Viime metrit Australiassa, muutto Sydneyhin

Australian aikamme lähenee loppuaan. Yhtäkkiä sitä havahtui siihen, että emme ole tosiaan Länsi-Australiasta liikkuneet vielä muihin osavaltioihin lainkaan. Syksyn mittaan teimme henkisesti lähtöä itärannikon suuntaan jo useamman kuukauden ajan. Ja nyt sitten lopulta olemme Sydneyssä. Tässä postauksessa tunnelmia muutosta ja ensimetreistä toisella puolen mannerta.

Arki vie mukanaan

Kuten kaikkialla muuallakin arki kulkee omaa rataansa oli se oma asemapaikka sitten missäpäin maailmaa tahansa. Ulkomailla oleskelu harvoin on jatkuvaa seikkailua ja uusien paikkojen jännittävää koluamista. Pääosa elämästä on sitä arkea, mikä kuhunkin sijaintiin omanlaisekseen rakentuu. Elämä tuntuu hyvältä näin. Kauniista ympäristöistä sitä on saanut nauttia, vaikka mistään glamourin säihkeestä ei tässä reissuelämäntyylissä voikaan puhua.

Päivät kuluivat tänä syksynä pitkälti työn ja kotiaskareiden merkeissä. Viikonloppuisin tuli enemmän kierreltyä ja retkeiltyä, mutta pääosin elämäntyylimme oli kyllä hyvin arkista ja yksinkertaista.

Yanchep National Parkissa päästiin ihailemaan koala karhuja

Australiassa olen tottunut heräämään ennen kuutta ja menemään yhdeksän kymmenen aikaan nukkumaan. Ja etenkin aamut ovat täällä itselleni olleet ihan parasta aikaa luovuuden, aikaansaamisen ja fiiliksen kannalta. Siipan ollessa töissä päivissä on selkeä rytmitys ja runko. Päivät, viikot ja kuukaudet sitten vain vierivät niinkuin missä tahansa, eli hirvittävän nopeasti. Ympäristö vain on eri.

Välillä ihmettelen, miten paljon jotkut ehtivät tehdä ja kiertää maata jo yhdenkin vuoden aikana. Meidän tahtimme on ollut verkkainen ja asettuminen useammaksi kuukaudeksi aloilleen on sopinut tilanteeseemme. Näin olemme pysyneet taloudellisestikin parhaiten ruodussa. Kaikkiaan ehdin viimeisen kahden vuoden aikana olla n. 1,5 vuotta Länsi-Australiassa, josta vajaa vuosi Perthissä.

Vaikka tämän syksyinen asumuksemme Perthin Stirlingissä ei ehkä ollut viihtyisyydeltään tai kalustukseltaan mitään ykkösluokkaa, ehti siihenkin tottua sekä persoonallisen herttaiseen vuokranantajaan. Perusasiat olivat siellä kuitenkin ihan kelpo tolalla. Satunnaiset torakat, sähkökatkot, kylmyys- / kuumuushaasteet eivät lopulta liikaa rassanneet. Ihan kermapeppuja tässä ei kuitenkaan olla.

Vaatimaton, mutta kuitenkin ihan riittävän hyvä asuntomme Stirlingissä Perthissä

Paikallaan olemisen huonoja puolia on se, että vaivihkaisesti alkaa kertyä kaikenlaista tavaraa nurkkiin. Näiden raivaaminen, myynti ja muu kiertoonlaitto veikin sitten lähtöä edeltäviltä päiviltä aikaa ja energiaa. Osalla tavaroista, jotka jätettiin asunnolle saatiin sentään kuitattua vesi- ja sähkölaskua.

Muutto sydneyhin
Kuskattavaa kuormaa jäi silti…

Miksi Sydney?

Miksi ihmeessä tällaiset budjettimatkaajat sitten hankkiutuvat yhteen maailman kalleimmista kaupungeista? Pääasialliset syyt olivat siipan mahdollisuudet saada rakennusalan työtä sekä toive saada kokea pätkän verran elämää toisellakin puolen mannerta. Sydneystä käsin voisimme tehdä viikonloppuretkiä myös lähiympäristöön.

Pohdimme jonkin aikaa roadtripin tekemistä mantereen läpi Perthistä Sydneyhin, mutta luovuimme siitä sen vuoksi, että trippiin olisi mennyt ainakin kymmenisen päivää aikaa ja rahaakin paljon enemmän kuin lentoihin ja nopeaan siirtymään.

