Homestay – kotimajoituksia Balilla

Balilla ehkä tyypillisin majoitusmuoto hotellien ohella ovat homestayt eli kotimajoitukset. Millaisia majapaikkoja ovat homestayt ja mitä kannattaa huomioida majoituksen valinnassa? Siitä juttua tässä artikkelissa. Esittelemäni homestayt ovat sijaitsevat pääosin Ubudissa, mukana kuitenkin muutama homestay -vaihtoehto muualtakin Balilta.

Mitä homestay – kotimajoitus oikein tarkoittaa?

Termi ”homestay” merkitsee hieman eri asioita eri yhteyksissä ja riippuen missäpäin maailmaa kotimajoitusta tarjotaan. Esimerkiksi Homestay.com sivuston kotimajoitukset tarkoittavat ihmisten kodeissa majoittumista maksua vastaan ja usein tähän liittyy usein myös yhteistä ajanviettoa ja kulttuurien vaihtoa majottavan henkilön / perheen kanssa. Eli tietynlaista ”houstausta” kuuluu mukaan diiliin. Vähän kuin sohvasurffaus, joka perustuu kuitenkin vastavuoroisuuteen eikä rahaan.

Thaimaassa esim. Koh Koodilla tuli vastaan useita homestay -nimikkeellä olevia majoituspaikkoja, usein ne olivat talon pihapiiriin rakennettuja bungaloweja eli kyseessä siis omat yksityiset huoneet erillään isäntäperheen tiloista. Pienimuotoista, perhevetoista majoitustoimintaa siis.

Balin homestayt ovat pääsääntöisesti balilaisten kotien yhteyteen rakennettuja vierashuoneita / vierashuonerakennuksia, joissa yleensä on huoneen yhteydessä omat kylpyhuoneet. Isäntäperheet asuvat ovat omissa rakennuksissaan tai kerroksissaan. Eikä heihin välttämättä edes törmää kuin satunnaisesti.

Homestay majoituksen järjestäminen on hyvin yleistä Balilla, se on luonteva tapa perheille hankkia lisäelantoa saaren massiivisesta turismista. Matkailijoille kotimajoitus on miellyttävä ja edullinen majoitusvaihtoehto lähempänä paikalliselämää kuin resortissa.

Perinteiset balilaiset kodit muodostuvat muureilla rajatusta pihapiiristä ja joukosta rakennuksia, joista löytyy asuintilat perheenjäsenille isovanhemmista lähtien ja toisinaan laajemmallekin suvulle. Kotien yhteydessä on myös yleensä aina kotitemppelit hengellisiä rituaaleja varten, jotka ovatkin keskeinen osa päivittäistä elämää Balilla.

Homestay -majoitus voi merkitä kahta vierashuonetta tai jopa kahtakymmentä vierashuonetta kodin yhteydessä. Useimmiten kuitenkin alle 10 huonetta.

Miksi valita homestay -majoitus?

Hinta on varmasti yksi seikka, mikä ohjaa kotimajoitusten pariin. Ainakin kevyemmän reissukassan matkaajat. Hotellien ja muiden majoitusliikkeiden hinnat kun näyttävät olevan pääsääntöisesti moninkertaisia kotimajoituspaikkoihin nähden.

Toinen etu kotimajoituksessa on niiden viihtyisyys, idyllisyys ja ihmisläheisyys. Voit seurailla isäntäperheen päivittäisiä puuhia ja kauniita Balin hindukulttuuriin liittyviä rituaaleja. Mahdollisesti voit tutustua isäntäväkeen paremminkin ja saada syvempää käsitystä paikallisesta elämänmenosta. Toisaalta saat olla myös aivan omissa oloissasi, eikä ole mikään pakko pyrkiä bondaamaan isäntäväen kanssa sen kummemmin. Ystävälliset tervehdykset ja hymyt riittää.

Useimmiten homestay -huoneen edustalla on vähintäänkin pöytä ja jakkarat, missä istuskella, lueskella ja rentoutua. Ehkä fiilistellä kaunista trooppista puutarhaa. Useimmissa Balin kotimajoituksissa myös aamupala tarjoillaan tähän omalle terassille / huoneen edustalle. Ylipäätään se, että aamupala kuuluu näihin 10 € -20 hintaisiin huoneisiin, on kyllä mainio juttu. Myös uima-altaita löytyy joistakin kotimajoituksista.

