Koh Lanta – 8 edullista majoitusvaihtoehtoa

Tästä postauksesta löydät 8 majoitusvaihtoehtoa Koh Lantalle, sieltä hintahaitarin edullisemmasta päästä. Esitellyt majoitukset tarjoavat myös mukavuuksia ja rahalle varsin kelpoisaa vastinetta. Ihan huterimpia risumajoja tuulettimella ei siis listauksesta löydy. Artikkeli sis. mainoslinkkejä*

Paluu Koh Lantalle – tähtäimessä lepoa ja edullista majoitusta

Edellisistä käynneistä Krabilla sijaitsevalta Koh Lantan saarella oli päässyt vierähtämään jo noin 12 vuotta. Talvella 2023 päätin korjata asian ja lähteä mieluisiin maisemiin lähinnä lepäilemään, ottamaan aikaa itselleni ja toipuilemaan. Siihen tarpeeseen suht rauhaisa Koh Lanta tuntui vallan mainiolta vaihtoehdolta.

Budjetti oli ja on majoitusvalinnoissani keskeinen tekijä, etenkin kun reissailen itsekseni ja pidempiä aikoja. Eli hakusessa oli edullinen hotelli tai majatalo.

Nykyisin perusmukava huone, jossa on miellyttävä viettää aikaa ja voi myös tehdä halutessaan hommia läppärillä, on lähtökohta majoituksia tutkiessani. Tavoitteena on löytää mahdollisimman mukavia ja hyvää laatua edustavia majoitusvaihtoehtoja edullisen pään hintaluokassa.

Tsekkailen muiden antamia arvosteluja ja pisteytyksiä majoituksista, mutten nojaa valinnoissa pelkästään niihin. Oma kokemus kun voi usein olla kuitenkin eri. Plussana koen sen, jos majoitus on hieman persoonallisempi, mieluummin travellerihenkinen majatalo kuin mikään perinteinen resortti.

Tässä postauksessa esitellyt, testaamani majapaikat sopivat etenkin soolomatkaajille ja muille budjettitietoisille, osa passaa hyvin myös perheellisille.

Kriteereitäni Koh Lantan majoituksia valitessa olivat:

  • budjetti 15-25 € / yö, ajatuksella vastinetta rahalle
  • huoneessa ilmastointi, jääkaappi, vedenkeitin, lämmin vesi ja wifi
  • parveke tai terassi
  • lyhyt kävelymatka rannalle, ravintoloihin, kauppoihin
Koh Lanta on tunnettu mm. upeista auringonlaskuista ja rennon rauhaisasta tunnelmasta

Yhteenvetoa toteutuneista majoituksista

Vuonna 2023 majoituin siis yhteensä 8 eri majapaikassa Koh Lantalla, muutamalla eri alueella. Talven reissulla majoituin 7:ssä majapaikassa ja loppusyksystä 2023 listaan tuli yksi lisäys, kun poikkesin viiden yön verran Koh Lantalla kaverin kanssa.

Miten kriteerit sitten käytännössä toteutuivat ja muuta yhteenvetoa majapaikoista.

Palvelut ja sijainnit

Kaikki majoitukset sijaitsivat aivan Lantan länsipuolta kulkevan päätien varrella tai tuntumassa sekä lähellä rantaa. Suurin osa majapaikoista sijaitsi Klong Khongin alueella, kaksi Long Beach / Phraella ja yksi Klong Nin:llä.

Kolmessa majapaikassa oli myös uima-allas. Sijainnillisesti kaikissa oli omia hyviä puoliaan ja palvelut saavutettavissa kävellen liikkuen.

Mihinkään majoituksistani ei kuulunut aamupalaa, mikä jätti vapautta järjestää aamuevästys haluamallani tavalla. Tapanani onkin tällöin ostaa hedelmiä, jukurttia, nuudelipurkkeja ja kahvimaitoa huoneelle sekä laitella ihan pikakaffet aamun käynnistelyyn. Kaikissa majapaikoissa oli tarjolla pullovedet sekä suurimmassa osassa pikakahvia ja teetä.

