Blogista

Houkuttaako irtiotto, osavuotinen oleskelu maailmalla tai nykyisen työmaan vaihtaminen läppäriyrittäjyyteen? Matkaopas Vapauteen -blogi inspiroi ja innostaa matkustamaan pidempään ja ottamaan askeleita kohti vapaampaa elämäntapaa. Elämäntapaa, jossa voit itsenäisemmin päättää tekemisistäsi ja viettää esim. osan vuotta ulkomailla.

Pakkaa oikea mindset, päivitä rahataitosi ja lähde mukaan matkalle kohti omannäköisempää ja vapaampaa elämää!

Matkakohteina itselläni ovat olleet etenkin Kaakkois-Aasian maat ja Australia, joten niistä löydät eniten matkajuttuja. Taustalla pilkahtelee myös matkanteko omaan sisimpään, oman tarkoituksen ja  hyvinvoinnin äärelle.

Blogin syntytarina

Starttasin tämän blogin syksyllä 2015. Reilua vuotta aiemmin olin irtisanoutunut pitkäaikaisesta, rakkaasta työstäni. Muutosprosessini oli kuitenkin jo alkanut joitakin vuosia aiemmin, jolloin aloin vähitellen valmistautua loikkaani ulos palkkatyön oravanpyörästä.

Kantava kivijalka muutostyössäni olivat pidemmät reissut, joita aloin tehdä 2006. Matkat pitenivät tuolloin siis etäisyyden ja kestonsa suhteen. Ja matkustustyylini alkoi muuttaa vähitellen muotoaan. Matkoilla ollessani havahduin miettimään elämääni ja sitä, mihin suuntaan haluaisin jatkossa kulkea, miten haluaisin ihan oikeasti elää.

Matkoilla saamani kokemukset ja tapaamani ihmiset lisäsivät rohkeuttani, toteuttaa se irtiotto, jota tarvitsin. Kohtaamani ihmiset olivat tehneet vastaavia elämänmuutoksia ja alkaneet etsiä erilaista elämäntapaa, monen löytäessä uuden onnen ja elämäntyylin. Sellaisen elämäntavan, jossa sovinnaiset kaavat perinteiset polut eivät olleetkaan enää tärkeimpänä ohjenuorana.

2015 koin päässeeni omassa elämänmuutoksessani riittävän pitkälle alkaakseni jakamaan kokemustani, kertynyttä tietoutta ja rohkaisua muillekin, jotka samantyyppisten asioiden kanssa painiskelevat. Hoksasin, että tämä prosessi, minkä läpi olin kulkenut antaa minulle mahdollisuuden auttaa ja inspiroida montaa muutakin.

Vapaus, itsenäinen elämäntyyli, matkailu ja maailmalla oleskelu pidemmällä kaavalla ovat aiheina olleet pitkään lähellä sydäntäni ja hykerryttävästi kutkuttaneet sieluani, sisältäen lupauksen jostain minummasta elämäntavasta.

Blogin starttaaminen oli ollut suunnitelmissani jo pitkään, mutta vasta 2015 fokus hahmottui riittävän kirkkaaksi ja palaset loksahtelivat kohdilleen niin, että aika tuntui oikealta. Olin ehtinyt vähän latailla akkujani irtisanoutumisen jälkeen, saanut riittävää etäisyyttä työelämään ja stressiin sekä ehtinyt suunnitella hieman seuraavia peliliikkeitä.

Täysin perinteinenkin matkablogi kiinnosti, mutta etsin kuitenkin jotain uniikkia näkökulmaa mistä lähestyä reissaamista ja maailmalla kuljeskelua.

Näkökulmahan löytyi sitten luontevasti siinä kohtaa omista kokemuksista ja ratkaisuistani. Päätinkin blogissani käsitellä matkajuttujen lisäksi työhön, talouteen ja mindsetiin liittyen keinoja, joiden avulla päästä kohti sitä omaa unelmaa ulkomailla asumisesta tai pidemmän matkan toteuttamisesta.

Mitä pidemmälle omalla matkallani pääsen, sitä enemmän voin jakaa kokemuksiani ja opastaa muitakin samalla tiellä. En ole taatusti ainoa, joka tämän muutoksen tahtoo ja aikoo toteuttaa. Koska blogi on syntynyt omasta elämänmuutoksestani, omat henkilökohtaiset kokemukseni ja näkemykseni kulkevat postauksissani mukana. 

