Hurmaava homestay Vietnamin Hoi Anissa

Vietnamin Hoi Anissa ei todella ole homestay -majoituksesta pulaa. Turistien virta kasvaa vuodesta toiseen tänne Vietnamin kauneimmaksi kutsuttuun kaupunkiin ja moni perhe on lähtenyt mukaan majoitustoimintaan.  Vietin äskettäin reilun pari viikkoa Hoi Anissa homestay -majoituksessa. Tässä postauksessa tunnelmia majapaikastani sekä tietoa homestay -majoittumista suunnitteleville. Sis. mainoslinkin

Kotimajoituksen ja hotellin erot

Kotimajoitus voi siis merkitä perheen kodin yhteyteen tai pihapiiriin tehtyjä lisähuoneita (omilla kylpyhuoneillaan), tai sitten ne ovat enemmän tyyliltään guesthouse -tyyppisiä, perheomisteisia 5-15 huoneen majataloja. Aiemmin olen majoittunut lähinnä Balilla useissa eri homestay -majoituksissa.

Isoja eroja pieneen perhehotelliin tai majataloon verrattuna ei ole, palveluita kotimajoituksessa tosin saattaa olla tarjolla vähemmän. Niissä ei välttämättä ole baaria, ravintolaa tai jatkuvaa päivystystä vastaanotossa, mikä on ymmärrettävää, kun kyseessä on kuitenkin koti.

Sen sijaan kuljetuksissa ja retkiasioissa kotimajoitukset yleensä auttavat auliisti, myyvät lippuja, vuokraavat mopoja jne. Mitä enemmän kansainvälisiä vieraita on majoittunut, sitä parempaa englantia niissä luonnollisesti puhutaan.

Joissain kotimajoituksissa on myös ulkopuolista henkilökuntaa, mutta pienemmissä paikoissa hommat saatetaan hoitaa oman perheen voimin. Joskus kyseessä on yhden perheen koti, toisinaan useamman sukupolven jäsenet asuvat yhdessä.

Homestay -majoitusten keskeinen idea (nähdäkseni) on tarjota vierailleen jotain standardimajoitusta autenttisempaa, edes pikkuripaus enemmän kosketusta paikalliseen kulttuuriin.

Vieraiden voi olla mahdollista opetella jotain perinteisiä kulttuuriin kuuluvia tapoja tai taitoja ja ainakin he pääsevät seuraamaan läheltä paikallista elämäntapaa, perheen arkirutiineja ja voivat siten syventää tietämystään oleskelumaansa kulttuurista. Käytännössä suurin osa paikoista tyytyy kuitenkin tarjoamaan lähinnä majoituksen.

Vieraiden yksityisyys toteutuu mielestäni kotimajoituksissa hyvin, eikä majoittaja perheen elämään tarvitse välttämättä kiinnittää huomiota tai väkisin sosialisoida, jos se ei tunnu luontevalta. Voi olla, että päivittäiset tervehdykset ovat ihan riittävä vuorovaikutuksen taso.

Kaikissa paikoissa et ehkä opi edes tietämään ketkä ovat perheen jäseniä ja ketkä henkilökuntaa. Toisaalta vuorovaikutus voi olla runsastakin ja aitoa ystävystymistä saattaa syntyä vieraiden ja isäntäperheen välille.

Kotimajoitusten huoneet ovat yleensä yksinkertaisia, mutta riittävän mukavia. Osassa on tietenkin paremmat varustelut, kuten modernit kylpyhuoneet, jääkaapit, ilmastoinnit, taulu- tv ja ne vastaavat tasoltaan täysin hotellihuonetta.

Oma pikku terassi tai parveke on usein huoneen yhteydessä. Uima-altaatkin löytyy osasta. Sikäli ei pidä erehtyä ajattelemaan, että kotimajoitus olisi jotain erityisen vaatimatonta. Itse ainakin olen ollut varsin myönteisesti yllättynyt majoitusten tasosta ja suosin niitä mieluusti matkoillani.