Kaikissa paitsi yhdessä oli myös tv, joista tosin missään ei tainnut näkyä mikään kansainvälinen kanava. Wifi toimi kaikissa majapaikoissa vähintäänkin kohtuudella. Lisänä kannattaa toki olla myös paikallinen mobiilidata, mikäli netin toimivuus on tärkeää.

Kaikista majapaikoista tai niiden kautta järjestyi moponvuokrausta (300-350 baht/vrk), retkiä, kuljetuksia seuraaviin kohteisiin, kuten tapana on. Osan yhteydessä toimi ravintola tai kahvila. Ravintolaa ei tarvinnut ei kuitenkaan etsiä missään kohteessa 100 metriä kauempaa.

Koska Koh Lantalla on muslimienemmistöinen väestö, myös majoituksista suurin osa on muslimiomisteisia. Tämähän ei mitenkään vaikuta palvelun ystävällisyyteen ja majoituksen tasoon, mutta voi vaikuttaa saatavilla oleviin tarjoiluihin ja joissain tapauksissa tuoda oman vibansa paikan tunnelmaan. Välttämättä matkailija ei edes kiinnitä asiaan huomiota, mutta voi olla silti hyvä tiedostaa.

Majoitusten hinta

Majoitusten hinta vaihteli 700-950 bahtin (18,5 – 25,5 €) välillä. Poislukien syksyn majoitus, jossa jaoimme kaverin kanssa huoneen ja maksoimme yhteensä n. 1200 bahtia / yö. Osasta majoituksista löytyi erilaisia ja useampien eri hintaluokkien huoneita.

Varasin yleensä 2-4 yötä Bookingin tai Agodan kautta ja sitten otin majapaikasta lisäöitä, mikäli viihdyin ja huone oli vapaana. Hintaan vaikuttaa aina majoitusajankohta, varausajankohta sekä mahdolliset kampanjat, joiden aikana voi löytää hyvän diilin.

Varaamalla suoraan majapaikasta ei välttämättä saanut parempaa hintaa, varausalustojen säännöistä johtuen. Kuitenkin osassa onnistui 50-100 bahtia alempi hinta / yö, neuvotellen. Tätä voi aina kokeilla, etenkin pienissä perhemajoituksissa pidemmät diilit neuvotellen usein järjestyy.

Postauksessa mainitut majoitushinnat ovat high season -hintoja, poislukien Lanta Sea Front Resort, joka ei vielä marraskuun lopulla ollut ihan haikkarihinnoissa. Sesongin ulkopuolella pääsee toki aina jonkin verran edullisemmin majoittumaan.

Testaamani majoitukset sopivat hintansa ja sijaintiensa puolesta erityisen hyvin yksin reissaaville ja toki myös pariskunnille / kaverin kanssa matkaaville.

Majoituksia Klong Khong -rannalla

Ensimmäiset ja useimmat majoitukseni sijaitsivat Klong Khongin rannalta. Klong Khongin ranta sijaitsee Saladanin satamasta katsoen Klong Daon ja Long Beachin jälkeen.

Ranta on kivikkoisempi kuin edellä mainituilla ja joillain muilla saaren rannoilla. Uimaan pääsee kuitenkin hyvin joko nousuveden aikaan tai laskuveden aikana vain kävelemällä kivien ohi. Osa rannasta hienohiekkaisempaa ja osa pikkukivisempää.

Rannalta löytyy useita rasta- / reggae-henkisiä baareja sekä lukuisia ravintoloita sekä rentoa, mutta rauhallista vibaa.

Klong Khong ranta Koh Lanta, Thaimaa
Klong Khong rantaa ja baarityyliä, Freeway & Fin´s Stoned

Pinky Bungalows

Tämän majoituksen olin varannut jo hyvissä ajoin, eli paria viikkoa ennen lähtöä. Tämä oli kallein ja mukavimpia majoituksistani. Varaushetkellä huone maksoi 935 bahtia eli n. 25 € / yö, mikä oli suht edullinen hinta tämän majapaikan yleiseen hintatasoon ja laatuun nähden.

