerkkejä omasta elämästäni, miten jotkin seminaarit ja valmennukset ovat laittaneet muutoksen pyörät pyörimään yhä vinhempaan tahtiin ja auttaneet minua pääsemään nopeammin haluamaani suuntaan. Niin se vain on, että usein tarvitsemme jonkin ulkoisen sysäyksen ja liikkeelle laittavan voiman, että saamme puhtia tekemiseemme kasvun ja kehittymisemme tiellä. Tai että ylipäätään saamme uusia ajatuksia ja inspiraatiota arkemme ja itsemme kehittämiseen.

Kerron nyt kuitenkin eräästä seminaarista, joka oli jollain lailla yksi käännekohta omassa muutosprosessissani. En enää muista miten, mutta keväällä 2012 törmäsin ensi kertaa mainoksiin seminaaritapahtumasta nimeltä Täysii. Kävinkin sitten useita kertoja plaraamassa tapahtuman sivustoa, läpi puhujalistaa, aiheita, oheisohjelmaa ja olin hyvin kiinnostunut tästä tapahtumasta.

Kun syksyn seminaaripäivä alkoi lähestyä, en ollut saanut lippua hankituksi. Jahkailin niinkuin tapanani usein on. Mietin investoinnin kannattavuutta, saisinko rahoilleni hyvän vastineen. Mietin joutuisinko olemaan töissä tuona päivänä, pääsisinkö ylipäätään osallistumaan, saisinko ehkä ketään lähtemään kaveriksi mukaan… Montaa kysymysmerkkiä, mutta samaan aikaan oli myös jokin voimakas veto seminaaria kohtaan.

Jotenkin asiat kehittyivät siihen suuntaan, että seminaarilauantaita edeltävällä viikolla Uskalla Innostua -viikkokirjeestä luin mahdollisuudesta saada lippu Täysii -seminaariin kylkiäisenä, jos osti lipun johonkin UI:n tulevaan seminaariin. Tiesin hetkeni koittaneen, ostin lipun Uskalla innostua -tapahtumaan ja pian sain ilmoituksen, että olin myös saanut tuon Täysii -seminaarin lipun. Jiihaa! Näin oli tarkoitettu käyvän.

Asia oli ratkaistu ja minulla liput kahteen mielenkiintoiseen tapahtumaan yhden hinnalla, tai oikeastaan vielä halvemmalla. En edes alkanut kysellä ketään kavereita mukaan seminaariin, sillä tiesin senkin, että helpommin tutustuu ihmisiin, kun lähtee näihin tilaisuuksiin yksin.

Täysii -seminaari syyskuu 2012

Täysii -seminaari oli tuolloin historiansa ensimmäinen. Hotelli Ilveksen ball room täyttyi syyskuisena lauantaina innostuneesta seminaarikansasta, poppi soi ja meininki oli kohdillaan. Saimme kuulla toinen toistaan kiinnostavampia puheenvuoroja, jotka käsittelivät kaikki eri näkökulmista hyvinvointia, terveyttä, itsetuntemusta, kasvua ja kehittymistä. Ajatusmallien muuttamista, kyseenalaistamista, pysähtymistä, koko elämänkokemuksen parantamista ja syventämistä.

Asiaa oli paljon ja tiesin jo tuolloin, että näitä pureskellaan vielä pitkään. Koin saavani joka puheenvuorosta vähintäänkin jonkin uuden näkökulman tai opin, jota pidin hyödyllisenä. Joistakin ehkä vielä enemmän kuin toisista. Jonkinlaisesta pienestä inspiraatioähkystäkin voitiin ehkä puhua.

Yksi erinomaisen oivalluttuva puheenvuoro oli Samuli Perälän puhe. (Kannattaa muuten katsoa tämä keskittyneesti läpi ainakin 3 kertaa). Siinä oli jotain pysäyttävää, jotain mikä sopi omaan silloiseen elämäntilanteeseen hirvittävän hyvin. “This f***ing makes sense!”

Olin alkanut etsiä muutosta, pysähdystä ja puhdistumista. Vapautumista kaikista niistä rooleista, tavoista ja odotuksista, joita olin itselleni elämässäni luonut. Ja päätynyt väsyttävään kierteeseen työtä, vastapainoksi biletystä, jatkuvaa väsymystä, muiden miellyttämistä, perfektionismia… Toki olin alkanut tätä vyyhteä purkamaan jo vuorotteluvapaavuoteni aikana, mutta olin silti vielä hiukan hukassa, mitä minun pitäisi tehdä itseni kanssa, kuinka selvitän sisäisen sotkuni ja pääsen jonkun uuden selkeämmän elämänvaiheen alkuun. Miten uskaltaisin alkaa tehdä niitä asioita, joita sisälläni jo kupli?

Keskusteluja & verkostoitumista

Jo alunperin olin tykännyt Täysii -seminaarin tuolloisesta konseptista, jossa oli varattu aikaa teemakeskusteluille pienemmissä ryhmissä. Vaikka tuolla kertaa ryhmäkeskustelu ei vastannut sitten ehkä omia odotuksiani, seminaarin aikana käydyt muut keskustelut ja ihmiset, joita sain tavata kuittasivat tämän pienen puutteen aivan mennen tullen. Ihan huikeaa sakkia! Suuri osa oli tehnyt elämässään jo merkittäviä muutoksia tai oli näitä askeleita parhaillaan ottamassa. Paljon kiinnostavia tarinoita kuultavana. Tapahtuman jälkilöylyihin meitä jäi vielä n. 20 henkeä istumaan iltaa Amarillon puolelle.