Ensimmäisen kerran varailin majoitusta Balilta 2011 ja silloin valintaani ohjasivat kriteerit : vastinetta rahalle + sijainti. Juuri tämä rahalle saatu vastine on keskeisimpiä tekijöitä homestay -majoituksen valitsemisessa hotellin tai muun guesthousen sijaan.

Yksinkertaista, mutta viihtyisän kodikasta asumista ja samalla tietää tukevansa paikallisia perheitä ja sukuja, eikä mitään kasvottomia monikansallisia hotelliketjuja. Mieluummin tällaista vähän persoonallisempaa, uniikimpaa ja henkilökohtaisempaa majoitusta, silloin kun mahdollista. Idealistina haluan ajatella, että kotimajoitukset ovat osaltaan vaikuttaneet ja vaikuttavat myös jatkossa siihen, että suuria länsimaisia hotellikomplekseja ei tarvitse rakentaa kaikkialle saarella.

Lähes kaikissa kotimajoituksissa autetaan myös varaamaan retkiä tai kuljetuksia ja vinkataan muistakin asioista ja paikallisista palveluista. Eli palveluakin saa, ja sitä useasti oikein tarjotaan. Moni kotimajoitus on ollut paljon laadukkaampi ja miellyttävämpi vaihtoehto kuin jokin halppishotelli, joissa tullut majoituttua kovempaan hintaan.

Homestay -majoituksissa on hyvä muistaa, että ollaan vieraina toisten kodeissa ja siten esimerkiksi railakkaammalla reissulla ollessa kannattaa skipata homestayt ja etsiä majoitus muualta.

Kokemuksia ja arvioita Ubudin homestay -majoituksista

Aloitan nämä esittelyt viimeisimmästä visiitistäni keväältä 2017. Tällä reissulla etsin lähinnä miellyttävää rauhallista miljöötä ja mahdollisuutta tehdä töitä suht tehokkaasti. Nämä seikat vaikuttivat majapaikkojen valintaan ja asioihin, joihin olen kiinnittänyt arvioissa huomiota.

Duana´s Homestay

Duana´s homestay:stä olin lukenut myönteisiä arviointeja netistä. Myös sen sijainti vaikutti varsin hyvältä tarpeisiini nähden ja kokonaispaketti tuntui olevan kohdillaan. Joten varasin sen alunperin 8 päiväksi.

Parin päivän jälkeen aloin kuitenkin miettiä, että ehkä voisi olla vielä parempiakin vaihtoehtoja. Oma tilanteeni kun oli sellainen, että vietin suurimman osan päivästä huoneella / koneella, niin tavoitteena oli etten nuukahda kuumuuteen ja että netti toimii hyvin. Toiveena oli myös, että ympäristö olisi mahdollisimman rauhallinen & hiljainen. Sain sovittua omistajan kanssa vaivatta, että viivyn ja maksan vain 6 yötä. Ei ongelmaa.

Duana´s ja huoneeni terassia tuossa vasemmalla

Sen sijaan reissaajalle, joka viettää vähemmän aikaa koneella & huoneella, tämä majoitusvaihtoehto on varsin hyvä. Pidin miljööstä tosi paljon ja huoneeseen kun saisi vielä ilmastoinnin, niin avot!

Plussat:

 • Kaunis ja siisti pihapiiri, perinteinen Bali -tyyli ja tunnelma
 • Ystävälliset omistajat + muu henkilökunta
 • Aamupala varsin kelpo, 3-4 vaihtoehtoa ja kahvin kanssa sai maitoa
 • Myös iltapäivisin tuotiin kuumaa vettä termospullossa teetä / kahvia / (nuudeleita) varten
 • Tilava huone, hyvä suihku
 • Keskeinen sijainti, lyhyt kävelymatka ytimeen, kuitenkin hieman etäällä hulinasta
 • Mahdollisuus käyttää halutessaan uima-allasta Duana Sari -resortilla
Duana´s huone sisältä

Parannettavat:

 • Ailahteleva netin nopeus
 • Kuumuus huoneessa, kattotuuletin ei tehoiltaan kummoinen (pyytämäni lisätuuletin tosin helpotti tilannetta)
 • Siisteydessä ehkä aavistus petraamisen varaa, esim. lakanoita ja pyyhkeitä ei vaihdettu kertaakaan, sänky kyllä pedattiin
 • Työntekoon (videoiden tekemiseen) hieman äänekäs ympäristö

