Näin pärjää Vietnamissa 500 euron kuukausibudjetilla

Vietnamilla on edullinen maine. Siitä huolimatta aluksi tuntui, että rahaa kuluu helposti enemmän kuin vaikkapa Thaimaassa tai Indonesiassa. Miten sitten onnistui päästä 500 euron kuukausikulutukseen? Siitä lisää tässä postauksessa.

Vietin siis keväällä noin 2,5 kuukautta Vietnamissa. Tämä aika jakautui kolmen eri kohteen välillä Ho Chi Minh Cityn, Da Nangin ja Hoi Anin.

Kalliimman Australian jäädessä taakse olin päättänyt asettaa selkeät budjettitavoitteet tälle jaksolle. Päiväbudjetiksi olin linjannut 16-17 €, joka tekisi siis 480 – 510 € 30 päivässä. Pyrkimyksenä oli, ettei 500 €/ kk ylittyisi, ainakaan paljoa.

Tykkään välillä tehdä budjettihaasteita itselleni.  Edellisenä keväänä päiväbudjettitavoitteeni Balilla ja Malesiassa oli 25 € / päivä. Nyt saatoin tiputtaa päiväbudjettia, koska siippa oli mukana jakamassa majoitus- ym. kuluja. Pointtina on myös näyttää muille, että niukasta budjetista huolimatta reissussa voi elää varsin miellyttävästi.

Euron kurssi suhteessa Vietnamin dongiin oli tuona aikana keskimäärin 27 500 vnd / eur. Kuukaudessa sain siis hassata suunnilleen 14 000 000 dongia. Miten tämä sitten jakautui?

Vietnam raha matkabudjetti matkaopas vapauteen

Mitä päiväbudjetillani sai?

Euroiksi käännettyä keskimääräinen päiväkulutus itselläni meni näin:

 • Majoitus keskimäärin 7 € / yö / hlö.
 • Ruokiin ja juomiin 6 € (1-2 ateriaa, hedelmiä /mehua, vettä, kahvia)
 • Liikkumiseen (Grab, Uber, mopon vuokra) 2 €
 • Nähtävyyksiin & retkiin 1 €
 • Pienet ostokset 1 €
 • -> 17 €  (467 500 vnd)/ päivä

Tämän lisäksi sisäisiin lentoihin HCMC – Da Nang – HCMC meni suunnilleen 70 € / hlö. Ja viisumikustannuksista kirjoitinkin aiemmin täällä.

Bui Vien -turistikatu Ho Chi Minh Cityssä ei ole kaikkein kukkaroystävällisin paikka

Lomamatkalaiselle tämä budjetti voi olla aavistuksen haastava, mutta esim. pidemmän ajan oleskelijalle / diginomadille varsin mahdollinen. Lomalaisen aktiviteetit, kuten retket ja kahviloissa tai oluella istuskelut nostavat nopeasti päivittäiskuluja. Lyhyellä lomamatkalla tällaisista asioista ei yleensä välitäkään tinkiä.

Hoi Anin vanha kaupunki tarjoaa paitsi houkutuksia myös ilmaista silmän iloa

Me teimme retket omatoimisesti mopolla ja hommasimme kahvitarvikkeet myös huoneeseen, jotta joka kerta kahvihammasta kolottaessa, ei tarvinnut lähteä kahvilaan. Missään vaiheessa ei joutunut kurjistelemaan, päinvastoin!

Omatoimiretkellä My Son sanctuaryyn

Ihan halvimmissa paikallisruokaloissa emme monesti edes aterioineet, vaan pääasiassa turistialueiden edullisissa ja keskihintaisissa ravintoloissa.

Halvimmillaan on toki mahdollista löytää 15-20 000 dongin (0,55-0,75 €) aterioita tarjoilevia ravintoloita hiukan turistialueiden ulkopuolelta, mutta pitää varautua siihen, että esim. nuudelisopassa olevat lihanpalat muodostuvat luista ja ja rustoista ja että kielimuuri voi olla korkea.

