Blogista


Kenelle kirjoitan?

-Kaipaatko elämääsi lisää aikaa, tilaa, mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi, nauttia, matkustaa?

-Onko nykyinen työsi tai elämäntyylisi tullut ehkä “tiensä päähän”, parasta ennen päiväykseen ja haaveilet muutoksesta?

-Rakastatko matkailua ja oleskelua ulkomailla, maailmaa tutkiskellen ja elämyksiä keräillen? Haluaisitko tehdä sitä enemmän?

-Haluatko muuttaa sitä kaavaa, jolla olet tähän asti elänyt, kyseenalaistaa joitakin asioita elämässäsi ja alkaa luoda sinulle vielä paremmin natsaavaa elämää?

-Koetko jääneesi jumiin oravanpyörään ja haluat siitä nyt pois tai ainakin hidastaa tahtia?

-Houkuttaako omaehtoisempi toimeentulo, keinot pärjätä ilman ympärivuotista palkkatyötä, työn ja matkustelun yhdistäminen, paremmat talouden suunnittelutaidot, sijoittaminen tai ehkä läppäriyrittäjyys?

-Onko sinulle jo muodostunut jonkinlainen tavoite ja ajatus, miten jatkossa haluat elää, mutta et tiedä miten voisit tuon tavoite-elämän saavuttaa?

-Jos myös olet valmis ottamaan askeleita muutoksen ja vapaamman & sinumman elämän suuntaan, voit todella hyötyä asioista, joita käsittelen sekä siitä kokemuksesta ja tuesta, mitä voin  avuksesi tarjota!

-> Jos tunnistit itsesi jostakin näistä, pysy kyydissä ja jatka lukemista!

Blogin taustaa

Aloitin tämän blogin syksyllä 2015. Reilua vuotta aiemmin olin irtisanoutunut pitkäaikaisesta, rakkaasta työstäni. Muutosprosessini oli kuitenkin jo alkanut joitakin vuosia aiemmin, jolloin aloin vähitellen valmistautua loikkaani ulos oravanpyörästä.

2015 koin päässeeni omassa elämänmuutoksessani riittävän pitkälle alkaakseni jakamaan kokemustani, kertynyttä tietoutta ja rohkaisua muillekin, jotka samantyyppisten asioiden kanssa painiskelevat. Hoksasin, että tämä prosessi minkä läpi olin kulkenut antaa minulle mahdollisuuden auttaa montaa muutakin.

Vapaus, omaehtoisuus, itsenäinen elämäntyyli ja matkustelu ovat aiheina olleet aina lähellä sydäntäni ja hykerryttävästi kutkuttaneet sieluani, sisältäen lupauksen jostain minummasta elämäntavasta.

Blogin starttaaminen oli ollut suunnitelmissani jo pitkään, mutta vasta 2015 fokus hahmottui riittävän kirkkaaksi ja palaset loksahtelivat kohdilleen niin, että aika tuntui oikealta. Olin toipunut uuvahtamisestani, käsitellyt tapahtumia, hankkinut lisää tietoa ja saanut riittävää etäisyyttä työelämään ja stressiin (oravanpyörään). Mitä pidemmälle omalla matkallani pääsen, sitä enemmän voin alkaa opastaa muitakin samalla tiellä. En ole taatusti ainoa, joka tämän muutoksen tahtoo ja aikoo toteuttaa.

Blogin tarkoitus & tavoitteet

Matkaopas Vapauteen on matkablogi monessa eri tasossa. Se herättelee pohtimaan tätä elämän mittaista matkaa. Kannustaa myös sisäiselle matkalle, jonka avulla ulkoiset matkat voivat saada uusia muotoja ja ulottuvuuksia. Havahduttaa valitsemaan tarvittaessa uusia suuntia, uusia kohteita ja elinympäristöjä.

Lyhyesti kiteyttäen pyrin blogin tarkoituksena on välittää hyödyllistä tietoa & inspiraatioa:

 • elämäsi matkoille
 • elämänmuutokseen & uuden elämäntyylin luomiseen
 • ideoita uudenlaisen toimeentulon luomiseen, diginomadiseen elämäntyyliin 
 • matkoja varten säästämiseen, budjettitietoisuuteen matkoilla
 • ulkomailla asumiseen osavuotisesti
 • keinoista luoda lisää vapautta ja riippumattomuutta elämään

 -> Uusia postauksia on tarjolla keskimäärin kerran viikossa 

Omia intohimoaiheitani ovat vapaamman, omaehtoisemman ja onnellisemman elämän puolustaminen ja mahdollistaminen. Blogi on syntynyt omasta elämänmuutoksestani ja omat kokemukseni kulkevat postauksissani mukana. 

Haluan herätellä lukijoitani kysymään itseltään, mitä he elämältään haluavat ja elävätkö he itselleen ja näille toiveilleen uskollisina vai onko ulkoisten olosuhteiden ja sisäisten toiveiden välillä ristiriitaa?

Pyrin havahduttamaan muutoksesta haaveilevia lopettamaan haaveilun ja aloittamaan toiminnan uuden omannäköisen elämän mahdollistamiseksi. Sitä varten kokoan tietoa, näkökulmia ja inspiroivia tarinoita jaettavaksi kanssasi.

Haluan osoittaa, ettei juoksu oravanpyörässä ole ainoa tapa elää koko elämää, etenkin jos ei sitä itse halua ja on jo ehkä itsensä siinä uuvuttanut. Vaihtoehtoja löytyy. Maailma ja työelämä ovat jatkuvassa muutoksessa. Nyt jos koskaan on väyliä omaehtoisen elämän luomiseen. Yhä useamman työn voi pakata mukaan tai luoda itse.  Tämä mahdollistaa elämää ulkomailla tai reissaamista enemmän. 

