Vapaamman elämän rahoitus

Raha- ja talouskysymyksiä käsitellään tässä blogissa monella eri tapaa.

Lähtökohtanani on se, että ihan tavallisen ihmisen lähtökohdista voi rakentaa elämää, jossa on enemmän vapautta ja mahdollisuus oleskella pidempiä aikoja ulkomailla. Tähän vaaditaan kuitenkin usein valpastumista raha-asioiden hoidon suhteen, tavoitteellista toimintaa sekä muutoksia siihen, miten rahasta ajattelee ja kuinka sen käyttöön asennoituu.

Vapaus- ja riippumattomuustavoitteiden ei tarvitse välttämättä olla kymmenien vuosien säästämisen ja sijoittamisen sekä työssä raatamisen päässä. Vähemmälläkin voi ottaa askeleita oikeaan suuntaan ja lisätä vapauden määrää ja tuntua elämässä. Jokaisen meidän lähtökohdat ja tavoitteet ovat hieman erilaisia, joten sopiva toimintamalli löytyy parhaiten omaa tilannetta ja tahtotilaa kartoittamalla.

Käsittelen blogissa järkevää rahan käyttöä, sen omaehtoisempaa ja paikkariippumattomampaa hankintaa yrittäjänä, säästämistä ja kassavirtoja tuovaa sijoittamista eli rahataitoja monipuolisesti.

Näkökulmina painottuvat:

1) Vapaamman ja riippumattomamman elämän rakentaminen taloudellisesti

Jos tavoitteena on saada lisää vapautta elämään, mahdollisuuksia päättää mitä työtä tekee, missä ja kuinka paljon työtä tekee, oman talouden hallinta,  suunnittelu ja seuranta ovat merkittävissä rooleissa.

Kehittämällä rahataitojasi voit säästää ja sijoittaa niin, että raha tekee ainakin osan töistä sinun puolestasi. Elämänmuutokset, vapaajaksojen mahdollistaminen tai omaehtoisen yrittäjyyden rakentaminen esimerkiksi paikkariippumattomuuden suuntaan edellyttää jonkinasteisen vapauskassan säästämistä / hankkimista. Ilman vapauskassaa on haastavaa irtisanoutua ja ryhtyä luomaan omannäköistä yritystoimintaa.

Vapauskassan hankinnan keinoja on useita, valotan niitä tässä blogissa sekä mm. sähköpostikirjeissä, jotta voisit löytää sinun tilanteeseen sopivia ratkaisuja ja päästä alkuun vapaamman elämän polulla.

Oma vapaampi elämäntapani perustuu pitkälti niihin ratkaisuihin, joita olen tehnyt rahan suhteen. Siihen on liittynyt niin kuluttamisen merkittävää vähentämistä kuin sijoitusratkaisujen tekemistä sekä omaisuuden realisointia.

Vapauskassan hankintaa käsitellään myös Toimistosta travelleriksi -kirjassa.

nettovarallisuuslaskuri matkaopas vapauteen

2) Taloustietoinen matkailu ja edulliset elinkustannukset maailmalla

Matkoilla ja reissaavaa elämäntapaa luodessa on tietenkin hyödyllistä hallita keinot välttää turhaa rahanmenoa. Näin voi käyttää rahansa niihin tärkeimpiin asioihin, kokemuksiin ja elämyksiin, jotka tuottavat eniten iloa. Itse koen kehittyneeni ja oppineeni vuosien saatossa tällä sektorilla todella paljon.

Jos haluaa elää ulkomailla osan vuodesta tai jonkin pidemmän jakson, on tämä helpoimmin ja nopeimmin saavutettavissa sillä, että asuu ja reissaa sellaisissa maissa ja sellaisella tyylillä, että omat eurot venyvät mahdollisimman pitkälle.

Pidempiaikainen oleskelu aina yhdessä paikassa kerrallaan ja eläminen paikalliseen tyyliin ovat keskeisiä tapoja pärjätä maltillisella kuukausibudjetilla.

Tämä ei tarkoita kurjistelua, vaan omien prioriteettien kirkastusta, hyvien “diilien” löytämistä, avointa mieltä  ja sopivaa yksinkertaistamista. Näin on mahdollista nauttia enemmän elämästä ja ulkomailla olosta, tehden mahdollisesti samalla omaehtoisemmin töitä läppärin avulla.

Taloustietoista matkailua ja matkalle säästämistä käsittelen monissa postauksissa ja olen kirjoittanut siitä myös Taloustietoisen reissaajan oppaan.

Artikkelini Seikkailijattarissa: Maailmalle ilman paluulippua – 4 tapaa mahdollistaa pidempi irtiotto

Rahataidot -kategorian postauksiin tästä

(Visited 974 times, 1 visits today)