Parhaat kohteet diginomadille

Diginomadeiksi tai läppärikulkureiksi itsensä mieltävät reissaajat, yhdistävät siis matkustelua ja jonkinlaista tulojen hankintaa netin kautta tai muutoin läppäreillään työskennellen. Mutta onko aivan se ja sama missäpäin maailmaa sitä läppäriään naputtaa? Mistä löytyvätkään diginomadin suosimat kohteet?

Tässä postauksessa asiaa siitä, millä kriteereillä digityöläiset kohteita maailmalta valikoivat ja mitkä ovat suosittuja kohteita parkkeerata läppärinsä kanssa muutamaksi viikoksi tai useammaksi kuukaudeksi asustelemaan. Millä perustein diginomadi siis valitsee matkakohteensa ja oleskelupaikkansa?

En halua ajatella, että diginomadit olisivat jokin stereotyyppisesti tietyn kaavan mukaan toimiva lauma. Eivät varmasti ole, mutta on kuitenkin olemassa yhteisiä intressejä ja kriteerejä, joiden mukaan näitä oleskeluun, työskentelyyn ja elämästä nauttimiseen sopivia kohteita etsitään.

Läppärikulkuri pyrkii löytämään kohteita, jonne hän muutenkin haluaisi matkustaa tai mennä pidemmäksi aikaa asumaan, ja joissa on lisäksi edellytykset työnteolle sekä kenties sosiaalisuudelle kaltaistensa kanssa.

Digityöläisen arvostamia ominaisuuksia matka- ja oleskelukohteissa:

 • luotettavat ja nopeat nettiyhteydet edulliseen hintaan / tai majoituksiin kuuluen
 • edulliset elinkustannukset (kompensoivat epäsäännöllisiä ja etenkin alkuun pienehköjä tuloja)
 • helppous löytää vuokra-asuntoja, airbnb -asuntoja sekä edullisia majataloja
 • kohteesta löytyy työskentelytiloja, co-working hubeja, sekä työskentelyyn sopivia nettikahviloita
 • muita diginomadin tarvitsemia palveluita hyvin saatavilla (esim. tarvikehuollot ja hankinnat)
 • mahdollisuus verkostoitua ja viettää aikaa muiden läppärityöläisten kanssa
 • työhön liittyvät mahdollisuudet alueella (juttuaiheet, kuvauskohteet, yhteistyöt jne.)
 • lämmin ja miellyttävä ilmasto
 • harrastusmahdollisuudet, nähtävyydet, iltaelämä
 • erikoisruokavaliot ja terveyshenkisyyden huomioivat ravintolat
 • ympäristön yleinen viihtyisyys ja turvallisuus
 • mahdollisuus viettää useampi kuukausi yhdellä viisumilla tai ilman viisumia
 • yhteiskunnan / alueen muu suopeus diginomadeja kohtaan -> enemmän palveluja, vähemmän byrokratiaa
Hyvän wifin lisäksi terveelliset vaihtoehdot kahvilatarjonnassa lämmittävät monen diginomadin mieltä

Suosikkikohteet usein samoja kuin reppureissaajilla

Omilla reissuillani ohjaudu ainakaan pelkästään diginomadiheimon jalanjäljissä, mutta käytännössä monet kohteet, joita olen suosinut ovat myös diginomadien suosiossa, yleensä edullisuuden, miellyttävän ilmaston ja ilmapiirin vuoksi.

Reppureissaajahenkisyys ja -ystävällisyys on näissä kohteissa usein läsnä, onhan moni diginomadi myös samalla reppureissaaja. Suosimissani kohteissa tunnelma on enemmän rentoa ja yhteisöllistä kuin kovin liikematkaajahenkistä sliipattuine hotelleineen ja cocktail -loungeineen.

Alle kokoamani lista diginomadien suosimista kohteista on poiminta, joka pohjautuu omiin kokemuksiin, muiden diginomadien mielipiteisiin ja kokemuksiin sekä alan foorumeihin ja blogeihin.

Kaikki listan kohteet ovat myös sellaisia, joissa on mahdollista elää ihan kohtuudella n. 1000 € kuukausibudjetilla tai allekin. Kaikista kohteista löytyy hyvin työskentelyyn sopivia tiloja ja kahviloita, sekä riittävät nettiyhteydet. Lisäksi ilmasto-olosuhteet ovat Suomea suopeammat.