Huone ”luxury room/bungalow”, oli kaikin puolin viihtyisä, valoisa ja tilava bungalow. Terassilta oli näkymä pienemmälle altaalle.  Huoneessa oli edellyttämäni päämukavuudet eli ilmastointi, jääkaappi, vedenkeitin + kahvikupit ja hyvä wifi.

Bungalow majoitusta Koh Lanta, Pinky Bungalows
Majoituin tässä vihreässä bungalowisssa

Hotelli koostui bungaloweista sekä 2-3 kerroksista rakennuksista, joissa myös pool access-huoneita. Aamupalan sai halutessaan tilata omalle terassille 250 bahtin hintaan. Yhtenä aamuna sen otinkin. Uima-altailla (2 kpl) pääsi pötkötteleen ja viilentymään, myös pieni kuntoilutila löytyi.

Bungalow huone sisältä, Pinky Bungalow
Huoneen sisustusta
Pinky Bungalow huone
Huoneessa oli kaikki tarpeellinen

Hotellin toinen uima-allas, Koh Lanta, Klong Khong

Hotellin sijainti on mielestäni hyvä, ei ihan rannalla, mutta lähes heti päätien toisella puolen. Ei kuitenkaan tien varrella, vaan 20-30 metriä kaempana, joten ei liikenteen melua. Lyhyt kävelymatka useisiin ravintoloihin ja lähikauppoihin. Hotellin oma Pinky-ravintola sijaitsi parin minuutin kävelymatkan päässä päätiellä.

Pinky Bungalows on siisti ja hyvin hoidettu majapaikka kokonaisuudessaan. Se sopii monenlaisille matkaajille, pariskunnille ja perheillekin.

Tutustu tai varaa tästä*

Sonya Koh Lanta

Seuraava bungalow-majoitus sijaitsi sekin Klong Khongilla, noin kilometrin verran etelän suuntaan Pinkyltä. Sonyasta olin lukenut hyviä arvosteluja, joten se vaikutti majoituspäätökseeni. Kaikista huoneista / bungaloweista löytyi myös riippumatto rentoiluun, mikä on aina hyvä juttu.

Lähimpänä rantaa olivat vanhimmat bungat ja sellaisessa siis itse majotuin. Huone oli pienempi kuin Pinkyssä, mutta hyvin sinne yksi ihminen matkatavaroineen sopi ja varmasti kaksikin.

Rannalle oli tästä varsin lyhyt tallustelumatka. Sonyassa on myös oma ravintola, jossa söin kerran. Ruoka oli mielestäni keskivertoista ja keskihintaista, muttei siitä mitään suosikkiravintolaani tullut.

Miltei vieressä oli 7-11, joten siinä oli kätevä asioida. Muuten palveluiden suhteen sai varautua kävelemään vähän pidempiä matkoja kuin useimmissa muissa majoituksissa.

Sonyassa huone maksoi 720 bahtia eli n. 19,5 € /yö tuolloin. Korttimaksumahdollisuus oli 3%:n lisähintaa vastaan.

Bungalow majoitus Koh Lanta, Thaimaa

Pihan perällä olevat bungalowit vaikuttivat hieman vanhemmilta kuin keskellä pihaa sijainneet. Kaikki huoneet olivat kuitenkin saman hintaisia ja suunnilleen saman tasoisia.

Jotain pikku ötökkää (dust worm) huoneeseen pukkasi, mutta tällaisiin nyt joutuu usein reissussa sopeutumaan.

Bungalowin edustalla tuolit ja riippumatto
Sonya bungalow sisältä
Huone oli viihtyisä ja kompakti

Kokonaisuutena majapaikka oli tasoa ”varsin jees”. Ei ehkä kuitenkaan ihan yltänyt sille tasolle, mitä hehkuttavat arvostelut antoivat ymmärtää. Sopii sooloreissaajille ja pariskunnille.

Tutustu ja varaa täältä*

Zam Zam House

Sonyasta palasin takaisin samalle kohtaa Klong Khong rantaa, josta olin reissuni aloittanut Pinkyssä. Nyt muutin Zam Zam House – majataloon, josta olin lukenut joskus myös Marikan Kaikki Thai ei mitään -blogista ja majapaikka oli saanut hyviä arvosteluja varaussivuilla.