Moon River homestay & villa

Olimme suunnitelleet vähintään kahden viikon visiittiä Hoi Aniin ajatuksella, että varataan muutamaksi yöksi jokin majoitus ja käydään sitten paikan päällä katsomassa vaihtoehtoja ja varaamassa lisää. Siippa vakuuttui kuitenkin jo netissä Moon River -homestaysta sen saamien Tripadvisor -arvostelujen johdosta ja ehdotti, että varataan heti pari viikkoa.

Itse olin ajatellut, että olisimme 1-2 km säteellä eli kävelymatkan päässä Hoi Anin vanhasta kaupungista, mutta arvelin, ettei liikkuminen olisi ongelma, vaikka matkaa vanhaan kaupunkiin tulisikin nyt 3,5 km.

Moon River vaikutti viehättävältä paikalta rauhaisalla sijainnilla joen rannalla, eivätkä hyvät arvostellut varmastikaan tuulesta temmattuja olleet. Varasimme siis heti kerralla etukäteen vähän pidemmän pätkän.

Suhautimme paikalle Da Nangista puolen tunnin ajomatkan uber -kyydillä (n. 9 €). Autokuskilla oli vaikeuksia saada meidät saateltua perille, sillä Tra Quen alueella kaikki tiet eivät ole ihan auton mentäviä ja nekin jotka ovat, ovat hyvin kapeita.

Tutustu lisää ja varaa tästä!*

Osa Tra Quen poluista sopii vain mopoille ja fillareille
Moon River homestayn sisäänkäynti

Perille saavuttua isäntäpariskunta Tri ja Moon ottivat meidät ystävällisesti vastaan. He kertoivat majapaikan käytännöistä, aamupalasta, ympäristöstä jne. Ja lupasivat auttaa ja neuvoa kaikessa mahdollisessa. Hyvä fiilis tuli heti alkuun.

Isäntäpari Tri ja Moon tiskin takana, takana näkyvä keittiö on myös vieraiden käytössä, jos haluaisi jotain omia ruokiaan laittaa tai vaikka keittää kahvit.

Ihastuimme tietenkin heti myös talon koiraan, Nee:hin. Saimme huomata, että tämä viehättävä koiraneiti on täysvaltainen perheenjäsen, joka puettiin useimpina päivänä kauniisiin ja tarvittaessa lämpimiin vaatteisiin. Yllättäin muutamana päivänä lämpötilat laskivat 20 asteen tuntumaan ja yöllä taisi olla vielä viileämpääkin.

Talon aamupala- ja ruokailutila avautui takapihalle, jossa oli puutarhakalusteita iskustelua ja auringonottoa varten. Pihapiiri rajoittui vähän matkan päässä virtaavaan jokeen.

Nee pitää vahtia portaikossa, se ei kuitenkaan tullut koskaan ylös asti yläkerran huoneille saakka.

homestay majoitus hoi an

Olimme varanneet yläkerran deluxe – huoneen. Huone oli tilava, hyvin varusteltu ja kaikinpuolin mukava, uudehko ja siisti. Huoneesta löytyi meille tärkeät asiat, kuten nopea netti, riittävästi pistokepaikkoja, ilmastointi ja jääkaappi. Taulu-tv:tä emme edes avanneet.

Isäntä Tri kertoi, että vuosien työskentely matkailijoiden parissa on opettanut tietämään asiat, joita vieraat arvostavat majoituksessa ja näitä he ovat pyrkineet huomioimaan huoneita suunnitellessaan. Tulevaisuuden suunnitelmana heillä on rakentaa pihaan pieni uima-allas ja muutama bungalow -tyyppinen huone lähemmäs joen rantaa.

Huone oli kaikin puolin ihan hotellihuoneen veroinen 
Huoneesta löytyy kaikki perustarpeet ja sänky oli varsin mukava
Kylpyhuone oli siisti ja tilava, ainoa pieni miinus oli ajoittainen viemärin haju, joka ei tosin meitä haitannut

Aamupalatilaus tuli tehdä aina edellisenä iltana. Valittavana oli länsimaisia aamupalavaihtoehtoja ja muutama paikallinen nuudelikeitto. Taisimme syödä useimmiten my quang -nuudeleita, eli paikallista nuudelisoppaa, jossa muutama pala possun lihaa, pari katkarapua ja viiriäisenmunaa + vihreät lehdet & yrtit. Hyvä vaihtoehto oli myös kombo hedelmiä ja jukurttia sekä lämmin patonki.