Hinta vierailuni aikaan:  12,5 € / yö

Duana´s homestay, Sri Wedari 21, Ubud

Baba Homestay

Duana´sista muutin n. 300 metrin päähän uudempaan Baba Homestayhin. Babastakin oli kuitenkin vain reilut puoli kilometriä (ehkä 700m) ydinkeskustaan. Tämä majoitus oli saanut vielä Duanaakin parempia arvosteluja ja lisäksi siellä ilmastointi sekä nopeaksi kehuttu netti, joten olin valmis laittamaan pari euroa lisää yön hintaan. Varasin huoneen 5 yöksi (pidemmäksi aikaa ei ollut vapaata) ja ajattelin, että siirryn sitten taas uuteen paikkaan.

Baba homestay kapean kujan päässä

Baba on pieni, vain 4 huoneen kokoinen ja edellistä modernimpi kotimajoitus. Kaikki 4 huonetta sijaitsivat 2. kerroksessa ja perhe asusteli alakerrassa.

Baban palvelustyttö oli jämpti siivoamaan. Hän järjesteli kaikki tavarani päivittäin johonkin eri malliin, kuin missä ne olivat olleet. Jonain päivänä kun hieman toppuuttelin, etten tarvitse siivousta, niin hän totesi, että kyllä hänen on siivottava. Joten eihän siinä sitten…

Baban leveässä sängyssä oli hyvä retkottaa ja pitää toimistoa

Olin jo ehtinyt varata seuraavan majapaikan, kun Babastakin tarjottiin jatkomahdollisuutta. Lopulta palvelustyttö Iloh markkinoi serkkunsa homestay -paikkaa (Rumah Ary) niin, että tein sitten vielä sinnekin varauksen viimeisille Bali -päivilleni. Babassa kaiken kaikkiaan oli hyvä hinta-laatusuhde, vain ruokaisampaa aamupalaa jäin kaipaamaan.

Plussat:

 • siisti, mukava huone, ei juuri kulumisen jälkiä
 • rauhallinen sijainti, pienen kujan päässä
 • aamupala oli kauniisti katettu
 • netti toimi varsin kohtuullisesti
 • ilmastointi

Parannettavat:

 • vain yksi pistokepaikka ja siihenkin piti pyytää jatkojohto
 • aamupalalla vain yksi vaihtoehto, kuten pieni vihreä lätty tai yhden kananmunan ”omeletti”, kahvimaidoksi ehdotettiin suklaakastiketta 🙂
 • perinteistä balilaisen kodin / talon tunnelmaa täällä ei niinkään ollut
Aamupalat oli kauniisti esillepantu, mutta jouduin hankkimaan omat suolaiset snäksit makeiden pannarien vastapainoksi

Hinta vierailuni aikaan: 14 € yö

Baba Homestay, Sri Wedari, Gang Dahlia

Prapen Bungalows

Jo kolmas majoitus Sri Wedari -kadulla. Prapen Bungalows sijoittui kahden edellisen Duana´sin ja Baban väliin. Prapenista ei ollut yhtä paljon arvosteluja kuin edellisistä ja se vaikuttikin pienemmältä ja hiljaisemmalta kuin edelliset.

Prapenin valitsin siksi, että halusin testata vaihteeksi bungalow -tyypistä huonetta, jossa oli myös pieni keittonurkkaus. Saisin ainakin vesiä ja kombuchaa, ehkä myös hedelmiä, jääkaappiin. Koska budjettini oli tarkka, varasin tämän huoneen vain 4 yöksi. Hinnaltaan Prapen oli siis edellisiä jonkin verran kalliimpi.

Prapenin huone oli tilava ja ihan mukava, mutta hieman kulahtanut

Prapenin bungalowit, olikohan niitä nyt 3, sijaitsivat perheen oman pihapiirin takana, kauempana kadulta, portilla erotetussa omassa puutarhassaan. Tunnelma oli rauhallinen ja viehättävä, kana poikineen tepasteli edestakaisin pihalla ja kaloja uiskenteli mökin pielessä olevassa pikkulammessa.

Kovaääniset häkkilinnut ja kiekuvat kukot puuttuivat, mistä olin ilahtunut. Etupiha, jonka läpi käveltiin vierashuoneille, tosin oli epäsiistimpi kuin vaikkapa Duanasissa. Lievä epäsiisteys / kuluneisuus jatkui myös sitten huoneen puolella ja kylpyhuoneessa oli torakoita.