Edullinen ja hyvä ruoka on niinikään arvossaan diginomadin valitessa kohteitaan

Diginomadin kohteet – klassikot

Nämä kohteet ovat jo vuosien ajan olleet diginomadien suosiossa. Niihin on muodostunut nomadien tarvitsemia palveluita ja yhteisöllisyyttä tukevaa kulttuuria sekä verkostoitumisen mahdollisuuksia.  Usein myös näiden maiden tai kaupunkien viranomaiset näkevät diginomadit hyötynä ja potentiaalina (raha ja osaaminen) ennemmin kuin uhkana tai kontrollin kohteena.

Chiang Mai on diginomadien ohella tunnettu myös monista temppeleistään

Chiang Mai, Thaimaa

Tämä edullisten elinkustannusten kaupunki Pohjois-Thaimaassa on varmasti yksi perinteisimpiä ja suosituimpia kohteita diginomadien keskuudessa. Chiang Maissa on viehättävä ja rento tunnelma, vaikka kyseessä yksi Thaimaan suurimpia kaupunkeja. Myös hyvät työskentelytilat ja nettiyhteydet, monipuolinen kahvilakulttuuri, lukuisat temppelit ja nähtävyydet sekä vapaa-ajanviettomahdollisuudet, vilkasta yöelämää unohtamatta vetävät puoleensa.

Chiang Main sadekaudet ja savusumut kannattaa kuitenkin pyrkiä välttämään.

Budjetti: alk. 600-800 € / kk.

Thaimaassa kiinnostavia kohteita saari- ja rantaelämää arvostaville diginomadeille ovat Koh Phangan ja Koh Lanta. Nettiyhteydet eivät tosin vielä CM:n tasolle pääse.

Ubud, Bali / Indonesia

Temppeleiden, hippiyden ja joogan tyyssija Balilla. Kohtuulliset nettiyhteydet, paljon viihtyisiä terveyshenkisiä kahviloita ja tietoisen elämän workshoppeja. Henkisen kasvun, terveellisen elämäntavan ja digityöläisyyden yhdistäjälle yksi parhaita vaihtoehtoja.

Kääntöpuolena kasvava turismi, liikenneruuhkat, varkaudet ja huijarit.

Budjetti: alk. 600-800 / kk.

Vaihtoehdoksi Ubudille on noussut rantakohde Canggu.

diginomadin kohteet
Bali tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää, temppeleitä riittää!

Nousevat kohteet

Vietnam

Vietnamissa diginomadiheimoon vetoaa etenkin edulliset elinkustannukset, monipuoliset nähtävyydet, yllättävän hyvät nettiyhteydet ja katuruoka. Diginomadien suosiossa ovat pääkaupunki Ho Chi Minh City (Saigon), Hoi An ja rantakohteista Da Nang.

Vietnamissa saa olla tarkkana vedätysten, huijarien ja paikkapaikoin kaoottisen liikenteen kanssa.

Budjetti: alk. 500-700 €/ kk

Siem Riep, Kambodza

Siem Riep Angkor Watin mahtavan temppelialueen kyljessä on yksi Kaakkois-Aasian uudemmista diginomadikohteista. Kambodzan bisnesviisumilla oleskelua voi helposti pidentää tässä pienehkössä, mutta eloisassa kaupungissa. Pubeja ja kahviloita riittää, katu- ja ravintolaruokien hinnat sopivat niukemmallekin budjetille.

Netti saattaa pätkiä sähkökatkojen vuoksi suhteellisen usein. Taskuvarkaat ja muut vedättäjät lieveilmiönä.

Budjetti: alk. 600-800 € /kk

Kanarian saaret, Espanja

Ehkä hieman yllättäen Kanarian saaret ovat nousevassa trendissä, mitä tulee diginomadien suosikkikohteisiin. Kohtuu hyvä ilmasto läpi vuoden, Aasian ja Etelä-Amerikan maita korkeampi turvallisuus ja edulliset ruokaostokset ovat eräitä syitä kasvavaan suosioon. Suomalaiselle EU -alueella asustelu on kaikista vaivattominta.

Myös yhteistyötilat ja kasvava diginomadi -skene palveluineen Kanarialla saa monen aiemmin näitä turistikohteita vältelleen reissaajan harkitsemaan uudestaan. Itsekin olen ryhtynyt miettimään, josko Kanarialle pitäisi sittenkin antaa jossain vaiheessa mahdollisuus?