Matkaopas vapauteen -nimi kytkee hyvin yhteen matkailun ja vapaus -teeman. Pohjimmiltaanhan matkustamisessa on usein kyse vapauden janosta, matkan aikaansaaman vapauden tunteen kokemisesta. Hetkistä, jolloin ollaan irti arjesta, vailla huolia. Elämyksistä uusissa ympäristöissä, tutustuen uusiin ihmisiin ja uusiin puoliin omassa itsessä.

Haluan rakentaa tämän blogin oppaaksi ja suuntaviittojen näyttäjäksi niin matkoille kuin isompiinkin irtiottoihin.

Miksi seuraisit tätä blogia?

Kysy itseltäsi:

 • Kaipaatko elämääsi lisää aikaa, tilaa, mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi, nauttia, matkustaa?
 • Onko nykyinen työsi tai elämäntyylisi tullut ehkä ”tiensä päähän”, parasta ennen päiväykseen ja haaveilet muutoksesta?
 • Rakastatko matkailua ja oleskelua ulkomailla, maailmaa tutkiskellen ja elämyksiä keräillen? Haluaisitko tehdä sitä enemmän?
 • Haluatko muuttaa sitä kaavaa, jolla olet tähän asti elänyt, kyseenalaistaa joitakin asioita elämässäsi ja alkaa luoda sinulle vielä paremmin natsaavaa elämää?
 • Koetko jääneesi jumiin oravanpyörään ja haluat siitä nyt pois tai ainakin hidastaa tahtia, vaihtaa oravanpyörän ehkä maailmanpyörään?
 • Houkuttaako omaehtoisempi toimeentulo, keinot pärjätä ilman ympärivuotista palkkatyötä, työn ja matkustelun yhdistäminen, paremmat talouden suunnittelutaidot, sijoittaminen tai ehkä läppäriyrittäjyys?
 • Onko sinulle jo muodostunut jonkinlainen tavoite ja ajatus, miten jatkossa haluat elää, mutta et tiedä miten voisit tuon tavoite-elämän saavuttaa?
 • Jos myös olet valmis ottamaan askeleita muutoksen ja vapaamman elämän suuntaan, uskon että voit hyötyä asioista, joita käsittelen

-> Jos tunnistit itsesi jostakin näistä, pysy kyydissä ja jatka lukemista!

Tietoa, tukea, inspiraatiota matkoille & irtiottoihin

Tälle sivustolle ja muihin tuotoksiin kirjoitan siis matkoista ja matkustelusta eri näkökulmista, matkailevasta elämäntavasta, ulkomailla asumisen ja oleskelun mahdollistamisesta, oravanpyörän hidastamisesta, vaihtoehtoisista tavoista hankkia toimeentuloa omaehtoisemmin diginomadina,  omannäköisemmän elämän luomisesta ja tämän kaiken taloudellisesta mahdollistamisesta.

Matka- ja oleskelukohteina ovat olleet erityisesti Kaakkois-Aasian maat ja Australia. En haali kiireellä kohteita tai määrällisesti ahnehdi maita. Oleskelen mieluiten pidemmällä kaavalla kiinnostavissa ympäristöissä, arkea eläen, mutta toki myös matkailijoita ja turisteja kiinnostavia kohteita läpikäyden. Talousfiksut valinnat reissussa ja talouden hallinta ovat kiinnostuksen kohteitani, joista haluan jakaa vinkkejä ja herättää ajatuksia.

Pyrin tuomaan esiin myös muiden elämänmuuttajien tarinoita ja kokemuksia. Tavoitteena on saada parasta mahdollista vastinetta ja elämää rajallisella budjetilla eläen.

Blogipostausten aihealueet / kategoriat ovat:

 • Matkajutut (juttuja kohdemaista, yleisiä matkailuvinkkejä, näkökulmia matkailuun ja omaa reissutarinaani)
 • Diginomadiksi (toimeentulon hankintaa tien päällä läppäriyrittäjänä, tietoa ja kokemuksia diginomadina elämisestä)
 • Ulos oravanpyörästä (vaihtoehtoja palkkatyölle, uusia kutsumuksia ja tapoja toimeentuloon, tarinoita irtiottajista)
 • Vapaamman elämän rahoitus (elämänmuutoksen petaaminen taloudellisesti ja rahataidot reissussa)
 • Elämänmuutos (miten rohkaistua jättämään vanha ja luomaan uudenlaista elämää uudessa ympäristössä, uudessa taloudellisessa tilanteessa, oikean mindsetin löytäminen)

Näiden mukaan olen jaotellut myös blogipostaukset. Matkajuttuja matkajuttuja on monenlaisia ja osan löytää myös kohdemaan nimellä. Monissa postauksissa sulautuvat nämä kaikki aihepiirit.

