Vietnamin viisumi – helposti ja halvalla, eiku…

Viisumijärjestelyt Vietnamiin piti olla iisi ja kohtuu edukas homma. Vaikka tapanani on hoitaa asiat suhteellisen viime metreillä turhia stressailematta, niin tavallisesti kaikki hoituu ja reissaaminen on sujuvaa. Nytpä sai konkarireissaajakin kokea ennakoinnin arvon ja etenkin ennakoimattomuuden hinnan. Tässä siis juttua viime päivien viisumisählingistäni. Ota sinä opit talteen!

Australian viisumit tulivat siis loppuunkäytetyiksi helmikuun alkupuolella. Yhteensä n. 1, 5 vuotta Australiaa takana. Oli aika siirtyä taas takaisin Kaakkois-Aasiaan ja tällä kertaa Vietnamiin, jossa olin piipahtanut aiemmin vuonna 2011 ja silloinkin vain muutaman päivän verran.

Huom. Päivitettyä tietoa (2023) Vietnamin viisumeista. Pidempiä oleskeluja nyt helpommin!

3 kuukauden turistiviisumit hankintaan

Tarkoituksena oli oleskella Vietnamissa 2-2,5 kk, joten tarvittiin hyväksymiskirje 3 kk:n single entry viisumia varten. Kirjeen kanssa sitten itse viisumi hoituisi immigration -tiskillä maahantullessa. Siipalle hoidettiin tuo kutsu Australiasta käsin, mutta itselläni oli vähän monimutkaisempi tilanne, sillä olin lähdössä lyhyelle Suomen visiitille, joten arvelin, että minun kannattaa hoitaa tuo pidempi viisumi sitten vasta Suomesta ja tulla ensin viikoksi maahan 15 päivän viisumivapauden turvin.

Jos olisin itsekin ottanut tuon 3 kk:n viisumin jo tuossa vaiheessa, olisin joutunut ottamaan multi-entry viisumin ja maksamaan siitä tuplasti isomman leimausmaksun 50$. Ei kiitos, kun saatoin sen kerran välttääkin. Kunpa olisin tiennyt tuolloin sen, mitä sain myöhemmin tietää.

Australiasta Vietnamiin saapuminen sujui hyvin. Siipalle oli haettu hyväksymiskirje, eräästä lukuisista auktorisoiduista matkatoimistoista VietNam Discovery Travelista (www.vietnam-visa.com), jotka näitä viisumikutsuja ja e-viisumeja voivat matkaajille välittää. Hinta 3 kk viisumille oli 34 $ + tuleva 25 $ leimausmaksu viisumitiskillä.

Hyväksymiskirjeen kylkeen tarvittiin yksi passikuva, täytetty viisumihakemus sekä tasan 25 $ käteisenä leimausmaksuun. Viisumitiskillä oli odottelemassa ehkä 30 henkilöä viisumia tuolloin saapuessamme aamulennolla Singaporesta. Jonoja ei ollut 1-2 henkilöä enempää dokumenttien luovutusluukulle. Laput luukusta sisään ja penkeille odottelemaan, että valmiin viisumin saisi hakea ja maksaa leiman.

Noin 45 minuutin odottelun jälkeen viisumi oli siipan passissa. Ihan kohtuullinen odotusaika. Olimme huomanneet, että viisumitoimistot tarjosivat myös palvelua, jossa homma hoituu nopeammin toimiston agentin kautta, lisämaksua vastaan tietenkin. Jos kuka sellaisesta palvelusta haluaa maksaa.

Sekä Sydneyn lentokentällä lähtiessäni, että Vietnamin passintarkastuksessa minulta kysyttiin Vietnamista poistumisen osoittava lentolippu. Lippuhan minulla toki oli, koska olin Suomeen menossa. Siipalta ei kysytty poistumislippua, vaan kutsukirje ja sitten varsinainen viisumi riittivät dokumenteiksi maahantuloon. Ohjeiden mukaan poistumislippu on viisumin hakijallakin oltava, mutta käytännössä sitä ei ilmeisesti juuri kysytä.