Terveellisyydestäkään ei tarvitse tinkiä

Välillä oli kiva nauttia myös jotain terveellisempää ruokaa ja juomaa, vaikka budjettitietoisesti eleleekin. Näitäkin löytyi Vietnamista kohtuuhintaan, kun vähän vaivautui etsimään. Budjetti ei siis välttämättä leviä, vaikka pyrkisi huolehtimaan myös samalla terveydestään.

Kombuchaa 30 000 vnd / lasi (Da Nang. Goom)
Aavistuksen terveellisempiä annoksia tarjoili Kokogreen, Da Nang, myös hotellille tuli tilattua näitä usein, 50 000 vnd (1,80 €)
Hurom -kahvilasta ( Da Nang) sai kohtuuhyviä vihermehuja 50 000 vnd (1,80)
Juice house, kahvila & ravintola An Bangin rannassa Hoi Anissa

Kuukausidiili säästää majoituskustannuksia

Majoituimme kolmessa eri majapaikassa 2,5 kuukauden aikana. Ho Chi Minh City:ssa vaatimattomassa pikkuhotelli AVA 3:ssa. Yöpyminen superior -huoneessa aamupalalla ja päivittäisellä pyykinpesupalvelulla maksoi n. 14 € / yö. Lyhyt kävelymatka turistialueelle ja Bui Vien kadulle. Hintaansa nähden varsin kelvollinen majapaikka, hyvällä sijainnilla.

Vietnam matkabudjetti
Perussiisti huone Ava3

 

Avan yksinkertainen, mutta maukas aamupala

Hoi Anissa majoituimme superystävällisen pariskunnan Tri:n & Moon:in Moon River -homestayssa, josta voi lukea lisää täältä. Yökohtainen hinta oli n. 18 €. Kuukausidiilin heille olisi saanut 250 dollarilla, joka oli kyllä todella edullinen.

Moon River -homestayssa on 4 hyvätasoista vierashuonetta
Moon Riverin vieraanvaraiset isännät kutsuivat usein syömään kanssaan, tässä grillataan
Vietnam matkabudjetti
Lähellä myös An Bangin ranta

Hintalaatu -suhteeltaan mainio diili oli myös Da Nangissa majoittuminen Green House -hotelliin ***. Majoituimme hotelliin aluksi viikoksi, jolloin maksoimme n.19 € / yö. Lähtiessämme Hoi Aniin kyselimme hintoja pidemmälle jaksolle ja tarjottu 30 päivää hintaan 390 € alkoi kuulostaa varsin hyvältä.

Varsinkin, kun hintaan kuului 10 päivää isommassa keittonurkkauksellisessa huoneistossa sekä joka aamuinen buffet -aamupala. Asustelimme täällä lopulta yhteensä 5 ja puoli viikkoa. Ja yöhinnaksi muodostui tällä kuukausidiilihinnalla 6,5 € / hlö. Kirjoitin hotellien kuukausidiileistä myös täällä.

Vietnam matkabudjetti

Green Housen deluxe -huoneissa asuimme suurimman osan hotellissa vietetystä ajasta

Hotellin runsas aamupala säästää päivän muissa ateriakuluissa

Da Nangin ranta oli lähes Green House hotellin vieressä

da nang vietnam raha budjetti

Keskimääräisiä hintoja Vietnamissa

Hintahaarukkaa luonnollisesti löytyy Vietnamissa, niinkuin kaikkialta. Vaikka vertailu voi tuntua edullisessa maassa hölmöltä (mitä se ei ole), niin kannattaa pitää mielessä, että sillä on merkitystä maksaako se jokapäiväinen hedelmäpirtelö, olut tai kahvikuppi euron vai kaksi.

Euron -linjalla sinnikkäästi pysyttelevä pääsee lopulta puolta pienempään budjettiin kahden euron maksajan maksajaan nähden. Noin niinkuin periaate -havainnollistuksena siitä, että jatkuva pieni höveliys nostaa kuin huomaamatta kulutuksen 500 € budjetista 1000 €, vaikkei siis kertaluontoisesti kirpaisisikaan.

Alkuun kannattaa silmäillä hintoja ja varautua siihenkin, että hetken kestää löytää ne edukkaat ja hyvät ruoka-, majapaikat ja muut palvelut. Tästä syystä itsekin hämmästelin aluksi ”korkealta” tuntuneita hintoja.