Onko jotain asiasisältöjä joista haluaisit erityisesti lukea? Laita viestiä tulemaan tai käy vastaamassa tähän kyselyyn niin pyrin mahdollisuuksien mukaan toiveita huomioimaan.

Blogin tarkoitus & tavoitteet

Matkaopas Vapauteen on matkablogi monessa eri tasossa. Se herättelee pohtimaan myös tätä elämän mittaista matkaa. Kannustaa sisäiselle matkalle, jonka avulla ulkoiset matkat voivat saada uusia muotoja ja merkityksiä. Havahduttaa valitsemaan tilanteen tullen uusia suuntia, uusia kohteita ja elinympäristöjä.

Lyhyesti kiteyttäen pyrin blogin tarkoituksena on välittää hyödyllistä tietoa & inspiraatioa:

 • elämäsi matkoille, matkailevaan elämäntapaan
 • elämänmuutokseen & uuden omaehtoisemman elämäntyylin luomiseen
 • ideoita uudenlaisen toimeentulon luomiseen
 • diginomadiseen elämäntyyliin
 • matkoja varten säästämiseen, budjettitietoisuuteen matkoilla
 • ulkomailla asumiseen
 • tavoista luoda lisää vapautta ja riippumattomuutta elämään

 Uusia postauksia on tarjolla keskimäärin kerran viikossa tai kahdessa. 

Tavoitteeni on, että tämä sivusto voisi olla paikkasi saada tietoa, oivalluksia, vertaistukea ja konkreettisia oppeja muutoksen tekemiseen, työnteon muokkaamiseen omaehtoisempaan suuntaan ja maailmanvalloituksiin

Mitä elämältäsi ihan oikeasti haluat?

Omia intohimoaiheitani ovat vapaamman, omaehtoisemman ja onnellisemman elämän puolustaminen ja sekä maailmalla kiertely osana rikasta elämänkokemusta. 

Haluan siksi herätellä teitä lukijoitani kysymään itseltänne yhä uudestaan, mitä te elämältänne aidosti haluatte ja elättekö itsellenne ja näille toiveillenne uskollisina vai onko ulkoisten olosuhteiden ja sisäisten toiveiden välillä ristiriitaa?

Pyrin havahduttamaan muutoksesta haaveilevia lopettamaan haaveilun ja aloittamaan toiminnan uuden omannäköisen elämän mahdollistamiseksi. Sitä varten kokoan tietoa, näkökulmia ja inspiroivia tarinoita jaettavaksi kanssasi. Inspiraatiosta pitää kuitenkin vielä siirtyä käytännön tekemiseen, vain siten syntyy muutosta ja pääsee lähemmäksi omaa tavoitetta. 

Haluan osoittaa, ettei juoksu oravanpyörässä ole ainoa tapa elää koko elämää, etenkin jos ei sitä itse halua ja on jo ehkä itsensä siinä uuvuttanut. Vaihtoehtoja löytyy. Maailma ja työelämä ovat jatkuvassa muutoksessa. Nyt jos koskaan on väyliä omaehtoisen elämän luomiseen. Yhä useamman työn voi pakata mukaan tai luoda itse.  Tämä mahdollistaa elämää ulkomailla tai reissaamista enemmän. 

Tiedän, että moni miettii mielessään näitä mahdollisuuksia muuttaa elämäänsä parempaan ja omempaan suuntaan. Muutos vain saattaa tuntua tavoittamattomalta ja pelottavalta. Jopa mahdottomalta. Saatat miettiä:

 • Miten uskaltaisit jättää palkkatyösi vaikka pariksi vuotta, saatika lopullisesti?
 • Mistä hankkia rahat sapattivapaaseen ja uuden elämänsuunnitelman käsikirjoittamiseen vaikkapa sieltä trooppisen saaren riiippumatosta tai metsämökin kuistilta käsin?
 • Miten voisi järjestää elämänsä niin, että voisi asua vaikka puolet vuodesta ulkomailla?
 • Ja kuinka paljon tarvitaan rahaa, työtä ja valmisteluja ylipäätään uutta alkua varten?