Uusi vuosi ja uudet haasteet

Saavuimme Vietnamiin 9.2. ja parin päivän jälkeen alkoi katukuvassa näkyä valmistautuminen vietnamilaisen uuden vuoden viettoon TET:iin. Ravintolat ja kahvilat alkoivat laittaa lappuja luukulle 12 .-13.2. tienoilla. Uuden vuoden pääpäiväksi oli ilmoitettu 15.2. Itsehän olisin tuolloin jo Suomessa.

Jostain syystä aloin kuitenkin katselemaan viisumitoimistojen sivuja 14.2. miettien, että pitäisikö se viisumi laittaa ehkä jo hyvissä ajoin tilaukseen. Ja sieltähän se karu totuus lävähti päin näköä: Vietnamin immigration oli jo kiinni ja olisi kiinni koko viikon 13.2.-20.2. No voihan nyt hyvää morjensta pöytään. Miten ihmeessä ei ollut juolahtanut pieneen mieleenkään, että nämä byrootkin voivat olla pidempiä aikoja kiinni juhlapyhien aikaan?

Paluulentoni lähtisi Suomesta 21.2. ja saapuisi 22.2. Vietnamiin. En ehtisi saada viisumia normaaleiden toimitusaikojen puitteissa mitenkään. Vietnam Discovery Travelin (Vietnam-visa.com) sivut näyttivät, että jos otan ”urgent” -toimituksen voin saada kutsun sähköpostiin 22.2. klo 8.00. Hmm. sehän saattaisi juuri ja juuri riittää. Lento laskeutuisi kuitenkin samaisena päivänä vasta 9.30. Ruhtinaallisesti aikaa siis.

Siinä hätäpäiten kävin läpi muutaman muun viisumeja välittävän toimiston sivut, josko missään olisin saanut virkailijaa chatin päähän. Vain yhdessä se onnistui. Selvittelin voisivatko he luvata, että saan ajoissa tuon kutsukirjeen. Tuskallisen hitaan chättäilyn jälkeen kävi ilmi, että voisin saada erityisen ”holiday paketin”, joka maksaisi 160$, normaalikulujen päälle, no huh. Ehkä kuitenkin otan sen 44 $ ”urgent paketin” ja luotan hyvään tuuriini.

Pihtailija -minä voitti ja otin Vietnam Discovery Travelilta / Vietnam-Visa.comilta  44 $ hintaisen nopeutetun viisumikäsittelyn. En kerinnyt siinä kohtaa tekemään mitään laajempia hintavertailuja vaan homma piti saada vireille äkkiä. Laitoin toimistoon perään vielä meiliä ja lentoaikani, että voivatko he huolehtia parhaansa mukaan, että saan kutsun mahdollisimman nopeasti.

Virkailija vastaisi  samantien ja neuvoi kuitenkin vielä varmuuden vuoksi miettimään kalliimpaa pakettia, joka tulis kustantamaan yhteensä n. 194 $ tai ehkä harkitsemaan lentojeni siirtämistä. Tässä vaiheessa en päättänyt ryhtyä kumpaankaan, eikä jälkimmäistä voinut toki tehdäkään. Ajattelin, että rahastustahan tämä taas vaan on. Toimiston virkailija kehotti olemaan kuitenkin yhteydessä, jos tarvitsen apua tai mieleni muuttuu.

Lentopäivä lähestyy…

Suomeen tultuani ajattelin, että ehdin miettimään vaihtoehtojani ja tekemään tarvittavat peliliikkeet. Eihän se nyt voi olla niin hankalaa. Viisumikirje on tilauksessa ja maksettu. Ja siitä on kuitti. Himputin juhlapyhät nyt vain osuivat kannaltani äärimmäisen huonoon väliin. Sätin itseäni huolimattomuudesta etukäteistyön suhteen. Hyväksymiskirje olisi kuitenkin todennäköisesti sähköpostissani, kun kentälle päästyäni avaisin sähköpostin.