Edullisten asuntojen löytyminen voi olla haasteena, etenkin talven sesonkikuukausina.

Budjetti: alk. 800-1000 € / kk

Itä-Euroopan pääkaupungit

Itä-Euroopassa ja Balkanilla on useita diginomadielämään soveltuvia, kiinnostavia kohteita. Ehkä suurimmassa suosiossa ja nosteessa nämä:

 • Belgrad, Serbia
 • Budapest, Unkari
 • Bukarest, Romania
 • Sofia, Bulgaria

Itä-Euroopan pääkaupungit vetävät puoleensa diginomadeja ympäri maailmaa kiihtyvällä tahdilla. Rannoille on ehkä enemmän matkaa, mutta kaupunkien nähtävyydet ja tunnelma paikkaavat puuttuvaa meren rantaa ja harva diginomadi niin kovin usein rannalle joutaakaan.

Maailman nopeimpiin lukeutuvat nettiyhteydet, edulliset vuokrat, mielenkiintoiset kahvilat ja ravintolat, harrastusmahdollisuudet sekä yhteistyötilat ovat nomadien arvostamia asioita näissä kaupungeissa.

Talvisin on näissä kaupungeissa varsin viileää. Vähäosaisuus ja köyhyys voi pistää silmään. Huijareihin ja taskuvarkaisiin on syytä varautua.

Budjetti : alk. 700-1000 € / kk

Medellin, Kolumbia

Huumeteollisuuden ja sissisotien leimaama Kolumbia on putsannut viimevuosina menestyksekkäästi mainettaan ja lähtenyt rauhankehityksen myötä uuteen nousuun, mitä tulee suosioon niin diginomadien kuin matkailijoiden parissa.

Medellinin kaupunki vuorten katveessa on nyt se kohde, mihin yhä useampi diginomadi ja start up -yrittäjä suuntaan kulkunsa. Miellyttävä ilmasto, ilman tukalan kuumia tai kovin kylmiä jaksoja viehättää monia. Sadekuuroja kuitenkin saadaan.

Medellinissä sanotaan olevan kehittyvän ja innovatiivisuutta puhkuvan kaupungin positiivinen henki. Espanjan kielen kurssit voi halutessaan aloittaa täällä, vaikka kiitos suuren länkkäripopulaation, myös englannilla pärjää.

Budjetti: alk. 800-1000 € /kk

Mikä kohde sopii kullekin?

Kiertelevää elämää viettävää diginomadi yleensä mielellään tutustuu uusiin kohteisiin ja tunnustelee mikä maa ja alue on sellainen, jossa viihtyisi ehkä pidemmälläkin tähtäimellä. Voi olla, että myös työ kuljettaa tiettyihin kohteisiin.

Vaivattomuutta ajatellen EU -alueella pysyminen on suomalaiselle monella tapaa helpoin ratkaisu. Sopivan paikan löydyttyä voi asettua aloilleen pidemmäksikin aikaan. Etenkin perheelliset arvostanevat tätä mahdollisuutta.

Itse olen viihtynyt toistaiseksi parhaiten juuri Euroopan ulkopuolella. EU:n ulkopuolellla oleskeltaessa pitää sitten varautua viisumijärjestelyihin ja niihin liittyviin isompiin tai pienempiin vaivannäköihin, ja kaivamaan hieman kuvetta.

Riippuu siitä, kaipaako enemmän erilaisuutta ja eksotiikkaa vai sittenkin tutumpaa eurooppalaista kulttuuria? Mahdollisuuden voi onneksi antaa molemmille!

Uusia kohteita nousee DN -kartalle vähän väliä ja kannattaa seurata, mihin uudet yhteisöt ja hubit syntyvät. Jokin hyvä syyhän siihen aina on, että useampi läppärityöläinen asettuu tietylle alueelle asumaan ja työskentelemään.

Kannattaa tietenkin selvittää se, mitkä asiat ovat itselle tärkeimpiä seuraavaa tukikohtaa valitessa ja tehdä karsintaa siltä pohjalta. Jos ei koe tarvitsevansa erityisiä yhteistyötiloja tai kaipaavansa muuta yhteisöllisyyttä samankaltaisten ihmisten kanssa, on periaatteessa aivan sama missä kohteissa asuu ja työskentelee, kunhan itse viihtyy ja netti toimii riittävällä luotettavuudella.

