Bloggaamisella kohti vapautta?


tienaa blogilla

Oletko miettinyt verkossa tapahtuvaa liiketoimintaa keinona luoda lisää vapautta elämääsi?

Haaveiletko mahdollisuudesta rahoittaa elämää ja oleskeluja ulkomailla blogin kautta? Tai haluatko muuten vaan alkaa vähentää riippuvuuttasi palkkatöistä?

Jos tällaiset ajatukset pyörivät mielessäsi ja sinulla on jo blogi tai verkkosivusto (vaikka ihan tuorekin) olemassa, niin jatka ihmeessä lukemista.

Verkko nimittäin kyllä tarjoaa näitä mahdollisuuksia, kun niitä vain osaa käyttää edukseen ja on valmis tekemään töitä näiden mahdollisuuksien lunastamisen eteen.

Yhä useampi on viime vuosina löytänyt tai löytämässä verkon mahdollisuudet luoda palkkatyöstä tai asuinpaikasta riippumattomampaa elämäntapaa. Kun opettelee toimimaan verkon kautta ja alkaa rakentaa sinne tulonlähteitä avautuu mahdollisuuksia, jotka voivat johtaa vapautumiseen palkkatyöstä jo parissa vuodessa. Sopii siis meille, jotka haluamme luoda itsenäisemmin toimeentuloamme ja voida tehdä töitä itseämme inspiroivien aiheiden parissa.

Miten itse innostuin verkon mahdollisuuksista?

Olet ehkä kuullut tarinoita, miten jo puolessa vuodessa joku pystyy jättämään päivätyöt ja siirtymään palmun alle kokopäivätoimiseksi verkkoyrittäjäksi tai bloggaajaksi. Täytyy myöntää, että näistä tarinoista innostuin itsekin aikanaan. En siten, että olisin niiden takia lähtenyt irtisanoutumaan työstäni, mutta näin mahdollisuuden, että jotenkin voisin tehdä jatkossa töitä myös jostain maailman ääristä.  Näiden mahdollisuuksien tulo tietoisuuteeni oli juuri sitä, mitä omaan oravanpyörääni uupunut ja siitä kiihkeästi ulospääsyä etsinyt minä halusi kuulla.

Ja näinkin sivusta muutamia menestystarinoita, jotka valoivat uskoa itseeni, että minäkin pystyisin luomaan toimeentuloa verkon kautta vähitellen omaan tahtiini. En ehkä ihan muutaman kuukauden menestykseen uskonut, mutta siihen, että ennemmin tai myöhemmin voisin verkon kautta voi luoda itselleni toimeentuloa ja rakentaa siitä yhden kulmakiven uuteen elämäntyyliini ja talouteeni. 

Samoihin aikoihin, kun kiitollisena nautin elämäni ehkä yhdestä tärkeimmästä ratkaisusta siitä, että olin pysäyttänyt oman oravanpyöräni ja hypähtänyt uuteen maailmanpyörään aloin tajuta, että tämä elämänmuutoshan on se asia, josta haluan viestiä muille kaltaisilleni. Ihmisille, jotka ovat hyytymässä päivästä toiseen tapahtuvaan uuvuttavaan suorittamiseen ja työssä raatamiseen samalla, kun elämän parhaat vuodet kuluvat puolisumussa ohi vilahtaen.

Olin päättänyt, että etsin keinot elää toisella tavalla ja halusin alkaa näyttämään muillekin näitä mahdollisuuksia, osin samoja, joita itse näin ja joihin olin jo tarttunutkin sekä laajemmallakin skaalalla erilaisia tapoja rakentaa vapaampaa ja onnellisempaa elämää. Verkossa toimiminen oli siis yksi näistä.

