Minne majoittua Balin Sanurissa?

Balin Sanur oli aiemmin herättänyt minussa mielikuvan lähinnä perheiden ja eläkeläisten matkakohteena. Enkä ollutkaan pitänyt sitä erityisen kiinnostavana itseni kannalta. Loppukeväästä päädyin oleskelemaan Sanurissa 2,5 viikkoa ja ehdin tänä aikana majoittua neljässä eri paikassa. Mitä Sanurista tuumin ja millaisia olivat kokemukset majapaikoista, siitä tässä postauksessa. Postauksessa mainoslinkkejä*

Miksi Sanur?

Vietnamin jakson jälkeen päätimme viettää kuukauden verran Balilla ennen paluuta Suomeen. Suunnitelmissa oli ja tehdä muutaman päivän road trip  ja pyörähtää läheisillä Nusa -saarilla. Sanur valikoitui hyväksi asemapaikaksi etenkin sen sijainnin johdosta, joka on käytännöllinen suhteessa lentokenttään ja lauttaliikenteeseen. Kentältä Sanuriin pääsee ruuhkista riippuen n. 30 minuutissa

Ajatuksena siis oli, että Sanuriin saavuttuamme valmistelisimme pari – kolme päivää road trippiämme Itä-Balin rannikkoa ylöspäin ja toiveena löytää myös sopiva kulkupeli Sanurista. Meininkinä oli myös treffata I love Balin Tonia ja kysellä vinkkejä road tripillemme.

Road tripin jälkeen palaisimme Sanuriin, koska tosiaan myös veneet saarille lähtisivät sieltä. Sitäpaitsi oli mukava tutustua itselle uusiin paikkoihin Balilla, kun aiemmin oli tullut vietettyä eniten aikaa Ubudissa ja lyhyemmät pätkät Padang Baissa ja Kutalla.

Edulliset homestay -majatalot Sanurissa

Homestay -majapaikat tarjoavat budjettimatkaajalle parasta hinta-laatusuhdetta Balilla, joten ne tulee yleensä tsekattua ensin majoitusvalikoimasta. Niin nytkin. Itselleni on tärkeää, että aamupala kuuluu hintaan, sillä aamiaiseen jossain kahvilassa uppoaa helposti kahdelta hengeltä yhden majoitusyön verran rahaa.

Kohtuullisen nopea netti on majapaikan valinnassa tähtäimessä myös. Yritänkin aina katsoa siihen liittyviä arvioita varaussivustoilta. Toki todellisuus selviää yleensä vasta paikan päällä ja Balilla netin nopeudet tuntuvat vaihtelevan välillä päivittäin.

Radha Homestay

Sanurista löytyy muutamia homestay -majataloja, vaikka enimmäkseen tarjolla on isompia ja kalliimpia resortteja. Päädyimme varaamaan ensimmäiset kolme yötä Radha -homestaysta*.

Radha homestay sijaitsee Sanurin keskivaiheilla Jalan Tamblinganilla, mutta rauhallisessa sisäpiha -miljöössä. Ympäriltä löytyy kaikki palvelut, eikä rantaankaan ole pitkä matka. Radhasta oli myös lyhyt matka I love Bali -matkatoimistolle, jossa kävimme juttelemassa reissusuunnitelmistamme Kallungin Tonin kanssa.

Majoituimme Radhassa sekä standard -tuuletin huoneessa, kahdessakin sellaisessa, sekä deluxe -huoneessa majatalon uudemmassa osassa. Deluxe oli varusteltu ilmastoinnilla, jääkaapilla ja lämpimällä suihkulla.

Huoneiden hinnat olivat n. 12 eur standard ja 18 eur deluxe. Tämä muutaman euron lisäpanostus deluxeen kannattaa ehdottomasti, jos huoneita vain on vapaana.

Muutenkin huoneiden hinnat ovat varsin kohtuullisia, ottaen huomioon, että niihin sisältyy sangen hyvä aamupala. Homestayn yhteydessä on myös pieni baari ja vaate- & matkamuistoliike.

Piha-ja aamiaisaluetta
Runsaaseen aamupalaan kuului myös hedelmälautanen, aamupalamenussa useita eri vaihtoehtoja
majoitus Sanur
Deluxe huone: ilmastointi, lämmin vesi ja jääkaappi
Standard huone, tuuletin ja kylmä vesi

Vieraita hostasivat pääasiassa homestayn miesväki, palvelu oli hyvin ystävällistä ja avuliasta. Lähtiessämme neljän yön road tripille saimme jättää isoimmat tavaramme heille säilytykseen. Plussana myös se, että ylätasanteen vesipisteeltä sai ottaa vettä omaan pulloon tai teen / kahvin keittoon huoneessa. Suositukseni tälle majapaikalle!

