Vapaamman elämän rahoitus

Raha- ja talouskysymyksiä käsitellään tässä blogissa monella eri tapaa.

Lähtökohtanani on se, että ihan tavallisen ihmisen lähtökohdista voi rakentaa elämää, jossa on enemmän vapautta ja mahdollisuus oleskella halutessaan pidempiä aikoja ulkomailla.

Tähän vaaditaan kuitenkin usein valpastumista raha-asioiden hoitamisen suhteen, tavoitteellista taloudellista toimintaa sekä muutoksia siihen, miten rahasta ajattelee ja kuinka sen käyttöön asennoituu.

Vapaus- ja riippumattomuustavoitteiden ei tarvitse välttämättä olla kymmenien vuosien säästämisen ja sijoittamisen sekä työssä raatamisen päässä. Vähemmälläkin voi ottaa askeleita oikeaan suuntaan ja lisätä vapauden määrää ja tuntua elämässä. Jokaisen meidän lähtökohdat ja tavoitteet ovat hieman erilaisia, joten sopiva toimintamalli löytyy parhaiten omaa tilannetta ja tahtotilaa kartoittamalla.

Käsittelen blogissa tietoista rahan käyttöä, rahan omaehtoisempaa ja paikkariippumattomampaa hankintaa yrittäjänä sekä säästämistä ja kassavirtoja tuovaa sijoittamista, eli rahataitoja monipuolisesti.

Talouteen liittyvinä näkökulmina sivustolla painottuvat:

1) Vapaamman elämän taloudellisen perustan rakentaminen säästäen ja sijoittaen

Jos tavoitteena on saada lisää vapautta elämään, mahdollisuuksia päättää mitä työtä tekee, missä ja kuinka paljon työtä tekee, oman talouden hallinta,  suunnittelu ja seuranta ovat merkittävissä rooleissa.

Kehittämällä rahataitojasi voit säästää ja sijoittaa niin, että raha tekee ainakin osan töistä sinun puolestasi. Jokainen passiivinen euro on askel vapauden suuntaan.

Elämänmuutokset, vapaajaksojen mahdollistaminen tai omaehtoisen yrittäjyyden rakentaminen esimerkiksi paikkariippumattomuuden suuntaan edellyttävät jonkinasteisen vapauskassan säästämistä / hankkimista. Ilman vapauskassaa on haastavaa irtisanoutua ja ryhtyä luomaan omannäköistä yritystoimintaa.

Vapauskassan hankinnan keinoja on useita, valotan niitä tässä blogissa sekä mm. sähköpostikirjeissä, jotta voisit löytää sinun tilanteeseen sopivia ratkaisuja ja päästä alkuun vapaamman elämän polulla. Sijoittamalla voi luoda vapaudelle hyvän perustan.

Oma vapaampi elämäntapani perustuu pitkälti niihin ratkaisuihin, joita olen tehnyt rahan suhteen. Siihen on liittynyt niin kuluttamisen merkittävää vähentämistä kuin sijoitusratkaisujen tekemistä sekä omaisuuden realisointia .

Vapauskassan hankintaa käsitellään myös Toimistosta travelleriksi -kirjassa.

nettovarallisuuslaskuri matkaopas vapauteen

2) Omaehtoisemman ja riippumattomamman toimeentulon luominen

Passiivispainotteisten sijoitustulojen lisäksi hyvä tapa rakentaa itsenäistä toimeentuloa on sivu- tai päätoimisen yrittäjyyden aloittaminen. Etenkin jos maailmalla oleskelu ja sen rahoittaminen on mielessä, tarjoavat digiyrittäjyyden eri muodot paljon erilaisia mahdollisuuksia.

Oman bisneksen aloittaminen tarkoittaa mielekästä tapaa ansaita elantoaan ja samalla mahtavaa vapautta ilmentää itseään ja osaamisiaan. Sivustolta saat paljon vinkkejä tavoista oman läppärityön aloittamiseen sekä resursseja joiden avulla pääset etenemään.

3) Taloustietoinen matkailu ja edulliset elinkustannukset maailmalla

Matkoilla ja reissaavaa elämäntapaa luodessa on tietenkin hyödyllistä hallita keinot välttää turhaa rahanmenoa. Näin voi käyttää rahansa niihin tärkeimpiin asioihin, kokemuksiin ja elämyksiin, jotka tuottavat eniten iloa. Itse koen kehittyneeni ja oppineeni vuosien saatossa tällä sektorilla todella paljon.

Jos haluaa elää ulkomailla osan vuodesta tai jonkin pidemmän jakson, on tämä helpoimmin ja nopeimmin saavutettavissa sillä, että asuu ja reissaa sellaisissa maissa ja sellaisella tyylillä, että omat eurot venyvät mahdollisimman pitkälle.

Pidempiaikainen oleskelu aina yhdessä paikassa kerrallaan ja eläminen paikalliseen tyyliin ovat keskeisiä tapoja pärjätä maltillisella kuukausibudjetilla.

Tämä ei tarkoita kurjistelua, vaan omien prioriteettien kirkastusta, hyvien ”diilien” löytämistä, avointa mieltä  ja sopivaa yksinkertaistamista. Näin on mahdollista nauttia enemmän elämästä ja ulkomailla olosta, tehden mahdollisesti samalla omaehtoisemmin töitä läppärin avulla.

Taloustietoista matkailua ja matkalle säästämistä käsittelen monissa postauksissa ja olen kirjoittanut siitä myös Taloustietoisen reissaajan oppaan.

Artikkelini aiheesta Seikkailijattaret.fi-sivustolla: Maailmalle ilman paluulippua – 4 tapaa mahdollistaa pidempi irtiotto

Rahataidot -kategorian postauksiin tästä

(Visited 1 412 times, 1 visits today)