Terassilla oli kuitenkin mukava istuskella kaikessa rauhassa. Ensimmäiseen kahteen päivään en ainakaan nähnyt muita majoittujia. Kielitaito ei tällä perheellä ollut ehkä vahvinta, mutta he olivat muutoin hyvin ystävällisiä. Perheen pappa toi minulle yhtenä päivänä ison papaijan syötäväksi.

Aamupalamenussakin oli sentään kolme vaihtoehtoa, mikä oli mukavaa. Valitsin joka aamu omeletin ja hedelmät. Mieluummin syön aamulla jotain suolaista, kuin esim. suklaakastikkeella valeltua pannukakkua. Hieman lisää panostusta siisteyteen ja pintojen huoltamiseen niin tämä olisi varsin miellyttävä ja suositeltavampi paikka.

Plussat

 • Bungaloweilla oma rauhaisa pihapiirinsä
 • Netti toimi moitteettomasti
 • Hyvä sijainti
 • Sympaattiset omistajat, perheen almurituaaleja sai katsella pari kertaa päivässä
 • Tilava ja korkea huone, mukava sänky, riittävästi pistokepaikkoja
 • Keittiönurkka & jääkaappi & ilmastointi
 • Iso termospullo kuumaa vettä tuotiin aamuin ja iltapäivisin terassille

Parannettavaa

 • Huoneen kunnossapitoon voisi kiinnittää enemmän huomiota
 • Keittiönurkkaus jossain määrin likainen, ei välineitä astioiden pesuun
 • Torakoita tuli suihkun lattiakaivosta, roskakoria pidettävä sen päällä
 • Siivous käsitti sängyn petaamisen ja wc:n pesua, roskakorit tyhjennettiin yhden kerran 4 päivässä

Hinta vierailuni aikaan: 21 € / yö

Prapen Bungalows, Sri Wedari 27

homestay Bali
Sisäänkäynti Prapen Bungalowseille

Rumah Ary

Baban palvelustytön serkun omistama Rumah Ary oli seuraava kohde kotimajoituskiertueellani. Olin pyytänyt kyytiä reilun kilometrin päässä olevaan majapaikkaan ja Rumah Aryn omistajan poikaystävä tulikin sitten noutamaan minua. Rinkkani painoi tuossa kohtaa jo luvattoman paljon.

Rumah Ary sijaitsee yhdellä Ubudin pääkaduista, Jalan Hanomanilla. Se on hieman kätköissä parin muun homestayn takana, että kadulta sinne tuskin eksyy, mutta on Baban tapaan siisti ja suht uudehko pikku majatalo / homestay. Rumah Ary on saanut niinikään hyvät arvostelut majoittujilta. Vierashuoneita on 6. 4 ylhäällä ja 2 alhaalla. Ylhäällä on rauhallisempaa, sillä myös perhe asustaa alakerrassa.

Pieni mutta siisti huone Rumah Aryssa

homestay Bali

Sain hieman pienemmän huoneen, koska olin matkassa yksin. Huone olikin pienin näistä, missä olin tähän mennessä majoittunut. Se oli kuitenkin siisti, ilmastoitu ja nettikin toimi hyvin, joten taas minulla oli kaikki mitä tarvitsin.

Lisäksi aamupala oli kirkkaasti paras tähän mennessä. Vihdoinkin sain kaipaamaani nasi gorengia aamiaiseksi. Ilahdun aina jos tarjolla on muutakin kuin kuivinta valkoista paahtoleipää ja kenties pannukakkua. Täällä oli vaihtoehtoja koko menu! Annos oli niin iso, että pärjäsin sillä aina pitkälle iltapäivään.

homestay Bali
Homestay -kierroksen parhaat aamupalat!
Aamupala -menu, siis ihan kunnon lista -tykkään!

Rumah Ary on samantyyppinen 2 -kerroksisen rakennuksensa ja yleismiljöönsä puolesta kuin Baba. Kumpikin sijaitsee hieman syrjässä vilkkaalta lähikadulta. Rumah Arystä pääsee kuitenkin muutamalla askeleella Hanomanin vilskeeseen. Kummassakin on siistit, suht uudet / hyvin huolehditut huoneet. Toisen kerroksen huone tarkoittaa myös sitä, että muurahaisten ja torakoiden läsnäololle on pienempi mahdollisuus. Hyvä hinta – laatu -suhde kummassakin.