Jos jotain varmistelua nyt tekisi, niin lentolipun voisi ostaa ulos maasta 15 päivän sisään niin ei pitäisi olla enää ongelmaa. Kun sen 15 päivää saa kuitenkin olla ilman mitään viisumeja. Näinhän sitä taas maalaisjärjellänsä päätteli. Menin ja ostin sitten lipun Kuala Lumpuriin ja ajattelin, että jos viisumin kanssa tulee ongelmaa niin käytän tuon lentolipun ja hommaan sitten Malesiasta käsin taas uuden viisumin. Mutkiahan tästä tulee matkaan, mutta jotenkin nämä asiat järjestyvät.

Lueskelin taas lisää viisumiasioista, tiedä jos jollain foorumilla, joku muukin on käynyt läpi tällaisen täpärämmän tilanteen ja osaisi vinkata jotain hyödyllistä. Ja nythän se vasta sitten iski tajuntaani sekin fakta, että saadakseni uuden 15 päivän maassaololuvan pitääkin välillä olla poissa kokonaista 30 päivää. Itsehän olisin ollut poissa vajaan viikon. No nythän tämä mielenkiintoiseksi meni! Ääh, miten olin tämänkin missannut.

Taas lisää mietintää. Eli ainakin nyt näytti siltä, että lentolippuni Kuala Lumpuriin olisikin siis ollut turha. Huoh. Päivää ennen lentoani päätin kysäistä vielä Aeroflotin toimistolta mielipidettä asiaan, että pääsenkö ylipäätään lennolle ja mitä sitten seuraavaksi keksisin.

Aeroflotilla puheluuni vastannut mamma mylvii asian esitettyäni heti luuriin, että: ”EIIIIIIIII”. No hyvä, yritän vielä kysyä, että entäpä kun minulla on lippu ulos maasta 15 päivän sisään, enkö muka pääsisi lennolle. Hän ei tunnu kuuntelevan, eikä kysy tilanteestani mitään lisätietoja, vaan jatkaa tuolla varsin negatiiviselta kalskahtavalta ”EIIIIIIII” linjalla. Kiitos ja hei.

Jollain tavalla uskoin vieläkin, että tuolla poistumislipulla varmasti pääsisin lennolle Helsingistä. Harvoin siinä check in -tiskillä aletaan perin juurin selvittämään, koska olen viimeksi ollut maassa, jonne olen menossa.

Olin jopa hommannut ekstra dollareita jo säätöjen varalta, jos niitä kutsukirjeitä pitää jossain lentokentän kansliassa erikseen printtailla tai jos joudun hankkimaan sim -kortin nettiin pääsyä varten. Olin siis aika valmistautunut ottamaan riskin härdellistä, jonka joutuisin ehkä Ho Chi Minh Cityn kentällä läpikäymään.

Kuitenkin tämä Aeroflotin ystävällinen ”EIIIIIII” -asiakaspalvelija sai jonkun epävarmuuden siemenen versoamaan mielessäni uusiksi kauhuskenaarioiksi. En pääsisikään lennolleni ja joutuisin ostamaan uudet lennot sitten päivän tai parin päähän. No hitto sehän taas kalliiksi tulisikin. Ja sitten vielä viruisin kentällä tuon ajan uutta lentoani odotellen.

Päätän siis ottaa vielä yhteyttä  viisumitoimistoon, jossa viisumitilaukseni on sisässä (Vietnam-visa.com/ Vietnam Discovery Travel). Nöyrästi tiedustelen, josko tuota ”super-urgent” -viisumipalvelua olisi vielä saatavilla. Saankin vastauksen välittömästi ja maksulinkin saatteella, että maksamalla heti lisää 150$ hyväksymiskirjeeni prosessoitaisiin seuraavan 3 tunnin sisään.

Nielen siis ärsytykseni lisäkuluista ja päätän sitten kuitenkin pelata varman päälle ja ottaa tämän lisäpalvelun. Halvemmaksi tämä tulee kuin uudet lentoliput, jos tilanne olisi sellaiseksi mennyt. Ja ihan omaa syytä kaikki. Mutta on se kyllä mahtavaa, että immigration on kiinni, mutta kun rahaa löytyy niin viisumin hyväksymiskirjeet kolahtavat sähköpostiin tuosta noin vaan. Hädässä oleva matkaaja kiittää!

