Bloggaamalla kohti vapautta?


tienaa blogilla

Oletko miettinyt verkossa tapahtuvaa liiketoimintaa keinona luoda lisää vapautta elämääsi? Luulen että olet! 

Haaveilet kenties mahdollisuudesta rahoittaa elämää ja oleskeluja ulkomailla blogin kautta? Tai haluatko muuten vaan alkaa vähentää riippuvuuttasi palkkatöistä?

Jos tällaiset ajatukset pyörivät mielessäsi ja sinulla on jo blogi tai muu nettisivusto (vaikka ihan tuorekin) tai olet juuri sellaista perustamassa, niin jatka ihmeessä lukemista.

Verkko nimittäin kyllä tarjoaa näitä mahdollisuuksia, kun niitä vain osaa käyttää edukseen ja on valmis tekemään töitä näiden mahdollisuuksien lunastamisen eteen.

Yhä useampi on viime vuosina löytänyt tai löytämässä verkon mahdollisuudet luoda palkkatyöstä tai asuinpaikasta riippumattomampaa elämäntapaa. Kun opettelee toimimaan verkon kautta ja alkaa rakentaa sinne tulonlähteitä avautuu mahdollisuuksia, jotka voivat johtaa vapautumiseen palkkatyöstä jo parissa vuodessa.

Sopii siis meille, jotka haluamme luoda itsenäisemmin toimeentuloamme ja voida tehdä töitä itseämme inspiroivien aiheiden parissa.

Miten itse innostuin blogin ja nettiyrittämisen mahdollisuuksista?

Olet ehkä kuullut tarinoita, miten jo puolessa vuodessa joku pystyy jättämään päivätyöt ja siirtymään palmun alle kokopäivätoimiseksi verkkoyrittäjäksi tai bloggaajaksi. Täytyy myöntää, että näistä tarinoista innostuin itsekin aikanaan.

En siten, että olisin niiden takia lähtenyt irtisanoutumaan työstäni, mutta näin mahdollisuuden, että jotenkin voisin tehdä jatkossa töitä myös jostain maailman ääristä.  Näiden mahdollisuuksien tulo tietoisuuteeni oli juuri sitä, mitä omaan oravanpyörääni uupunut ja siitä kiihkeästi ulospääsyä etsinyt minä halusi kuulla.

Ja näinkin sivusta muutamia menestystarinoita, jotka valoivat uskoa itseeni, että minäkin pystyisin luomaan toimeentuloa verkon kautta vähitellen omaan tahtiini. En ehkä ihan muutaman kuukauden menestykseen uskonut, mutta siihen, että ennemmin tai myöhemmin voisin verkon kautta voi luoda itselleni toimeentuloa ja rakentaa siitä yhden kulmakiven uuteen elämäntyyliini ja talouteeni. 

Samoihin aikoihin, kun kiitollisena nautin elämäni ehkä yhdestä tärkeimmästä ratkaisusta siitä, että olin pysäyttänyt oman oravanpyöräni ja hypähtänyt maailmanpyörään aloin tajuta, että tämä elämänmuutos ja reissaava elämäntapa on se asia, josta haluan viestiä muille kaltaisilleni. Ihmisille, jotka ovat hyytymässä päivästä toiseen tapahtuvaan uuvuttavaan suorittamiseen ja työssä raatamiseen samalla, kun elämän parhaat vuodet kuluvat puolisumussa ohi vilahtaen.

Olin päättänyt, että etsin keinot elää toisella tavalla ja halusin alkaa näyttämään muillekin näitä mahdollisuuksia, osin samoja, joita itse näin ja joihin olin jo tarttunutkin sekä laajemmallakin skaalalla erilaisia tapoja rakentaa vapaampaa ja onnellisempaa elämää. Verkossa toimiminen ja toimeentulon hankinta oli siis yksi näistä.