Tässä hintoja hintahaitarin keskivaiheilta tai vähän alapuolelta:

 • Kahden hengen huone majatalossa / hotellissa **-*** 350 -450 000 VND (13-17 €)
 • Riisi / nuudeliateria 40-60 000 VND (1,5 -2,5 €)
 • Länsimainen tai joku ei -paikallinen ateria 100 000 -120 000 VND (3,75 – 4,5 €)
 • Vietnamilainen kahvi kahvilassa 25-30 000 VND (0,9 – 1,2 €)
 • Täytetty patonki 20 000 VND (0,75 €)
 • Iso vesipullo kaupassa 10 000 VND (0,35 €)
 • Hedelmäshake / olut 25 000 VND (0,9 €)
 • Paloitellut hedelmät 20 000 VND (0,75 €)
 • Pyykinpesu 25 000 VND / kg (0,9 €)
 • Mopon vuokra 100 000-120 000 VND / pv, 1 500 000 VND / kk (55 €)
 • 3 km:n matka Uberilla tai Grabilla 40 – 50 000 VND (1,4-1,8 €) (Taksit miltei yhtä halpoja)
 • T -paita marketilla 100 – 150 000 VND (3,70-5,5 €)
 • Räätälin tekemä miesten paita 500 000 VND  (18 €) ->
 • Räätälin tekemä naisten mekko 700 000 VND (25 €) ->
 • Hieronta 200 000 VND -> (7,5 €)
vietnam matkabudjetti
Peruseväät löytää jo tällaisilta kojuilta: kahvi, täytetty patonki ja hedelmiä, yht. 50 000 vnd / 1,80 €

Lue Vietnamin valuutasta, rahanvaihdosta, automaattinostoista jne. lisää täältä!

Maksullista dataa?

Wifi -yhteydet löytyvät useimmista majapaikoista, ravintoloista / kahviloista. Etenkin HCMC:ssä yhteydet pelasivat hyvin. Jos kuitenkin tarvitsee mobiilidataa, joka on kyllä kätevä liikkeellä ollessa tai jos vaikka majapaikan wifi on ailahteleva (niinkuin hyvinkin saattaa olla), niin prepaid -paketteja kannattaa tsekata ainakin Vietteliltä ja Mobifonelta. Näitä tuli meidänkin (eli lähinnä siipan) käytettyä. Pidemmässä oleskeluissa tulevat kyllä tarpeeseen.

Viettel:in sim, jossa 3 gb dataa, maksoi 200 000 vnd. Toinen sim -ostos (josta vielä muistikuvaa), oli 12 gb paketin hankkiminen liikkeessä Mobifonen simiin, joka taas maksoi 300 000 vnd. Joihinkin paketteihin pystyi netistä lataamaan lisää dataa, joissakin piti ostaa uusi paketti. Hinnoittelu ja pakettien kirjo vaikutti kieltämättä varsin sekavalta, mutta n. 10-15 € / kk kannattaa varata mobiilidataan.

Yhteenvetoa

Jos siis Vietnamissa haluaa oleskella edullisesti 500-1000 € / kk budjetilla, niin se on täysin mahdollista. 3 -6 kuukauden viisumin hommaaminenkin onnistuu varsin iisisti. Läppärityöläiselle Vietnam on ehdottomasti yksi suositeltava kohde, joskin sadekaudet tulvineen kannattaa skipata. Sääolosuhteet ovat muutenkin melko vaihtelevat eikä esimerksiksi Thaimaan kaltaisia paratiisirantoja bambubungaloweineen juuri löydy.

Diginomadeille suunnattuja tai muutoin työskentelyyn sopivia kahviloita löytyy kyllä, vaikka itse koen kyllä parasta työrauhaa ihan omassa majapaikassa.

