Jaa vapaustarina!

Oletko tehnyt vapautta lisänneen elämänmuutoksen, kuten irtioton maailmalle, vähentänyt tai muuttanut radikaalisti työntekoa, lisännyt taloudellista itsenäisyyttäsi juuri vapauden motivoimana?

Jos olet, haluaisitko nyt inspiroida ja kannustaa muita kertomalla, mikä sai sinut haluamaan lisää vapautta ja miten matkasi kohti vapautta on edennyt, mitkä teot, valinnat ja ajatukset ovat sinua tällä matkalla auttaneet?

Taustallasi voi olla alituiseen kiireeseen ja oravanpyörään kyllästyminen, burn out tai muu pysäytys, arvomuutos, halu elää hitaammin ja lempeämmin, enemmän omalla tavallasi, olla paremmin läsnä itsellesi ja läheisillesi, kutsumus tehdä omaa juttuasi, toteuttaa oma unelma, halu nähdä ja kokea maailmaa, elää rikkaasti vaikket välttämättä olisi rikas… Jotakin tämän tapaista saattaa löytyä vapauspolkusi alkupäästä.

Voit esimerkilläsi muuttaa jonkun elämää

Tarinat ja kokemukset inspiroivat meitä kaikkia ja luovat uskoa muutoksen mahdollisuuksiin, kun nykyinen elämäntyyli ei enää palvele tai heijasta sitä ketä pohjimmiltaan olemme.

Oman kokemuksen jakaminen vertaistuen merkeissä tuntuu usein luontevalta, jopa kutsumukselta, silloin kun on itse onnistunut jossain tavoitteessaan tai haasteen selättämisessä. Haluamme antaa rohkaisun, oivallukset, tiedot ja taidot jakoon, jotka meitä itseä ovat auttaneet. Siitä lähtökohdasta myös tämä blogi on saanut alkunsa, oman tarinani jakamisesta.

Juuri sinun tarinastasi voi joku toinen saada sen tarvittavan kipinän tai uskalluksen aloittaa oma vapausmatkansa, lähteä omalle muutoksen polulle kohti jotain, mikä omaa sisintä isosti kutsuu.

Matkasi saa olla kesken – niin se aina on

Sinun ei tarvitse olla ”’täysin vapaa”, eihän kukaan oikeastaan ole. Ei taloudellisesti riippumaton tai muutoinkaan perillä tietyssä päämäärässä, mutta olet muuttanut suuntaa, saavuttanut ainakin jo jonkin itsellesi tärkeän etapin matkallasi.  Tämä matka kun on aina vähän kesken.

Olet ottanut askeleita, tehnyt töitä ja oivalluksia elämäsi muuttamiseksi vapaampaan suuntaan. Olet raivannut tietäsi ulos entisestä elämäntavasta, työkuvioista, järjestellyt uusiksi talousasioitasi tai jättänyt ehkä aiemman elinympäristön taakse osin tai kokonaan ja aloittanut jotain uutta ja vähän pelottavaakin. Mielenmaisematkin ovat voineet muuttua.

Olet tehnyt siis ennakkoluuttomia muutoksia, jonkin irtioton, vaikka väliaikaisenkin, vapautesi ja elämänlaatusi vuoksi. Näistä omista kokemuksistasi ja koettelemuksista käsin voit nyt inspiroida muita.

Jos tämä kuulostaa yhtään sellaiselta kuin sinä ja sinun tarina, niin tartu haasteeseen ja kerro muillekin, miten sinä olet onnistunut luomaan vapautta ja muutosta elämääsi!

Kirjoitusohjeet:

Voit kirjoittaa tarinasi omalla nimelläsi tai nimimerkillä.

Sopiva pituus tarinoille on haarukassa 700-2000 sanaa. Käytä mieluusti myös väliotsikoita.

Hyödynnä kirjoittaessasi soveltuvalla tavalla esim. seuraavia apukysymyksiä:

 • mistä muutosmatkasi alkoi?
 • mikä oli tavoitteesi, mitä kohti halusit edetä, tai mistä halusit pois?
 • mitä valintoja ja ratkaisuja teit päästäksesi muutoksessa alkuun ja eteenpäin?
 • mitä taloudellisia tekoja muutos on edellyttänyt?
 • miten toimeentulon hankintasi on muuttunut?
 • mitä haasteita ja ongelmia olet kohdannut?
 • mistä olet joutunut luopumaan tai tinkimään ja mitä olet saanut tilalle?
 • missä pisteessä vapausmatkaasi olet nyt?
 • miten elämäsi, elinympäristölsi ja elämäntapasi ovat muuttuneet
 • millä tavoin olet vapaampi ja mitä se sinulle merkitsee?
 • mikä on muutoksessa on ollut kaikkein parasta, mikä pahinta?
 • miten näkemyksesi vapaudesta ja sen ilmenemisestä on matkasi varrella muuttunut?
 • mitä olet oppinut ja mitä haluaisit vinkata muille?
 • mitä suunnitelmia tai tavoitteita seuraavaksi?

Olisi hienoa, jos voisit lähettää 1-3 valokuvaa tarinasi kuvitukseksi.

Tarinat julkaistaan tällä sivustolla ja niitä voidaan jakaa sosiaalisen median kanavissa osana Matkaopas Vapauteen -sivuston sisältöä.

Voit halutessasi liittää tarinasi loppuun oman some-kanavasi, sivustosi tai blogisi linkin.

Pidätän oikeuden tarvittaessa editoida tekstiä, kuten tiivistää, sujuvoittaa tai tarkistaa oikeinkirjoitusta ja otsikointia. Tarvittaessa kysyn myös lisäkysymyksiä. Lähetän tarinan ennen julkaisua vielä tarkistettavaksesi.

Voit lähettää tarinasi tai kysyä lisää sähköpostilla : rosita@matkaopasvapauteen.com

Tai voit myös lähettää tarinasi tätä lomaketta käyttämällä.

Kiitos kokemuksen ja inspiraation jakamisesta! Sillä voi todella olla rohkaiseva ja muutoksen tekevä vaikutus jonkun toisen ihmisen elämään!

Lue aiempia irtiotto- ja vapaustarinoita täältä!

(Visited 284 times, 1 visits today)