Sain huoneen päärakennukselta hieman rantaan päin sijaitsevasta rivarista. En ole nyt ihan varma oliko tämä jo viereisen Salamat Housen puolta (jonka varauksia hoideltiin samalta luukulta), mutta joka tapauksessa huone oli sisältä samanlainen kuin muutkin Zam Zamin huoneet.

Huone oli tilava, mutta ehkä aavistuksen kolkko ja sisustukseltaan varsin riisuttu. Täällä ei ollut myöskään (sinällään tarpeetonta) tv:tä. Hyvää oli uudehko jääkaappi ja naulakossa paikka, mihin laskea rinkka. Monissa majapaikoissa kun ei ole laukuille muuta paikkaa kuin lattia.

Huoneessa oli myös muutamia aterimia ja astioita, mikä on etenkin pidempään oleskelevalle on hyvä juttu, jos tykkää joitain aterioita / välipaloja itse laitella.

Sijainti Zam Zamissa on hyvä. Lähellä on useita ravintoloita niin tien kuin rannankin puolella. Rantaan pääsee pientä polkua pitkin, Lanta Emerald Bungalowin alueen läpi. Seiskaankin kävelymatka. Majatalon emäntänä häärivä Amira oli erittäin ystävällinen ja avulias.

Zam Zamin haalistunutta kylttiä ei välttämättä heti huomaa, mutta kun löytää Salamat Housen, niin perillä ollaan!
Oma pikku terassi löytyy ja se on aina hyvä!
Zam Zam huone sisältä, Koh Lanta
Yksinkertainen sinisävyinen huone

Huoneen hinta oli 780 bahtia yö eli n. 21 €

Tutustu ja varaa täällä!*

Baan Check In

Klong Khongin puolella, mutta jonkin verran (Zam Zamilta n. 700-800 m) Long Beachin / Phrae:n suuntaan sijaitsi seuraava majapaikkani Baan Check In. Majapaikassa on tarjolla sekä huone- että bungalow-majoitusta.

Huoneet ovat varsin uusia ja siistejä. Itse päädyin majoittumaan lopulta neljässä eri huoneessa, ala- ja yläkerrassa sekä yhden yön bungalowissa. Vietin siis tässä majapaikassa varmaan yhteensä reilu kaksi viikkoa, parissa eri otteessa.

Huoneen yöhinnat vaihtelivat  750 -830 bahtin (20-22 €) välillä. Bungalowista maksoin sovitellun 1000 bahtia (26 €) / yö.

Baan Check in, bungalow ja riippumatto, Koh Lanta
Kivat bungalowit olivat lähtökohtaisesti hintahaarukkani ulkopuolella, yhden yön vietin kuitenkin tässä bungassa

Eniten pidin yläkerran parvekkeellisista huoneista. Ne tuntuivat tilavilta, valoisilta ja yksityisemmiltä kuin alakerran huoneet. Koin niiden tarjovan hintaansa nähden parasta vastinetta.

Pidin majapaikan sijainnista, josta pääsi kävelemään nopeasti rantaan, lähellä oli useampiakin kivoja pikku ravintoloita sekä tietysti aina tarpeellinen 7-11. Pienen kävelymatkan päässä muut Klong Khongin palvelut.

Myös Beautiful / Secret beach on täältä kävelymatkan päässä ja se on vähemmän kivinen kuin Klong Khong. Beautiful beachilla järjestettiin maaliskuussa monipäiväiset Lanta Music festarit ja siellähän tuli sitten poikettua pariinkin otteeseen. Pari kertaa reippailin täältä myös Relax Baylle sekä Lanta Yogaan Phra Ae:lle.

Beautiful beach, Koh Lanta
Beautiful / Secret beach, Relax bayn ja Klong Khongin välissä

Majapaikan yhteydessä on ihan hyvä ja kohtuuhintainen ravintola. Matkaliput ja moponvuokraus hoitui hyvin myös. Mielestäni hinta-laatusuhde oli täällä Baan Check In:ssä kohdillaan ja tänne voisin hyvin tulla uudestaankin.