Retro kahvila Kacong Da Nangissa esittelee työvälineitä ajalta ennen MacBookeja

Kannattaa siis järjestää asumiseen kuukausidiilit, aamupala -tarjoiluin, hotellista tai homestaysta 250-400 € / kk. Ruokailla ja kahvitella mieluiten paikallisten suosimissa paikoissa. Käyttää liikkumiseen Uberia, Grabia (tai luotettavia takseja Mai linh ja Vinasun) tai kuukausisopparilla vuokrattua mopoa. Tehdä omatoimiretkiä ympäristöön mopolla ja kävellen. Nauttia simppelistä elämästä ja vietnamilaisesta ystävällisyydestä. Siinäpä se!

Lue lisää: Matkabudjetin laatimisen ABC

Dragon Bridge, Da Nang

Jaa artikkeli, jos pidit sitä hyödyllisenä!

E-kirjat pakettina, toimistosta travalleriksi ja taloustietoisen reissaajan opas
Käsikirjat sinulle, joka haluat matkustaa pidemmällä kaavalla ja viedä elämääsi vapaampaan suuntaan!

(Visited 6 640 times, 1 visits today)

29 Comments

 1. Anna 22/07/2018 at 2:51 pm

  Vietnam on kyllä ihana ja todella edullinen paikka. Harmi ettei tullut laskettua kuluja kun itse olimme siellä, tosin mukana oli myös kaksi lasta ja oleskeluaika paljon lyhyempi. Kustannukset olivat meillä varmasti moninkertaiset.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 23/07/2018 at 1:28 pm

   Heippa Anna!:) Joo varmasti lyhyemmällä reissulla sitä rahaa menee aina suhteessa enemmän, pidemmässä oleskelussa ehtii ja pitääkin olla vähän skarpimpi. Ja itse saan kyl iloa siitä, kun löydän mukavia majapaikkoja ja ravintoloita, joissa saa pienemmälläkin hintalapulla kelpo vastinetta ja vastaavasti kyllä hiukan ärsyynnynkin, jos maksan vähän enemmän jostain aivan onnettomasta ruoka-annoksesta esimerkiksi 😛

   Reply
 2. Maiju 22/07/2018 at 4:41 pm

  Käytiin samoilla alueilla, HCMC, Da Nang ja Hoi An, viime syksynä. Tutulta näyttää! Itse olimme reissussa kuukauden, joten on myös hauska nähdä miten helpolla pitkää matkaa ajatellen penninvenytys onnistuu, ilman että tuntuu siltä kuin uhraisi reissussa jotain. Nyt syksyllä Vietnam sattumalta uudestaan, joten tämän myötä lupasin itselleni keskittyä järkevään rahankäyttöön myös reissussa.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 23/07/2018 at 1:22 pm

   Heippa Maiju! 🙂 Juu tuo yhdistelmä taitaa olla monen Vietnam -matkan agendalla. Pidemmän ajan saatossa on helpompi löytää ja bongata niitä edullisia ja hyviä palveluita ja pidemmässä reissussa budjettikuri onkin aina tärkeämpää. Kivaa ja taloustietoista reissua tulevalle syksylle! 🙂

   Reply
 3. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 22/07/2018 at 6:05 pm

  Ah on kyllä niin ihanan halpaa elämää, jos vain jaksaa nähdä vaivaa 🙂 Nuo hotellien diilit on hyviä! Muistan itsekin Vietnamista sen, että hintalaatusuhde asumisessa oli todella hyvä!

  Reply
  1. Rosita Juurinen 23/07/2018 at 1:19 pm

   Heippa Sandra! 🙂 Joo tosiaan pitää jaksaa hieman kartoittaa palveluita ja mestoja, jotta saa ne parhaat hinta-laatusuhteet, ja sit helposti jämähtääkin tiettyihin kaavoihin, samoihin ravintoloihin, samaan hotelliin jne., mutta mitäs sitte, kyllä niitä rutiinejakin on hyvä olla 😛

   Reply
 4. Suunnaton 22/07/2018 at 10:24 pm

  Olipa kattava postaus! Tämä pitää etsiä uudestaan joskus Vietnamin matkaa suunnitellessa.
  Läppärityöläisen arki (ja budjetti) tällaisissä ympyröissä kuulostaa oikein hyvältä 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 23/07/2018 at 1:15 pm

   Hei! Kiitos kommentista 🙂 Joo ehdottomasti kannattaa pitää Vietnam listoilla reissusuunnitelmissa, kun talous on suht helppo pitää hanskassa voi keskittyä muihin juttuihin, kuten työhön ja ympäristöön tutustumiseen stressivapaammin!