Esimerkiksi itse työskentelen mieluiten sohvannurkassa tai sängyssä ja keittelen omat kahvini kämpillä. Kahviloissa käydessä teen korkeintaan jotain kevyttä pientä hommaa, kuten kirjoittelen ideoita ylös. Ajatuksia muiden samanlaista elämää elävien kanssa vaihdan sitten pääosin netissä.

diginomadin kohteet
Yksi mieluisa työpiste Australian Perthissä; täällä oli rauha, lämpö ja mukavuus sekä pari maukuvaa toimistoassistenttiä

Itselläni on näistä mainitsemistani kohteista moni vielä käymättä. Tutuimpia ovat Chiang Mai, Balin Ubud ja Budapest, joissa kaikissa tullut käytyä useita kertoja. Seuraamistani diginomadi -ryhmistä ja blogeista saan kuitenkin hyvää päivitettyä käsitystä siitä, mitkä kohteet ovat nousussa, mitkä laskussa ja mistä syistä.

Paikkakuntakohtaisiin pisteytyksiin, arvioihin ja hintatasoihin voi tutustua esimerkiksi Nomad Listin -sivustolla. Päätöksiä varten kannattaa etsiä tietoa kattavasti muualtakin ja tietenkin testata kohteita omakohtaisesti. Ja parastahan nomadin elämäntyylissä on, että kohdetta voi aina vaihtaa. Miksi tyytyisikään yhteen, kun voi kokea monta!

Mitkä kohteet sinun mielestä natsaavat hyvin diginomadiseen elämäntapaan?

Diginomadeille ja uusia maisemia edulliseen hintaan etsiville suositan tätä kirjaa:

 

(Visited 1 054 times, 1 visits today)

31 Comments

 1. marjatta 09/09/2017 at 11:33 am

  Mielenkiintoinen postaus 🙂 Voisitko kertoa enemmän myös Keski-Euroopan mahdollisuuksista? Kaikki eivät halua kauas… Minua voisi kiinnostaa ihan Pohjoismaisetkin mahdollisuudet, mutta ne saan selvitettyä itsekin.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 09/09/2017 at 5:36 pm

   Hei!

   Toki digityöläisenä voi elellä ihan missä itsestä hyvälle tuntuu, jos vain budjetti natsaa ja netti pelaa! Baltian maissa elelee jonkin verran digityöläisiä Suomen elinkustannuksia edullisemmin, Tallinna ja Vilna ainakin ovat suosittuja. Puola on myös edullinen ja monipuolinen maa, Krakovassa taitaa olla yksi kasvavista kohteista diginomadeille. Berliini on yksi diginomadien suosikkikohteista, siellä voi toki olla haasteellista päästä tuohon 1000 € kerhoon, muttei ehkä mahdotonta. Keski-Euroopassa tosiaan Slovakian pääkaupunki Bratislava on eräs kiinnostava ja edullinen vaihtoehto ja tuo Budapest jo mainittiinkin. Muut Pohjoismaat ovat Suomen hintaluokkaa ja kalliimpia että sitä kustannushyötyä ei niissä niin tule. Enkä tiedä onko diginomadien skene niissä millainen. Yleensä kaikki tuppaavat haluamaan jonnekin lämpimään ja edulliseen paikkaan 🙂

   Reply
 2. Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 10/09/2017 at 11:55 am

  Tärkeintä mun mielestä on just tuo, että itselle arki on mieluisaa ko ympäristössä ja yhteydet toimii. Mulle Garmisch-Partenkirchen on ollu paras kohde työkeikkojen ja ennen kaikkea muun elämän osalta. Chiang Mai oli kiva, mutten viihtynyt siellä pidempään. En myöskään kaipaa kauas ja aurinkoon, mutta parastahan on, että jokainen varmasti löytää itselleen sopivan paikan 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 10/09/2017 at 2:04 pm

   Moikka Heidi! Joo just näin, itelle mieluinen paikka / paikat johtotähtenä ja sitten jos tuntuu tärkeältä, niin huomioida tuota nomadiskeneä ja siihen liittyviä mahdollisuuksia, verkostoitumisia ja palveluita. Joillekin ne ovat tärkeämpiä kuin joillekin muille. Hienoo, että sulle on löytynyt tuollainen paikka missä viihdyt, Garmischissa on varmasti todella kaunista ja idyllistä!:)

