Laskurit talouden suunnitteluun ja seurantaan

Oman talouden perustyökaluja, talouslaskureita ole hyvä!

Tältä sivulta löydät talouslaskureita, jotka olen tehnyt avuksesi. Voit hyödyntää näitä, kun suunnittelet vapaamman elämän rakentamista tai haluat muuten hallita paremmin talouttasi tai tehdä taloussuunnittelua matkojasi varten.

Budjetointi on mainio väline suunnitella ja priorisoida rahankäyttöään. Seuranta taas auttaa näkemään lahjomattomasti paljonko rahaa kuluu erilaisiin asioihin. Seuranta myös osoittaa, pysytkö budjetissasi vai et, ja missä kohtaa homma falskaa.

Kun säästät vapauskassaa, puskurirahastoa tai reissua varten on selvä homma, että hyödyt jämptistä otteesta raha-asioiden kanssa.

Mitä nopeammin haluat päästä säästötavoitteeseesi tai mitä pienemmistä tuloista säästät, sitä arvokkaampia ovat oman talouden hallinnan taidot. Jämäkkä taloudenpito onnistuu parhaiten, kun siihen on sopivia, työtäsi helpottavia välineitä käytössä.

Laskurit ovat google sheets -taulukoita. Jotta saat automaattisesti oman henkilökohtaisen kopiosi laskurista klikkaa ”Make a copy” -painiketta. Tallenna taulukot sitten Google Driveen itsellesi.

Kuluseuranta – laskentataulukko

Tällä työkalulla on hyvä lähteä kartoittamaan, mihin kaikkeen rahaa kuukausittain kuluu. Kartoituksen pohjalta voit myös arvioida, mitkä kulut ovat oikeasti välttämättömiä ja mitkä taas vähemmän pakollisia. Meneekö rahasi sinne, minne niiden haluatkin menevän? Jos ei niin tämä seuranta auttaa sinua viemään kulutustasi tietoisempaan suuntaan, jotta voit kasvattaa esimerkiksi kuukausisäästöjen tai sijoitusten määrää.

Syötä kuukauden kulut laskuista ja kauppakuiteista taulukkoon, se laskee summat yhteen puolestasi. Taulukossa on valmiina 17 eri kulukategoriaa, joihin menot voi lajitella. Voit tehdä joka kuukaudesta oman seurannan.

talouslaskurit


Nettovarallisuuslaskuri

Mitä hyötyä olikaan nettovarallisuuden laskemisesta?

No se antaa hyvän kokonaiskäsityksen nykyisistä varoistasi ja omistuksistasi sekä tietenkin myös veloista. Kun eri varat on kartoitettu ja omaisuuden arvo hahmotettu, voi myös miettiä omistaako jotain sellaista, jonka voisi myydä päästäkseen nopeammin taloudelliseen tavoitteeseensa?

Jos varojasi on kiinni kiinteässä omaisuudessa, voit alkaa miettiä olisivatko ne sittenkin paremmin tekemässä töitä sinun eteesi jossain muualla, kuten sijoituksissa? Joskus varojen uudelleenjärjestely avaa mahdollisuuksia hankkia tehokkaammin vapautta elämään.

Jos velkoja taas on enemmän kuin varoja, voi tämä antaa hyvän kimmokkeen ryhtyä kääntämään tilannetta toiseen suuntaan, jos tarpeelliselta näyttää. Nettovarallisuuslaskuri auttaa kartoittamaan tilannetta päätöstesi pohjaksi. Se on kuitenkin vain yksi osa kokonaisresurssien selvittämistä. Jos tavoittelet elämänmuutosta, kuten oravanpyörän hidastamista tai läppäriyrittäjäksi ryhtymistä on hyvä selvittää kaikki omat resurssit ja osaamiset muutoksessa onnistumiseksi.

Lataa tästä resurssikartoitus- ja suunnittelutyökirja, johon nettovarallisuuslaskuri sisältyy:

talouslaskurit


Matkabudjetointi -työkalu suunnitteluun, seurantaan ja säästämiseen

Tässä kätevä ja monipuolinen matkabudjettityökalu, jonka avulla voit :
  • suunnitella ja laskea matkan kuluja etukäteen
  • koota toteutuneita kuluja ja verrata budjettiin
  • laskea säästöaikataulua -> taulukko laskee valmiiksi kuukausisäästösummat erilaisille säästöaikatauluille
  • kirjata matkasi rahoitussuunnitelmaa, millaisilla säästöillä ja tienesteillä pääset säästötavoitteeseesi

talouslaskurit

(Visited 705 times, 2 visits today)