Mietin että jotenkin lentokenttien kauttahan tämä palvelu varmaan pyörii. Onhan niissä maahantulovirkailijat työssä ympäri vuorokauden, uudesta vuodesta huolimatta.

Hetken päästä kaikki paperit ovat siis sähköpostissani ja nyt hintaan kuuluu myös vip -palvelua, tarkoittaen, että viisumini käsiteltäisiin jonon ohi nopeutetusti, kun toimiston agentti hoitelisi asiat kentällä puolestani. Noniin, sentään jotain positiivista!

Vippinä Vietnamiin!

Näillä eväillä lähden reissuun aikaisin aamulla Suomen pakkastalvesta kohti noin 50 astetta lämpimämpää Vietnamia.

Vietnamin viisumi
Suomen aamupakkaset paukkuivat siinä -20 asteen korvilla körötellessäni kentälle

Ensin lennän Moskovaan, missä reilun kuuden tunnin välilepuuttelu ja sieltä sitten Ho Chi Minh Cityyn. Lennot menevät tällä kertaa jotakuinkin aikataulussa. Menolennon kokemuksista voit lukea lisää täältä ->

Vietnamin viisumi
Moskovassa ehdin hyvin täyttelemään viisumikaavakkeen valmiiksi

Laskeuduttuani Vietnamiin ja kävellessäni viisumi- ja passintarkastusalueelle näinkin jo kaukaa minua nimilapun kanssa odottavan virkailijan. Annan hänelle siis liput ja laput ja hän lähtee hoitelemaan viisumia passiini. Täytyy myöntää, että olin itseasiassa tuosta vippipalvelusta varsin ilahtunut, etenkin siinä kohtaa, kun näin millaiset jonot oli viisumiaulassa. Koko homma vei rapiat 15 min ja pääsin sujuvasti jatkamaan passintarkastukseen.

Vietnamin viisumi

Vietnamin viisumi
Viisumitiskille oli ihan reippaasti jonoa, joten vippipalvelu lämmitti tässä kohtaa

Vietnamin TET -juhlan ja Suomen visiittini päällekkäisyydestä johtunut viisumisähellys tuli nyt siis maksamaan 160 $ ekstraa normaaliin 3 kk:n viisumiin nähden sekä sen käyttämättä jääneen lentolipun Kuala Lumpuriin, josta voin kuitenkin hakea noin 2/3 takaisin lentokenttäverojen palautuksena.

Tuudittautuminen siihen, että kaikki hoituu viimeisinä mahdollisina hetkinä voi käydä kalliiksi ja juhlapyhien vaikutukset virastojen toimintaan kannattaa aina ilman muuta selvittää. Tulipa siitäkin taas hyvä muistutus itselle. Aina välillä pitää opit ammentaa kantapäiden kautta vaikka periaatteessa kuinka tietäiskin nämä asiat. Kun alkaa huolimattomaksi, niin näpäytyshän tulee.

Nettiyhteydet Tan Son Nhatin kentällä (Ho Chi Minh City) ovat sitten surkeat. Paikallisia liittymiä voi ostaa kuitenkin ennen tai jälkeen passintarkastuksen. Itse sain nettiyhteyden viisumiaulan alueella kerran ja sekin katkesi nopeasti. Myöhemmin tuloaulassa en saanut yhteyttä lainkaan, enkä siis voinut siis tilata Uber -kyytiä.

Nyt olin kuitenkin jo viisastunut edelliskerran kusetustaksikämmistä ja ilmoitin taksijonossa, että suostun menemään vain Mai Linh -firman taksiin. Kyyti hotellille maksoi kerrassaan kohtuulliset 128 000 dongia eli noin 4,6 €.

Nyt voi sitten hengähtää reiluksi pariksi kuukaudeksi. Paitsi, että parin päivän päästä onkin jo lennot Da Nangiin, mutta maasta ei sentään tarvitse hetkeen poistua. Huh.

