Sopeutumattomat -kirja

”Koetko, että perinteinen työelämä ei ole sinua varten? Ei vaikka palkka olisi hyvä, työpaikka varma ja työsuhde-edut valtavat? – Olet todennäköisesti yksi sopeutumattomista.

Moni luulee, että ainoa vaihtoehto perinteisen kaavan rikkomiseen on perustaa oma yritys isolla riskillä, hakea apurahoja tai juosta tukien perässä. Totuus on toinen.

Tämä kirja on sopeutumattomille, eli niille kaikille nykyisille ja tuleville yksinyrittäjille, freelancereille, taitelijoille, kapinallisille, häiriköille ja vapaudentavoittelijoille. Niille, jotka haluavat olla osa yhteiskuntaa, mutta elää silti omilla säännöillään.

Kirjan avulla voit aloittaa matkasi kohti omien unelmiesi toteuttamista. Se ei tarkoita, että sinun pitäisi ryhtyä yrittäjäksi, mutta se voi tarkoittaa sitäkin. Nykyisin on olemassa monia vaihtoehtoja ja yrittäjyys ei ole mitenkään pakollinen vaihtoehto.

Jos tunnistat itsesi seuraavista asioista, on tämä kirja kirjoitettu juuri sinulle…

 • Unelmoit oman intohimosi toteuttamisesta ja itsesi työllistämisestä
 • Haluat hypätä oravanpyörästä ja päästää irti 8 tunnin työpäivistä
 • Et ole kiinnostunut kulkemaan läpi perinteistä opiskeluputkea ja työuraa
 • Et jaksa odottaa eläkepäiviin asti, että voit tehdä asioita, joista välität
 • Nykyinen työsi ei saanu sinua syttymään ja haluaisit ryhtyä tekemään jotain muuta. Et kuitenkaan uskalla hypätä tyhjän päälle tai ottaa turhia riskejä.
 • Olet enemmän innostunut tekemisestä kuin teoriasta. Opit parhaiten sillä, että tartut toimeen ja säädät sitten lähestymistapaa paremmaksi matkalla.”

Teksti on poimittu kirjan takakannesta.

Oletko riskinottaja, siedätkö epämukavuutta?

Huomaa, että jo kirjan lukemisessa piilee vaaransa. Ajattelusi voi muuttua, ryhdyt etsimään ja toteuttamaan omaa juttuasi, tuloksesi muuttuvat ja koko elämä mullistuu. Eikä tässä vielä kaikki. Kirjoittajat varoittavat myös kasvukivuista, jotka ovat väistämättömiä, kun lähtee sopeutumattomuuden tielle.

Sopeutumaton joutuu kohtaamaan pelkojaan, kehtaamaan, kestämään turpiin saamista, nousemaan ylös kompuroituaan ties kuinka monetta kertaa. Jos olet tähän kaikkeen valmis, niin olet valmis matkaan, joka on kuljettava luodaksesi haluamaasi elämää ja tehdäksi omaa.

Mutta, jos olet valmis kohtaamaan kaikenlaista epämukavaa ja jatkamaan matkaa siitäkin huolimatta, oletkin pian tiellä mahdollisuuksiin ja menestykseen.

Vapaan elämän janoaja on enemmän tai vähemmän sopeutumaton. Oman elämänsä kapinallinen, jolle valmiiksi annettu rooli tai työelämäpolku ei (enää) istu, eikä tuo täyttymystä. Sopeutumaton luo itse oman vaihtoehtonsa, omista osaamisistaan ja intohimoaiheistaan käsin. Hän raivaa oman polkunsa, koska hänellä on oma visio.

 • Miten se sitten oikein käy? Teoriassa, mutta myös käytännössä?
 • Millaiset ajatukset ja toimintamallit ovat hyödyksi matkalla?
 • Miten tulla periksiantamattomaksi omia unelmia tavoitellessaan?
 • Miten hyväksyä kaikki ne haasteet, jotka pitää kohdata?
 • Miten luoda oma juttu, oma bisnes ja toivottu elämäntyyli?
 • Kuinka navigoida vaikeuksista voittoihin?

Näihin kysymyksiin Sopeutumattomat -kirja antaa vastauksia ja oman ajattelun eväitä. Kirja on myös tehtäväkirja, jonka kysymyksiä on hyvä pysähtyä miettimään. Näin voit kirkastaa itsellesi, onko tämä sittenkään sinun juttusi.

Voitko rikastua yhdessä yössä?

Todennäköisesti et. Voit kuitenkin luoda itsellesi työn, joka kenties elättää sinut, ehkä ajan mittaan mukavastikin. Ei se kuitenkaan ihan helppoa ole, mutta sitä todennäköisempää, mitä paremmin tiedät kuinka toimia ja kuinka ei. Tässä Sopeutumattomat auttaa alkuun. Mikään ei ole kuitenkaan varmaa tai luvattua.