Ruuan lisäksi sai valita yhden juoman, tai tilata ekstrana lisää. Me tilasimme aina hedelmämehut tai -shaket ja lisäksi kahvit. Kahvia sai käydä keittämässä itselleen lisää pitkin päivää, jos alkoi kahvihammasta kolottaa.

Isäntäväki lähti yhdessä kaupunkiin töihin useimpina päivinä ennen yhdeksää, eli aamupala kannatti ajoittaa siihen mennessä, jos halusi syödä sen mahdollisimman tuoreeltaan.

Paikallisia ja länkkärivaihtoehtoja aamupalalle oli tarjolla runsaasti

Isäntäväki hurautti aina aamuisin skootterilla töihin, Nee -koira matkasi kaikkialle mukana

Enemmän paikallisia kokemuksia

Tri ja Moon kertoivat, että heidän filosofiaan kuuluu se, että vieraille tarjotaan aina jotain paikalliselämystä, kuten tutustumista ruokakulttuuriin heidän kanssaan. Isäntäpari vei meidät mm. aamupalalle  ja aamukahville paikalliskortteliin, jossa ei kovin montaa turistia näkynytkään. Nautimme kananuudelikeitot ja pari kuppia maitokahvia päälle heidän suosimissaan paikoissa.

Moonin kanssa aamunuudeleilla, näissä paikallisten paikoissa nuudelisopan saa n. 20 000-25 000 dongin (alle euron) tietämiin, alle puoleen hintaan turistiravintoloiden hinnoista
Paikallisten suosimassa kahvilassa aamukahvilla, kahvin kyljessä juodaan aina teetä tasapainottamaan kahvin vahvuutta

Joinakin päivinä Tri saattoi ilmestyä ovelle koputtamaan että nyt olisi tarjolla ruokaa jos maistuu. Ja tokihan se maistui. Eräänä päivänä talossa oli pariskunnan tuttuja, Amerikkaan aikanaan siirtolaisiksi lähteneitä vietnamilaisia.

Heidän ruokavalioon kuuluivat vain kasvikset, joita olikin helppo käydä ostamassa läheisiltä kasvimailta.  Söimme yhdessä ameriikan  vieraiden kanssa todella vihreän aterian, kevyesti höyrytettyjä luomukasviksia ja riisiä.

Vieraanvaraisuutta osoitettiin monella muullakin tapaa. Pääsimme mm. mukaan myös Moonin syntymäpäiväjuhliin. Tuntui vähän hassulta,  mutta tietenkin kunnia-asialta olla mukana syntymäpäiväillallisilla, jossa muut vieraat olivat perheenjäseniä. Isäntäväki tarjoili suurimman osan Moonin syntymäpäiväkakustakin meille farangeille ja huolehti, ettei ruoka päässyt lautaselta loppumaan.

Synttärisankari Moon sekä hänen sisarensa ja tämän lapset.

Isäntämme Tri on koulutettu matkailualan ammattilainen ja aloittanut työskentelyn matkaoppaana jo 12 vuotta sitten, ensin Ho Chi Minh Cityssä, josta myöhemmin palasi kotikonnuilleen Hoi Aniin, missä aloitti oman yrityksen 2007.

Moon River homestayn pariskunta avasi rakennettuaan taloonsa laajennuksen kolmisen vuotta sitten. Homestay:stä tuli Moonille oma ”juttu”, josta hän saa kantaa päävastuun Trin toimiessa matkaopastehtävissä usein päivisin. Toki hyvin tiimimäisesti homma näyttää heillä toimivan.

Sekä Tri ja Moon ovat kumpikin oppineet puhumaan hyvää englantia työskentelemällä turistien parissa ja pitävätkin kielitaitoa yhtenä suurimpana antina työssään. He toivovat, että heillä asuvat vieraat oppisivat puolestaan heiltä vietnamilaista ruoka- ja kahvikulttuuria, samoin kuin tuntemaan hieman heidän kulttuurisia perinteitään.