Tämä kuitenkin tarkoitti sitä, että suurin osa Länsi-Australiassa kertyneestä tavaramäärästä piti kierrättää eteenpäin tai heittää pois. Myös auton myynti oli oma rumbansa. Saimme kuitenkin myytyä auton pyyntihintaan ja raha oli tarkoitus sijoittaa sitten Sydneyn päässä uuteen menopeliin.

Lähtömme tapahtui sikäli huonoon aikaan, että majapaikat olivat Sydneyssä kalliita ja kortilla joulukuun sesongeista johtuen. Koska viisumeissamme oli pari kuukautta jäljellä ei vuokra-asunnoissa ollut hirvittävästi valinnan varaa, monet asunnot kun vuokrataan minimissään 6 kuukaudeksi. Asumisratkaisut piti näin pätkiä kolmeen osaan, koska joulukuun puolesta välin tammikuun puoleen väliin saimme reilun neljän viikon jälleenvuokrausdiilin ja siihen kannatti tarttua.

Taloudellinen tappio vai mahdollisuus ?

Viikkovuokrat tulevat meillä täällä Sydneyssä olemaan keskimäärin 400-500 AUD:n väliin, mikä tarkoittaa miltei kaksinkertaista hintaa Perthiin nähden. Viisainta olisi ollut tehdä muuttoratkaisu jo hieman aiemmin, mutta niinpä sitä vain jahkattiin päätöksenteon kanssa.

Kalliimpi eläminen sitten tarkoittaa sitä, että siipalle pitäisi löytyä työ, josta maksetaan enemmän kuin Perthissä. Työnhaku on vielä vaiheessa, mutta lähtökohdat löytää Sydneystä hieman paremmin palkattua työtä ovat toki paremmat.

Muutossa suurin kuluerä on tietenkin ansionmenetys, sillä helposti tässä vierähtää yli viikon päivät käytännön järjestelyihin, mikä on pois mahdollisesta työnteosta ja tienaamisesta. Usein kuluja näissä uusiin paikkoihin siirtymissä aiheuttaa se, että kaikkea ei voi ottaa mukaan ja samoja juttuja joutuu ostamaan taas uudessa kohteessa, mistä juuri joutui logistiikkasyistä luopumaan edellisessä. Tällaisia ovat jotkut pesuaineet, ruokakaapin kuivatavarat, mausteet jne.

Lentoliput lisälaukkuineen tulivat kustantamaan yhteensä n. 350 €. Kulkemiset lentokentälle Perthissä ja Sydneyssä kentältä kämpille hoidettiin Uberilla ja säästettiin varmasti jokunen kymppi normitaksiin verrattuna.

Nyt pitää seurata tasoittuuko talous sitten tulevina viikkoina ja minkämoiseen suuntaan. Jokatapauksessa uusissa aluissa on aina jotain kiehtovaa, vaikka se sitten jotain maksaisikin. Ainakin hieman vaivaa on niiden eteen on nähtävä.

Ensifiilikset muuton jälkeen

Olin Sydneyssä käynyt muutaman viikon reissulla n. 10 vuotta sitten, joten muistikuvat alkoivat olla jo haalistuneita. Tunnelma tänne saavuttua olikin jotenkin aika erilainen kuin lännessä. Sitä oli jo ehtinyt tottua Perthiin ja lännen ehkä aavistuksen rennompaan tunnelmaan tai miksikä sitä oikein kuvailisi.

Ensimmäiselle 8 yölle varattu Airbnb -asunto ei tämäkään ollut ihan jackpot. Siisteyden ja varustelujen osalta jouduttiin hieman pettymään ja reklamoimaan hostaajille. Tarkoitus kun oli, että saamme pidettyä budjetin kasassa sillä, että käytämme asunnon wifiä ja kokkaamme kotona, niin eikös käynyt sillä tavoin, että wifin tunnuksia jouduttiin lypsämään 2 vuorokautta ennen kuin ne saatiin. Tällä välin oltiin hommattu jo muut konstit sutjakkaaseen netin käyttöön (mobiilidatathan ei täällä pitkälle riitä).

Asunnon avaimet löytyivät näppärästi läheisestä puhelinkopista

 

Muutto sydneyhin
Airbnb -asumuksemme tämän liikerakennuksen toisessa kerroksessa

Keittiön varustelut olivat = likainen jääkaappi ja vedenkeitin. Näillähän oli mukava alkaa suunnitella kotikokkailuja. Ruokahetkeä varten olisi seinästä voinut laskea taitettavan ruokapöydän esiin… Että ihan viimeisen päälle tätä asuntoa ja majoittujien viihtyvyyttä ei oltu ajateltu.

