Uusi vuosi, uusi alku?

Uuden vuoden koittaessa meillä on usein tapana lupailla asioita tapojemme ja elämämme parantamiseksi usein myös jonkin uuden aloittamiseksi. Lupausten kanssa käy helposti vähän niin ja näin. Entäpä, jos kuurien ja kitkutusten sijaan kysyisitkin itseltäsi, mikä on se muutos, mitä ihan Oikeasti tarvitsisit ja jonka perään sisimpäsi  huutaa?

Uusi vuosi uusine alkuineen tarjoaa oivan tilaisuuden miettiä ja tunnustella sieltä sielun sopukoista esiin ehkä sen toiveen, jota olet siirtänyt tai sysännyt syrjään. Tai jota et ole syystä tai toisesta rohjennut lähteä vielä toteuttamaan. Olisiko nyt aika luvata itselle, jokin elämää parantava muutos? Jokin sellainen aito muutos, joka lähtee syvältä sisältäsi, mutta lopputuloksena muuttaa myös ulkoisia puitteitasi.

Ota aikaa suunnittelulle ja haaveilulle

Oletko miettinyt, miten voisit olla elämässäsi vielä enemmän ja aidommin läsnä, elää oikeasti niinkuin sinulle on hyväksi elää, tehdä asioita joista nautit, käydä paikoissa, jotka vetävät sinua puoleensa?

Vuoden alkuun kannattaa varata hetki jos toinenkin aikaa oman elämän suunnittelulle ja sisäisten kutsumusten kuulemisille. Mitä hyvää haluat antaa itsellesi? Haluatko vähentää stressiä ja kiireessä säntäilyä? Haluatko lisää aikaa tärkeäksi kokemillesi asioille? Muutosta työhösi ja ympäröiviin maisemiin? Haluatko seikkailla enemmän, ottaa haltuun jonkun uuden maan tai mantereen? Kulkea avoinna olevaa tietä suunnittelematta liikoja? Rauhoittua vaikka meditaatioretriittiin, trekata vuorille ja viidakkoon, sukeltaa ja surffata niin meren aaltoihin kuin uusiin kulttuureihinkin?

Tiedän, että moni haaveilee sapattivapaasta, pitkästä reppureissusta, muutosta ulkomaille, väliaikaisesta irtiotosta tai pysyvämmästäkin elämäntyylin ja -suunnan muutoksesta. Uuden vuoden alku jos mikä on hyvä hetki lyödä suunnitelmat tulille. Istua alas ja kirjoittamaan ylös asioita, mitä haluaa elämäänsä, millaista muutosta, minkä uuden aloittamista, millaisia seikkailuja ja irtiottoja. Mikä on se oma tavoite vuodelle 2016, mikä elämässäsi muuttuu ja mitä sinun on tehtävä, jotta tämä toteutuisi. Lepsuista lupauksista tulee toteutuvia tavoitteita, kun haluttu muutos ja tavoite on riittävän innostava, konkreettinen ja sitoudut sekä uskot sen saavuttamiseen.

Fiilistellen ja pienin askelin liikkeelle

Liikkeelle pääsee jo sillä, että alkaa fiilistelemään sitä elämää, jota haluaisi elää. Sitä työtä, jota haluaa tehdä. Sitä matkaa, jonka haluaa toteuttaa. Niitä kokemuksia ja tuntemuksia, joita tekemäsi muutos mahdollistaa. Antaa sen hykerryttävän tunteen paisua niin, että vattaan sattuu. Se vatsakipu vasta hyvänlaista onkin! Vatsanväänteistä todelliseen muutokseen on toki hieman matkaa. Mutta ei se mitään, niin kuuluukin!

Itsekin aloitin oman muutosprosessini pienin askelin, pidentämällä reissuja vähän kerrassaan, uskomalla uuteen alkuun kokoajan vähän isommin, samalla toimeen ryhtyen. Suunnittelua, opiskelua, säästämistä, luopumista, sijoittamista, riskien ottamista ja tavoitteiden asettelua. Uuden elämäni luomusta askel askeleelta selkeämmäksi hahmotellen. Ja lopulta sitten irrottautuen normityöelämästä siirtyen pidemmät maailmallaolot mahdollistavaan elämäntapaan. Enkä kadu. En hetkeäkään.

uusi vuosi, uusi alku?

Joten, jos sinulla toive tai sisäinen tilaus sille, että elämäsi muuttuu jo tänä vuonna, niin ala suunnitella, nyt siis ihan heti!  Etsi netistä tietoa, inspiroidu ihmisten kiehtovista muutostarinoista, tunne ja tiedä, että muutos on mahdollista sinullekin. Kirjaa ylös asioita, joista sytyt! Mitä haluat tehdä, miten haluat elää? Tee kuvausta & suunnitelmaa, kuinka alat elää vuonna 2016 ja siitä eteenpäin, ja mitä toimenpiteitä tämä sinulta vaatii.

Kysy nämä asiat itseltäsi:

  1. Mikä on se elämäntyyli, jota haluan niin paljon, ettei mikään vaivannäkö sen eteen pelota?
  2. Mitkä voimavarat, osaamiset ja asenteet kaivan itsestäni esiin ja valjastan käyttööni tätä elämäntyyliä luodessani?
  3. Mitä tämä muutos minulle mahdollistaa?
  4. Miksi tämä muutos on minulle niin hyvästä?
  5. Miltä minusta tuntuu, kun elän tavoittelemaani omannäköistäni elämää?
  6. Mitä ehkä menetän, jos en uskalla tavoitella haluamaani elämäntapaa tai unelmaa?
  7. Kadunko myöhemmin enemmän sitä, että kuuntelin rohkeasti sydämeni ääntä vai sitä, että valitsin turvallisen paikoilleni jäämisen?
  8. Mikä minua ihan oikeasti estää aloittamasta haluamaani elämänmuutosta?  (-> Näin voit ylittää esteet ja murtaa sinua jarruttavat myytit).

Meistä jokainen kirjoittaa oman elämänsä kässärin hyvin pitkälti itse. Aloita käsikirjoituksen laadinta viimeistään nyt. Tee epämääräisen uudenvuodenlupauksen sijasta jämäkkä uudenvuoden päätös ja siihen liittyvä toimintasuunnitelma. 

Kartoita oheisen työkirjan avulla oman elämäsi muutosta vaativat asiat ja ota ensimmäinen askel kohti uutta ja parempaa. Klikkaa ja lataa alta.

Työkirjan latausbanneri blogiin

Oman elämän muutosjohtamiseen kuuluu hyvän fiiliksen ylläpito ja toimeen ryhtyminen sekä pienistäkin edistysaskeleista (myös pelkästä suunnittelusta ja haaveilustakin) nauttiminen. Muistaen, että mikään muutos ei tapahdu täysin itsestään ja ponnisteluitta. Sinun pitää lähteä myös toimimaan, sillä: “Jos mikään ei muutu, niin mikään ei muutu.” 

uusi vuosi, uusi alku?

Asian voi ilmaista myöskin tällä tapaa kursailemattomasti 🙂

uusi vuosi, uusi alku?

 

vapauspostin tilausbanneri

(Visited 1 226 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.