Bloggaamisella kohti vapautta?

tienaa blogilla

Oletko miettinyt verkossa tapahtuvaa liiketoimintaa keinona luoda lisää vapautta elämääsi? Luulen että olet! 

Haaveilet kenties mahdollisuudesta rahoittaa elämää ja oleskeluja ulkomailla blogin kautta? Tai haluatko muuten vaan alkaa vähentää riippuvuuttasi palkkatöistä?

Jos tällaiset ajatukset pyörivät mielessäsi ja sinulla on jo blogi tai muu nettisivusto (vaikka ihan tuorekin) tai olet juuri sellaista perustamassa, niin jatka ihmeessä lukemista.

Verkko nimittäin kyllä tarjoaa näitä mahdollisuuksia, kun niitä vain osaa käyttää edukseen ja on valmis tekemään töitä näiden mahdollisuuksien lunastamisen eteen.

Yhä useampi on viime vuosina löytänyt tai löytämässä verkon mahdollisuudet luoda palkkatyöstä tai asuinpaikasta riippumattomampaa elämäntapaa. Kun opettelee toimimaan verkon kautta ja alkaa rakentaa sinne tulonlähteitä avautuu mahdollisuuksia, jotka voivat johtaa vapautumiseen palkkatyöstä jo parissa vuodessa. Sopii siis meille, jotka haluamme luoda itsenäisemmin toimeentuloamme ja voida tehdä töitä itseämme inspiroivien aiheiden parissa.

Miten itse innostuin verkon mahdollisuuksista?

Olet ehkä kuullut tarinoita, miten jo puolessa vuodessa joku pystyy jättämään päivätyöt ja siirtymään palmun alle kokopäivätoimiseksi verkkoyrittäjäksi tai bloggaajaksi. Täytyy myöntää, että näistä tarinoista innostuin itsekin aikanaan.

En siten, että olisin niiden takia lähtenyt irtisanoutumaan työstäni, mutta näin mahdollisuuden, että jotenkin voisin tehdä jatkossa töitä myös jostain maailman ääristä.  Näiden mahdollisuuksien tulo tietoisuuteeni oli juuri sitä, mitä omaan oravanpyörääni uupunut ja siitä kiihkeästi ulospääsyä etsinyt minä halusi kuulla.

Ja näinkin sivusta muutamia menestystarinoita, jotka valoivat uskoa itseeni, että minäkin pystyisin luomaan toimeentuloa verkon kautta vähitellen omaan tahtiini. En ehkä ihan muutaman kuukauden menestykseen uskonut, mutta siihen, että ennemmin tai myöhemmin voisin verkon kautta voi luoda itselleni toimeentuloa ja rakentaa siitä yhden kulmakiven uuteen elämäntyyliini ja talouteeni. 

Samoihin aikoihin, kun kiitollisena nautin elämäni ehkä yhdestä tärkeimmästä ratkaisusta siitä, että olin pysäyttänyt oman oravanpyöräni ja hypähtänyt maailmanpyörään aloin tajuta, että tämä elämänmuutos ja reissaava elämäntapa on se asia, josta haluan viestiä muille kaltaisilleni. Ihmisille, jotka ovat hyytymässä päivästä toiseen tapahtuvaan uuvuttavaan suorittamiseen ja työssä raatamiseen samalla, kun elämän parhaat vuodet kuluvat puolisumussa ohi vilahtaen.

Olin päättänyt, että etsin keinot elää toisella tavalla ja halusin alkaa näyttämään muillekin näitä mahdollisuuksia, osin samoja, joita itse näin ja joihin olin jo tarttunutkin sekä laajemmallakin skaalalla erilaisia tapoja rakentaa vapaampaa ja onnellisempaa elämää. Verkossa toimiminen oli siis yksi näistä.

Ajattelin, että eihän se voi olla niin vaikeata, varsinkin jos on jokin sellainen sydämen asia ja intohimoaihe, josta haluaa kertoa, jotain minkä avulla voisi inspiroida ja auttaa muita. Kyllähän sellaisesta lähtökohdasta saa rakennettua vaikka mitä huikeaa ja hyödyllistä. Mielellään myös sellaista, mistä voi joskus saada sitten myös tuloja. Olin kuitenkin unohtaa, että itselläni ei ollut juurikaan teknillistä, ei kaupallisen tai markkinointipuolen osaamista, jotka verkossa toimivalle ovat aika hyviä ominaisuuksia.

Olin kuitenkin melko itsevarma ja arvelin, että opin ja pärjään näiden asioiden kanssa kyllä. Huomasin sitten jossain vaiheessa, että kohdallani matka onkin ehkä pidempi ja eteneminen hitaampaa kuin olin kuvitellut. En ollut täysin palautunut uupumukseen johtaneista työvuosista ja jouduin olemaan hyvin tarkkana, etten kuormita itseäni liikaa kiinnostavilla, mutta samalla myös haastavilla asioilla, joita yritin ottaa haltuuni.