Ei muuta kuin pöytää kattamaan!

Pienten pettymysten ja niiden paikkailujen jälkeen tähänkin kämppään on jo totuttu. Saimme tosiaan hieman lisää kokkausvälineitä ja pientä hyvitystä siivottomuudesta. Vuokrausta hoitava pariskunta kyllä pahoitteli kovasti puutteita, en tiedä sitten miksi huoneiston kuntoa ei oltu paremmin tarkastettu. Selityksenä oli lähinnä, että huoneiston vuokrausta hoitanut mies ei ollut mitään kotitalousihmisiä ja siivoojakin oli uusi.

Merimaiseman näkyminen molemmista ikkunoista on silti mukava plussa, joka vähän tasapainottaa näitä koettuja miinustekijöitä. Maroubran ranta on kävelymatkan päässä ja alue vaikuttaa ihan mukavalta täksi ajaksi.

muutto Sydneyhin
Maroubran rantaa

Asunnon hinta oli 65 AUD / yö +  palvelu- ja siivousmaksu (eli kaikkineen n. 50 € / yö). Edullisimpia yksityisasuntoja, mitä kohtuullisella sijainnilla Airbnb:stä tähän hätään löysimme. Ensimmäinen kerta kuin mitään ongelmia Airbnb- ja vastaavissa majoituksissa kohdattu, eivätkä nämäkään nyt mitään ylipääsemättömiä sentään. Pienellä vaivannäöllä tästäkin asunnosta saisi varmasti hyvän vuokrauskohteen.

Muutto sydneyhin
Näkymät Maroubran rantaan paikkaavat vähän muita puutteita

Tämän syksyn asuntokokemukset ovat antaneet kuitenkin osviittaa taas siitä, mitä ottaa huomioon, jos jossain vaiheessa tulee itsekin harjoitettua Airbnb -tyyppistä asunnon vuokrausta. Ainakaan asuntojen viihtyvyyteen, siisteyteen ja varusteluihin ei voi nähtävästi koskaan panostaa liikaa. Lisäksi varmistaisin sen, että asunnossa ei tarvitsisi vuokralaisen palella eikä liikoja hikoilla, oli asunto sitten missäpäin maailmaa hyvänsä.

Remonttihinku on itsellä senkun kasvanut, kun on ymmärtänyt, miten mahtavaa olisi voida tarjota vimpan päälle kauniin viihtyisät asunnot vuokralle Suomessa.

 

Autokaupoille

Asioiden hoitoa, kauppareissuja ja siipan työmatkoja varten piti heti alkaa etsiä kulkupeliä. Kahden ihmisen kulkemiset esim. kauppaan vievät jo yli 10 taalaa, saati jos pitäisi vaihtaa kulkupeliä, niin vähintään 20 taalaa kuluisi bussi + junamatkan päässä poikkeamiseen, per naama. Joten ei mitään järkeä.

Auton metsästystä varten paras apaja on tietenkin paikallinen tori.fi eli Gumtree.  Jo toisena päivänä löysimme potentiaalisen Honda Civicin, jota lähdettiin Hurstvilleen koeajamaan. Samalla reissulla napattiin auto sitten jo heti mukaan käypäisellä 1000 taalan hinnalla. Nyt vain toivotaan, että auto pysyy läjässä seuraavat pari kuukautta ja että saataisiin se lähtiessä myytyä taas eteenpäin.

Muutto sydneyhin
Toyota vaihtui Hondaan 

Tärkeintä täällä New South Walesissa autoa lyhytaikaiseen käyttöön ostettaessa on, että rekisteröintiaikaa on jäljellä, jotta heti ei joudu hommaamaan sitä lisää sekä siihen liittyen uusimaan vakuutuksia (green slip) ja hankkimaan todistusta auton turvallisuudesta liikenteessä (pink slip) saatikka katsastamaan autoa (blue slip).

Näihin slippeihin olisi saattanut lipsahtaa äkkiä jopa 1000 taalaa lisää. Siksipä etsimme sellaista ajopeliä, jossa oli ainakin muutama kuukausi ”huoletonta” ajoaikaa, ilman lisämaksuja jäljellä. Länsi-Australiassa auton hankinta oli hieman suoraviivaisempaa, eikä katsastuksista tarvinnut huolehtia, kunhan piti rekisteröinnin voimassa.