Vietnamin viisumi
Takaisin Ho Chi Minh Cityn pikkukujille

Vietnamin viisumit suomalaisille

Suomalainen voi siis tulla Vietnamiin max. 15 päivän ajaksi (tulo ja lähtöpäivä mukaan lukien) ilman viisumia. Viisumittomien oleskelujen välillä pitää olla vähintään 30 päivää poissa maasta. Poikkeuksen 15 päivän viisumisääntöön tekee lento Phu Quocin saarelle, jossa voi olla viisumivapaasti 30 päivää, muualle Vietnamiin tällä viisumilla ei kuitenkaan voi lähteä kiertelemään.

Pidemmillä reissuilla viisumi hoidetaan siis helpoimmin visa on arrival / landing visa -tyyppisesti maahan tullessa, etukäteen netistä tilatun hyväksymiskirjeen kanssa. Hyväksymiskirjeellä turistiviisumin voi hankkia 30 päiväksi tai 3 kuukaudeksi.

Jos haluaa pidemmän viisumin voi 6 kuukaudeksi tai vuodeksi hankkia business -viisumin, eikä netin kautta haettuna mitään erityisiä ehtoja sen saamiseen ei näytä olevan.

Viisumeita järjestävillä matkatoimistojen ja viisumiagenttien välillä hinnat vaihtelevat jonkin verran. Edullisimpia ovat netin kautta toimivat matkatoimistot, kalleimpia Suomessa operoivat firmat, joiden kautta toimitetaan passia Vietnamin konsulaattiin ja homma voi kestää yli viikonkin verran.

Konsulaatin kautta viisumi tulee hankkia silloin, kun tulee Vietnamiin maarajan yli tai jonkun pienemmän lentokentän kautta. Eli nämä suunnitelmat kannattaa olla tiedossa, ennen kuin alkaa viisumia hoitamaan. Viisumisäännöt päivittyvät tiuhaan, joten kannattaa aina tarkistaa ajankohtaiset säädökset.

Tässä muutaman online -viisumitoimiston hintoja 2/2018:

Vietnamin viisumi
Vietnam-visa.com / Vietnam Discovery Travel toimiston hintataulukko, kumppanin kanssa tai porukalla reissaten hinnat laskevat!

 

Vietnamin viisumi
Vietnam-evisa.org turistiviisumien hintataulukkoa

 

Vietnam viisumi
Vietnam Visa Easyn business -viisumien hintoja, tämä näyttää olevan viisumitoimistojen edullisimmasta päästä

Jälkeenpäin ajatellen saamani palvelu Vietnam-visa.comissa oli kyllä tosi hyvää. Sain välittömästi vastaukset kysymyksiini, myös tuolloin TET:n aikaan ja vielä virastoaikojen ulkopuolella. Ja sitten, kun päätin ottaa tuon nopeutetun TET -ajan viisumipaketin, sain heti ohjeet sähköpostiin ja viisumin tosiaan parissa-kolmessa tunnissa. Asiakaspalvelusta heille pisteet.

Myös siippani, joka tilasi viisumin heiltä ihan normaaliaikana oli tyytyväinen palveluun. Päätimme, että käytämme heidän palveluitaan myös jatkossa ja suosittelemme niitä muillekin!

Huom. Päivitettyä tietoa (2023) Vietnamin viisumeista. Pidempiä oleskeluja nyt helpommin!

Jos pidit artikkelia hyödyllisenä jaa sitä sosiaalisessa mediassa!

*Jos tilaat suositukseni kautta Vietnam-Visa.comin järjestämän viisumin voin saada siitä muutaman euron provisiota 

(Visited 5 777 times, 2 visits today)

22 Comments

  1. ari 24/02/2018 at 10:43 pm

    Kiitos tästä jutusta. Pohdin tässä meidän matkahaavetta. Eli kaksi viikkoa reissussa ja suorat lennot Saigoniin, mistä heti jatkaisimme Kambodzeaan ja sieltä sitten Hanoihin. Vietnamissa silloin olisimme 11 päivää. Pohdinkin, että kai sen kahden viikon aikana saa poistua ja tulla takaisin?