Alueella on paljon ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, heti kun kadulle astuu. Lähellä myös iso Coco Supermarket. Eikä kaukana ole myöskään Monkey Forest -temppelialue.

Hanomanilta löytyy kahvilaa ja ravintolaa joka makuun, mm. kuvan KAFE

Homestayn yhteydessä on myös Spa, mutta aivan samassa rakennuksessa se ei ole. Asukkaille tarjotaan hierontaa yhdessä huoneessa, missä 3 hierontapetiä vierekkäin, muttei juuri kummoista spa -tunnelmaa. Otin kuitenkin viimeisenä iltana tunnin hieronnan. Olinhan kököttänyt koneella suuren osan Ubud -kuukaudestani. 7 euroa kustantanut hieronta oli kyllä hyvä. Täti-ihmisen isot lämpimät kädet olivat mukavaa vaihtelua tyypillisesti pienille ja luiseville Aasian tyttöjen sormille.

Plussat:

 • Huone & rakennus siisti ja uudehko
 • Mainio sijainti Hanomanin puolivälissä
 • Ystävällinen omistaja & muita perheenjäseniä
 • Erinomainen aamupala -valikoima ja maukkaat isot annokset
 • Netti toimi varsin hyvin
 • Ilmastointi

Parannettavat:

 • Suihkussani oli visiitin aikana jotain häikkää, joten sain tyytyä kylmään suihkuun
 • Sänky oli melko kova (etenkin työtuoliksi) nukkuminen menetteli
 • Maisemat eivät ole kummoiset, pihapiiri on pieni, muiden rakennusten ja tonttien saartama

Hinta vierailuni aikaan 14 € / yö

Rumah Ary homestay & spa Jalan Hanoman, 60

homestay Bali
Samasta portista pääsee 3 eri kotimajoitukseen, Rumah Ary löytyy perältä ja vasemmalta

Muita kotimajoituksia Balilla

Kutan alue:

Ainoa majoituskokemukseni Kutan tienoolta. Varasin n. 2,5 km päässä lentokentältä sijaitsevan Pondok DenAyu homestayn syksyllä 2016 juuri kentän läheisyyden (myöhäisen lennon) vuoksi. Huone oli tyyliä ”perus”, mutta siisti, ilmastoitu ja netti toimi sangen hyvin. Ei kuitenkaan tuolloin lämmintä vettä suihkussa.

Aamupalavaihtoehtoja oli muutama ja aamupala käytiin tilaamassa respasta. En tiedä törmäsinkö tuolla isäntäperheeseen, enemmän paikasta tuli mieleen pieni guesthouse vaikka tyyli olikin perinteistä balilaista kotia henkivä. Työntekijätkin olivat palkattuja, eivätkä perheen jäseniä.

Rantaan & Discovery Shopping Malliin käveli n. 10-15 minuutissa. Hyvä 1-2 yöksi, jos on tarvis olla suht lähellä lentokenttää.

Sijainti pienen sivukujan päässä: Jalan Kubu Anyar, Gang Kingkong.

Hinta vierailuni aikaan: 14 € / yö.

homestay Bali
Pondok DenAyu homestay, lähellä Kuta beachia

Pohjois-Bali, Les:n kylä & vesiputous:

Aivan oma viehättävä maailmansa löytyy Tejakulan läheisyydessä sijaitsevasta Desa Les:n kylästä, läheltä pyhänä pidettyä vesiputousta. Tänne hankkiutuminen on jo oma seikkailunsa. Luonnon rauhaa ja henkisiä värähtelyjä etsiville. Kotimajoitusta siellä tarjoaa mukava herra Gede (aka Tarzzan). Majoitus varataan Airbnb:n kautta. Hinta n. 14 € / yö.

Voimaa Les:n putoukselta ammentamassa
homestay Bali
Kyläilin Sini-Marian luona, kun hän majoittui tässä Geden homestay -huoneessa putouksen liepeillä
Les:issä ollaan vehreässä viidakossa

Lue aiempi juttuni: Sini-Mariasta ja Lesistä.