Nyt meillä on siis hankittuna auto, asuntoasiat sovittu tammikuun puoleen väliin asti. Seuraava asuntomme sijaitsee Wollstonecraftissa ja se vaikutti varsin kelpoisalta, kun kävimme katsomassa. Enää sitten siipalle työ ja sitten voidaan rauhoittua ja alkaa katsella myös tätä kaupunkia enempi, että miltä täällä nyt oikein näyttääkään. Ehkä tännekin ehtii kotiutua seuraavien viikkojen aikana. Uskoisin niin.

muutto Sydneyhin
Sateisen Sydneyn iltaeleganssia

(Visited 1 440 times, 1 visits today)

18 Comments

 1. Susanna 07/12/2017 at 6:56 pm

  Ai kauhee tuo keittiön pöytäviritelmä. :’D Ei sais nauraa, mut tuo on jotenki nii surkuhupaisan näkönen. Miun tuurilla ois varmaan lattialla palasina koko pöytä.

  Reply
 2. Rosita Juurinen 08/12/2017 at 12:19 am

  Saa nauraa 😀 Mekään ei enää tiedetty miten näihin sisustusratkaisuihin ois pitänyt suhtautua itkulla vai naurulla vai molemmilla. Noo on täällä tämmönen tietokonepöytä jota voi käyttää syömisiin, mutta ei tosiaan ole mitään nojatuoleja, sohvia tai mitään sellaista mukavuutta mikä ois kämppään hyvin mahtunut. Keittiössäkin periaatteessa suht uus induktiolevy, muttei ensimmäistäkään keittoastiaa että siinä olisi voinut jotain lämmittää / valmistaa. Mutta eipä ole näille näemmä aina niin merkityksellistä, jos tulijoita riittää muutenkin. Tosin tämä airbnb kohde oli just listattu kun varattiin ettei ollut vielä mitään arvosteluja varoittamassa. Kyllä nämä hostaajat yrittivät ystävällisesti auttaa ongelmien ratkaisussa, mutta joku kulttuuri- ja ymmärrysero kyllä meillä selkeästi oli.

  Reply
 3. Pohdiskelija 08/12/2017 at 1:04 am

  Moikka,

  Nyt kun on ollut aikaa miettiä monenlaisia, niin oletko pohtinut jälkikasvua. Eli haluaisitko tai kenties et joskus lapsia?

  Reply
  1. Rosita Juurinen 08/12/2017 at 2:11 am

   Hei! Kysymyksesi menee hiukan ohi aiheen. Asia on mielestäni aika yksityisluontoinen, eikä itselleni nyt tai ehkä enää koskaan ajankohtainen.

   Reply
 4. Miffas 09/12/2017 at 1:50 am

  Tervetuloa Sydneyyn! 🙂 Apua toi kämppä, tuntuu, että keittiövarustelut on täällä airbnb-mestoissa hyvinkin eksoottisia, kun kaveritkin just vuokras yhtä, eikä siellä ollut oikeen mitään astioita yms. Ite vuokraan tällä hetkellä yheltä reissussa olevalta tytöltä huonetta, niin täällä on onneks kaikki normielämään tarvittava valmiina 🙂 Maroubra on kyllä kiva biitsi, asun ite Randwickin/Coogeen rajalla niin nää seudut on jotenkin niin kotoisia 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 09/12/2017 at 2:05 am

   Heippa ja kiitos Milla 🙂 Juu ei kyllä tiedetty, että tosiaan itkeä vai nauraa kun tähän kämpille tultiin. Väsyneenä kyllä hieman ketutti, kun tärkeimmät kriteerit oli juuri varusteltu keittiö ja netti. Noh eipä tässä, ensi viikolla muutetaan Wollstonecraftiin alivuokralaisiksi, kun asukit sieltä lähtevät viettämään joulunaikaa Eurooppaan. Siellä ainakin näytti olevan suht perus keittiövarustelu ja vähän viihtyisämpi asunto. Luulen, että mitä suurempi kaupunki niin sitä enemmän on tätä variaatiota, luukut menee kyllä kaupaksi, vaikkei ihan priimaa olisikaan. Nuo kalustetut kämpät, missä asusteltiin lyhyemmällä tai pidemmällä vuokralla lännessä oli kaikki varsin jees. No sähän asustelet sit suht lähistöllä 🙂 Maroubran rannalla ollut kyllä kovat aallot, mitä käyty katsomassa. Mutta eipä näillä säillä oo kyllä mereen vielä mitään hinkuakaan, riittää kun kattelee 🙂