Saman olivat huomanneet muutkin, sillä majapaikan huoneet olivat täynnä tai lähes täynnä oman oleskeluni ajan. Sopii hyvän hinta-laatusuhteen majoitusta etsiville, yksin ja kaksin matkustaville.

Tutustu ja varaa täällä*

Viihtyisä hotellihuone Koh Lanta
Huone oli sisältä viihtyisä, riittävän tilava ja siellä oli tarpeelliset mukavuudet

Bungalow oli siisti ja viihtyisä, riippumatto on aina jees!
Baan Check Inin ravintola ja huoneet sijaitsevat lähempänä tietä, bungalowit taaempana

Lanta New Beach Bungalows

Palatessani pikku piipahdukselta Ao Nangista, ei Baan Check Inissä ollut huoneita vapaana, joten otin sitten huoneen pariksi yöksi tien toiselta puolen Lanta New Beach Bungalowseilta.

Hotelli koostui erityyppisistä bungaloweista sekä kaksikerroksisista rakennuksista, joissa vähän eritasoisia huoneita. Alue on melko iso, siellä on kaksi eri uima-allasta, sekä ravintola ja baari aivan rannassa.

Rannassa on jonkun verran kiviä, mutta hyviä uimapaikkoja löytyy, etenkin nousuveden aikaan.

Koh Lanta auringonlasku
Klong Khongin rannan auringonlaskua Lanta New Beach bungalowsin ravintolalta

Standardhuone oli jo hieman kulahtanut, mutta silti ihan ok. Parveke oli suuri ja siinä oli kiva istuskella. Muurahaisia tässä huoneessa oli ehkä tavallista enemmän, aina joku vana menossa johonkin suuntaan. Sisäänkäynnin puoleisella tasanteella sai katsella lehmiä.

Hotelli Koh Lanta
Huone jossa majoituin oli tämä toisen kerroksen kulmahuone
Uima-allas hotelli Koh Lanta
Uima-altaita oli kaksin kappalein

Hotellilla on tarjolla monenlaisia huoneita, myös perheille ja kaveriporukoille sopien ja sen sijainti on hyvä. Palvelu majapaikassa oli asiallista, muttei erityisen hersyvää.

Maksoin 900 bahtia / yö eli n. 24 € standardihuoneesta, joka oli mielestäni vähän yläkanttiin saatuun arvoon nähden.

Tutustu ja varaa täällä!

Phra Ae / Long Beach majoituksia

Long Beachin ranta-alue on nimensä mukaisesti pitkä. Tämä on ehkä ainut ranta, jossa ei ole niin kätevää saavuttaa koko aluetta ja sen palvelutarjontaa kävellen kulkien. Ranta sopii hyvin uimiseen, eikä kiviä juuri ole.

Long Beachin alueella on useampia pieniä palvelukeskittymiä tien puolella, rannan puolella on erilaisia tunnelmia aidatuista resorttikomplekseista rennompaan rantabaaritunnelmaan ja luonnontilaisiin pätkiin. Alueen keskivaiheilla rakennettu public park, eräänlainen virkistyspuistoalue.

Sanctuary Koh Lanta
Sanctuary Lantan rantabaarin ja bungalowien tunnelma Long Beachillä edustaa itseäni viehättävää tyyliä

Lanta Queen

Varasin Lanta Queenin etenkin sen strategisen sijainnin vuoksi. Majapaikasta on noin 400 m sekä Relax Bay:n rannalle (johon viehätyin edellisellä visiitilläni), että myös Long Beachille ja näin ollen sen sijainti on siis aivan Long Beachin / Phra Aen eteläpäässä.

Lanta Queenilta oli kävelymatka myös kahteen eri joogapaikkaan (Lanta Yoga & Lanta Casa Blanca), joissa tuli käytyä. Kävellen pääsi myös Lanta Animal Welfarelle sekä tietysti läheisiin ravintoloihin ja kauppoihin. 7-11 oli n. 600 metrin päässä.