Seminaarissa virisi heti yhteistyötä (Post Our Dreams/ Olli Lukkari) silloiseen työhöni liittyen ja ne kontaktit, joita loin ovat johtaneet viimeisten vuosien varrella lukuisiin muihin yhteistyökuvioihin, ystävyyssuhteisiin sekä vähintäänkin some -yhteydenpitoon. Kiitos teille kaikille! Tiedätte ketä olette 🙂 Nimiä tulisi tähän listaan varmaan 15… Ja olen tietenkin erityisen kiitollinen seminaarin järjestäjälle Andy Hopille, tuosta ensimmäisestä Täysii -semmasta lähti monta hyvää juttua liikkeelle!

Taisin tuolloin myös puhua ensi kertoja ääneen ventovieraille siitä, mitä toivoin tulevaisuudeltani. Halustani voida viettää enemmän aikaa maailmalla, rakentaa uusi elämä jotenkin matkustelun ympärille. Toinen seminaarin juontajista ja yksi puheenvuoron pitäjistä (Eero Kuopio) kuunteli silloin tarinoitani ja kysyi sitten yhden tärkeimmistä ja avaavimmista kysymyksistä: “Mikä estää?” Niin todellakin, mikä minua esti? Tuossa hetkessä löysin heti kymmenen (teko)syytä ja seikkaa, jotka minua estivät. Tai oikeastaan viivästyttivät. Mutta tuo yksinkertainen kysymys oli mainio, olen siihen palannut kerta toisensa jälkeen eri yhteyksissä: Mikä estää? Ihanko oikeasti, ovatko nämä esteet todellisia…? 

Täysii -seminaarin tarinasta ja 2016 teemasta

Tapahtuman jälkeen aloin käydä myös säännöllisemmin Täysii -seminaari “isän” Andy Hopin silloin Tampereen keskustassa pyörittämän Centren tilaisuuksissa. Niistäkin tarttui mukaan aina jotakin omaa muutostani eteenpäin vievää.

Reilu vuosi Täysii -seminaarista eteenpäin olinkin sitten jo päättänyt, että enää minua ei estä mikään. Olin tehnyt päätökseni irtisanoutua ja alkaa kulkea kohti jotain uutta. Heittäytyä muutokseen, ihan täysii. Tästä syystä myös ensimmäinen Täysii -seminaari on jäänyt ainoakseni, sillä olen aina syksyisin ollut sen pitämisen aikaan jo toisella puolen maailmaa… Kuitenkin seurannut mielenkiinnolla tapahtuman kasvua (viime vuonna jo 800 osallistujaa!) ja kunkin vuoden puhujakattausta.

Andy joutui tosiaan tekemään oman muutosratkaisunsa ja luopumaan tapahtuma- ja kohtaamispaikka Centrestä, jotta voisi satsata vieläkin enemmän Täysii -seminaarien kehittämiseen.

“Usein minusta on tuntunut, että haluaisin antaa muutokselle piut paut ja jäädä laakereilleni lepäämään. Mutta aina kun olen uskaltanut totella sisäistä ääntäni, joka on pyytänyt minut tekemään muutoksia elämässäni, elämäni on ottanut ison harppauksen eteenpäin. Aina kun olen uskaltanut ottaa seuraavan askeleen pimeään, elämä on valaissut polun edessäni.” -Andy Hopi

Näin se menee, uskokaa pois. Pitää vain kestää se tietämättömyys, joka voi joskus pitää meitä jännityksessä viime metreille asti. Mutta selvyys asioille, ratkaisut ja seuraavat askelmerkit löytyvät aina, jollakin tapaa. Ei ehkä niin kuin olimme kuvitelleet, vaan kenties jollain muulla, yleensä meille lopulta paremmalla tavalla.

Takaisin seminaariin… Viime vuodet Täysii -seminaari on järjestetty Tampere -talossa.  Puhujia nousee lavalle 12 kpl. He ovat hyvin eri aloilla toimivia, mielenkiintoisia ja tunnettuja nimiä aina liike-elämästä urheiluun ja hyvinvointiin, elämäntaitoon ja kulttuuriin saakka. Katso täältä koko tämän vuoden puhujakattaus, ihastu ja hämmästy!

Tämä on kyllä yksi niistä tapahtumista, jota voin kyllä suositella ihan TÄYSII! Ai niin ja Andy muuten aikoo järjestää Täysii -seminaarin vuonna 2021 Ratinan stadionilla, ihan vaan näyttääkseen, että hullujakin unelmia pitää olla, koska “mikä estää?” Nii-in.

Täysii 2017 tulee!

Vuoden 2017 Täysii -seminaari lähestyy!

2017 vuoden teemana on sitten INTOHIMO. Intohimo elämään, unelmiin, kasvuun, työhön, kokemiseen, kohtaamisiin… Mitä on intohimon ja inspiraation ohjaamaa elämä ja kuinka voit alkaa elää täydemmin ja ihan täysii!

Käy tutustumassa 2017 vuoden teemaan ja jo buukattuhin puhujiin täältä! Löytyy meinaan taas kovaa sakkia. Tomi Kokkoa, Jutta Gustafsbergia, Sanna Wikströmiä, Tony Dunderfeltiä…. He antavat sinulle näkökulmia, työkaluja inspiraation ja intohimon löytämiseen sekä hyödyntämiseen elämänlaatusi nostamiseksi aivan uudelle tasolle!

Täysii -semma Tampere -talossa la 25.11. 2017 klo 12-18 + iltaohjelma. Tutustu koko ohjelmaan täällä!

Lämmittelynä voit katsoa vuoden 2015 seminaaritallenteet!

täysii

 

 

 

 


No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.

source=aff-wg&utm_source=webgains&utm_medium=affiliate&utm_campaign=^^^siteid^^^