Ajattelin, että eihän se voi olla niin vaikeata, varsinkin jos on jokin sellainen sydämen asia ja intohimoaihe, josta haluaa kertoa, jotain minkä avulla voisi inspiroida ja auttaa muita. Kyllähän sellaisesta lähtökohdasta saa rakennettua vaikka mitä huikeaa ja hyödyllistä. Mielellään myös sellaista, mistä voi joskus saada sitten myös tuloja. Olin kuitenkin unohtaa, että itselläni ei ollut juurikaan teknillistä, ei kaupallisen tai markkinointipuolen osaamista, jotka verkossa toimivalle ovat aika hyviä ominaisuuksia.

Olin kuitenkin melko itsevarma ja arvelin, että opin ja pärjään näiden asioiden kanssa kyllä. Huomasin sitten jossain vaiheessa, että kohdallani matka onkin ehkä pidempi ja eteneminen hitaampaa kuin olin kuvitellut. En ollut täysin palautunut uupumukseen johtaneista työvuosista ja jouduin olemaan hyvin tarkkana, etten kuormita itseäni liikaa kiinnostavilla, mutta samalla myös haastavilla asioilla, joita yritin ottaa haltuuni.

Lue lisää: Kaksi tapaa rakentaa blogin avulla yrittäjyyttä

Oma bloggausmatkani on ollut mutkia täynnä

En siis ole halunnut ajaa itseäni väsyksiin uusien ymmärrystäni  ja taitojani koetelleiden asioiden ja tekemisten parissa. Aloin hoksata sen, että jotta voin säästää itseäni ja nauttia uudesta omatahtisesta elämästäni ja suuremmasta vapaudestani, niin minun on hyödyllistä tarttua siihen apuun, jota verkkoyrittäjyydessään tai bloggaustaidoissaan pidemmälle päässeet tarjosivat.

Nyt hymistelen sille itselleni, joka olin muutama vuosi sitten. Ajattelin, että voin oppia kaiken ja päästä tehokkaasti eteenpäin vain itse tekemällä ja ehkä lukemalla satunnaisia oppaita ja artikkeleita ja joitain youtube -videoita katsomalla. Ja varmasti näinkin pääsee eteenpäin, mutta oikeasti hyödyllisen tiedon etsintään ja perkaamiseen menee ihan turkasen paljon aikaa

Puhumattakaan kymmenien ja satojen yritysten ja erehdysten määrästä, ja kaikista vastaantulevista haasteista, kun kehittelee jotain uutta, kun yrittää ottaa käyttöön erilaisia ohjelmia, alustoja ja ylipäätään hanskata näitä verkossa toimimisen periaatteita. Juu, päähän siinä leviää hyvin nopeasti. 

Toki kaikesta tekemisestä oppii, mutta monesti vain turhautuu, kun se jokin viisasten kivi jää kompuroinnista huolimatta silti puuttumaan. Oppii ehkä sen mitä ei pidä tehdä, muttei sitä miten asian korjaisi. Joten tunnustin ihan reilusti, etten ehkä ollutkaan niin kaikkitietävä ja osaava miten alunperin kuvittelin. Päinvastoin.

Tiedon puutehan ei sinänsä ole ongelma, sitä tulee etenkin digiyrittäjyyteen liittyen monesta tuutista, mutta miten suodattaisit sieltä massasta ne aidosti hyödylliset asiat ja saisit vietyä parhaat jutut käytäntöön omassa blogissa tai verkkoyrittämisessä? 

Miten pääsisi kiinni siihen, mitkä näkökulmat ja toimintamallit toimivat juuri sinun blogissasi tai aihepiirissä, jonka ympärille haluaisit luoda yritystoimintaa? Entä hyötyisitkö siitä, että voisit pallotella ja sparrailla ajatuksia ja kokemuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa? Haluaisitko tietää millä keinoin muut ovat onnistuneet tai epäonnistuneet?