Lanta Queenilla on tarjolla perinteisempiä tuuletin-bungaloweja sekä sitten muutama uudehko huone vähän taaempana ja kauempana tiestä. Majoituin tällaiseen uudempaan huoneeseen (taitavat kulkea bungalow-nimellä varaussivustoilla). Huoneesta maksoin 700-800 bahtia (n.19-21,5 €) / yö.

Lanta Queen huone ulkoapäin
Huoneen terassia
Huonetta sisältä, tilava moderni huone ja kaikki tarpeellinen löytyy

Huone oli oikein siisti ja uudenkarhea. Jääkaappi, vedenkeitin ja muut tykötarpeet niinikään uutta siistiä. Siivous ja vesitäydennykset päivittäin.

Ainoa harmini tässä huoneessa olivat hämähäkit, joita ilmaantui aina jostakin häiritsemään mielenrauhaani. Huonetta myrkytettiin päivittäin, että hämikset pysyisivät poissa ja toisinaan jouduin pyytämään apua niiden eliminointiin. Ihan viimeisinä päivinä niitä ei onneksi enää näkynytkään.

Omistajaperhe on erittäin ystävällinen ja avulias. Heillä on myös pieni, kiva kahvila vastaanoton liepeillä. Vietin Lanta Queenissa kaikkiaan 12 päivää ja sain omistajanaiselta vielä ilmaisen tukkarikyydin seuraavaan majapaikkaan.

Majapaikassa on myös pieni kahvila

Lanta Queenissa oli hyvä hinta-laatusuhde, siisti ympäristö ja avuliaat omistajat. Huoneita myös 3 :lle hengelle. Sopii monenlaisille matkaajille.

Tutustu ja varaa täältä*

Lanta Baan Nok

Viimeiselle muutamalla yölle otin majoituksen vielä vähän eri kohdasta Long Beachia. Lanta Baan Nok sijaitsi siis noin puolessa välissä rantaa, vähän pohjoiseen Phra Ae:n puistoalueelta.

Majapaikka oli aivan hurmaava, pieni vehreä ja rauhaisa keidas. Piilossa päätieltä ja silti aivan sen tuntumassa. Rannalle oli tästä matkaa n. 300-400m (Pangea baarin kohdille).

Huoneet ovat varsin lähekkäin eli kannattaa varautua morjestelemaan naapureita. Vaikka ikkunat blokkaavat näkyvyyttä naapurin kämppään, niin on hyvä vetää verhoa kiinni, ennenkuin ryhtyy isommin nakuilemaan. Kaikki huoneet ovat samanlaisia.

Täällä ei ollut huoneessa vedenkeitintä, sen sijaan ulkoa löytyi on kahvi- / tee-corner, jossa sai väsätä aamukaffet tai teet.  Majapaikkaa pyörittää ystävällinen perhe ja isäntä kävi moneen kertaan varmistamassa, että kaikki on hyvin.

Majapaikan välittömässä läheisyydessä on muutamia pikku ravintoloita ja mm. Cheeky Monkey -ravintola/baari. Täällä oli jotenkin kiva tunnelma ja paikka oli todella söötti!

Sopii hyvin yksin ja kaksin reissaaville.

Huoneesta maksoin 750 bahtia eli n. 20,50 €/ yö.

Tutustu ja varaa täällä*

Lanta Baan Nok hotellimajoitus
Jokaisella bungalowilla on riippumatto ja mukavat nojatuolit terassilla

Huone oli siisti ja miellyttävä, sänky mukava, oma vedenkeitin vain puuttui.

Omalla terassilla oli kiva istuskella ja ihastella majapaikan viihtyisää ympäristöä

Klong Nin ranta

Loppusyksystä palailin Lantalle muutamaksi yöksi kaverin kanssa ja tällä kertaa halusin majoittua Klong Nin rannalla. Klong Ninillä on oma kiva tunnelmansa, useita rentoja rantaravintoloita, pari reggaebaaria ja kasvisravintolaakin löytyy.

Uutena tuttavuutena Klong Niniltä löytyy suomalaisen Mikon avaama Mike´s beach bar, jossa kannattaa ilman muuta poiketa lonkerolla, syömässä, saunassa, hieronnassa tai muuten vaan moikkaamassa.

