Luo itsellesi unelmatyö verkkoon

*Kaupallinen. yhteistyö 

Minulta on tässä vuosien mittaan usein kysytty: ”Miten voisi saada netin kautta tuloja ulkomailla oleskellessa tai pidempien matkojen mahdollistamiseen?”. Taustalla kysyjillä on siis toive lähteä joko koko- tai osa-aikaisesti jonnekin lämpimiin maihin ja kotimaassakin ollessa voida tehdä töitä omaehtoisemmin läppärin avulla.

No, tähänhän on muutamia eri vaihtoehtoja. Voi tietenkin kysyä omalta työnantajalta voisiko sitä omaa työtä jatkaa etänä. Se ei kuitenkaan ole läheskään kaikille mahdollinen ratkaisu, etenkin jos on siis tarkoitus oleskella pidempiä pätkiä ulkomailla.

Eikä muutenkaan kannata liikaa jäädä kiinni siihen, mitä on aiemmin tehnyt tai mihin on kouluttautunut. Toki näistä voi olla hyötyä sen uuden läppärityön kannalta, mutta ei pidä rajoittautua pelkästään siihen, mitä varmasti osaa ja on ”aina tehnyt”.

”Omasta jutusta” (digi)liiketoimintaa

Erilaisia netin välityksellä toimivia ansaintamuotoja on koko ajan enenevästi tullut tarjolle, kuten olet varmasti huomannut. Satunnaisia työkeikkoja, kaupallisia yhteistöitä ja freelancetoimeksiantoja voi haalia sieltä täältä, ne ovat myös yksi vaihtoehto vapaamman toimeentulon rakentamiseen.

Ihan paras vaihtoehto on kuitenkin se, että luo oman työnsä ja mahdollisesti myös omat tuotteet itse.  Tämä tarkoittaa, että alkaa kehittää omannäköistänsä yritystoimintaa ja saa tehdä sitä omaa juttua omista ideoista käsin.

Tavoitteena on toiminta- ja bisnesmalli, joka pyörii kokonaan tai pääosin verkosta käsin Näin voi työn estämättä matkustella ja oleskella enemmän siellä, missä itse haluaa.

Miksi tämä on paras ratkaisu?

 • mahdollistaa omien mielenkiinnon kohteiden ja osaamisten valjastamisen yritystoiminnan ytimeksi, itse suunnitelluiksi tuotteiksi, palveluiksi tai verkkokaupaksi
 • oman jutun suunnittelun ja rakentamisen voi aloittaa palkkatyön, muun opiskelun tai työttömyyden rinnalla
 • voit räätälöidä itsellesi unelmatyön ja samalla mahdollistaa oleskelusi ulkomailla
 • pääset haastamaan itseäsi ja kehittymään tekemällä oppien
 • yrittäjänä voi toimia monesta eri taustasta käsin, aiempi ammatillinen tai koulutustausta ei erityisemmin rajoita
 • voit kasvattaa liiketoimintaasi digitaalisten ratkaisujen avulla lähes rajattomasti ja automatisoida osan toiminnoista
 • et jää toimimaan pelkästään markkinoijana tai myyntiedustajana muiden tuotteille
 • mahdollistaa parhaimmillaan, hyvin onnistuessaan isommat tienestit kuin palkkatöissä
 • elämänlaatu voi parantua merkittävästi, kun pääsee tekemään ”omaa juttua” samalla maailmaa nähden

Miksi tähän ei moni kuitenkaan tartu?

 • ei tiedetä, mikä se oma yritysidea oikein olisi
 • jos on idea, ollaan epävarmoja idean toimivuudesta ja toteutustavoista
 • ollaan turvallisuudenhakuisia, yrittäjyyden riskit arveluttaa
 • verkossa toimivan yrityksen käynnistämisen eri vaiheet tuntuvat monimutkaisilta ja liian teknisiltä
 • alkuunpääsemiseen liittyvä työmäärä ja asioiden opettelu mietityttää
 • kaikenlainen yrittämiseen liittyvä myyminen ja markkinointi tuntuu vaikealta
 • ei luoteta siihen, että itsellä on riittävää osaamista tai rahkeita oman yrittäjyyden rakentamiseen
 • lähipiirissä ei ole tukea tai sparrausapua saatavilla ideoiden pallotteluun ja testaukseen
 • takerrutaan siihen, mihin on saatu formaali koulutus tai miltä alalta on oma työkokemus
 • tuntuu, ettei ole riittäviä taloudellisia puskureita, minkä varassa alkaa yrittämään
 • huolettaa, että kaikki meneekin pieleen eikä oma juttu kanna