Ajattelin, että eihän se voi olla niin vaikeata, varsinkin jos on jokin sellainen sydämen asia ja intohimoaihe, josta haluaa kertoa, jotain minkä avulla voisi inspiroida ja auttaa muita. Kyllähän sellaisesta lähtökohdasta saa rakennettua vaikka mitä huikeaa ja hyödyllistä. Mielellään myös sellaista, mistä voi joskus saada sitten myös tuloja. Olin kuitenkin unohtaa, että itselläni ei ollut juurikaan teknillistä, ei kaupallisen tai markkinointipuolen osaamista, jotka verkossa toimivalle ovat aika hyviä ominaisuuksia.

Olin kuitenkin melko itsevarma ja arvelin, että opin ja pärjään näiden asioiden kanssa kyllä. Huomasin sitten jossain vaiheessa, että kohdallani matka onkin ehkä pidempi ja eteneminen hitaampaa kuin olin kuvitellut. En ollut täysin palautunut uupumukseen johtaneista työvuosista ja jouduin olemaan hyvin tarkkana, etten kuormita itseäni liikaa kiinnostavilla, mutta samalla myös haastavilla asioilla, joita yritin ottaa haltuuni.

Koulutusta ja apua blogin kehittämiseen

En siis ole halunnut ajaa itseäni väsyksiin uusien ymmärrystäni  ja taitojani koetelleiden asioiden ja tekemisten parissa ja aloin hoksata sen, että jotta voin säästää itseäni ja nauttia uudesta omatahtisesta elämästäni ja suuremmasta vapaudestani, niin minun on hyödyllistä tarttua siihen apuun, jota verkkoyrittäjyydessään tai bloggaustaidoissaan pidemmälle päässeet tarjosivat.

Nyt hymistelen sille itselleni, joka olin muutama vuosi sitten. Ajattelin, että voin oppia kaiken ja päästä tehokkaasti eteenpäin vain itse tekemällä ja ehkä lukemalla satunnaisia oppaita ja artikkeleita ja joitain youtube -videoita katsomalla. Ja varmasti näinkin pääsee eteenpäin, mutta oikeasti hyödyllisen tiedon etsintään ja perkaamiseen menee ihan turkasen paljon aikaa

Puhumattakaan kymmenien ja satojen yritysten ja erehdysten määrästä, ja kaikista vastaantulevista haasteista, kun kehittelee jotain uutta, kun yrittää ottaa käyttöön erilaisia ohjelmia, alustoja ja ylipäätään hanskata näitä verkossa toimimisen periaatteita.  Toki kaikesta tekemisestä oppii, mutta monesti vain turhautuu, kun se jokin viisasten kivi jää kompuroinnista huolimatta silti puuttumaan. Oppii ehkä sen mitä ei pidä tehdä, muttei sitä miten asian korjaisi. Joten tunnustin ihan reilusti, etten ehkä ollutkaan niin kaikkitietävä ja osaava miten alunperin kuvittelin. 

Tiedon puutehan ei sinänsä ole ongelma, sitä tulee etenkin verkkoyrittäjyyteen liittyen monesta tuutista, mutta miten suodattaisit sieltä massasta ne aidosti hyödylliset asiat ja saisit vietyä parhaat jutut käytäntöön omassa blogissa tai verkkoyrittämisessä? 

Miten pääsisi kiinni siihen, mitkä näkökulmat ja toimintamallit toimivat juuri sinun blogissasi tai aihepiirissä, jonka ympärille haluaisit luoda yritystoimintaa? Entä hyötyisitkö siitä, että voisit pallotella ja sparrailla ajatuksia ja kokemuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa? Haluaisitko tietää millä keinoin muut ovat onnistuneet tai epäonnistuneet?

 Näitä asioita aloin itse miettimään ja käsitin, ettei ihan kaikkea tarvitse opetella kantapään kautta tai väsyä siihen, kun tuntuu vain lyövänsä päätä seinään tai lamaantuvansa liian monien vaihtoehtojen ja ideoiden keskellä. Muiden kokeiluista, onnistumisista ja epäonnistumisista voi ja kannattaakin aina oppia, vaikka ne parhaat hienosäädöt löytyisivätkin vasta oman tekemisen ja testaamisten kautta. Näin voi säästää jokatapauksessa runsaasti aikaa ja hermoja.

