”Parempi elämä -edullisemmalla hinnalla”

”Better life for half the price” e-kirja

Oletko yksi meistä, jotka ovat havahtuneet pohtimaan, että onko mitään järkeä raataa töissä kaiket päivät vuodesta toiseen saaden palkkaa, joka riittää kelvolliseen, mutta ei ehkä kuitenkaan kovin kummoiseen elämäntyyliin?

Valopilkkuja, vaihtelua ja hengähdystaukoja tällaisessa elämässä meille tarjoavat lomat ja matkat, joita odotetaan kuin kuuta nousevaa. Kunnes sitten taas parissa viikossa autuus on ohi, työssä raataminen jatkuu. Räntää sataa ja pimeätäkin on. Vuodet vierivät ja stressi lisääntyy. Samat kaavat toistuvat kerta toisensa jälkeen ja elämäntyyli on ja pysyy samana.

Pakko on kuitenkin vain jatkaa pyörässä juoksemista, että saa lainat maksettua ja pääsee taas puolen vuoden päästä reissuun. Vai onko?

Niin, itse tulin vuorotteluvapaani aikana 2011 siihen tulokseen on hulluutta jatkaa saman kaavan pyörittämistä ja itsensä väsyttämistä perinteisellä menolla tahkoten, kun vaihtoehtoisiakin tapoja järjestää elämänsä on. Jos elämisen kulut saa jossain muualla puolittumaan siitä, mitä ne Suomessa olisivat ja samaan rahaan saa vielä lämmön, auringon ja rentouden sekä uudet kauniit maisemat ja kuviot, niin miksipä sitä ei tällaista tavoittelisi?

Maailmassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, miksi sitoa itsensä yhteen sijaintiin?

Pelkäämme kenties lähteä muuttamaan elämäämme yhtäkkiä näin isosti. Minä ainakin pelkäsin ja mietin, että noinkohan siitä mahtaa mitään tulla. Lähdin kuitenkin kokeilemaan, sillä tiesin paljon reissaanneena, miten pieneen pystyin oman kulutukseni sopeuttamaan ja kuinka onnellinen olin aika yksinkertaisessa, jonkun mielestä vaatimattomassa elämäntyylissäni, vapaana palkkatyön ahdistaneiksi käyneistä pakoista sekä aiemman elämäni kaavoista ja ympyröistä.

Ja tätä nykyistä reissaavaa elämää eläessään tuntuu vain siltä, että koko ajan nälkä kasvaa syödessä. Samoin kuin myös tunne siitä, että paluuta pysyvään suomielämään ei ole kyllä ihan hetkeen tiedossa.

Jos Suomessa kulutat vuodessa n. 25 000 euroa, niin monissa Aasian, Etelä- ja Väli-Amerikan, jopa Euroopan maissa pärjäät tästä jopa puolella tai allekin. Riippuen toki millaista elämäntyyliä ja kuluttamistottumuksia haluat ylläpitää.

Entä jos pystyisit osan nykyisestä kuluttamisesta ja rahanmenosta ohjaamaan säännöllisesti vapaus -kassaan? Ja hankkimaan kenties pientä lisätienestiä kylkeen? Mitä jos sen turvin voisit alkaa ottaa puoli vuotta vapaaksi säännöllisesti tai pitää vuoden sapatin aina muutaman vuoden välein? Ei varmaankaan ole täysin mahdotonta?

Vai oletko valmis muuttamaan pysyvämmin jonnekin toisaalle, missä aurinko paistaa lähes läpi vuoden ja ympäröivät maisemat huumaavat, aiheuttaen päivittäisiä onnellisuuden dopamiini -ryöpsyjä. Voisitko aloittaa liikkuvan työn / yrittäjyyden? Vai voisitko myydä omaisuutesi Suomessa ja ostaa sillä 10 rentoa ja vapaata vuotta, ehkä samalla pieniä bisneksiä kehitellen?

Pitkän linjan expatin ja matkabloggaajan Tim Leffelin kirjoittama ”A better life for half the price” on mainio käsikirja pidempiä maailmalla oleskeluja suunnittelevalle. Kirja sopii jokaiselle, joka on miettinyt elämäntyylin muutosta ja muualle asettumista. Puoleksi vuodeksi, vuodeksi, seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi…

Kirja käsittelee muuton syitä, odotuksia, realiteettejä, kulttuurieroja sekä tietenkin niitä budjetteja. Leffel luosyvällisemmän arviointikatsauksen 18 eri maahan, joissa voi elää ”puoleen hintaan” saaden rahoilleen runsaasti vastinetta. Ja sitä, miten samalla saa mahdollisuuden elää onnellisempaa, sisäisesti rikkaampaa ja stressittömämpää elämää. (No stressin aiheita ulkomailla asumisessa kyllä on, mutta se on erilaista stressiä se).

Kirja on toki selkeimmin suunnattu amerikkalaisille, mutta suomalainen saa kyllä sen tiedon, mitä tarvitsee ja voi täydentää netin avulla loput (esim.viisumisäännöt). Teksti on helppolukuista ja koko kirjan läpi tarjoillaan varsin käytännönläheistä, hyödyllistä asiaa, haastatteluja ja expat-tarinoita unohtamatta.

Kirja kannustaa ottamaan omista mahdollisuuksistaan kopin. Harva taitaa katua sitä, että on kokeillut elämää jossain itseä kiehtovassa maassa tai maissa, rakentaen haluamaansa elämäntyyliä.

E-kirjassa on 280 sivua ja se on todellakin hintansa väärtti lukupaketti, joka laittaa unelmoinnin ulkomailla asumisesta uudelle vaihteelle ja kohti toteutusta!

Better life for half the price -kirja*

Tutustu eri paketteihin ja ala suunnittelemaan uutta tyydyttävämpää elämää, jossain missä viihdyt ja nautit ympäristöstäsi sekä vallitsevasta elämäntyylistä.

Edullisin kirjapaketti alk. 22 $

Saat e-kirjan ja lisämateriaalit heti sähköpostiisi luettavaksi!

 

*Kirja on kumppanuustuote ja saan pienen komission jos ostat kirjan linkkini kautta, kiitos!

(Visited 303 times, 1 visits today)