Donna Homestay

Palatessamme Nusa -saarten kierrokselta majoituimme Donna homestayssa 5 yötä. Donna sijaitsi varsin lähellä Radhaa ja sieltä sai deluxe huoneen majoittumisemme aikaan 12,5 euron hintaan. Donna homestay vaikutti hieman hiljaisemmalta ja paikkapaikoin vähän kulahtaneemmalta kuin Radha.

hotelli Sanur
Homestayn sisäänkäynti

Meidän huoneemme toisessa kerroksessa oli kuitenkin siisti ja varsin tilava. Oma privaattiparveke oli sekin mukava lisä ja siellä istuskellen ei tuntunut kyllä yhtään siltä, että oltiin vain horjahdus vilkkaalta Jalan Tamblinganilta. Mitään liikenteen ääniä ei huoneeseen juuri kuulunut. Sijainti oli siis varsin mainio.

Donna homestayn huone oli hintaansa nähden kohtuu hyvä, karvavilteistä voisivat kyllä luopua ja hankkia kunnon peitot!
Kurkistus kylppäriin
majoitus Sanur
Parvekkeella omaa rauhaa ja yksityisyyttä

Radhaan nähden aamupala oli Donnassa aavistuksen vaatimattomampi, eikä vaihtoehtoja ollut montaa; kananmunia parilla tapaa laitettuna ja paahtoleipää sekä hedelmiä. Kahvia sentään tuli mukavan kokoinen pannu.

Hintaansa nähden Donna oli kuitenkin ihan kelpo vaihtoehto muutaman yön visiittiin. Pienellä efortilla majataloon saisi lisää eloa ja tunnelmaa. Netin nopeuteen  ja ilmastoinnin tehokkuuteen siellä pitäisi ainakin kiinnittää huomiota. Huomaan miettiväni lähes joka majapaikassa tätä: ”mitä itse tekisin toisin?”.

Muut majoitukset : Jukung Guesthouse & Villa Ayuni

Donnasta jatkoimme majatalokierrosta noin puolen kilometrin päässä sijaitsevaan Jukung Guesthouseen*. Jukungin valitsimme, koska halusimme käyttää Hotels.comin palkintoyöjärjestelmässä ansaitut muutamat ilmaisyöt ja Jukungin standard ”sviitti” oli sopivan oloinen ja hintainen tuohon tarkoitukseen. Huoneiden hinnat Jukungissa normaalisti 20-25 euron tietämillä.

Jukung tarjosi myös himpun verran kohennusta homestay -majoitukseen nähden, lähinnä uima-altaan ja vähän monipuolisemman aamupalan johdosta.

majoitus Sanur
Jukungin huoneet sijaitsevat kahdessa kerroksessa altaan ympärillä

Jukung Guesthouse* sijaitsee n. 300 metrin päässä Jalan Tamblinganilta, pienemmällä kujalla. Guesthouse muodostaa oman suojaisan pihapiirin uima-altaineen. Jukungissa on pienen ja intiimin paikan tunnelma, huoneita tässä vain aikuisille suunnatussa majatalossa on 11.

Jokaisen huoneen edusta on varusteltu pienellä pöydällä ja tuoleilla aamupalan nauttimista ja muuta hengailua varten. Aamupalavaihtoehdoissa löytyi ilahduttavana vaihteluna myös maustamatonta jukurttia & mysliä sekä täytettyjä lämpimiä toasteja. Netti toimi varsin kohtuullisesti.

Standard ”sviitti” eli huone oli hieman muita isompi ja siellä oli myös kylpyamme

hotelli Sanur

Huoneet olivat riittävän tilavia ja varusteluina tarpeelliset mukavuudet, kuten ilmastointi, jääkaappi, vedenkeitin, kirjoituspöytä. Kylppärissä oli sekä amme että suihku. Läheisestä Hardys -marketista oli näppärä hakea juomavedet, kahvitarpeet ja hedelmiä huoneelle.