   Reply
 3. Ansku BCN 10/09/2017 at 4:10 pm

  Täällä Barcelonassakin taitaa olla melko iso joukko diginomadeja, vaikka täällä asuminen on muuta Espanjaa kalliimpaa. Olen jonkin verran tekemisissä täkäläisten bloggaajien ja vastaavien kanssa ja ilmeisesti täällä on ihan hyvät mahdollisuudet tehdä töitä netin kautta, etenkin jos hommistaan tienaa sen verran, että on varaa asuntoon 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 3:19 pm

   Joo tuo on ihan totta että Barcelona vetää kyllä porukkaa puoleensa myös diginomadi rintamalla. Sen haasteena on kuitenkin just tuo kalliimpi hintataso niinkuin totesit, minkä vuoksi muut Espanjan tai Portugalin kohteet ovat ehkä vielä houkuttelevampia isolle osalle DN -porukkaa 🙂

   Reply
 4. Kaisa / Mutkia Matkassa 10/09/2017 at 5:27 pm

  Mulla muutama tuttu jotka tekevät etänä töitä Suomeen Bangkokista käsin ja siellä on kuulemma useamman suomalaisen diginomadin yhteinen työhuone. Sopii samaan genreen eli on myös reppureissareiden mekka 🙂 Kiinnostavaa lukea työskentelyn edellytyksistä niin eri perspektiivistä kuin meillä normi toimistorotilla 😀

  Reply
  1. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 3:17 pm

   Joo totta, varmasti Bangkok on yksi suosittuja paikkoja nomadien keskuudessa:) Moni tuntuu kuitenkin mieluusti liikkuvan sieltä jossain välin joko etelään saarille tai pohjoiseen CM:n suuntaan, ellei ole sitten muutenkin sinne BKK:iin jo kotiutunut.

   Reply
 5. Suunnaton 10/09/2017 at 5:40 pm

  Mielenkiintoinen katsaus, vaikkei diginomadius olekaan itselleni ajankohtaista. Kanariansaaret tuli aika yllätyksenä. Jännä, että sielläkin pystyy elämään melko samalla budjetilla kuin Aasian kohteissa.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 3:10 pm

   Joo nyt tuntuu olevan selkeetä buumia tuonne Kanarian suuntaan, asuminen siellä toki hieman kalliimpaa kuin Aasiassa, mutta moni muu juttu vetää porukkaa sinne. Just ilmasto, puhtaus, edukas ruoka kaupoissa..

   Reply
 6. Tanja 10/09/2017 at 8:40 pm

  Mä niin komppaan näitä sun tekstejä Rosita!
  Nuo Itä-Euroopan kohteet ovat tosiaan nousussa ja kiinnostavia, sekä edullisia paikkoja jos ei halua Kaakkois-Aasiaan.
  Meillä meni Belgradissa tonni kuussa kahdelta, eikä eletty mitenkään niukistellen.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 11/09/2017 at 3:33 pm

   Kiitos Tanja! Ja hyvä kuulla, että tonni riittää kahteen pekkaan elämiseen tuol Belgradissa. Se kyllä on iso jeesi, jos voi jakaa asumis- tms. kustannuksia kumppanin kanssa 🙂 Ja Euroopasta on kyl iisimpi ja halvempi liikkua jos tarvii kotonurkilla piipahdella.

   Reply
  2. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 3:08 pm

   Tuo on kyllä varsin kohtuullista, kun kahestaan pärjäilee tonnilla 🙂 Hyvä tieto monelle!

   Reply
 7. Tanja / Tanjan matkassa maailmalla 10/09/2017 at 10:43 pm

  Toi paikka on niin riippuvainen siitä, mitä hommia tekee. Mä todennäköisesti hakeutuisin jonnekin viinitilojen lähelle Italiaan, Argentiinaan tai Kaliforniaan. Yksikään noista kohteista ei kyllä ole halpa ja Jenkeissä on hankalampi tehdä töitä ilman työlupaa….

  Reply
  1. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 3:06 pm

   Hei Tanja! Juu sit jos on vähän kalliimpi maku ja mahkut oleilla hieman kalliimmissa mestoissa, niin eikun sinne sitten 🙂 Mikä itsestä hyvälle tuntuu, niin sehän on paras kompassi.