Tiedän, omakohtaisestikin, että ainakin nämä asiat pyörivät mielessä siinä vaiheessa, kun muutoshaluun on herätty, mutta kaikki vaihtoehdot tuntuvat vielä epämääräisiltä ja epävarmoilta. Halutaan ehkä kovastikin muutosta, janotaan lähtöä maailmalle. ja uudenlaista tapaa elättää itsensä, ”mutta”

Tämä ”mutta” ja sitä seuraaviin erilaisiin esteisiin ja tekosyihin vetoaminen ovatkin suurimpia tekijöitä, jotka erottavat meitä ihmisiä unelmistamme. Samalla osa huolista on ihan oikeutettuja, suin päin loikkaamiseen liittyy riskejä, jotka pitää hyvin puntaroida.

Kaikki ideat eivät kanna, eivätkä muodostu menestysbisneksiksi se on selvä. Etenkin jos luovutetaan liian aikaisin tai ei sovelleta parhaita mahdollisia menetelmiä ja prosesseja digiyrittäjyyttä rakennettaessa. Tällöin tuloksetkin voivat olla pettymys.

Meidän on myös helpompi vastaanottaa selkeä työ tai määritelty toimeksianto, josta meille maksetaan tietty korvaus, kuin alkaa rakentaa alusta alkaen itse omaan työpaikkaamme ja bisnestä, ”from the scratch”.  Se on ymmärrettävää.

Miten liiketoiminta ”omasta jutusta” käynnistetään?

Sormia napsauttamalla uusi työ tai firma siis ei meille ilmesty tai rakennu, mutta päätöksiä tekemällä ja ensimmäisiä askeleita ottamalla prosessi käynnistyy.

Omat päänsisäiset esteet on hyvä tunnistaa ja raivata alkuunsa pois tieltä. Liiketoiminnan rakentaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja pitää olla motivaatiota kehittää sitä omaa juttua, luoda itselle uutta tulevaisuutta. Se edellyttää toimeen ryhtymistä siitäkin huolimatta, ettei vielä tiedä ja osaa kaikkea. Kun tahtotila on kohdillaan, rohkeuskin löytyy ja kaikki sujuu helpommin.

Jotakuinkin kaikkiin aiemmin mainitsemiini huolenaiheisiin ja esteisiin on löydettävissä ratkaisu. Yksi tärkeä juttu on ymmärtää, että tekemällä oppii ja pääsee nopeiten eteenpäin. Myöskään yksin ei tarvitse pakertaa, konkarien, asiantuntijoiden ja vertaisten apuja on saatavilla, ihan joka vaiheeseen.

Ajattele, jos jo reilun vuoden päästä olisit siinä pisteessä, että sinulla on omiin ideoihisi, intohimoihisi ja osaamisiisi perustuva yritys? Yritys, joka toimii pääosin tai kokonaan verkossa, jotta sinulla olisi aiempaa suurempi vapaus päättää missä työskentelet. Tai olisit päässyt siihen pisteeseen, missä saat jotain, ehkä aluksi pienempääkin ansaintaa omien tuotteittesi tai palveluittesi kautta.

Suunnilleen 1-3 vuotta menee, että saa rakennettua yrityksen vaiheeseen, jossa perusrunko ja tuotteet/ palvelut on kunnossa ja elannon saaminen alkaa olla mahdollista. Joillain tämä käy nopeammin, joillain se vie enemmän aikaa.

Prosessia voi nopeuttaa hankkimalla täsmällistä koulutusta, tukea ja valmennusta sekä jos mahdollista ulkoistamalla osan töistä. Toki riippuu myös yrityksen toimintaideasta ja sen kohdemarkkinoista, miten nopeasti homma alkaa pyöriä.

Alkuun kannattaa pitää kiinni jostain muustakin ansainnan muodosta, mutta sitten kun oma juttu alkaa kantaa voisit hyvin ottaa vuosittain muutaman kuukauden vapaan suomi-arjesta ja pyörittää yritystä mistäpäin maailmaa itse haluat. Tai nostaa kytkintä isomminkin. Miltäpä se kuulostaisi?