   Reply
 5. Veera K 09/12/2017 at 4:45 am

  Tervetuloa Sydneyyn! 🙂 Tuli kyllä itsellekin Sydneyn hinnat silloin aikamoisena shokkina kun puolison kanssa rutiköyhinä reppureissaajina kuusi kuukautta sitten tänne pölähdettiin. Rakennusalalla onneksi näyttäisi töitä piisaavan, joten veikkaan ettei tuosta tule teille ongelmaa.

  Meilläkin oli ensimmäiset kuukaudet vähän erikoisia kun otimme ensimmäisen kämpän jonka saimme, tai oikeastaan huoneen talosta. Mikään ei lopulta oikein vastannut ilmoitusta ja vuokraemäntämme oli vähän sekopäinen (lievästi sanottuna), huonekin ylihintainen kun näin jälkikäteen asiaa miettii. Nyt onneksi asutaan ihanassa talossa Double Bayssa. Sellaistahan se vähän aina on kun uuteen paikkaan menee, ei oikein tiedä mikä olisi se, eh, paremman sanan puutteessa ”normaali”. 😀

  Reply
  1. Rosita Juurinen 11/12/2017 at 3:42 pm

   Heippa Veera ja kiitos toivotuksista 🙂 Joo eiköhän tämänkokoisessa kaupungissa kaikenmoiset kämpät ja vuokraemot tms. ole mahdollisia 😛 Jotenkin täällä on selkeesti on isomman kylän tuntu kuin Perthissä, siinäkin mielessä, että variaatiota eri asioissa kyllä riittää laidasta laitaan. Seuraava kämppä meillä Wollstonecraftissa, sentään vähän fiksumpi, siirrytään sinne tällä viikolla. Mukava, että teillä tärpännyt sittemmin kiva koti:) meinaatteko olla täällä sitten kuinka pitkään? Kuultiin, että täällä ois jotenkin ruoka halvempaa kuin lännessä, mutta ei kyllä siltä ainakaan äkkiseltään näytä.. 🙂

   Reply
 6. Anna | Muuttolintu.com 10/12/2017 at 1:07 pm

  Toivottavasti duunia löytyy nopsaan ja arki lähtee hyvin rullailemaan Sydneyssä! Ehkä ihan hyvä veto tuon välin lentäminen, kymmenenkin päivää tuon välin ajamiseen olisi ollut tosi vähän ja rankka rupeama.

  Sitä tavaraa tosiaan kertyy tosi nopsaan kun paikallaan on, silti tykkään itse kyllä enemmän hitaasta matkustamisesta kuin sellaisesta, että mennään kahdeksi päiväksi joka paikkaan ja säntäillään ympäriinsä. Tietysti kun töitä tekee reissun päällä niin senkin puoleen joutuu tahtia hidastamaan melkoisesti, ja ihan hyvä niin, kohtahan meilläkin on tästä elämästä vielä enemmän kokemusta 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 12/12/2017 at 12:49 am

   Joo kyllä lento oli näppärä, vaikka sitten nää auton osto- ja myyntirumbat tähän tulikin. Toisaalta helpompi kumminkin myydä NSW -pirssi pois kun tästä lähdetään. Joo ei kyllä se säntäily on vihon viimestä hommaa 😛 min. kuukausi / paikka on aika hyvä lähtökohta, viikot vierii niin hurjaa tahtia että jos meinaa ehtiä kattoon vähän ympärilleen ja tekeen jotain hommia niin kuukaudessa just ehtii 🙂

   Reply
 7. Anna-Katri / Adalmina's Adventures 10/12/2017 at 2:58 pm

  Muuttoon liittyy varmasti paljon käytännönjärjestelyjä ja stressiäkin kaikista hoidettavista asioista, mutta varmasti on myös varsin jännää päästä uusiin maisemiin ja ikään kuin aloittamaan puhtaalta pöydältä. Terveisin eräs, jota kovin nuo Australian rannat kiinnostaisi pidempiaikaisempaan majailuun. 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 12/12/2017 at 12:43 am