Tosin useimmille se tarkoittaa sitä, että pitää muuttaa omia ajatuksiaan ja toimintatapojaan. Vapaampi elämä ei tule  ilman ponnisteluja, jos lähtökohtaisesti ei siis kylvetä rahassa. Elämäntyylin  ja -sisällön uudistaminen vaatii tekoja, raha-asioiden handlaamista, pitkän tähtäimen suunnitelmallisuutta ja sinnikkyyttäa. Mutta mahdotonta se ei ole.

Muutos alkaa oivalluksesta ja etenee pienin askelin epävarmuuksia selättämällä, oikeita asioita tekemällä ja inspiraatiota nostattamalla.

Tiedän, että moni miettii mielessään mahdollisuuksia muuttaa elämäänsä parempaan ja omempaan suuntaan. Muutos vain saattaa tuntua tavoittamattomalta ja pelottavalta. Jopa mahdottomalta. Saatat miettiä:

 • Miten uskaltaisit jättää palkkatyösi vaikka pariksi vuotta, saatika lopullisesti?
 • Mistä hankkia rahat sapattivapaaseen ja uuden elämänsuunnitelman käsikirjoittamiseen vaikkapa sieltä trooppisen saaren riiippumatosta tai metsämökin kuistilta käsin?
 • Miten voisi järjestää elämänsä niin, että voisi asua vaikka puolet vuodesta ulkomailla?
 • Ja kuinka paljon tarvitaan rahaa, työtä ja valmisteluja ylipäätään uutta alkua varten?

-> Juuri näitä kysymyksiä käsittelen tässä blogissa ja kirjoissani!

Ja mitä jos oma unelma ei otakaan tuulta purjeisiin, jääkö tyhjän päälle ja katuu lopun ikäänsä? Epävarmuudet voivat leikata pahimmillaan unelmilta siivet, mutta jos et koskaan yritä, ota riskiä siitä, että elämäsi muuttuu (yleensä aina parempaan) jäät loppuiäksesi jossittelemaan. Ja sitä en voi suositella. Never try, never know.

Loppupeleissä ei ole mitään järkeä uhrata itseään ja ainutta elämäänsä uuvuttavassa tai epämieluisassa työssä raatamisen alttarille (tai lamaantumalla uhrin asemaan työttömyyden kohdatessa). Tai jos eläminen ja asuminen kokovuotisesti Suomessa ei ole se oma juttu enää, niin sillekin asialle voi lähteä tekemään muutosta. Alkuunsa pysähtymällä hetkeksi elämänsä äärelle ja miettimällä suuntaa uudestaan ja kuuntelemalla sisäisiä tuntemuksiaan. Mikä sinua kutsuu, kiehtoo, vetää puoleensa?

-> Lataa työkirja kartoittamaan oman muutostarpeesi suuntaviivoja ja pääset muutoksen alkuun <-

Oma kokemukseni on, ettei tarvita myöskään suuria omaisuuksia elämänmuutosten tekemiseen. Toki riippuu paljon elämäntilanteesta, millaisen rahoituksen tai valmisteluajan kukin tarvitsee. Mutta rahan vallan vähentäminen elämässä on jo sinällään vapauttavaa. Tinkimällä hieman rahan tuomasta turvallisuudentunteesta, voi saada tilalle seikkailua, elämää itseään.

Köyhyyden muoto sekin, että tilillä on rahaa, mutta elämä itsessään on köyhää tai jatkuvaa suorittamista. “Toiset on niin köyhii, ettei niil oo muutku rahaa” (Elastinen). Toki rahankäyttötaidot mahdollistavat vapaampaa elämää ja silloin rahalla onkin järkevä väline-, muttei itseisarvo. Tietoisempi taloudenpito, taloussuunnittelu ja -seuranta ovat hyviä lähtökohtia.

Tämä blogi olkoon paikkasi saada tietoa, oivalluksia, vertaistukea ja konkreettisia oppeja muutoksen tekemiseen, työnteon keventämiseen ja maailmanvalloittamiseen. 

Blogin aiheet

Kirjoitan matkustelusta ja ulkomailla asustelusta (erityisesti Thaimaa, Kaakkois-Aasia ja Australia), oravanpyörän kyseenalaistamisesta, vauhdin hiljentämisestä, tavoista hankkia lisää aikaa tärkeille asioille, elämänmuutoksesta ja tämän kaiken taloudellisesta mahdollistamisesta.

Blogini aihealueita ja kategorioita ovat:

 • Matkajutut (omatoimimatkailua, reissukuvauksia, minioppaita ja matkavinkkejä)
 • Rahataidot (elämänmuutoksen petaaminen ja taloustietoisuus reissussa)

Näiden mukaan olen jaotellut myös blogipostaukset.

Onko jotain asiasisältöjä joista haluaisit erityisesti lukea? Laita viestiä tulemaan tai käy vastaamassa tähän kyselyyn niin pyrin mahdollisuuksien mukaan toiveita huomioimaan.

Jos nämä aiheet saavat sinussa syntymään jonkin positiivisen hytinän ja tunteen, että olet oikeassa paikassa, kutsun sinut myös uutiskirjeeni “Vapauspostin”lukijaksi. Siinä saat kätevästi blogipostaukset koottuna parin viikon välein, sekä muuta inspiroivaa vapausasiaa suoraan sähköpostiisi.

 

 

(Visited 189 times, 1 visits today)