Vapaus valita uusi tulevaisuus

Oletko sinä janonnut koskaan lisää vapautta? Miettinyt miten nykyistä suurempi vapaus, omaehtoisuus ja oman elämän johtajuus voisi olla sinulle mahdollista? Noh, olipa tilanteesi mikä hyvänsä, olet nyt ainakin saapunut foorumille, jonka äärellä voit puntaroida omia vastauksiasi. 

Eli nyt se on sitten auki! Yhden sortin vapausfoorumi. Ensimmäinen ihka oma blogi. Wuhuu! Tunnen ehdottomasti ylpeyttä asiasta. Eikä tunnettani latista tippaakaan se, ettei blogin avaaminen tai pitäminen ole sinällään mikään erityinen suoritus maailmassa, jossa varmaan kohta joka kolmas meistä pitää omaa blogiaan. Ehkä tämä on enemmän sitä, että blogi symboloi itselleni tiettyä oman tien kirkastumista ja voimistumista sekä uuden jännittävän tulevaisuuden luomista.

Vaikka olen aiemminkin pyöritellyt blogi-ideoita mielessäni, vasta nyt palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Kaikki tuntuu nyt selkeältä. Just tämmönen tästä kuuluikin tulla, vapaus -blogi, joka yhdistää kätevästi tämänhetkisen elämäni keskeiset mielenkiinnon aiheet. Tiedossa on siis juttuja:

 • oravanpyörästä, rat racesta, babylonista… mitä näitä nimiä pakkotahtiselle suorittamiselämälle & -yhteiskunnalle nyt onkaan
 • elämästä, elämäntarkoituksesta, elämänmuutoksesta (joka tehdään sitten, kun hoksataan se tarkoitus)
 • minusta, sinusta, meistä, teistä -> siitä ketä me oikeasti ollaan ja mitä me oikeasti halutaan,  siis itsetuntemuksesta
 • matkoista ja elelystä maailmalla, eritoten Thaimaassa ja sen naapurimaissa
 • rahasta, rahankäyttötaidoista ja erilaisista tavoista elättää itseään oravanpyörän jälkeisessä onnenpyörässä, diginomadiudesta aina vapaaehtoispesteihin 
 • köykäistämisestä, hidastamisesta, uskosta unelmiin ja onnen löytämisestä

Tällaisista aineksista koostuu vapauden matkaopas. Ja mihin kaikkiin suuntiin tämä nyt lähteekään sitten kehittymään jää nähtäväksi.

Sanottakoon heti kärkeen, etten halua tällä blogilla kertoa kenellekään, miten heidän tulee elää tai väittää, että oma tieni sopisi kaikille. En tietenkään, sillä jokaisella meistä on oma polkumme. Olen hyvin tietoinen siitä, että tämä tie mistä täällä kirjoittelen ei ole kaikille, ja hyvä niin. Mutta niille, joita nämä blogi teemat kutkuttavat ja vetävät puoleensa haluan tarjota lisää välineitä ja innoitusta lähteä muuttamaan elämäänsä haluamaansa suuntaan.

Luulen, että tänne löytävät kuitenkin tiensä ne ihmiset, jotka tuntevat samoja tuntemuksia ja vaalivat sydämessään samoja haaveita kuin minäkin. Ajatukseni onkin, että kirjoittelen tänne juttuja vapautumisen mahdollisuuksista ennenkaikkea teidän muutoshaluisten lukijoiden hyödyksi ja avuksi. Hienoa, jos jotain oivaltavia ajatuskulkuja (ja mielellään myös toimintaa) lähtee näistä viriämään. 

Olen saanut niin paljon hyviä asioita elämääni lähdettyäni palkkatyöstäni, että syvä kiitollisuus valtaa mieleni lähes päivittäin. Elämääni on tullut ruhtinaallisesti lisää (mielen)rauhaa ja seesteisyyttä sekä aikaa tehdä enemmän sitä mitä sydän tai keho kullakin hetkellä sanoo. Työnääntymyksen aiheuttama sumu on alkanut sekin lopulta hälvetä päästäni.  Vähintä mitä voin tehdä nyt, on maksaa hieman universumille takaisin ja kannustaa teitä muita samaan suuntaan, kohti tasapainoa, mielenrauhaa ja uusia innostavia seikkailuja, tehden asioita mistä nautitte. Ja te ketkä olette jo mahdollisesti tehneet oman elämänne vapautusliikkeet, jakakaa ihmeessä neuvojanne ja kokemustanne meidän kaikkien iloksi.

Vaikken aiokaan kirjoittaa pelkästään itsestäni, omat vaiheeni ja kokemukseni kietoutuvat väistämättä tarinoihin mukaan, se on selvä. Omaan elämänmuutokseen ja siitä kerättyihin oppeihinhan tämä koko blogi pitkälti perustuu. Täällä seurataan elämäni muutosaskeleita tästä eteenpäinkin, kerrotaan välillä muiden tarinoita ja nostetaan esiin eri näkökulmia aiheeseen.

Uskon blogin olevan itsellenikin varsin hyödyllinen, joudunhan sitä kirjoittaessa olemaan koko ajan valppaana, tietoinen omasta suunnastani ja valinnoistani. Nyt olen vähän kuin huomaamattani asettanut itseni tilanteeseen, joka “velvoittaa” minua elämään ihanteideni mukaan. Ja uskonkin, että olemalla unelmieni suhteen riittävän tosissani, voin jeesiä paremmin teitä muitakin valitsemaan sen uuden tulevaisuutenne.

Tervetuloa kanssani matkalle vapaampaan elämään, nautitaan kyydistä ja maisemista !

Pelle Miljoonaa mukaillen: “Elämän tuhlata voi, muttei sitä säästää”.

(Visited 433 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. Helena 01/10/2015 at 7:36 am

  Hyvä Rosita – ja Kiitos! Tää on juuri se mitä nyt kaipaan 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 02/10/2015 at 7:27 am

   Kiva jos voin jakaa inspistä sullekin! 😉

   Reply
 2. Maria 01/10/2015 at 9:21 am

  Jee tästä se alkaa! Jään odottaamaan postauksia ja toivon myös paljon kuvia! 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 02/10/2015 at 7:26 am

   Jeejee! Todellakin! Postauksia koitan laittaa kerran pari viikossa ja kuvia tulee reilummin sitten ainakin reissupostauksiin!

   Reply
 3. Suvi 02/10/2015 at 11:35 am

  Mahtavaa, tekstisi osui ja upposi täydellisesti meikäläiseen! Odotan innolla tulevia postauksia.?

  Reply
  1. Rosita Juurinen 03/10/2015 at 7:00 pm

   Kiitosta paljon! Toivotaan et jutut uppoo jatkossakin 🙂

   Reply
 4. Kersti 29/10/2015 at 2:37 am

  Todella mielenkiintoinen ja innostava blogi! 🙂

  Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.