-> Juuri näitä kysymyksiä käsittelen tässä blogissa ja kirjoissani!

Ja mitä jos oma unelma ei otakaan tuulta purjeisiin, jääkö tyhjän päälle ja katuu lopun ikäänsä? Epävarmuudet voivat leikata pahimmillaan unelmilta siivet, mutta jos et koskaan yritä, ota riskiä siitä, että elämäsi muuttuu (yleensä aina parempaan) jäät loppuiäksesi jossittelemaan. Ja sitä en voi mitenkään suositella. Never try, never know.

Useimmille muutoksen mahdollistaminen se tarkoittaa sitä, että pitää muuttaa omia ajatuksiaan ja toimintatapojaan. Vapaampi elämä ei tule  ilman ponnisteluja, jos lähtökohtaisesti ei siis kylvetä rahassa. Elämäntyylin  ja -sisällön uudistaminen vaatii tekoja, raha-asioiden handlaamista, pitkän tähtäimen suunnitelmallisuutta ja sinnikkyyttä. Mutta mahdotonta se ei ole. Yritän osaltani näyttää tarvittavia suuntaviittoja. Tässä yksi postaus, jossa kerron omista talousratkaisuistani.

Loppupeleissä ei ole mitään järkeä uhrata itseään ja ainutta elämäänsä uuvuttavassa tai epämieluisassa työssä raatamisen alttarille (tai lamaantumalla uhrin asemaan työttömyyden kohdatessa). Tai jos eläminen ja asuminen kokovuotisesti Suomessa ei ole se oma juttu enää, niin sillekin asialle voi lähteä tekemään muutosta. Alkuunsa pysähtymällä hetkeksi elämänsä äärelle ja miettimällä suuntaa uudestaan ja kuuntelemalla sisäisiä tuntemuksiaan. Mikä sinua kutsuu, kiehtoo, vetää puoleensa?

-> Lataa työkirja kartoittamaan oman muutostarpeesi suuntaviivoja ja pääset muutoksen alkuun <-

Oma kokemukseni on, ettei tarvita myöskään suuria omaisuuksia elämänmuutosten tekemiseen. Toki riippuu paljon elämäntilanteesta, millaisen rahoituksen tai valmisteluajan kukin tarvitsee. Mutta rahan vallan vähentäminen elämässä on jo sinällään vapauttavaa. Tinkimällä hieman rahan tuomasta turvallisuudentunteesta, voi saada tilalle seikkailua, elämää itseään.

Köyhyyden muoto sekin, että tilillä on rahaa, mutta elämä itsessään on köyhää tai jatkuvaa suorittamista ja varmistelua. ”Toiset on niin köyhii, ettei niil oo muutku rahaa” (Elastinen). Toki rahankäyttötaidot mahdollistavat vapaampaa elämää ja silloin rahalla onkin järkevä väline-, muttei itseisarvo. Tietoisempi taloudenpito, taloussuunnittelu ja -seuranta ovat hyviä lähtökohtia.

Tukea sinun irtiottoosi?

Koska haluan auttaa sinua lukijani rakentamaan mahdollista omaa polkuasi suurempaan vapauteen ja pidempiä oleskeluja ulkomailla, olen kirjoittanut ilmaisia ja maksullisia oppaita, koonnut verkkokurssillisen menetelmiä ja oppeja toteuttaa irtiotto taloudellisesti. Suunnittelen uusia tuotteita ja palveluita, joiden avulla sinun olisi helpompi päästä siihen päämäärään, johon haluat. Blogissani myös suosittelen toisinaan tuotteita ja palveluita, jotka tukevat vapaustavoitteiden saavuttamisessa ja omien unelmien toteutuksessa.

Jos nämä aiheet saavat sinussa syntymään jonkin positiivisen hytinän ja tunteen, että olet oikeassa paikassa, kutsun sinut myös uutiskirjeeni ”Vapauspostin”lukijaksi. Siinä saat kätevästi blogipostaukset koottuna parin viikon välein, muuta inspiroivaa vapausasiaa sekä etuja verkkokauppaan suoraan sähköpostiisi.

(Visited 1 090 times, 2 visits today)