Näitä asioita aloin itse miettimään ja käsitin, ettei ihan kaikkea tarvitse opetella kantapään kautta tai väsyä siihen, kun tuntuu vain lyövänsä päätä seinään tai lamaantuvansa liian monien vaihtoehtojen ja ideoiden keskellä. Muiden kokeiluista, onnistumisista ja epäonnistumisista voi ja kannattaakin aina oppia, vaikka ne parhaat hienosäädöt löytyisivätkin vasta oman tekemisen ja testaamisten kautta. Näin voi säästää jokatapauksessa runsaasti aikaa ja hermoja sekä myös rahaa.

Sillä on useimmille merkitystä, missä ajassa saa tuloksia, kuten runsaasti lukijoita tai löytääkö innostuneita ihmisiä, jotka voivat hyötyä kirjoituksistasi, kursseistasi tai mistä hyvänsä palvelusta, jota tarjoat. Tähän voi mennä vuosi tai viisi vuotta. Mutta varmaa on, että aika lyhenee, kun hankkii apua ja tukea omaan tekemiseen. Säästetty aika merkitsee yleensä myös säästettyä rahaa. Investoinnit kannattavat kuitenkin parhaiten silloin, kun opit viedään myös nopeasti käytäntöön.

Niinpä siis itseäni, voimiani ja hermojani säästääkseni olen hankkinut avukseni koulutusta ja valmennusta. Tiedostaen, että mikään maailman huikeinkaan valmennus ei tee kuitenkaan työtä puolestani, eikä takaa menestystäni, mutta voin niiden avulla saada käyttööni toimiviksi testattuja menetelmiä ja toimintamalleja, hyödyllisiä välineitä ja vertaistukea, jotka ovat todella tarpeellisia sitä omaa tietä raivatessa ja omaa polkua edetessä.

Jos ja kun sitten itse vien saamiani ohjeita ja oppeja käytäntöön, voin rakentaa omalla työlläni ja omista intohimoaiheistani käsin vaikka mitä! 

tienaa blogilla
Bloggailua Balilla 

Valmennuksen avulla kohti omaa unelmaa?

Onko sinun unelmasi siis vapaampi työ ja elämä? Blogisivuston kautta voi aloittaa matkan kohti sellaista elämäntapaa, jossa on vähemmän sinua paikallaan pitäviä rakenteita.  Blogi saattaa olla väyläsi siihen, että voit asua ja elää ulkomailla tai reissailla osan vuodesta, säädellen työntekoa ja luoden systeemejä, joiden kautta tulevaisuudessa työmääräsi voi vähentyä ja vapautesi yhä lisääntyä. Se voi olla pieni siivu toimeentuloasi tai jossain vaiheessa jopa kokonaan!

Kuitenkin blogin rakennusvaiheen kanssa takutessa voi mennä helposti vuosia, ennen kuin sitä tulosta alkaa tulla.  Moni luovuttaa jo aiemmin. Yksin ei kannata liian pitkään tahkota, vaan hakeutua muiden luo, etsiä ohjausta ja mentoreita.

Varsinkin, jos olet niinkuin minä, periaatteessa hyvin itsenäinen, mutta kuitenkin toisilta saatavia hyviä neuvoja, lähestymistapoja ja tuloksia tuovia keinoja kaipaava, voisit hyötyä siitä työstä, mikä on jo puolestasi tehty sekä menetelmistä, jotka on toimiviksi todettuja. Minä ainakin olen hyötynyt!

Tiia Konttinen on bloggausvalmentaja, jonka tehokasta ja ammattimaisen rautaista työotetta ei voi kuin ihailla. Tiia on luonut itselleen ja valmennettavilleen menestystä sekä lukuisia menetelmiä, oppeja ja kokonaisia prosesseja, jotka edistävät itse kunkin kulkua kohti niitä omia päämääriä.

Tutustuin Tiiaan jo yhteisten E-kirja Mastermind -opintojemme merkeissä ja huomasin, miten osaava, kunnianhimoinen ja itsensä likoon laittava nainen hän on. On ollut hieno seurata hänen menestystään ja sitä työtä, mitä hän on tehnyt meidän muiden bloggaajien avuksi ja hyödyksi. Uskomattoman laaja ja monipuolinen sekä alati päivittyvä Bloggaajasta ammattilaiseksi -valmennus juuri tätä työtä.