    Reply
    1. Rosita Juurinen 27/02/2018 at 3:03 pm

      Hei! Jos haluatte tulla takaisin 15 päivän sisällä niin sitten tarvitsette sen 30 päivän viisumin, kun tosiaan sit jos poistuu maasta niin uusi viisumivapaa 15 päivän oleskelujakso on mahdollinen vasta kun 30 päivää on aikaa kulunut siinä välillä. Sen tässä opin nyt myös itse 😛 Eli noiden kiertomatkojen kannalta vähän huono juttu, mutta hommaamalla sen viisumin niin voitte palata Kambodzasta Hanoihin, toki jos ootte vaan joitain päiviä maahantulon jälkeen viisumin hinta + leimausmaksu tietenkin tuntuu vähän turhauttavalta maksaa..

      Reply
  2. sari 24/02/2018 at 10:45 pm

    Eipä ole tuo sinun viisumivääntö ollut maailman helpointa! Mutta selvitty on joka tapauksessa.

    Reply
    1. Rosita Juurinen 27/02/2018 at 2:59 pm

      Haha, juu eihän siinä kun vähän aikaa, vaivaa ja rahhoo 🙂 Alles gut!

      Reply
  3. Anna | Muuttolintu.com 27/02/2018 at 5:54 am

    Puuh, aikamoista säätöä. Meillä just saman viisumin hankinta käynnissä, kahden viikon päästä Vietnamiin. Ei mekään kauheasti ennakoitu, eikä oltais muistettu tuota uuden vuoden juhlan vaikutusta, tässä vaiheessa ei kait pitäis olla ongelmia. Katellaan jos vaikka satutaan samoille huudeille Vietnamissa 🙂

    Reply
    1. Rosita Juurinen 27/02/2018 at 2:49 pm

      Hei Anna 🙂 Joo tässä oli surkea tuuri / ajotus matkassa mukana 😛 Teillä ei varmasti mitään onkelmaa! Joo katotaan ihmeessä jos törmättäis, Hoi Anissa ollaan ainaskin lähiviikkoina!

      Reply
  4. VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 27/02/2018 at 5:03 pm

    Aikamoista säätämistä, ei voi kyllä muuta sanoa. Onneksi kaikki meni kuitenkin loppujen lopuksi parhain päin. :’D Noi muutokset kyllä hämää, sillä ensimmäisellä kerralla Vietnamissa sain ongelmitta käydä naapurissa vieraissa ja palata takaisin. 2016 sitten pitikin ottaa multiple entries viisumi juuri tuon takia, silloin opin että pitää tarkastaa joka kerta viisumikäytännöt eikä luottaa vanhaan muistiin.

    Reply
    1. Rosita Juurinen 27/02/2018 at 5:14 pm

      Hei Veera ja kiitos kommentista 🙂 Todellakin viisumisäännöksiä saisi olla aina itselleen päivittämässä, eikä vaan muistella vanhoja mielikuvien pohjalta asioita 😛 Tuo nyt oli ihan uus juttu, että tosiaan TET:in aikaan koko viikon immi kii. En tosiaan ees hoksannut ajatella, että näin voisi olla. Noo mutta rahalla selvittiin ja täällä ollaan mutta kieltämättä aika kalliiksi kävi parin kuukauden viisumi kaikkineen.. 😀

      Reply
  5. Pirkko / Meriharakka 27/02/2018 at 9:53 pm

    Mm. tällaisista syistä (+ yleisestä laiskuudesta ja uskosta alan ammattilaisiin alalla kuin alalla) olemme tavanneet ulkoistaa viisumien hankinnan ammattilaisille, vaikka tiedämmekin heidän ottavan sitten tietysti omansa välistä.
    USA:n viisumin tosin hankimme ihan itse, sen kun sai Helsingistä eikä vaatinut kuin pari monimutkaista lomaketta netissä ja haastattelun lähetystössä, johon kyllä sitten puoli päivää kaikkine jonotuksineen menikin.
    Saudi-Arabiankin viisumin haimme itse, tosin siinäkin nettilomakkeita oli useampi ja lähetystössä piti kai yhteensä käydä lopulta kolme kertaa – ja tarvittavan kutsun oli matkatoimisto jo sitä ennen hoitanut.
    Seuraavaksi työlistalla ovat Mongolia, Kiina taas kerran ja Venäjä taas kerran, mutta jättänemme ne matkatoimistolle.