Lue lisää: Kaksi tapaa rakentaa blogin avulla yrittäjyyttä

Oma bloggausmatkani on ollut mutkia täynnä

En siis ole halunnut ajaa itseäni väsyksiin uusien ymmärrystäni  ja taitojani koetelleiden asioiden ja tekemisten parissa ja aloin hoksata sen, että jotta voin säästää itseäni ja nauttia uudesta omatahtisesta elämästäni ja suuremmasta vapaudestani, niin minun on hyödyllistä tarttua siihen apuun, jota verkkoyrittäjyydessään tai bloggaustaidoissaan pidemmälle päässeet tarjosivat.

Nyt hymistelen sille itselleni, joka olin muutama vuosi sitten. Ajattelin, että voin oppia kaiken ja päästä tehokkaasti eteenpäin vain itse tekemällä ja ehkä lukemalla satunnaisia oppaita ja artikkeleita ja joitain youtube -videoita katsomalla. Ja varmasti näinkin pääsee eteenpäin, mutta oikeasti hyödyllisen tiedon etsintään ja perkaamiseen menee ihan turkasen paljon aikaa

Puhumattakaan kymmenien ja satojen yritysten ja erehdysten määrästä, ja kaikista vastaantulevista haasteista, kun kehittelee jotain uutta, kun yrittää ottaa käyttöön erilaisia ohjelmia, alustoja ja ylipäätään hanskata näitä verkossa toimimisen periaatteita. Juu, päähän siinä leviää hyvin nopeasti. 

Toki kaikesta tekemisestä oppii, mutta monesti vain turhautuu, kun se jokin viisasten kivi jää kompuroinnista huolimatta silti puuttumaan. Oppii ehkä sen mitä ei pidä tehdä, muttei sitä miten asian korjaisi. Joten tunnustin ihan reilusti, etten ehkä ollutkaan niin kaikkitietävä ja osaava miten alunperin kuvittelin. Päinvastoin.

Tiedon puutehan ei sinänsä ole ongelma, sitä tulee etenkin verkkoyrittäjyyteen liittyen monesta tuutista, mutta miten suodattaisit sieltä massasta ne aidosti hyödylliset asiat ja saisit vietyä parhaat jutut käytäntöön omassa blogissa tai verkkoyrittämisessä? 

Miten pääsisi kiinni siihen, mitkä näkökulmat ja toimintamallit toimivat juuri sinun blogissasi tai aihepiirissä, jonka ympärille haluaisit luoda yritystoimintaa? Entä hyötyisitkö siitä, että voisit pallotella ja sparrailla ajatuksia ja kokemuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa? Haluaisitko tietää millä keinoin muut ovat onnistuneet tai epäonnistuneet?

Näitä asioita aloin itse miettimään ja käsitin, ettei ihan kaikkea tarvitse opetella kantapään kautta tai väsyä siihen, kun tuntuu vain lyövänsä päätä seinään tai lamaantuvansa liian monien vaihtoehtojen ja ideoiden keskellä. Muiden kokeiluista, onnistumisista ja epäonnistumisista voi ja kannattaakin aina oppia, vaikka ne parhaat hienosäädöt löytyisivätkin vasta oman tekemisen ja testaamisten kautta. Näin voi säästää jokatapauksessa runsaasti aikaa ja hermoja.

Sillä on useimmille merkitystä, missä ajassa saa tuloksia, kuten runsaasti lukijoita tai löytääkö innostuneita ihmisiä, jotka voivat hyötyä kirjoituksistasi, kursseistasi tai mistä hyvänsä palvelusta, jota tarjoat. Tähän voi mennä vuosi tai viisi vuotta. Mutta varmaa on, että aika lyhenee, kun hankkii apua ja tukea omaan tekemiseen. Säästetty aika merkitsee yleensä myös säästettyä rahaa. Investoinnit kannattavat kuitenkin parhaiten silloin, kun opit viedään myös nopeasti käytöntöön.

Niinpä siis itseäni, voimiani ja hermojani säästääkseni olen hankkinut avukseni koulutusta ja valmennusta. Tiedostaen, että mikään maailman huikeinkaan valmennus ei tee kuitenkaan työtä puolestani, eikä takaa menestystäni, mutta voin niiden avulla saada käyttööni toimiviksi testattuja menetelmiä ja toimintamalleja, hyödyllisiä välineitä ja vertaistukea, jotka ovat todella tarpeellisia sitä omaa tietä raivatessa ja omaa polkua edetessä.

Jos ja kun sitten itse vien saamiani ohjeita ja oppeja käytäntöön, voin rakentaa omalla työlläni ja omista intohimoaiheistani käsin vaikka mitä! 

tienaa blogilla
Bloggailua Balilla

Koulutuksen avulla nopeammin kohti omaa unelmaa?