   Moikka Anna-Katri 🙂 Joo omat säätönsä näissä siirtymissä alkaa olla, kun on useita kuukausia yhdessä paikkaa. Mutta joo kyllä sitä maisemaakin on hyvä välillä vaihtaa, niin helposti sitä jumahtaa tiettyy paikkaan ja arkirytmiin, että kuukaudet vaan vilahtaa 😛 Nää kauniit maisemat täällä on iso juttu omalle viihtyvyydelle, just viehättävät talot ja rannat. Ei muutakuin alat suunnittelemaan Australia -oleskelua 🙂

   Reply
 8. Kaisa / Mutkia Matkassa 10/12/2017 at 8:11 pm

  Ihmettelin vähän otsikkoa ja postausta, että mitä tarkoittaa viime metrit Australiassa, jos olette muutamassa Sydneyhin. Eikö Sydney ole Australiassa 😀 mutta ilmeisesti siis olette siellä vain vähän aikaa. Kuulostaa aika isolta vaivalta tosiaan kaikki käytännön järjestelyt kämpän ja auton vaihtoineen lyhyttä ajanjaksoa varten. Toivotan Sydneyhin mukavia aikoja! Toivottavasti viihdytte alkusäädön jälkeen 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 11/12/2017 at 3:32 pm

   Heippa Kaisa 🙂 Joo ehkä tuo oli sekavasti ilmaistu, tosiaan tarkoitus oli kuvata sitä että muutettiin itsemme vielä pariksi viimeiseksi kuukaudeksi toiselle puolen mannerta. Siirtymä olisi ollut ehkä kuvaavampi 😛 Olihan tuota tavaraa kuitenkin jotain 80 kiloa mikä liikuteltiin Perthistä, vaikka kaikesta ylimääräisestä koitettiin luopua. Olisi tosiaan pitänyt päästä aiemmin liikkeelle Perthistä mutta siinä piti optimoida ajotusta, raha-asioita ja noita siipan työjuttuja niin jäi sit näin viimetippaan. Onneksi kuitenkin lähdettiin. Miltei 2 vuotta ollut periaatteessa aikaa täällä olla, niin pakkohan sitä oli tänne itään jo heilahtaa, vaikka jäljellä tosiaan enää pari kk. Kiitos toivotuksista 🙂 Tästä tämä lähtee ja säädöt kuuluu asiaan 😀

   Reply
 9. Joanna Sormunen 10/12/2017 at 8:48 pm

  Siunausta teille Sydneyn aikaanne! Muutto tuntui aika isolta hommalta, mutta toisaalta Australiassa etäisyydet ovat aika valtavia.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 11/12/2017 at 3:23 pm

   Heippa Joanna ja kiitos 🙂 No onneks ei mitään sellaista rumbaa kuin kotisuomessa, jossa muutto on oikeasti rankka rupeama. Oltiin kuitenkin oltu jo puolitoista vuotta tuolla Länsi-Australiassa niin sitä oli jotenkin ehtinyt asettua ja kerätä sälää ympärilleen ja aina siinä on touhua kun pitää nostaa kytkintä jostain missä asustellut useita kuukausia ja hankkiutua uuteen paikkaan 🙂

   Reply
 10. Johanna / Fin Nomads 16/12/2017 at 1:58 pm

  Yllättävän työläältä kuulostaa muutto yhden maan sisällä, kun välimatkat on noin hurjia 😀 tsemppiä uuden elämän alkuun siellä! Rakennusalalla riittää varmastikin hyväpalkkaisia hommia paikassa kuin paikassa. Aiotteko suunnata seuraavaksi Aasiaan vai onko suunnitelmat vielä selvillä?

  Reply
  1. Rosita Juurinen 21/12/2017 at 1:33 am

   Heippa Johanna! 🙂 Joo on siinä omat vaiheensa kun pitää asettua uuteen paikkaan, niinku toki tekin tiedätte, kämpät, kulkupelit, duunit jne. Itse asiassa luultiin että täällä ois ollut helpompi ja nopeempikin löytää noita raksa-alan töitä. Että kyllä tässä on ollu oma shownsa :D, että siippa sai nyt suht kelvollisen oloisen duunin toivottavasti tälle meidän koko loppuajalle. Hakijaa on kuin pipoa ja systeemit on tällä puolen maata vähän eri kuin lännessä… Joo kyllä varmaan Aasia ja todennäköisesti Vietnam on seuraavaksi listalla 🙂 Lennothan ostetaan sit taas jotain viikkoo ennen lähtöä kun lopulliset päätökset kirkkenee 😀

   Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.