   Reply
 5. Anni | Rajatapaukset 23/07/2018 at 5:36 pm

  Näitä budjettijuttuja luen aina mielelläni. Huomasin itsekin tämän vuoden Vietnamin reissulla että maan hintataso on ilahduttavan matala. Ei nyt toki parin viikon reissulla näin edullisesti eletty, mutta ruokan ja majoitukseen kulunut summa oli se kaikista pienin osa budjetista.

  Reply
 6. Pirkko / Meriharakka 24/07/2018 at 2:09 pm

  Totta varmaan tuo, että jos on pitempään paikallaan niin kulut vähenevät verrattuna nopeasti etenevään kiertomatkaan. Me huomaamme sen jo niillä nopeasti etenevillä kiertomatkoillakin siinä, että ensimmäisenä päivänä kulut ovat yleensä suuremmat kun seuraavina, kun silloin ostetaan bussilippuja ja vettä varastoon ja mennään syömään ensimmäiseen kelvollisen näköiseen paikkaan.
  Hyvin asuminen onkin kait isoimpia kustannuksia nykyisillä halvoilla lentohinnoilla joten myös lomalaisten kannattaisi varmaan ensin laskea kohteen asumiskustannuksia ja vasta sitten etsiä sopivia lentoja. Muuten käy kuten joku juuri mainitsi, että olisi ollut tarjolla 19 euron lennot Mallorcalle mutta eurooppalaisten lomasesongin aikana majoitukset siellä olivat kaikkea muuta kuin halpoja.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 18/08/2018 at 1:44 pm

   Hei Pirkko ja kiitos kommentistasi 🙂 Asia on just noin, että pidempi paikallaan oleskelu säästää monella tapaa ja on talousfiksua silloin kun haluaa optimoida reissussa vietetyn ajan pituuden. Liikkuminen ja uusien paikkojen hyvien hinta-laatusuhteen omaavien mestojen bongailu ottaa aina hiukan aikaa ja rahaa 😛 Ja ehdottomasti tulee olla selvillä hintatasosta muutenkin kuin paikanpäälle pääsemiseksi, mikäli tykkää pitää budjetin kasassa.

   Reply
 7. Terhi 25/07/2018 at 3:40 pm

  Tuo hotelliasuminen ja kotiasuminen tuntuu tosi edulliselta
  Toisaalta retkiin ja nähtävyyksiin euro päivässä ei koskaan onnistuisi minulta. Olen käynyt vain Hanoissa lyhyehköllä lomalla ja ruokakin oli kyllä hintavampaa vaikkei aina turistipaikoissa syötykään.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 18/08/2018 at 1:40 pm

   Heippa Terhi 🙂 Joo tosiaan varsinkin lyhyemmällä matkalla nähtävyysbudjetti on helposti suurempi, mutta koko kuukaudelle venytettynä tuo 30 € riitti jo niihin missä ite tuli käytyä, varsinkin kun mopon vuokra / liikkuminen oli erikseen budjetoitu. Mulla jäi kans Hanoista se fiilis että siellä oli hiukan kalliimpaa.

   Reply
 8. Sanna I Seven Seas 27/07/2018 at 4:27 am

  Todella edullista kyllä! Jäin oikein miettimään, niin en usko, että olen koskaan yöpynyt missään noin edullisesti. Reissaan ihan kohtalaisesti, mutta en yleensä tingi majoituksessa ja se olikin meidän maailmanympärimatkalla yksi suurimmista kuluista. Sen olisi toki saanut alemmas, mutta siitä en jotenkin suostunut vaan tinkimään. Tosin, teidän majoitukset näyttää ihan jees tuohon hintaan nähden. Hienoa! 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 18/08/2018 at 1:37 pm

   Heippa Sanna ja kiitos kommentista 🙂 Itellä on tullut se, että simppeli siisti majoitus on ihan käypää kun on pitkän kaavan reissulla. Mutta tosiaan mieluusti etsii aina sen hintakategorian parhaat saaliit, kun eroja tosiaan löytyy saman hintaluokan sisällä. Ja sit voi ajatella niinkin että kun on punkannut perustasoisissa paikoissa jonkin aikaa voi piffata itselleen (säästetyillä rahoilla) välillä jonkun vähän prameammankin majan 🙂 Pieni luksustelu on välillä ihan jees!