Yksin pähkäillen yrityksen käynnistäminen ja oikeiden ratkaisujen löytäminen on kuitenkin haastavaa. Puhumattakaan digitaalisen markkinoinnin teknisten toteutusten käytäntöön viemisestä, jos asiat eivät ole ennalta tuttuja. Itse en ainakaan päässyt suunnitelmien ylöskirjoittamista ja youtube -opintoja pidemmälle, ennen kuin lähdin kokeneempien ohjauksessa opiskelemaan ja vaihe vaiheelta tekemään.

Kokeneempien opit ja muiden vertaistuki on tarpeen, kun pitää kirkastaa se oma ”juttu”,  kehittää ne omat tuotteet tai palvelut. Tehdä toimintaa tunnetuksi, löytää tuotteistasi kiinnostuneita ihmisiä ja saada aikaan myyntiäkin. Ja vaikka alkuun luulisi, että on ihan selvät sävelet, niin mutkia ja hidasteita tulee aina matkan varrella eteen.

Entä se talouspuoli?

Mitään suuria omaisuuksia homman käynnistämiseen ei välttämättä tarvita, mutta on ihan viisasta lähteä liikkeelle niin, että rakentaa yritystä oman työn ohessa ja pyrkii säästämään tiettyä starttirahaa palkastaan tulevaa varten.

Yrittäjyyteen kannattaa siirtyä joko pikkuhiljaa palkkatyön (työttömyyden tai opiskelujen) rinnalla tai säästöjen varassa kokonaan yrittämiseen keskittyen. Oma henkilökohtainen tilanne, resurssit ja voimavarat ratkaisevat tässä paljon.

Yritysidean hiomisen ja pohjatyön tekemisen voi kuitenkin aloittaa heti, vaikkei säästössä olisi latin latia. Rahan sijasta sijoitat omaa aikaasi ja energiaasi oman unelmasi toteuttamiseen. Jos taas on mahdollista hieman satsata rahaa, niin sitä kannattaa sijoittaa ainakin kouluttautumiseen / valmentautumiseen.

Itse pääsin aikanaan tuumailusta tekemiseen sijoittamalla lähes 800 euroa, puolen vuoden valmennukseen, jossa joka viikko otettiin askelia eteenpäin ja opeteltiin uusia asioita. Näin sain asioita tehdyksi ja opin digimarkkinoinnin perusteet.

Läppäriyrittäjäksi askel askeleelta opastettuna?

Koulutus ja valmennus ovat tapoja varmistaa, että asioita oppii ja niitä tulee tehdyksi. Kun koulutukseen on satsannut aikaa ja rahaa, siihen myös sitoutuu paremmin, kuin jos omin päin opiskelee epämääräiseen tahtiin satunnaisia verkosta löytyviä materiaaleja (joka sekin on toki paljon parempi kuin ei mitään).

Jos digimarkkinointi ja verkkoliiketoiminta ei ole omaa osaamisalaa, suosittelen etsimään sellaisen valmennuksen tai koulutuksen, jonka avulla pääset heti alusta asti tekemään oikeita asioita.

Jos se oma juttu tai liikeidea on vielä vähän hakusessa, jäsentymätön tai ideoita on useita, on hyvä saada sparrausapua kokeneemmilta yrittäjiltä tai valmentajilta. Ideoiden jäsentäminen ja hiominen oikeille raiteille heti alkuun on tärkeää, ettei aikaa mene turhiin kokeiluihin.

Parhaimpia koulutuksia ovat sellaiset, joissa kädestä pitäen opetetaan tekemään liiketoiminnan rakentamisessa tarvittavat asiat. Se, että tekee ohjatusti yhden vaiheen kerrallaan varmistaa sen että tehtävää tai opittavaa ei tule kerralla liikaa. Näin voi edetä sopiva, hallinnassa pysyvä palanen kerrallaan kohti maalia.

Tekijäakatemia tarjoaa kaikki digiyrittäjän tarvitsemat taidot

Tekijäakatemia on yksi kattavimmista valmennuksista. jonne on vuoden mittaiselle valmennusjaksolle koottu kaikki työvaiheet digiyrittäjyyden ja verkossa tapahtuvan myynnin käynnistämiseksi. Henkisiä voimavaroja ja mindsetiä unohtamatta.

Tekijäakatemian valmennuksessa on kaikki se, mitä tarvitsee tietää ja osata oman jutun suunnittelusta, rakentamisesta ja lanseeraamisesta verkossa myytäväksi ja myyntiä aikaansaavaksi kokonaisuudeksi. Omaa verkkoyrittäjyyttä ja digimarkkinointia luodaan  ja opetellaan tekemällä, ”hands on”-periaatteella.