Opimme myös, että päivittäisten suitsukkeiden sytyttämisten lisäksi he kattavat almupöydän kahden viikon välein, aina kuukalenterin ensimmäisenä ja viidentenätoista päivänä  talonsa eteen, hyvän onnen, terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi.

Almupöytä katettuna talon eteen

Vierailumme aikana olimme suurimman osan ajasta ainoat vieraat. Tämähän sopi meille, omaa rauhaa riitti, kun isäntäväkin oli usein iltaan asti pois. Välillä saatoimme saada jopa vähän erityiskohteluakin.

Vierashuoneita homestayssä on kaksi alhaalla ja kaksi ylhäällä eli yhteensä neljä. Yläkerran huoneet ovat hieman alakerran huoneita tilavampia ja rauhallisempia, kun ympärillä ei ole liikehdintää.

homestay majoitus hoi an

Huomasimme, että isäntäpari piti talon ovet auki aina myös poissa ollessaan ilman pelkoa, että kukaan kävisi heidän talostaan mitään viemään. Heidän mukaansa ei ole tarvetta lukita kuin omien huoneiden ovet, alueen ihmisiin luotetaan ja naapuriapu toimii.

Myös naapurin musti pitää silmällä ympäristöä

Kannattaa huomata, että tämä homestay on tosiaan tavallinen koti, pyykit ovat narulla kuivumassa, moppisanko voi olla esillä, takapiha kaipailee pientä parturointia, niinkuin nyt kodeissa saattaa olla.

Kaikki ei siis ole sillä tavoin siloiteltua, kuin jossain hotellissa, jossa paikat on tip top  (jos on) ja henkilökuntaa riittää erilaisia yksityiskohtia hiomaan. Mutta tällainen inhimillisyys ja rentous sopiikin kotimajoitukseen.

Trin ja Moonin kanssa oli helppo kommunikoida, he tuntuivat varsin moderneilta, yritteliäiltä ja mukavilta ihmisiltä, jotka halusivat mahdollistaa matkailijoille positiiviset kokemukset Hoi Anissa ja Vietnamissa.

Yritin kysyä eivätkö he koskaan väsy tai ärsyynny siihen, että vuoden ympäri heidän kotonaan on lähes aina majoitusvieraita, mutta ei he kokivat asian pelkästään positiivisena (minkä toki senkin ymmärtää).

Sen verran he totesivat, että mieluiten majoittavat ja työskentelevät länsimaalaisten kanssa. Aasialaiset turistit eivät ole niinkään heidän juttu. Heidän kokemustensa mukaan länsimaalaiset ovat kohteliaampia ja ystävällisempiä, eivätkä aasialaiset yleensä edes välitä kotimajoituspaikoista, vaan valitsevat mieluummin ison hotellin.

Suurin osa Trin ja Moonin vieraista tuleekin Euroopasta ja Australiasta. Meidän aikana siellä majoittui ranskalainen ja hollantilainen pariskunta.

Parvekkeelta voi seurata vaikka naapureiden touhuja

Luulen, että osa matkailijoista voi ajatella Moon Riverin sijaitsevan liian kaukana keskustasta ja valitsee mieluummin majoituksen kävelymatkan etäisyydellä Hoi Anin vanhasta kaupungista. Itse koimme sijainnin mainioksi, lyhyt matka rannalle ja vähän pidempi keskustaan. Etenkin kun vuokrasimme isänniltämme mopon koko ajaksi, liikkuminen oli kätevää.

Moon River tarjoaa polkupyörät lainaksi majoittujille, joten niillä pääsee liikkumaan hyvin keskustaankin asti. Mopovuokra oli 120 000 dongia  (n. 4 €)/ päivä tai 1 miljoona (35 €) / 15 päivää. Myös erilaisia retkipalveluita voi varata heiltä suoraan. Tulevaisuuteen Tri kaavaili joidenkin paikallisten aktiviteettien (vihannesten viljely, kokkikurssit ja kalastus) sisällyttämistä huonehintaan.