   Reply
 9. Merja / Merjan matkassa 27/07/2018 at 6:40 pm

  Ihanan halpoja hintoja. Juuri Jenkeissä pari viikkoa viettäneenä, Vietnamin hinnat kelpaisivat kyllä 🙂 En ole Vietnamissa käynyt, mutta toivottavasti joskus sinne pääsen. Hintataso siellä ainakin on kohdallaan. Lomamatkoilla sitä rahaa toki menee edullisissakin maissa, kun silloin ei olla köyhiä eikä kipeitä. Pidempään oleskeluun tässä oli kyllä hyviä vinkkejä.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 18/08/2018 at 1:51 pm

   Heippa Merja ja kiitos kommentista 🙂 Joo on kyllä ihan kohtuuhinnat, kun tosiaan ne parhaat paikat ja diilit vaan löytää. Hetki siinä kartoitellessa helposti menee, kuten mainitsinkin. Esim. Thaimaassa on kyllä ollut varmaan helpoin elää edukkaasti, kun edullisia ravintoloita ja majapaikkoja on niin paljon.

   Reply
 10. Terhi 28/07/2018 at 5:58 am

  Ihanan halpaa! Ompa mukava kuulla, että noinkin halvalla voi päästä hotellissa majoittuessa. Olen luullut, että maassa kuin maassa noin halvalla majoittuessa pitää majoittua hostelliin.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 18/08/2018 at 1:26 pm

   Moikka Terhi ja kiitos kommentista 🙂 Niin eikö ookin mukavan edukasta ja nimenomaan saa rahalleen vastinetta! Mä en ole Aasiassa koskaan majoittunut missään hostelleissa, koska majataloista ja hotelleista saa huoneita alk. 5 € -> Niin sen verran pitää mielestäni voida satsata omaan privahuoneeseen. 🙂

   Reply
 11. K 20/01/2019 at 5:37 pm

  Hei,

  Mukava blogi. Ajattelin lähteä mahdollisesti Vietnamiin nopeallakin aikataululla 30pv reissulle, tekemään opinnäytetyötä ja ottamaan rennosti. Osaatko sanoa onko Vietnamissa mahdollista majottua rannan läheisyydessä, omassa bungalowissa tjsp kohtuulliseen hintaan ja mistä päin tämmöistä voisi lähteä katsomaan? Olisi mukava majoittua yhdessä kohdassa ja sieltä tehdä reissua tarvittaessa muualle. Pääasia kuitenkin on rentoutuminen ja arjesta irtiotto.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 20/01/2019 at 7:59 pm

   Heippa ja kiitos viestistäsi 🙂 Mä kyllä sanoisin, että aika vähissä on rantabungalowit muualla kuin Phu Quocissa on jonkin verran. Pääosin nää majotukset Vietnamissa on pieniä majataloja / homestay majoituksia (joita suosittelen) ja sit ihan isoja hotelleja. Niitä isoja komplekseja alkaa rantakadut olla täynnänsä esim. Hoi Anissa ja Da Nangissa. Ja Nha Trang nyt varmasti. Hoi Anista ja Da Nangista pääsee Cham islandille siellä on muutamia pieniä homestay majataloja, joku saatto olla vähän bungalow -tyyliä. Piti siellä käydä, mutta jäi. Eli jos Vietnamia meinaat ja bungaa niin lähde katsomaan tuo Phu Quocin tarjonta eka. Edullista chilliä bungalow majotusta löytyy tietty sit Balin lähisaarilla (Gilit, Nusa -saaret ja Lombok) ja tietty Thaimaasta. Mieti noita homestay -mestoja vaihtoehtona, tosin ne on harvoin ihan rantsus. Varmaan sää olosuhteetkin vaikuttaa, jos pian oot lähdössä. Eli Vietnamissa voi olla paikka paikoin vielä viileetä viime vuonna tähän aikaan (helmi-maaliskuussa) Hoi Anissa ja Da Nangissa oli välillä jopa kylmä. Balin seutuvilla vielä satelee, että Thaimaa äkkiseltään ehkä sittenkin aika hyvä vaihtis.. 😛

   Reply
   1. K 20/01/2019 at 9:00 pm

    Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 ! Pitää tutkailla tarkemmin vielä Giliä, Nusa-saaria ja Lombokia. Bali itsessään ei kyllä houkuta yhtään, mutta ehkä joku noista!