Valmennus koostuu ohjeistavista valmennusvideoista,  työpajoista, kuukausittaisista kyselytunneista, live- ja verkkotapahtumista.

Tekijäakatemian sisältö:

 • 24+ Valmennusta (tallenteena)
 • 24+ Asiantuntijahaastattelua (tallenteena)
 • 12 Koulutusta (livenä/tallenteena)
 • 8 Kyselytuntia (livenä + tallenteena)
 • 8 Aivoriiheä (livenä)
 • 8 Kohtaamishetkeä (livenä)
 • 4 Työpajaa (tallenteena)

Vaikka valmennus on suunniteltu noin vuoden aikana käytäväksi, voit käydä valmennuksen läpi etänä omaan tahtiin, oman aikataulusi puitteissa ja halutessasi osallistua yhteisöllisempiin live-osioihin.

Tekijäakatemian käyneiden kokemuksia:

”Jos olet ajatellut yrittäjäksi ryhtymistä tai olet yrittäjyyden alkutaipaleella, etkä oikein tiedä, miten asioiden kanssa edetä, niin sinun kannattaa tulla mukaan Tekijäakatemiaan. Andy Hopin johdolla kirkastat ideasi ja arvosi ja saat selkeyttä omaan polkuusi yrittäjänä. Tekijäakatemiassa edetään askel askeleelta kohti omaa yrittäjyyttä. Kun keskitytään yhteen asiaan kerrallaan, niin silloin asiat eivät tunnu liian vaikeilta ja työläiltä.

Pidin loogisen etenemisen lisäksi Andyn tavasta selittää asiat rauhallisesti ja yksinkertaisesti. Arvostan ajatusta, että mitään turhaa ei tehdä ja asiat tehdään järkevässä järjestyksessä. Lukuisat luennoitsijat antoivat uusia näkökulmia ja innostivat omalla esimerkillään miettimään oman yrityksen kehittämistä. Tekijäakatemialaisten yhteisö on kannustava ja voimaannuttava. Muiden kanssa asioiden jakamisesta saa neuvojen ja ideoiden lisäksi rutkasti energiaa. Suosittelen lämpimästi Tekijäakatemiaa. Se on valtatie yrittäjyyteen!”

– Laura Lehtomäki

”Andyn tyyli valmentaa on luottamusta herättävän rauhallinen, sekä erittäin lämmin ja ihmisläheinen. Andyn kanssa todella tuntuu, ettei tyhmiä kysymyksiä ole ja kaikki ongelmat selvitetään. Hän on aidosti kiinnostunut valmennettaviensa ongelmien ratkaisemisesta ja heidän yritystoimintansa kehittämisestä yhdessä valmennettavien kanssa. Hän on alati kehittämässä Tekijäakatemiaa palvelemaan paremmin valmennettavien tarpeita. Ilman Tekijäakatemiasta saatua apua olisi ollut huomattavasti suurempi kynnys lähteä kehittämään omaa unelmahommaa eteenpäin. Suuri kiitos Andy ja tekijäakatemialaiset kanssakulkijuudesta!”

– Petra Hietalahti

Hyödynnä supertarjous

Tekijäakatemiaan* kannattaa liittyä mukaan nyt. Saat nimittäin 80% superalennuksen valmennuksesta koodillani ”matkaopasvapauteen80”, kun liityt välillä 12.-21.9. 2023. Valmennuksen hinnaksi  jää näin 399€

Lisäksi saat kaupan päälle myös 439 euron arvoiset bonukset:

 • Henkilökohtainen Zoom-valmennus Tekijäakatemian perustajan, Andy Hopin kanssa (arvo 195€)
 • Kaikkien järjestettyjen Täysii-seminaarien (11 kpl) videotallenteet (arvo 147€)
 • Pääsylippu TÄYSII 2023 -seminaariin Tampere-taloon LA 18.11.2023 (arvo 97€)

Pääset lunastamaan tämän supertarjouksen koodilla: MATKAOPASVAPAUTEEN80
Tarjous -80% on voimassa TO 21.9.2023 klo 23:59 asti.

Jos haluat maksaa valmennuksen 3 erässä niin laita viestiä! rosita@matkaopasvapauteen.com

Lisäksi saat vielä kiitoksena minulta Toimistosta travelleriksi ekirjan + muistikirjan

Lisätiedot ja valmennusohjelmaan liittyminen: https://tekijaakatemia.fi/

Tutustu ja hyppää mukaan Tekijäakatemiaan tästä!

(Visited 1 067 times, 1 visits today)