Onko sinun unelmasi siis vapaampi työ ja elämä? Blogisivuston kautta voi aloittaa matkan kohti sellaista elämäntapaa, jossa on vähemmän sinua paikallaan pitäviä rakenteita.  Blogi saattaa olla väyläsi siihen, että voit asua ja elää ulkomailla tai reissailla osan vuodesta, säädellen työntekoa ja luoden systeemejä, joiden kautta tulevaisuudessa työmääräsi voi vähentyä ja vapautesi yhä lisääntyä. Se voi olla pieni siivu toimeentuloasi tai jossain vaiheessa jopa kokonaan!

Kuitenkin blogin rakennusvaiheen kanssa takutessa voi mennä helposti vuosia, ennen kuin sitä tulosta alkaa tulla.  Moni luovuttaa jo aiemmin. Yksin ei kannata liian pitkään tahkota, vaan hakeutua muiden luo, etsiä ohjausta ja mentoreita. Varsinkin, jos olet niinkuin minä, periaatteessa hyvin itsenäinen, mutta kuitenkin toisilta saatavia hyviä neuvoja, lähestymistapoja ja tuloksia tuovia keinoja kaipaava, voisit hyötyä siitä työstä, mikä on jo puolestasi tehty sekä menetelmistä, jotka on toimiviksi todettuja. Minä ainakin olen hyötynyt!

Tiia Konttinen on bloggausvalmentaja, jonka tehokasta ja ammattimaisen rautaista työotetta ei voi kuin ihailla. Tiia on luonut itselleen ja valmennettavilleen menestystä sekä lukuisia menetelmiä, oppeja ja kokonaisia prosesseja, jotka edistävät itse kunkin bloggaajan ja yrittäjän kulkua kohti niitä omia päämääriä.

Tutustuin Tiiaan jo yhteisten E-kirja Mastermind opintojemme merkeissä ja huomasin, miten osaava, kunnianhimoinen ja itsensä likoon laittava nainen hän on. On ollut hieno seurata hänen menestystään ja sitä työtä, mitä hän on tehnyt meidän muiden bloggaajien avuksi ja hyödyksi. Uskomattoman laaja ja monipuolinen Bloggaajasta Ammattilaiseksi -valmennus* on juuri tätä työtä.

Itse tartuin aikanaan ensimmäiseen tilaisuuteen päästä mukaan tähän valmennukseen, mitäpä sitä jahkaamaan. Oppimiseen on aina kannattavaa investoida. Voit myös kysyä minulta valmennuksesta, olen ollut mukana alusta asti!

Jos siis tähtäät johonkin seuraaviin:

  • haluat kasvattaa blogisi lukijamäärää 10 000 uniikkiin kävijään kuukaudessa (tai yli)
  • oppia kirjoittamaan kiinnostavammin ja hakukoneystävällisemmin
  • haluat ansaita tuloja bloggaamalla jopa 800-3000 € /kk
  • haluat kirjoittaa e-kirjan tai tehdä verkkokurssin ja oppia miten se myydään
  • olet jo yrittäjä joka haluaa hyödyntää paremmin blogia yrittämisessä, tai ehkä jonain päivänä olet perustamassa yritystä ja haluat hyödyntää blogia yhtenä markkinointikanavana

…. Niin valmennus on varmasti hyödyllinen sinulle!

Valmennuksessa on tällä hetkellä avoinna itsenäisen opiskelijan valmennuspaketti, jossa on keskeisinä teemoina blogin lukijamäärän kasvattaminen, hyödyllisen sisällön tuottaminen, blogilla tienaaminen ja blogin ympärille rakennettavat tuotteet, kuten verkkokurssit, niiden tekeminen ja markkinointi.

Saat mm. opastusta siihen, miten bloggaaja voi tehdä verkkokurssin bloginsa aihepiireistä ja saada sillä lisää tuottoja sekä samalla opastaa ja auttaa lukijoitaan ja seuraajiaan.

Valmennuksessa keskitytään etenkin sinun oman blogibrändin ja tuotteiden kehittämiseen, eikä pelkästään muiden yritysten, joiden mainosalustana blogisi ehkä tällä hetkellä toimii.

 

Jos kiinnostuit tutustu ihmeessä valmennukseen tarkemmin ja mieti onko valmennus sinua varten!

Blogivalmennuksen esittelyyn tästä! 

tienaa blogilla
Maailmalla bloggaajan työpisteet ovat vaihtelevia. Tässä oma työpisteeni talo-ja kissavahtina ollessani Perthin Maddingtonissa.

*Valmennuksessa pitkään mukana olleena toimin myös sen suosittelijana ja saan provisiota, jos liityt kurssille kauttani. Osan tästä provikasta jaan sinun kanssasi tarjoamalla hyviä lisäetuja! 

(Visited 504 times, 1 visits today)