   Reply
 8. Sandra 11/09/2017 at 1:53 pm

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Tästä Maltasta, jossa nyt siis asun voisi hyvin tulla yksi uusi diginomadikeskus. Jo valmiiksi paljon ulkomaalaisia ja pieniä ja suurempia ulkomaalaisten firmoja. Elämiseen menee noin 1000e kuussa. Hyvät nettiyhteydet. Mahdollisuus osa-aikatyöhön, jos ei halua koko aikaa tehdä töitä vain omalle firmalle tai on juuri aloittanut toiminnan ja kaipaa osa-aikaisen työn turvaa. Ehkä ainoa ongelma täällä on tiukka vuokramarkkinatilanne sekä se tunnelma, joka ei nyt ole ehkä riittävän hipster 😀

  Reply
  1. Rosita Juurinen 11/09/2017 at 3:29 pm

   Heippa! No meinasin tuon Maltan kyllä listalle lisätä, mutta just noista elämisen kuluista ei ollut niin tarkkaa kuvaa kuin näiden muiden osalta. Kiitos kun selvensit ja varmasti Malta on yksi nousevia kohteita, enenevästi vilahtelee DN -keskusteluissa 🙂

   Reply
 9. Juha 11/09/2017 at 7:28 pm

  Hyvän peruslistan koostit! Varmasti yks hankalimmista käytännön asioista nomadeille on löytää asunto järkihintaan pari vkoa – pari kk ajalle. Ja tietty samanhenkinen yhteisö on tärkeä. Noista sun valitsemista mestoista on suht helppo aloittaa.

  Teet muuten tosi hyvää duunia siinä että työnnät ”liipasimella” olevia diginomadeja just sen viimeisen kynnyksen yli. Jos Madventures sai aikoinaan ihmiset reppureissaamaan niin sä teet samaa niille jotka haluaa tehdä paikkariippumatonta duunia – jatka samaan malliin!

  Reply
  1. Tanja 14/09/2017 at 2:09 am

   Juha, airbnb on mun kokemuksen mukaan paras tuohon! Itse vuokraan niiden kautta 200-300 päivää vuodessa. Esim. meidän tämän kesän asunto Belgradissa reilun parin kuukauden ajan oli sitä kautta.

   Reply
  2. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 3:02 pm

   Hei Juha ja kiitos kannustavasta & hymyä nostattavasta kommentistasi 🙂 Onneks monin paikoin majataloista saa sumplattua edukkaat kämpät alle kuukaudeksikin tai joillain alueilla sit airbnb on siihen paras. Oikeestaan jännä, että vaikka on tullut pyörittyä monissa diginomadien suosimissa paikoissa, niin sit se diginomadiyhteisö, jonka kanssa pitää yhteyksiä on lähinnä täällä netissä 😛 Tosi harvoin oikeeastaan mitenkään livenä tullut hengattua muiden läppärityöläisten kanssa.. Pitäispä varmaan skarpata.. 😀 Ja hyviä reissuja sulle, mis meetkin!

   Reply
 10. Laura Laakso 12/09/2017 at 1:19 pm

  Nyt pitäisi vain keksiä ammatti, jota voisi tehdä sohvan nurkassa istuen. Todella mielenkiintoinen juttu ja sulla näyttää olevan paljon mielenkiintoista luettavaa täällä. Palaan varmasti uudelleen!

  Reply
 11. Jenna / Huge passion for life 12/09/2017 at 9:33 pm

  Tosi mielenkiintoinen postaus. Mä komppaan kyllä Lauran ylempää kommenttia, että nyt vain pitäisi keksiä sellainen duuni, jota voisi tehdä jossain noista kohteista 🙂 Medellin Kolumbiassa kiehtoo muutenkin matkakohteena.

  Reply
 12. Terhi | VAGABONDA 13/09/2017 at 10:28 am

  Mielenkiintoinen juttu! Minä olen nyt tilanteessa, jossa kovasti yritän järjestää asiat niin, että voisin kutsua itseäni diginomadiksi – nyt olen vain pelkkä aloitteleva nomadi 🙂 Chiang Mai ja Ubud ovat molemmat paikkoja, joissa olisi ihanaa viettää pidempiä aikoja, kuten myös Budapest ja Belgrad. Etenkin jälkimmäinen, sillä olin siellä juuri muutaman päivän, ja ihastuin kaupunkiin totaalisesti 🙂

  Reply
  1. Tanja 14/09/2017 at 2:11 am

   Voin suositella Belgradia todella lämpimästi! Me oltiin lähetystöväen lisäksi ainoat suomalaiset siellä tänä kesänä ja ollaan menossa takaisin kun ensin talven ajan pyöräshdetään tuolla Aasian suunnalla.