Riisipeltoja Tra Quen ympärillä

Rauhaisaa ja luonnonläheistä miljöötä arvostavalle Moon Riverin sijainti on varsin passeli, jos kulkeminen pyörällä tai mopolla ei haittaa. Lähiravintolaan toki pääsi kävellenkin, samoin kuin An Bangin rannan palveluiden ja ravintoloiden äärelle.

Vanhaan kaupunkiin mennäkseen pitää ottaa fillari tai mopo alle, toki myös autokyydit tai mopotaksi järjestyy Trin kautta

Yöksi vai kuukaudeksi?

Monet Hoi Anin kävijät viettävät kaupungissa vain muutaman yön ja jatkavat sitten matkaa. Jos mielii taas pysähtyä pidemmäksi aikaa, tehden töitä esim. diginomadina, niin Moon Riverin rauha ja Hoi An muutoinkin antavat siihen hyvät mahdollisuudet.

Esimerkiksi hieman ennen meidän saapumista oli Moon Riverissä majoittunut saksalainen kirjailija kuukauden verran ja tehnyt siellä kirjoitustöitään.

Moon River tarjosikin hyvää kuukausidiiliä n. 285 €/kk.  Jos olisimme tienneet tämän etukäteen olisimme saattaneet varata heti kerrasta kuukauden. Nyt olimme jo ehtineet buukata Da Nangista pidemmän majoituksen. Joten jatkoimme kahden viikon varaustamme Moon Riverissa ollessamme nyt vain kahdella lisäyöllä.

Mutta todella hyvän hinta-laatusuhteen saa rahoilleen tuolla hinnalla. (Huom. Kannattaa tarkistaa päivän ajantasaiset hinnat suoraan isäntäparilta.)

Yöhinnat Moon River homestay & villassa* vaihtelevat haarukassa 12-20 € hieman riippuen sesongista ja siitä, mitä kautta varaa. Me maksoimme n. 17,50  € / yö. Varata voi eri hotellisivustoilta sekä Airbnb:n kautta tai vertailla hintoja ensin Trivagon* kautta. Myös facebookin kautta voi ottaa heihin yhteyttä.

Tällaisissa perhekohteissa ainakin jatkovarauksen maksaa mielellään omistajille suoraan, vaikka ensimmäiset yöt varaisikin joltain varaussivustolta. Jatkosta sovittaessa paikan päällä hintakin voi olla kohdillaan, kun pääsee neuvottelemaan livenä ja majoitustarpeen pituuden mukaan.

Tra Quen vihreä ”saareke”

Meille selvisi vasta paikan päällä, että Tra Quen saarekkeella sijaitsee myös ihan turistinähtävyytenä pidetty vegetable village laajoine kasvimaineen. Kasvimailla viljellään valtaosa Hoi Anista käytetyistä vihanneksista. Vihannekset ovat kaikki luomua ja niiden lannoitukseen käytetään merilevää.

Joka päivä näimmekin turistiryhmiä fillaroimassa kasvimaiden poikki. Alueen kasvimailla liikkuakseen tulee ostaa pääsylippu (20 000 dongia), jos ei siis majoitu täällä.

Tra Quen maisemia
Työläisiä kasvimailla

homestay majoitus hoi an

Mopolla liikkuessaan kannattaa mennä ihan rauhakseen, sillä vastaan saattaa tulla pimeälläkin lehmiä tai vesipuhveleita. Kävellen tai polkupyörällä liikkuen on paras tapa kierrellä Tra Quen alueella ja näin ehtii nähdäkin eniten.

Alueella on muutamia majataloja sekä pari ravintolaa, jotka järjestävät kokkauskursseja. Kasvimaille on mahdollista tehdä järjestettyjä retkiä tai pyytää vaikka Tri & Moon järjestämään audienssin paikallisiin viljelysmenetelmiin.

homestay majoitus hoi an
Vesipuhveleita näkee Tra Quella runsaasti

Meille jäi todella hyvä maku ajasta, jonka oleskelimme Moon River -homestayssa, äärimmäisen ystävällisen ja avuliaan isäntäparin Trin ja Moon hoivissa. Todennäköisesti tulemme menemään sinne toistekin, ehkä jo tällä reissulla!?