Ranta-alue on vähemmän kivinen kuin Klong Khongilla, mutta jonkun verran kivikkoisuutta täältäkin löytyy.

Klong Nin:in rantaravintoloita

Lanta Sea Shore Resort

Majapaikka valikoitui etenkin sen hyvän sijainnin, uima-altaan ja kohtuullisen hinnan johdosta. Hotelli oli siis aivan rannan tuntumassa, päärakennukset päätien toisella puolen, mutta muutamia deluxe-huoneita myös rannalla.

Lähelta löytyy ravintoloita, kauppoja, hierontapaikkoja, 7-11 ja mm. suosittu Muay thai -sali.

Resortilla on myös oma ravintola ja tour desk rannan puolella sekä rantatuoleja majoittujien käyttöön. Alkoholia majapaikan ravintolassa ei tarjoilla, mutta viereinen Rasta Baby hoitaa kunnialla homman.

Yöhinta superior-huoneesta, aivan sesongin kynnyksellä marraskuun lopulla oli 1200 bahtia eli n. 31 €.

Hotelli uima-allas Klong Nin
Näkymää huoneelta altaalle

Huone oli varsin mukava ja sopivan tilava, hivenen kuitenkin jo kulahtanut. Kylppäri ja suihku ovat monessa edullisemmassa paikassa olleet parempilaatuisia.

Kaikki perustykötarpeet eli ilmastointi, jääkaappi, vedenkeitin, (tv) kuitenkin löytyivät. Parveke suoraan altaan vieressä. Strategisen sijainnin ja kelvollisen kokonaisuuden vuoksi tänne voisi tulla hyvin uudestaankin.

Palvelu resortilla oli ystävällistä ja nouto satamasta privaattikyydillä kohtuuhintainen (400 baht).

Tutustu ja varaa täällä*

Majoituksen valinnasta Koh Lantalla ja vaikutelmia eri rannoista

Vaikken kaikilla rannoilla olekaan majoittunut, jonkinlainen tuntuma kuitenkin muodostunut siitä mitä majapaikkaa Koh Lantalla valitessa ottaa huomioon.

Yleisvaikutelmana vuodelta 2023 sanottakoon myös se, että covidin jäljet näkyvät (kuten muuallakin Thaimaassa). Saarella oli ylipäänsä varsin rauhallista ja hiljaisaa, matkailun elpyminen entiselleen ottaa monesta muustakin syystä aikaa. Mutta toivottavasti on piristymään päin.

Jotkut saaren majapaikoista näyttävät jääneen turistien ja rahan puutteessa vähän ränsistymään ja osa liikkeistä / ravintoloista oli vasta uudelleen käynnistymässä tai odottamassa uutta käynnistäjää.

2011 ja 2012 käynteihini nähden vaikutti siltä, että isommat resortit jossain määrin lisääntyneet ja jyränneet alleen pienempiä majapaikkoja etenkin rannan tuntumassa. Mutta viihtyisiä pikkupaikkoja näyttää onneksi edelleen löytyvän.

Bungaloweja Klong Khongilla

Parhaat rannat majoittua puhtaasti uimista ajatellen ovat Klong Dao, Long Beach ja Kantiang Bay. Näissä vähiten kivikkoa ja sopinee parhaiten myös lapsiperheille.

Ravintoloita ja baareja löytyy jossain määrin joka rannalta, eniten rentoa löhöilytyynybaarivibaa ehkä kuitenkin Klong Khongilta ja Klong Niniltä. Jonkinlaista partya järjestetään aina jollain rannalla, mitään ihmispaljoutta ei iltariennoissa ollut kuitenkaan havaittavissa.

Koh Lanta Freedom rantabaari
Klong Khong ja Freedom Bar

Yhdellä ranta-alueella pääsee suht hyvin liikkumaan ihan kävellenkin, mutta rannalta toiselle siirryttäessä miltei pitää olla käytössä mopo tai ottaa tukkari alle. Jonkun tukkarikuskin numero kannattaakin ottaa talteen.