    Reply
    1. Rosita Juurinen 04/03/2018 at 9:53 am

      Tuo on toki yksi hyvä valinta, jos ei halua tehä ite kaikkea ja säästää 🙂 Sillä tosiaan joskus huono tuuri ja oma suurpiirteisyys kostautuu. Jotenkin sitä on reissatessa tullut leväperäisemmäksi kun huomaa, että hyvin sitä seilaa vähän vähemmälläkin asioiden tarkistelulla ja viimetipassa toimimalla. Joskus ois hyvä kyllä vähän varmistella enemmänkin, kuten sain huomata 🙂

      Reply
  6. Sandra 01/03/2018 at 9:49 pm

    Huh huh, täytyy sanoa, että oli tuossa hieman sählinkiä, mutta onneksi kääntyi kuitenkin lopulta parhain päin ja sait jäädä maahan :D. Mutta voin hyvin samaistua tilanteeseesi, sillä paljon matkustavana tuudittaudun itsekin välillä siihen, että hommat hoituvat helposti ja jätän asioita tarkistamatta. Tästä postauksesta oli hyötyä maahan menijöille, mutta se oli hyvä muistutus myös itselleni, että pitää ehkä hieman tarkemmin katsoa. Itse välillä varmistan esimerkiksi vähän viime tipassa, mihin aikaan tai mistä kentältä lennot lähtevät :D.

    Reply
    1. Rosita Juurinen 04/03/2018 at 9:47 am

      Heh, just tämä että tuudittautuu siihen et hyvinhän kaikki menee eikä jaksa tosiaan joka detaljia aina tarkistaa, vaikka todellakin nähtävästi syytä on 😛 Aina näistä kommelluksistaan oppii!

      Reply
  7. Johanna / Fin Nomads 03/03/2018 at 5:34 am

    Loppu hyvin kaikki hyvin 🙂 Tuli tuo pikaviisumi varmasti halvemmaksi kuin uusi lento, vaikka aika paljon jouduitkin pulittamaan. Eihän noista muiden maiden pyhäpäivistä voi tietää millään etukäteen, eikä arvaisi, että niitä voi olla enemmän kuin yksi tai kaksi putkeen. Kiitos linkkauksesta! 🙂

    Reply
    1. Rosita Juurinen 04/03/2018 at 9:44 am

      Joo omaa huolimattomuutta ja huonoo tuuria samassa paketissa, mutta todellakin mieluummin pulittaa spesiaalimmasta viisumista kuin uusista lennoista! Teillä oli kattava postaus näistä asioista, niin sopi hyvin linkittää 🙂

      Reply
  8. Rosa 03/03/2018 at 4:17 pm

    Tarinalla oli onneksi onnellinen loppu! Kun matkustaa paljon niin luottaa, että hommat sujuu mutkitta niinkuin ne yleensä tekevätkin. Mun säätöni viisumeissa ajoittuu monen vuoden taakse Venäjälle. Olin opiskelemassa Pietarissa kun mulle kerrottiin, että opiskeluviisumissa kestää pari kuukautta ja en voi poistua sinä aikana maasta. Mulla oli mun oman kirjan julkkarit Suomessa ja ajattelin, että vitsi, kyllä mun on päästävä Suomeen silloin. Rahalla tästäkin selvisin, ja pääsin käymään Suomessa. Hankalinta oli kielitaidottomana asian hoitaminen koulun kansliassa.