    Reply
 12. Mari 22/05/2019 at 1:28 am

  Miten Suomalainen voi muuttaa laillisesti Vietnamiin vaikkapa vuodeksi?

  Reply
  1. Rosita Juurinen 22/05/2019 at 6:10 pm

   Hei Mari!

   Käsittääkseni viisumien haussa ei ole mitään karenssirajoja, eli voit hakea esim. 3 kk turistiviisumeja 4 kertaa, käyden välillä muussa maassa ja palata jälleen uudella viisumilla. Toinen vaihtoehto on hakea 2 x 6 kk:n bisnesviisumi. Pitäisi onnistua! (Maastapoistumislennot on syytä olla buukattuna etukäteen). Voit tutkia asiaa esim. täältä: https://www.vietnam-visa.com/guide/finland/ lisää ja kysellä tarkemmin vaikka heidän asiakaspalvelustaan. 🙂

   Reply
 13. Eero 24/06/2019 at 7:11 pm

  Terve Rosita, oon nyt ollut kolmisen kuukautta Danangissa ja ihastuin.
  Oisin uusimassa viisumin imigratio sanoi ettei onnistu Danangissa -HCM kyllá? Noh aattelin sitten ajella scootterilla Lao Baoon.Ja uusia 3kk.
  Oon kyllá lóytanyt netistá et onnistunee,Mut toi Visa pre-approual letterin tarve huolestuttaa. Kun senhán pitás olla maahantulevien lentomatkustajien kirje jotka saavat visan lentoasemalta tullessaan?

  Reply
  1. Rosita Juurinen 11/08/2019 at 8:58 am

   Ounou, mulla on mennyt tämä sun kommentti ihan ohi, pahoittelut. Viisumiasiasi on varmasti jo selvinnyt. Jos haluat, niin kerro miten se sujui ja Vietnamin oleskelusi muutenkin 🙂

   Reply
   1. Rosita Juurinen 11/08/2019 at 9:01 am

    Ja noilla viisumeja tarjoavilla firmoilla on kohtuuhyvät chat -palvelut, että luulisi että sieltäkin saa apuja, jos jollain vastaavia kysymyksiä nousee jatkossa. Itsekin kyselin jotain bisnesviisumista kun mietittiin jos ois sellaisella ollut pidemmän pätkän joskus.

    Reply
 14. Hannu Wegelius 20/03/2021 at 12:17 pm

  On hieno lukea näitä. Kiitos paljon…itselle on Thaimaa tutumpi, mutta sinne on aika vaikea muuttaa vaikkapa eläkkeellä, kun rahaa pitää olla aika paljon tilillä. Vietnam saattaa olla myös hieman halvempi asua…

  Reply
  1. Rosita Juurinen 24/03/2021 at 8:57 am

   Moikka Hannu! Ja kiitos kommentista 🙂 Juu Kaakkois-Aasian maissa on kaikissa vähän kaikissa omanlaisiaan haasteita mitä tulee pitkään oleskeluun ja asumiseen. Thaimaassa ja Vietnamissa molemmissa elinkustannukset on kyllä tosi alue- ja paikkakuntasidonnaisia, ja hintahaarukassa löytyy. Thaimaassa on ollut ehkä helpompi löytää ne edulliset ratkaisut. Vietnamissa parhaat hintalaatusuhteet oli vähän pidempään hakusessa, mutta löytyihän niitä! Kokeilemalla ja testaamalla löytyy ne paikat missä viihtyy ja saa elämän järkättyä myös siedettävän hintaiseksi. Vietnamin viisumibyrokratia tosiaan vähän kevyempi kuin Thaikuissa.

   Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.