Itse tartuin aikanaan ensimmäiseen tilaisuuteen keväällä 2016 päästä mukaan tähän valmennukseen, mitäpä sitä jahkaamaan. Oppimiseen on aina kannattavaa investoida. Olen ollut tyytyväinen mm. siihen, miten Tiia päivittää ja laajentaa valmennusta kaiken aikaa vastaamaan ajantasaisesti niihin haasteisiin ja kysymyksiin mitä bloggaajilla ja läppäriyrittäjillä on.

Voit myös kysyä minulta valmennuksesta, olen ollut mukana alusta asti!

 

Jos siis tähtäät blogin hyödyntämiseen läppäriyrittäjänä ja haluat:

  • kasvattaa blogisi lukijamäärää 10 000 uniikkiin kuukausikävijään (tai yli)
  • oppia kirjoittamaan kiinnostavammin ja hakukoneystävällisemmin
  • oppia käyttämään blogia tehokkaasti markkinoinnin ja myynnin kanavana
  • ansaita tuloja tai kasvattaa liikevaihtoa blogin avulla
  • oppia valjastamaan sähköpostimarkkinoinnin tehokkaasti käyttöösi
  • kirjoittaa e-kirjan tai tehdä verkkokurssin ja oppia, miten ne lanseerataan menestyksekkäästi myyntiin

…. Niin Bloggaajasta ammattilaiseksi  pro -valmennus on varmasti hyödyllinen sinulle!

Valmennuksessa on keskeisinä teemoina blogin oikea kohdentaminen, blogin markkinointi. blogilla tienaaminen ja aihepiirisi ympärille rakennettavat tuotteet, kuten verkkokurssit.

Valmennuksessa keskitytään etenkin sinun omaan brändiin, tuotteisiin ja liiketoimintaan. Miten niitä saadaan vietyä seuraavalle tasolle blogin avulla.

Kehittävää sparrausta blogillesi?

Liittyessäsi Bloggaajasta ammattilaiseksi -valmennukseen suosittelulinkkini kautta, tarjoan sinulle lisäetuna Blogin kevytsparrauksen ilmaiseksi! (arvo 99 €).

Sparrauksessa saat ulkopuolisin silmin toteutetun arvion blogisivustostasi ja ehdotuksia sen kehittämiseen ja parantamiseen sekä näkemyksiä siitä, mitkä asiat ovat jo hyvällä mallilla.

Saat syvällisempää käsitystä siitä, miltä sivustosi näyttää ja tuntuu asiakasnäkökulmasta. Onko se houkutteleva, kiinnostava ja asiakkuuteen innostava. Saat myös käytännön ideoita, miten voisit kehittää blogiasi edelleen tulojen hankinnan näkökulmasta.

Sparrauksen avulla voit kehittää blogiasi ja sen liiketoimintamahdollisuuksia eteenpäin kohti tavoitteitasi ja kenties sitä vapaampaa elämää!

Blogisi kevytsparraus sisältää seuraavien tekijöiden läpikäymisen blogisi osalta sekä kommentit ja kehitysideat kirjallisena raporttina (n. 2-3 sivua). Raportin voit tallentaa itsellesi ja viedä sieltä asioita käytäntöön omaan tahtiisi.

 

Sparrauksen voit lunastaa 6 kk ajan Bloggaajasta Ammattilaiseksi -provalmennukseen ilmottautumisen jälkeen. Laitat vain viestiä minulle.

Tutustu ja ilmottaudu Bloggaajasta Ammattilaiseksi pro-valmennukseen tästä!

*Valmennuksessa mukana olleena toimin myös sen suosittelijana ja ansaitsen provisiota, jos päätät liittyä kurssille kauttani, jaan saamani hyödyn kanssasi tarjoamalla sinulle Blogisi kevytsparrauksen 🙂

(Visited 81 times, 1 visits today)