Oletko tehnyt vapautta lisänneen elämänmuutoksen, irtioton maailmalle, vähentänyt tai muuttanut radikaalisti työntekoa, lisännyt taloudellista riippumattomuutta vapauden motivoimana?

Jos olet, haluaisitko nyt inspiroida ja kannustaa muita kertomalla, mikä sai sinut haluamaan lisää vapautta ja miten matkasi kohti vapautta on edennyt, mitkä teot, valinnat ja ajatukset ovat sinua tällä matkalla auttaneet?

Taustallasi voi olla alituiseen kiireeseen ja oravanpyörään kyllästyminen, burn out tai muu pysäytys, halu elää hitaammin ja lempeämmin, tarve elää omalla tavallasi, olla enemmän läsnä itsellesi ja läheisillesi, kutsumus tehdä omaa juttuasi, toteuttaa oma unelma, halu nähdä ja kokea maailmaa, elää rikkaasti vaikket välttämättä olisi rikas… Jotakin tämän tapaista saattaa löytyä vapauspolkusi alkupäästä.

Voit esimerkilläsi muuttaa jonkun elämää

Tarinat ja kokemukset inspiroivat meitä kaikkia ja luovat uskoa muutoksen mahdollisuuksiin, kun nykyinen elämäntyyli ei enää palvele tai heijasta sitä ketä pohjimmiltaan olemme.

Oman kokemuksen jakaminen vertaistuen merkeissä tuntuu usein luontevalta, jopa kutsumukselta, silloin kun on itse onnistunut jossain tavoitteessaan tai haasteen selättämisessä. Haluamme antaa rohkaisun, tiedot ja taidot jakoon, jotka meitä itseä ovat auttaneet. Siitä lähtökohdasta myös tämä blogi on saanut alkunsa, oman tarinani jakamisesta.

Juuri sinun tarinastasi voi joku toinen saada sen tarvittavan kipinän tai uskalluksen aloittaa oma vapausmatkansa, lähteä omalle muutoksen polulle, parantamaan elämänlaatuaan ja hyvinvointiaan.

Kriteereitä kirjoittajille

Sinun ei tarvitse olla “‘täysin vapaa”, ei taloudellisesti riippumaton tai muutoinkaan perillä tietyssä päämäärässä, mutta olet muuttanut suuntaa, saavuttanut jo jonkin itsellesi tärkeän etapin matkallasi.  Tämä matka kun on aina vähän kesken.

Olet kuitenkin jo ottanut askeleita, tehnyt töitä ja oivalluksia oman elämäsi muuttamiseksi ja parantamiseksi. Olet jättänyt jonkin aiemman elämäntavan, työuran tai elinympäristön taakse ja aloittanut jotain uutta. Vapautesi, elämänlaatusi ja hyvinvointisi vuoksi. Ja näistä opeista ja oivalluksista käsin haluat ja voit auttaa ja innostaa muita.

Jos kuulostaa sellaiselta kuin sinä, tartu haasteeseen ja kerro muillekin, miten sinä olet onnistunut luomaan vapautta ja muutosta elämääsi!

Kirjoitusohjeet:

Voit kirjoittaa tarinasi omalla nimelläsi tai nimimerkillä.

Sopiva pituus tarinalle on 800-2000 sanaa. Käytä mieluusti myös väliotsikoita.

Tarinassa on hyvä ilmetä seuraavia asioita:

 • mistä muutosmatkasi alkoi?
 • mikä oli tavoitteesi, mitä kohti halusit edetä, tai mistä halusit pois?
 • mitä valintoja ja ratkaisuja teit päästäksesi muutoksessa alkuun ja eteenpäin?
 • mitä taloudellisia tekoja muutos on edellyttänyt?
 • miten toimeentulon hankintasi on muuttunut?
 • mitä haasteita ja ongelmia olet kohdannut?
 • mistä olet joutunut luopumaan tai tinkimään ja mitä olet saanut tilalle?
 • missä pisteessä vapausmatkaasi olet nyt?
 • miten elämäsi on muuttunut, millä tavoin olet vapaampi ja mitä se sinulle merkitsee?
 • mikä on muutoksessa on ollut kaikkein parasta?
 • mitä olet oppinut ja mitä haluaisit vinkata muille?
 • mitä suunnitelmia tai tavoitteita seuraavaksi?

Olisi hienoa, jos voisit lähettää 1-2 valokuvaa tarinasi kuvitukseksi.

Tarinat julkaistaan tällä sivustolla ja niitä voidaan jakaa sosiaalisen median kanavissa osana Matkaopas Vapauteen -sivuston sisältöä.

Voit halutessasi liittää tarinasi loppuun oman some-kanavasi, sivustosi tai blogisi linkin.

Pidätän oikeuden tarvittaessa editoida tekstiä, kuten tiivistää, sujuvoittaa tai tarkistaa oikeinkirjoitusta ja otsikointia. Tarvittaessa kysyn myös lisäkysymyksiä. Lähetän tarinan ennen julkaisua vielä tarkistettavaksesi.

Voit lähettää tarinasi tai kysyä lisää sähköpostilla : [email protected]

Tai voit myös lähettää tarinasi tätä lomaketta käyttämällä.

Kiitos kokemuksen ja inspiraation jakamisesta! Sillä voi todella olla rohkaiseva vaikutus jonkun toisen ihmisen elämään!

(Visited 8 times, 1 visits today)