Lopuksi vielä pari vinkkiä Balin homestay -majoituksiin muutaman vuoden takaa:

Ubud:

Swan Inn. Erittäin keskeinen sijainti, vain horjahdus Jalan Monkey Forrestilta, kuitenkin riittävän syrjässä liikenteen hälyltä ja melulta. Kaunis pihapiiri ja tilava huone. Nykyään myös uima-allas. N. 16-20 € / yö.

homestay Bali

 

homestay Bali
Swan Inn pihapiiriä 2011

Padangbai:

Dharma homestay.

Keskeinen, mutta rauhallinen sijainti Padangbain sataman tuntumassa, mistä siis lähtee useat lautat Gilien saarille. Dharmassa on monenlaisia ja eri kokoisia huoneita. Ei mitenkään pramea, mutta hintaansa nähden varsin mukava. Alk. n. 10 € yö.

Majoitusten varaaminen ja hinnoista

Balilla homestay -majoituksia on tuhansia, varmasti pelkästään Ubudissakin yli 1000. Suosituimmat (kehutuimmat) homestay -majoitukset varataan usein etukäteen loppuun, etenkin sesonkikaudella kesäkuusta-syyskuulle. Siksi ei ole huono idea olla ajoissa liikkeellä varausten kanssa, jos mielii buukata jonkin tietyn majoituksen.

Booking.comin kautta löytyy mielestäni laajin valikoima homestay -majoituksia, verrattuna muihin hotellivaraussivustoihin.

Majoituksen voi varata sitoumuksetta ja maksaa vasta paikanpäällä, yleensä poislähtiessä. Tämä on tietenkin hyvä juttu, jos haluaa tehdä vielä viimehetken muutoksia vielä paria päivää ennen suunniteltua majoittumista. Myös lisäöistä voi sopia sitten paikanpäällä, jos tuntuu, että viihtyy. Yli viikon majoituksista voi pyrkiä jo neuvottelemaan halutessaan pientä alennustakin.

homestay Bali

Walk in -periaatteellakin voi tehdä löytöjä samoin kuin juttelemalla ihmisten voi saada vinkkejä paikoista, jotka eivät kenties löydy netistä lainkaan. Ja näitäkin on paljon. Monet kotimajoitusta tarjoavat perheet eivät näytä juuri kummemmin edes markkinoivan huoneitaan. Jos joku eksyy majapaikkaa kysymään, niin sitten se järjestyy. Osa homestay -huoneista on listattu myös AirBnb:hen ja varaukset tapahtuvat sitä kautta.

Hinnat vaihtelevat hieman sesongin mukaan, toiset paikat näkyvät nostavan hintoja reilustikin sesongin alla. Jotkut taas näkyvät pitävän suunnilleen samaa hintaa läpi vuoden. Näyttäisi kuitenkin siltä, että sesongista riippumatta Balilla on mahdollista löytää ilmastoitu, kelpo sijaintinen, wifi:llä varustettu homestay -huone aamupaloineen n. 14-15 € hintaan / yö. Tuuletin -huoneita saa vielä vähän halvemmalla 10-12 €. Itse en tuuletin huoneesta alkaisi maksaa yli 15 euroa, kun edullisemminkin saa mukavia ilmastoituja huoneita.

Sisäänkäynti Duana´siin ja samalla tontilla olevaan Kuaya homestayhin

Balin reissuilla valitsen kyllä jatkossakin pääsääntöisesti homestay -majoituksen, vaikka välillä toki parin päivän pienet luksustelutkin tekee terää.

Sanurin homestay -paikoista löytyy tietoa täältä.

Alennuksia majoituksista?

Jos haluat saada 15 € alennuksen (tai pikemminkin palautuksen majoituttuasi) voit käyttää Bookingin -suosittelulinkkiäni ja varata majoituksen sieltä.

Tai jos et ole vielä käyttänyt Airbnb:tä, saat ensimmäisestä varauksestasi 30 € alennuksen täältä. (Kun varauksen kokonaisarvo on 65 € tai yli)

Ja tietenkin, jos olet havainnut jonkin majatalon hyväksi ja haluat viipyä pidempään voit neuvotella paikan päällä viikko- ja kuukausidiileistä sitten omistajien kanssa suoraan.

Balin majoituksista ja muustakin Bali -aiheisesta voi lukea lisää myös esim. Bali – suomalainen matkaopas -kirjasta*.

 

*Postaus sisältää kumppanuuslinkkejä

(Visited 921 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.