Digiyrittäjyys

Oravanpyöräni pysäytyksen jälkeen aloin pikkuhiljaa miettiä itsenäisempiä tapoja hankkia elantoa. Tiesin, että itse räätälöity yrittäjyys on varmasti itselleni mielekkäin tapa  tehdä työtä. Tärkeimmältä tuntui, että saisin tehdä ja luoda jotain omannäköistäni, jakaa omista kokemuksistani ja oivalluksistani muille.

En halunnut, enkä halua enää uuvuttaa itseäni tekemällä työtä, joka ei sovi itselleni. Tavoitteeni on ollut kohtuullistaa ja tehdä töitä rennommin, toimien asioiden parissa, joista sytyn ja innostun.

Digiyrittäjyys antaa paljon vaihtoehtoja ja vapautta työntekoon samalla, kun voi matkustaa ja elää eri puolilla maailmaa “diginomadina”. Näistä diginomadina elämisen ja reissaamisen tavoista jaan tietoutta tässä blogissa.

Digiyrittäjyyden rakentaminen tyhjästä on kuitenkin melkoinen ponnistus. Se vaatii paljon etupainotteista työtä, mutta työn määrää kompensoi samalla sen vapaus ja omana pomonaan toimiminen. Kerran tehdyistä töistä voi saada myös toimeentuloa myöhemmin.

Itse aloitin opiskelut ja valmistelut digiyrittäjyyden polulla vuonna 2015 Digivallankumouksen valmennuksessa. Kokeilin hetken aikaa kevytyrittäjyyttä ja laitoin oman toiminimen pystyyn syksyllä 2016.

Digiyrittäjyys ymmärrettävästi kiehtoo yhä useampia, enkä ihmettele miksi. Siksi kirjoitankin blogiin tavoista aloittaa digiyrittäjyys ja sen mahdollisuuksista luoda vähitellen omaehtoisempaa toimeentuloa läppärin ja internetin avulla. Tämähän on varmasti yksi parhaista tavoista rahoittaa vapaampaa elämäntapaa.

Kiehtooko sinua mahdollisuus tehdä töitä paikkariippumattomammin, muttet vielä tiedä tarkalleen mitä tekisit? Aloita silloin tästä artikkelista: Miten löytää se oma idea läppäriyrittäjyyteen?

Puhun myös teksteissäni sekä Toimistosta travelleriksi -kirjassani vapaayrittäjyydestä. Tarkoitan sillä itsensä työllistämistä tavoilla, joihin liittyy perinteiseen yritystoimintaan nähden vähemmän aikaan ja paikkaan liittyviä sitoumuksia.

Vapaayrittäjyys merkitsee omassa elämässäni tällä hetkellä yhdistelmää, jossa on mukana sekä digiyrittäjyys että paikkasidonnaisempi yrittäjyys. Tämä tarkoittaa, että reilun puolikkaan vuodesta teen omia hommia paikkasidonnaisemmin Suomessa, toimien lyhytvuokrauksen parissa ja remontoiden asuntoja. Talviaikoina pakkaan läppärin ja heitän rinkan selkään ja lähden pidemmäksi aikaa reissuun.

Tällaisen vapaayrittäjyyden voikin räätälöidä ja nivoa juuri omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, eikä siihen ole mitään yhtä oikeaa mallia tai tapaa. Muutokset käyvät ketterästi, kun ei ole kiinteitä toimitiloja, eikä henkilöstöä. Resursseina lähinnä läppäri, oma työ ja osaaminen.

Digiyrittäjyys -kategorian postauksetdigiyrittäjyys diginomadi paikkariippumattomuus

(Visited 835 times, 1 visits today)