Rahataidot


Raha- ja talouskysymykset nousevat esiin postauksissani (ja ajatusmaailmassani) kahdella eri tapaa:

1) Elämänmuutoksen mahdollistamisen kannalta. Jos tavoitteena on saada lisää vapautta, päättää mitä työtä tekee, miten työtä tekee ja kuinka paljon työtä tekee, oman talouden hallinta,  suunnittelu ja seuranta ovat merkittävissä rooleissa.

Rahataitojen avulla voi säästää ja sijoittaa niin, että raha tekee ainakin osan töistä sinun puolestasi. Oma vapaampi elämäntapani perustuu pitkälti niihin ratkaisuihin, joita olen tehnyt rahankäytön suhteen.

2) Taloustietoisuus matkoilla ja edullisten elinkustannusten hyödyntäminen. Matkoilla ja reissaavaa elämäntapaa luotaessa on tietenkin hyödyllistä hallita keinot välttää turhaa rahanmenoa. Näin voi käyttää rahansa niihin tärkeimpiin asioihin, kokemuksiin ja elämyksiin, jotka tuottavat eniten iloa. Itse koen kehittyneeni ja oppineeni vuosien saatossa tällä sektorilla todella paljon.

Jos haluaa elää ulkomailla osan vuodesta tai jonkin pidemmän jakson, on tämä helpoimmin ja nopeimmin saavutettavissa sillä, että asuu ja reissaa sellaisissa maissa ja sellaisella tyylillä, että omat eurot venyvät mahdollisimman pitkälle.

Tämä ei tarkoita kurjistelua, vaan omien prioriteettien kirkastusta, hyvien “diilien” löytämistä, avointa mieltä  ja sopivaa yksinkertaistamista. Näin on mahdollista nauttia enemmän elämästä ja ulkomailla olosta,  tehden samalla vähemmän tai eri tavalla, omaehtoisemmin töitä.

Taloustietoista matkailua käsittelen monissa postauksissa ja olen kirjoittanut siitä myös e-kirjan.

Rahataidot -kategorian postauksiin tästä

(Visited 649 times, 1 visits today)