Sopeutumattomat on kursailemattoman rehellinen kirja, se näyttää mahdollisuuksia oman tien kulkemiseen ja siinä onnistumiseen, mutta tunnistaa myös karikot, eikä lupaa miljoonatuloja. Kirjan lukeminen kuitenkin nostattaa esiin sen sinussa jo kyteneen kipinän, houkutuksen ja kutsun edetä tällä vapauden innostavalla ja vaativalla tiellä.

Tunnistan niin hyvin itsekin nämä asiat, joista Timo ja Joona kirjoittavat. Matka on kiehtova, mutta haastava. Vaikka jokaisen tie onkin omanlainen, tietyt samantyyppiset karikot on useimmilla sopeutumattomilla itsensätyöllistäjillä luovittavana. Oma mindset kannattaa laittaa kuntoon tätä varten, ja siihenkin tämä kirja antaa työkaluja ruokkimalla oikeanlaista asennetta.

Kirjassa vuorottelevat ajatusmallejasi myllyttävät osiot, kirjoittajien omasta yrittäjyystaustasta kumpuavat vinkit ja opit sekä case studyt – tarinat tosielämän sopeutumattomista.

Kirjan esimerkkitarinoissa kuullaan kokemusviisautta oman polun luoneilta yrittäjiltä. Mukana on mm. valmennusyrittäjiä, asiantuntijapalveluntarjoajia, artistia, personal traineria, verkkokauppiasta…

Nämä menestyneiden yrittäjien opit ja oivallukset ovat hyödyllistä ja innostavaa luettavaa. Näistä kannattaa poimia paitsi strategisia oppeja omalle matkalleen, myös sitä sopeutumattoman itsensätyöllistäjän asennetta.

Kirjan tilaajana pääset Sopeutumattomien sisäpiiriin, jossa tarjolla lisää hyödyllistä materiaalia.

 • Kirjan ovat kirjoittaneet valmentaja- /yrittäjät: Timo Hyväri ja Joona Luostarinen (Valmentaja-Akatemia)
 • Sivuja 163, nidottu
 • Kustantaja Viisas Elämä Oy
 • Kirja on myynnissä kumppanituotteena verkkokaupassani.
 • Hinta 22 €

Vai haluatko samantien 2 oivaa käsikirjaa edullisena pakettina vapausmatkasi innoittajaksi ja tiennäyttäjksi ?

sopeutumattomat + toimistosta travelleriksi

Sopeutumattomien kanssa kun lyödään samaan pakettiin Toimistosta travelleriksi – Matkaopas vapaampaan elämään on sinulla kaksi vapaampaa elämää ja sen luomista, hieman eri näkövinkkeleistä, käsittelevää teosta.

Yhdessä ne muodostavat toisiaan täydentävän kombon. Näillä pääset jo hyvin liikkeelle oman elämänmuutoksen suunnittelun kanssa. Saat tarvittavaa rohkaisua ja inspiraatiota, mutta myös reality checkiä.

Toimistosta travelleriksi – Matkaopas vapaampaan elämään -kirja opastaa askeleet elämänmuutokseen, oravanpyörän hidastamiseen ja vaikka pidemmälle reissulle lähtemiseen.

Kirja käsittelee niin ihmisen sisäistä muutosta kuin myös käytännön toimenpiteitä ja taloudellisia ratkaisuja, joilla uutta omannäköisempää elämäntyyliä rakennetaan. Tavoitteena on, että voisit halutessasi elää enemmän omilla kuin työelämän ehdoilla ja perinteisten kaavojen mukaan taipuen.

Kirjassa esitellään 4 erilaista vapaamman elämän mallia, joista lukija voi poimia parhaat suuntaviivat omaan muutostyöhönsä. Muutos voi olla työnteon vähentämistä tai kokonaan uuden elämänpolun ja toimeentulon rakentamista. Kenties totaalista irtiottoa ja seikkailuja maailmalla.

Kirjasta voi löytää ripauksen ferrissmäistä ”4 tunnin työviikko” -ajattelua, höystettynä elämäntaidollisilla teemoilla ja pohdinnoilla. Kunkin luvun lopuksi lukijaa haastetaan pohtimaan omaa tilannettaan, kirjaamaan ajatuksiaan ja suunnitelmiaan ylös suoraan kirjan valmiille muistiinpanopohjille.

Kuvaan kirjassa myös omaa matkaani työuupumuksen kynnykseltä vapaampaan elämäntyyliin. Sitä kuinka päihdejärjestön toiminnanjohtajasta tuli itsenäisten elämäntyylien puolestapuhuja, muutosrohkaisija, bloggaaja ja osavuotisesti reissaava läppäriyrittäjä.

Kirjassa on 166 sivua, nidottu.

Painetun Toimistosta travelleriksi -kirjan normaalihinta 22,50 €. Mutta, kun ostat nämä kirjat pakettina, saat ne 30 € euron yhteishintaan! 

 

sopeutumattomat + toimistosta travelleriksi

(Visited 273 times, 1 visits today)