   Reply
   1. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 2:54 pm

    Joo Belgrad ja muukin Balkan/ Itä-Eurooppa tuntuu olevan nosteessa 🙂 Jännä jos ei muka enempää Suomi-jengiä, vai onko ne sitten vain olleet pikaisemmilla visiiteillä kuin te ?

    Reply
 13. Johanna / Fin Nomads 15/09/2017 at 3:30 am

  Vaikka en ole diginomadi (mutta toivottavasti joku päivä), niin noista kohteista valitsisin varmaan kesän ajaksi jonkun Itä-Euroopan kohteen, ehkäpä Romanian. Krakovassa asuessa tuli myös törmättyä säännöllisesti diginomadeihin, ja siellä on helppo verkostoitua ulkomaalaisten ison lukumäärän ansiosta. En voi kuitenkaan suositella Krakovaa talvella kenellekään, kun se on yksi Euroopan pahiten saastuneista kaupungeista hiilivoiman takia ja pahimmillaan hiukkaslukemat lähentelee jopa Kiinaa. Talveksi tulisi varmaan lähdettyä Ubudiin, johon ihastuttiin täysin parin viikon visiitillä 🙂 Terveellistä ruokaa ja hyvät puitteet harrastaa liikuntaa, eikä ilmakaan ollut liian tukala ainakaan tähän aikaan vuodesta.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 15/09/2017 at 5:06 am

   Kiitos näkemyksistäsi Johanna! Krakova on kyllä ihana kesällä, mutten tiennyt että saasteongelma on tuota luokkaa! No nyt tiedän 🙂 Itä-Euroopassa on onneksi paljon eri vaihtoehtoja ja tosiaan talvella ehkä kiva lähteä jonnekin vähän pakoon, noin niinkuin lämpimämpään. Ubud on kyllä hyvä paikka monella tapaa, vaikka Balin saasteongelmat puhuttaa myös ja turismin ja liikenteen lisääntyminen. Mutta niinhän se on, että kaikkialla on ne hyvät ja huonot puolet. PItää valita sen mukaan, mitkä asiat painavat eniten omassa vaakakupissa. 🙂

   Reply
 14. Anna-Katri / Adalmina's Adventures 16/09/2017 at 9:56 am

  Kiinnostava postaus! Mielenkiintoista seurata mitkä kohteet nousevatkaan seuraavaksi diginomadihipsterien suosioon, veikkaan nimittäin, että esim. Bali ja Chaing Mai alkavat olla jo liian täyteen ahdettuja vapaata elämää tavoittelevista läppärityöläisistä. Tai ainakin ne jotka hakevat ruuhkattomampia paikkoja. 🙂 Mihin haluaisit itse seuraavaksi suunnata?

  Reply
  1. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 2:51 pm

   Hei Anna-Katri! Joo onhan noita useita nousevia kiintoisia kohteita ja varmaan jatkossa kun nettiyhteydet paranee, nomadhubeja kehittyy kenties hyvinkin moniin paikkoihin, Euroopan kohteet varmaan nousussa. Itse suuntailen seuraavaksi (kun tämä Aussi-viisumi käytetty) varmasti taas Kaakkois-Aasiaan, Balille tod.näk. taas kerran ja uutena kohteena ehkä Nepaliin, Filsutkin hieman mietinnässä muutaman vuoden tauon jälkeen 🙂

   Reply
 15. Terhi 16/09/2017 at 8:08 pm

  Mielenkiintoinen lista Vaikkei asia minua kosketakaan niin mietin jo miten itse toimisin. Varmaankin talvet pyörisin jossain Aasiassa ja kesäisin Itä-Euroopassa.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 20/09/2017 at 2:41 pm

   Hei! Joo tuo Itä-Eurooppa kesällä ja Aasia talvella on kyllä hyvä kombo budjettitietoiselle ja muutenkin 🙂

   Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.