Sillä on useimmille merkitystä, missä ajassa saa tuloksia, kuten runsaasti lukijoita tai löytääkö innostuneita ihmisiä, jotka voivat hyötyä kirjoituksistasi, kursseistasi tai mistä hyvänsä palvelusta, jota tarjoat. Tähän voi mennä vuosi tai viisi vuotta. Mutta varmaa on, että aika lyhenee, kun hankkii apua ja tukea omaan tekemiseen. Säästetty aika merkitsee yleensä myös säästettyä rahaa.

Niinpä siis itseäni, voimiani ja hermojani säästääkseni olen hankkinut avukseni koulutusta ja valmennusta. Tiedostaen, että mikään maailman huikeinkaan valmennus ei tee kuitenkaan työtä puolestani, eikä takaa menestystäni, mutta voin niiden avulla saada käyttööni toimiviksi testattuja menetelmiä ja toimintamalleja, hyödyllisiä välineitä ja vertaistukea, jotka ovat todella tarpeellisia sitä omaa tietä raivatessa ja omaa polkua edetessä.

Jos ja kun sitten itse vien saamiani ohjeita ja oppeja käytäntöön, voin rakentaa omalla työlläni ja omasta intohimostani käsin vaikka mitä! 

tienaa blogilla
Bloggailua Balilla

 Paikallaan junnaamista vai eteenpäin menemistä kohti omaa unelmaa?

Onko sinun unelmasi siis vapaampi työ ja elämä? Blogisivuston kautta voi aloittaa matkan kohti sellaista elämäntapaa, jossa on vähemmän sinua paikallaan pitäviä rakenteita.  Blogi saattaa olla väyläsi siihen, että voit asua ja elää ulkomailla tai reissailla osan vuodesta, säädellen työntekoa ja luoden systeemejä, joiden kautta tulevaisuudessa työmääräsi voi vähentyä ja vapautesi yhä lisääntyä. Se voi olla pieni siivu toimeentuloasi tai jossain vaiheessa jopa kokonaan!

Kuitenkin blogin rakennusvaiheen kanssa takutessa voi mennä helposti vuosia, ennen kuin sitä tulosta alkaa tulla.  Moni luovuttaa jo aiemmin. Yksin ei kannata liian pitkään tahkota, vaan hakeutua muiden luo, etsiä ohjausta ja mentoreita. Varsinkin, jos olet niinkuin minä, periaatteessa hyvin itsenäinen, mutta kuitenkin toisilta saatavia hyviä neuvoja, lähestymistapoja ja tuloksia tuovia keinoja kaipaava, voisit hyötyä siitä työstä, mikä on jo puolestasi tehty sekä menetelmistä, jotka on toimiviksi todettuja. Minä ainakin olen hyötynyt!

Tiia Konttinen on bloggausvalmentaja, jonka tehokasta ja ammattimaisen rautaista työotetta ei voi kuin ihailla. Tiia on luonut itselleen ja valmennettavilleen menestystä sekä lukuisia menetelmiä, oppeja ja kokonaisia prosesseja, jotka edistävät itse kunkin kulkua kohti niitä omia päämääriä.

Tutustuin Tiiaan jo yhteisten E-kirja Mastermind opintojemme merkeissä ja huomasin, miten osaava, kunnianhimoinen ja itsensä likoon laittava nainen hän on. On ollut hieno seurata hänen menestystään ja sitä työtä, mitä hän on tehnyt meidän muiden bloggaajien avuksi ja hyödyksi. Bloggaajasta ammattilaiseksi -valmennus ja yhteisö ovat juuri tätä työtä.