Toimistoapulainen Nee jää odottelemaan uusia huonevarauksia!

Vietnamin viisumit näppärästi Vietnam-visa.comista.*

(Visited 1 342 times, 1 visits today)

17 Comments

 1. Minttu 30/03/2018 at 4:15 pm

  Ihana majoitus ja postaus!
  Ei ollakaan käyty Vietnamissa kuin 10v sitten, ja kyllä ihan innostui, kun kuvatkin oli niin hyviä. Kivan vihreetä ja autenttista. Ja sun viisumipostaus on varmaan monelle hyödyksi, kun se normi 2 vkoa ei riitä mihinkään. Hoi Ania kaikki hehkuttaa, ja mikä parasta kuin päästä kunnolla kokemaan ajan kanssa paikkoja.
  Mukavaa pääsiäistä Vietnamiin täältä Malesian Perhentian saarilta!

  Reply
  1. Rosita Juurinen 01/04/2018 at 3:56 pm

   Hei Minttu ja kiitos mukavasta kommentistasi 🙂 Joo kyllä Hoi An oli kivan monipuolinen ja silti pikkupaikan fiilis vaikkakin turistilaumaa vanhassa kaupungissa pyöri. Varmasti maa on paljon muuttunut sun visiitistäs, hirveesti rakennetaan ja aasialaisia turistibusseja vyöryy tänne kyllä runsaasti, mutta näinhän se menee ja ”kehitys kehittyy” vaikka nuo julmetut resortit vähän itseä hirvittääkin…
   Terveiset sinne Perhentian -saarille, ne onkin olleet reissulistalla pitkään, vaan vieläkään en ole onnistunut sinne hankkiutumaan, mutta ehtiihän tässä 🙂

   Reply
 2. Anna | Muuttolintu.com 01/04/2018 at 2:16 pm

  Onpa kivan tuntuinen paikka! Täytyy pitää mielessä kun sille suunnalle tullaan. Me ollaan just tosi kivassa kotimajoituksessa Phu Quocissa, ihan hotellitasoinen huone ja vaan n. 15e yöltä. Jotenkin näissä kotimajoituksissa tuntuu olevan lämpimämpi ja tervetulleempi tunnelma kun monissa hotelleissa.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 01/04/2018 at 4:00 pm

   Moikka Anna ja juu pitäkää ihmeessä tää paikka mielessä 🙂 Tosiaan ihan hotellia nää usein vastaakin ja just se lämmin ihmisläheinen fiilis siihen päälle. Meillä taitaa Phu Quoc jäädä tällä reissulla käymättä, mutta harkinnassa on tulla syksyllä tännepäin uudestaan 🙂

   Reply
 3. Suunnaton 01/04/2018 at 2:53 pm

  Olipa mielenkiintoinen postaus home staysta. En ole sellaisessa vielä koskaan yöpynyt, mutta tämän jutun lukemisen jälkeen sitä täytyy ehdottomasti harkita tulevilla reissuilla.
  Tämä kyseinenkin home stay kuulosti niin mukavalta, että täytyy laittaa se muistiin siltä varalta, että Hoi Aniin tulee joskus lähdettyä. Vietnam kun kuuluu tukevasti haavelistalle.

  Reply
  1. Rosita Juurinen 01/04/2018 at 4:05 pm

   Hei ja kiitos kommentista 🙂 Hienoa jos tuli sellainen fiilis, että vois tällaisessa joskus majoittua, ite tykkään kyllä näistä kotimajoituksista tosi paljon 🙂 Usein parempaa vastinetta rahalle kuin hotelleissa. Vietnamin suosio tuntuu kasvavan koko ajan ja en kyllä yhtään ihmettele, vaikka tämä erilainen onkin esim. Thaimaahan ja näihin muihin lähimaihin nähden.

