Digiyrittäjyys

Oravanpyöräni pysäytyksen jälkeen aloin pikkuhiljaa miettiä itsenäisempiä tapoja hankkia elantoa. Tiesin, että räätälöity yrittäjyys on varmasti itselleni mielekkäin tapa tehdä työtä. Tärkeimmältä tuntui, että saisin tehdä ja luoda jotain omannäköistäni, samalla jakaen omista kokemuksistani ja oivalluksistani muille.

En halunnut, enkä halua enää uuvuttaa itseäni tekemällä työtä, joka ei sovi itselleni tai kuormittaa liikaa. Tavoitteeni on ollut kohtuullistaa työntekoa ja oppia tekemään töitä rennommin ja omaehtoisemmin. Olin jo vuosia ennen irtisanoutumistani selvitellyt mahdollisuuksia hankkia toimeentuloa erilaisen digibisnesten kautta ja kiinnostuin niissä piilevästä potentiaalista räätälöidä omaa yritystoimintaa.

Digiyrittäjyys tuo siis paljon vaihtoehtoja ja vapautta työntekoon samalla, kun voi matkustaa ja elää halutessaan eri puolilla maailmaa diginomadina / läppäriyrittäjänä. Näistä reissaavan elämäntyylin mahdollisuuksista jaan tietoutta tässä blogissa.

Digiyrittäjyyden rakentaminen tyhjästä on kuitenkin melkoinen ponnistus. Se vaatii paljon etupainotteista työtä, mutta työn määrää kompensoi samalla sen vapaus ja omana pomonaan toimiminen. Kerran tehdyistä töistä voi saada myös toimeentuloa myöhemmin. Passiivinen tulo  tai (semipassiivinen) onkin yksi suuri vetovoimatekijä digiyrittäjyyden polun valitseville.

Itse aloitin opiskelut ja valmistelut digiyrittäjyyden saralla vuonna 2015 Digivallankumouksen valmennuksessa. Kokeilin hetken aikaa kevytyrittäjyyttä ja laitoin oman toiminimen pystyyn syksyllä 2016. Sittemmin olen opiskellut lukuisissa alan valmennuksissa ja tehnyt myös liiketoiminnan ammattitutkinnon digitaalisesta markkinoinnista.

Digiyrittäjyys ymmärrettävästi kiehtoo yhä useampia, enkä ihmettele miksi. Siksi kirjoitankin blogiin tavoista aloittaa digiyrittäjyys ja sen mahdollisuuksista luoda vähitellen omaehtoisempaa toimeentuloa läppärin ja internetin avulla.

Tämähän on varmasti yksi parhaista tavoista rahoittaa vapaampaa elämäntapaa. Viimeistään korona-kriisi teki digiyrittäjyydestä yhä useampien ulottuvilla olevaa, itsenäisen toimeentulon luomisen valtavirtaa.

Kiehtooko sinua mahdollisuus tehdä töitä paikkariippumattomammin, muttet vielä tiedä tarkalleen mitä tekisit? Aloita silloin tästä artikkelista: Miten löytää se oma idea läppäriyrittäjyyteen?

Puhun myös teksteissäni sekä Toimistosta travelleriksi -kirjassani vapaayrittäjyydestä. Tarkoitan sillä itsensä työllistämistä tavoilla, joihin liittyy perinteiseen yritystoimintaan nähden vähemmän aikaan ja paikkaan liittyviä sitoumuksia.

Vapaayrittäjyys merkinnyt omassa elämässäni viime vuosina yhdistelmää, jossa on mukana sekä digiyrittäjyys että paikkasidonnaisempi yrittäjyys. Tämä tarkoittaa, että olen tehnyt hommia paikkasidonnaisemmin Suomessa, toimien lyhytvuokrauksen parissa ja remontoiden asuntoja. Talviaikoina pakkaan aina kun mahdollista läppärin matkaan, heitän rinkan selkään ja lähden pidemmäksi aikaa reissuun.

Tällaisen vapaayrittäjyyden voikin räätälöidä ja nivoa juuri omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, eikä siihen ole mitään yhtä oikeaa mallia tai tapaa. Muutokset käyvät ketterästi, kun ei ole kiinteitä toimitiloja, eikä henkilöstöä. Resursseina lähinnä läppäri, oma työ & osaaminen sekä mahdolliset ostopalvelut.

Katso tästä suosittelemiani valmennuksia ja resursseja digiyrittäjyyden aloittamiseen ohjatusti.

Digiyrittäjyys -aihepiirin postauksetdigiyrittäjyys diginomadi paikkariippumattomuus

(Visited 1 484 times, 1 visits today)