Itse tartuin aikanaan ensimmäiseen tilaisuuteen päästä mukaan tähän valmennukseen, mitäpä sitä jahkaamaan. Oppimiseen on aina kannattavaa investoida. Täällä maailman toisella puolen tuntuu hyvältä tietää, että on yhteisö missä voi jutella bloggaamisen haasteista ja onnistumisista, saada ja antaa apua.

Bloggaajien yhteisö, vertaisapu ja kannustus onkin hurjan tärkeä juttu, se että bloggaajat ja bloggaaja-yrittäjät auttavat toinen toistaan eteenpäin. Ei kilpailua, eikä kyräilyä, vaan aitoa halua auttaa kanssabloggaajia selättämään ongelmia ja etenemään kohti onnistumisia. Se on todella iso ja arvostettava asia tässä valmennuksessa. Lisäksi verkostossa voi luoda monia hyödyllisiä kumppanuuksia samanhenkisten ihmisten kanssa. On ollut ilo olla mukana tällaisessa joukossa.

Valmennus on tällä erää avoinna uusille opiskelijoille 18.6. 2018 asti. Onko sinun aikasi pistää hommat uudelle raiteelle nyt? Vai odotteletko vielä vuoden pari?

Voit myös kysyä minulta valmennuksesta, olen ollut mukana alusta asti!

Jos siis tähtäät johonkin seuraaviin:

  • haluat kasvattaa blogisi lukijamäärää
  • oppia kirjoittamaan kiinnostavammin ja hakukoneystävällisemmin
  • haluat ehkä ansaita tuloja bloggaamalla
  • haluat kirjoittaa e-kirjan tai tehdä verkkokurssin
  • tai olet ehkä jonain päivänä perustamassa yritystä ja haluat hyödyntää blogia ilmaisena markkinointikanavana

…. Niin valmennus on varmasti hyödyllinen sinulle!

Valmennuksessa on mahdollisuus valita kahdesta eri laajuisesta valmennuskokonaisuudesta. Suppeamman peruspaketin fokuksena on blogin rakentaminen sellaiseksi, että lukijat löytävät sinne, viihtyvät blogisi parissa ja palaavat sinne kiinnostuneina yhä uudestaan. Kasvatat yleisöäsi ja opit kirjoittamaan heitä puhuttelevalla ja hyödyttävällä tavalla.

Laajemmassa pro-valmennuspaketissa on lisäksi keskeisinä teemoina blogilla tienaaminen ja blogin ympärille rakennettavat tuotteet, kuten verkkokurssit, niiden tekeminen ja niiden markkinointi.

Saat mm. opastusta siihen, miten bloggaaja voi tehdä verkkokurssin bloginsa aihepiireistä ja saada sillä lisää tuottoja sekä samalla opastaa ja auttaa lukijoitaan ja seuraajiaan.

Valmennuksessa keskitytään etenkin sinun oman blogibrändin ja tuotteiden kehittämiseen, eikä pelkästään muiden yritysten, joiden mainosalustana blogisi ehkä toimii.

Bonuksena 50 € lento- tai kirjakauppalahjakortti

Jos päätät liittyä mukaan valmennukseen joko perus- tai pro -linjalle palkitsen sinut valintasi mukaan 50 € arvoisella joko kirjakauppa (Adlibris) tai lentoyhtiö– (esim. Norwegian tai Finnair) lahjakortilla. Saat lahjakortin kaupan päälle, kun käytät tätä suosituslinkkiä ja laitat minulle viestin ilmottauduttuasi.

Jos kiinnostuit tutustu ihmeessä valmennukseen tarkemmin täällä ja tarkista onko valmennus sinua varten!

Blogivalmennuksen esittelyyn tästä! Valmennus on avoinna vain ma 18.6. (klo 22.00) asti

tienaa blogilla
Maailmalla bloggajan työpisteet ovat vaihtelevia. Tässä oma työpisteeni talonvahtina ollessani Perthin Maddingtonissa.

*Valmennuksessa mukana olleena toimin myös sen suosittelijana ja kumppanimarkkoinoijana 🙂

(Visited 180 times, 1 visits today)