Maisemallisesti näkymät paranevat Klong Khongilta eteenpäin mentäessä, maaston vaihtelevuuden lisääntyessä. Prameampia ja paksummalle kukkarolle sopivia majoitusliikkeita on rakennettu saaren eteläisemmissä osissa hienoille paikoille pitkin rinteitä.

Näkymää hienohiekkaiselle Kantiang Baylle

Myös pienempiä hyvän hinta-laatusuhteen paikkoja löytyy etelään mentäessä. Katso esim. Sun Sea Bungalows* lähellä Nui Bayta.

Mikäli etsii edullisempaa, aivan perustasoista majoitusta Koh Lantalta, sitä löytyy toki myös. yksinkertaisia huoneita ja bungaloweja tuulettimella alkaen sieltä 400-500 bahtin tietämiltä / yö. Nämä harvemmin ovat aivan rannassa, muttei välttämättä kovin kaukanakaan.

Yksi aivan rannalla (Relax Bayllä) sijaitseva edullinen (n. 500 bahtia /yö) perusbungalow-majapaikka on Andaman Bay Bungalows*. Tämä sopii simppeliä yöpymispaikkaa kivalla sijainnilla etsivälle. Täällä majoituin muutaman yön vuonna 2012, kun majoituskriteerini olivat hieman joustavammat ja huoneessa käytiin lähinnä nukkumassa.

Relax Bay – kivaa tunnelmaa rantabaareineen vielä jäljellä, vaikka muutoksen tuulet ovat täälläkin puhaltaneet

Myös hostelleja löytyy Koh Lantalta jonkin verran ja niitä voi harkita, jos kaipaa sosiaalisempaa menoa. Omassa huoneessa saa kuitenkin niin paljon paremman vastineen rahoilleen, niin en ole tullut Aasian reissuilla juuri hostelleissa majoittuneeksi.

Saladanissa (satama-alue, johon suuri osa matkustajalautoista tulee) majoittumiseen en omakohtaisesti keksi mitään syytä. Toki sinne on keskittynyt monia palveluita, sukelluskouluja ja iltamarkkinat, mutta näihin pääsee muutoinkin asioimaan, ilman että majoittuu siellä.

Koh Lantan vanha kaupunki sen sijaan voisi olla kiva vaihtoehto majoittua muutaman yön verran. Itse en ole siellä kuin nopeasti poikennut, niin en osaa arvioida sitä sen paremmin.

Pidempää oleskelua suunnittelevan kannattaa liittyä Facebookin Koh Lanta -aiheisiin ryhmiin ja kysellä omistajilta suoraan viikko-/ kuukausivuokraisia huoneita, huoneistoja tai villoja. Pidempään diiliin, kuten kuukaudeksi tai yli sitoutuisin kuitenkin vasta kohteen livenä nähtyäni.

Eikä ole tosiaan ollenkaan pöhkö idea kokeilla majoituksia muutaman yön kerrallaan eri rannoilla, jotta löytää ne itselleen sopivimmat majapaikat, muut palvelut ja vibat, parhaalla mahdollisella hinta-laatusuhteella tietenkin. Lantalta löytyy huikea määrä erilaisia hotelleja ja majapaikkoja, varmasti joka makuun jotain!

Onko sulla jokin oma majoitussuosikki Koh Lantalla? Vinkkaa kommenteissa!


Majoitusten eurohinnat ovat noin-hintoja, ilmoitettu varauksen aikaisen valuuttakurssin mukaan.

*Artikkelissa Booking.comin kumppanuuslinkkejä, kiitos jos hyödynnät niitä varauksissasi!

(Visited 1 013 times, 2 visits today)

1 Comments

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 21/01/2024 at 4:13 pm

    Itse en ole Thaimaassa oikeastaan käynyt, yhden yön olen Bangkokissa viettänyt. Kun sinne tulee lähdettyä, vaihtoehtoina ovat Similan tai juurikin Lanta – molemmat oikeastaan kiinnostaisivat. Kivanlaisesti näyttää majoitusta olevan Lantalla tarjolla!

    Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.