Villa Ayuni

Sanurin ja koko Balin jakson viimeisen yön pääsimmekin viettämään sitten vähän tasokkaammassa paikassa, Jukungista nähden aivan kulman takana sijainneessa Villa Ayuni:ssa. Tähän avautuneesta mahdollisuudesta kiitokset I love Balin Tonille!

majoitus Sanur

Tämä kolme makuuhuonetta ja suuren puutarhan omaava villa sijaitsi päättyvällä pikkukujalla, kuitenkin lyhyen kävelymatkan päässä Jalan Tamblinganilta. Meille näin mittava lukaali merkitsi poikkeuksellisen leveää eloa, ihanasti omassa rauhassa, ilman tietoakaan ympäröivän maailman hälystä.

majoitus Sanur

Hyvin varustellussa keittiössä olisi voinut halutessaan kokkailla vaikkapa aamupalat, tv -nurkkaus kutsui viettämään leppoisaa koti-iltaa tai sadepäivää ja netti toimi läppärityöläisen tarpeisiin mukavan hyvin.

hotelli Sanur
Keittiössä onnistuu kokkailut ja kahvinkeitot

hotelli Sanur

Oli todella miellyttävä päättää Balilla vietetty kuukausi näissä puitteissa, ihan vain rentoillen ja löhöillen. Kieltämättä visiot omasta villasta saivat tässä miljöössä jälleen uutta pontta. Ja jokusia tunteja tulikin vietettyä kiinteistövälitysfirmojen sivuja pöyhien.

Villan omistaminen ja eteenpäin vuokraaminen ei tietenkään ole mikään läpihuutojuttu Indonesiassa, joten tämäkin asia siirtyi toistaiseksi pohdintaa vaativien unelmien kansioon.

hotelli Sanur
Allasaluetta iltavalaisussa
hotelli Sanur
Villan piha-alue suuri ja tilaa riittää isommallekin porukalle

Hulppeaa Villa Ayunia sekä toista lähellä sijaitsevaa kahden makuuhuoneen villaa (Villa Ayuni Dua) voi tiedustella joko suoraan I love Bali matkatoimistoa pyörittävän Tonin kautta tai Agodasta. Hinnat alk. 80 € ->

Lähtiessämme sitten Villa Ayunista lentokentälle emme vielä tienneetkään, ettei tämä suinkaan ollut viimeinen yö Balilla tällä reissulla. Miten siinä sitten kävikään? Siitä lisää täällä.

Lue lisää: Näin Tonista tuli matkatoimistoyrittäjä Balilla

Sanurista jäi mukava fiilis

Sanurista jäi lopulta ihan hyvä fiilis, etenkin tykkäsin sen leppoisasta ja kiireettömästä tunnelmasta. Myös kaikki majapaikat olivat hintaansa nähden hyviä tai ainakin kohtuullisia. Toki Sanur on pitkälti matkailijoiden ja turistien tarpeisiin rakennettu ja siksi ehkä monen karsastama. Ja totta on, että aitoa balilaisen kylän tunnelmaa kannattaakin etsiä muualta.

Sanurin pienemmillä takakujilla on silti oma tunnelmansa ja sieltä voi löytää myös edullisia pikku warungeja, joita pääväyliltä ei niinkään bongaa. Nykyisin I love Bali -matkatoimiston Tonin vaimo Sora pitää Sanurilla myös Sanur Cat Cafe – kissakahvilaa.

Sanurissa kannattaa vähintään se muutama päivä viettää ennen / jälkeen saarille menon tai miksei asustella pidempäänkin. Alueella näyttää olevan myös jonkinlainen expat -yhteisö, moni on varmaan hankkinut tai vuokrannut sieltä oman villansa toiseksi kodikseen.

Myös diginomadeille löytyy oma mukava paikka aivan rannalta: Cafe Genius – rantaravintola ja työtila. Geniuksessa on tarjolla hyvää ja terveellistä ruokaa ja juomaa, toki ihan ”hyvään” hintaankin. Vietimme siellä mukavan iltapäivän Seikkailijattarien perustajan Lauran kanssa.

Genius kahvila & työtila on suosittu paikka läppärityöläisten ja varmasti muidenkin keskuudessa
Genius Cafe – coffee on the beach

Lue myös: Homestay – Kotimajoituksia Balilla

Lue myös: Road trip Balilla

(Visited 1 588 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Pirjo 23/10/2018 at 7:55 pm

  Just omaan elämäntilanteeseen sopivia aiheita, luenpa joskus oikein kunnolla. Tämä nyt kuitenkin vaan testi tuleeko kommentit läpi.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 23/10/2018 at 8:05 pm

   Kiitos Pirjo! Tämä tuli läpi 🙂 Ja kiva jos ehit palaileen tänne vielä paremmallakin aikaa 😀

   Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.