    Reply
    1. Rosita Juurinen 04/03/2018 at 9:42 am

      No hyvä kun sullakin asia sit selvis vähän lompakkoo raottamalla 🙂 Yleensä ne asiat aina jollain lailla järjestyy. Itse meinaan välillä syyllistyä liikaan huolettomuuteen ja seilailla vähän takki auki tyylillä ja jossain asioissa sitten taas saatan olla turhankin pedantti. Pääasia, että matka jatkuu ja sen varrella oppii uutta 🙂

      Reply
  9. Reetta 06/03/2018 at 8:05 am

    Kuulostaa jotenkin tutulta, mullakaan ei menny viisumihommat ihan nappiin Vietnamissa. Menin sinne melkein 5 kk ajaksi työharjotteluun/vaihtoon. Soitin Hkiin embassyyn etukäteen ja sieltä sanottiin, että mun pitää ottaa 3kk turistiviisumi ja sitte mennä visarunille ja sitte hakea jatkoa viisumille. Ei puhettakaan opiskelijaviisumista, jollaisia myös on. No, visarun lähestyi ja etukäteen hoidin sitten nimeni lentokentälle listalle, joka antoi oikeuden tulla maahan, vaikka olin ollut pois vain viikon. Bangkokin kentällä kuitenkin sanottiin, että olen karenssissa, enkä saa mennä Vietnamiin, eivät päästä koneeseen. Loppu hyvin kaikki hyvin, asia selvisi ja pääsin Vietnamiin, mutta oli vähän kuumottavaa, varsinkin kun mulle oli seuraavana päivänä lentämässä vieraita Suomesta Vietnamiin joulunviettoon: olis ollu mielenkiintosta, jos mä olisin ollu jumissa Thaikuissa ja vieraat Vietnamissa. 😀

    Reply
  10. Niko 09/03/2018 at 10:07 am

    Kiitos mielenkiintoisesta jutusta. Oli hauska lukea sillä olimme itsekin lähes samanlaisessa tilanteessa TET:in aikaan. Olen käsittänyt että lentokenttävero jonka palautusta voi anoa on noin 7%. Näin näkyisi olevan myös viimeksi ostamissamme Air Asian lipuissa. Puhuit jutussa kuitenkin 2/3 lippujen hinnasta. Onko sinulla aiempaa kokemusta / tms. varmaa tietoa tuosta palautusasiasta? Pitää tässä varmaan itsekin alkaa täyttelemään palautuskaavakkeita 🙂 Noita maasta poistumislippuja ei meiltäkään kyselty missään vaiheessa (tulimme Vietnamiin Bangkokista Jet Airilla ja 3kk viisumilla).

    Reply
    1. Rosita Juurinen 10/03/2018 at 7:00 am

      Hei Niko! Kiitos kommentistasi 🙂 Tosiaan verojen osuudet ja palautusten säännöt vaihtelee lennoilla / kenttien ja reittien jonkin verran, viittasin tässä oman lippuni verojen osuuteen, joka oli tuolla lennolla suurempi kuin varsinainen lennon hinta. Olen aiemmin muutaman kerran hakenut vastaavissa tilanteissa veroja takaisin AirAsialta ja muistaakseni ovat tulleet luottokortille takaisin parin viikon sisään. Olen juuri kirjoittamassa postausta tuosta maasta poistumisen todistamisesta ja pitää siinä avata tuota verojen takaisinhakua vielä tarkemmin 🙂

      Reply
  11. nikolas 04/02/2019 at 8:52 pm

    Huh. Tarviiko noihin e-viisumeihin myös olla passikuva mukana kentällä kun noutaa leimaa?

    Reply
    1. Rosita Juurinen 04/02/2019 at 9:31 pm

      Hei Nikolas! Kyllä 2 passikuvaa tarvitset mukaasi, viisumipapereiden ja käteismaksun lisäksi.Kuvaksi käy ihan normipassikuva ei tarvitse olla tuo 4 x6 cm. Kuvat voidaan ottaa myös kentällä lisämaksua vastaan, mutta mieluummin siis hoitaa kuvat valmiiksi.

      Reply
  12. Pingback: Yhteenveto matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.