   Reply
 4. Frida Ingrid - Ikimatkalla 02/04/2018 at 12:42 am

  Mulla on ihan samanlaisia kokemuksia Hoi Anista eräästä homestaysta, joka ei kylläkään ollut tämä sama! 😀

  Tuntuu, että homestay on vielä aika uusi majoitusmuoto niille, jotka on tottunut käyttämään vain hotellia. Airbnb:kin tuntuu olevan monille todella ”villi” valinta vielä. Itse otan/otetaan varsiinkin kalliimmissa kohteissa reissatessa Airbnb:n kautta pelkkä huone jostakin paikallisten asunnosta, mitkä ovat kyllä kohteesta riippuen olleet kaikkea hotellihuonetta vastaavan ja poismuuttaneen lapsen huoneen (tyyliin jalkapallomitalit ja muut seinällä) väliltä. Mutta itse rakastan niissä juuri sitä tunnelmaa, ja ihan eri tavalla pääsee juttusille paikallisten kanssa tietysti. 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 16/04/2018 at 12:24 pm

   Hei Frida Ingrid & kiitos kommentista 🙂 Joo homestayt voivat hätäsen korvaan kuulostaa joltain olohuoneen nurkkaan leiriytymiseltä, mutta tosi hyvätasoisia huoneita useimmiten ja viihtyisiä, kuitenkin kodinomaisiakin miljöitä 🙂 Airbnb:n kautta tosiaan löytyy kyllä majoitusta moneen lähtöön, toistaiseksi aina tullut otettua oma huoneisto vaikkakin ehkä omistajien seinän takana.

   Reply
 5. Sandra 02/04/2018 at 12:10 pm

  Olipa ihana ja lämminhenkinen postaus. Itse yövyin Balilla myös homestayssa ja tykkäsin kovasti. Odotin kanssa, että oma huoneeni olisi hieman vaatimattomampi, mutta se olikin todella hyvä! Myös aamupala oli aivan ihana: omelettia, banaanilettuja, tuoreita hedelmiä, smoothieta ja kahvia omasta pannusta ja kaikki tarjoiltiin omalle terassille.

  Tulipa taas matkakuume!

  Reply
  1. Rosita Juurinen 16/04/2018 at 12:20 pm

   Heippa Sandra ja kiitos 🙂 Joo tosi hyviä kyllä nuo Balin homestayt, todella vastinetta rahalle ja niin vehreät kauniit pihapiirit ja kotitemppelit useimmissa. Ensi viikolla onkin taas siirtymä Balin suuntaan 🙂

   Reply
 6. VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 03/04/2018 at 7:09 pm

  Olipas ihana homestay! Nää on kyllä mun suosikkeja usein, sillä silloin pääsee paljon paremmin kurkistamaan paikalliseen kulttuuriin ja on helpompaa tutustua uusiin ihmisiin (isäntäväkeen). Ei kyllä ollenkaan pahan hintainen tuo kuukausidiili!

  Reply
  1. Rosita Juurinen 06/04/2018 at 4:57 pm

   Heippa Veera! 🙂 Joo oli kyllä kiva paikka ja yritetään tässä treffata vielä isäntäpariskuntaa, varmaan ensiviikolla 🙂 Varmaan tähdätään jatkossa siihen, että etitään näitä mukavia ainakin kuukauden majapaikkoja ja mestoja, mihin on kiva pysähtyä vähän pidemmäksi hetkeksi.

   Reply
  2. Rosita Juurinen 16/04/2018 at 12:28 pm

   Hei Veera ja kiitos kommentista 🙂 Juu montaa hyvää puolta on näissä homestay -paikoissa tosiaan ja omistajat kyllä yleensä tekevät parhaansa, että vieraat viihtyy ja heillä on kaikki hyvin. Pitää jatkossa hyödyntää kyllä kuukausidiilejä enempikin, nyt on jotenkin sellainen vaihe, että nopeat siirtymät ei meinaa napata yhtään, vaan asettuminen muutamaks viikoks ainakin mielellään 🙂

   Reply
 7. Janni / Lentopelko 06/04/2018 at 8:27 pm

  Harmi kun toi paikka ei ollut vapaana enää meidän ollessa Hoi Anissa! Homestayt on kyllä aina niin viihtyisiä, niiden jälkeen hotellit tuntuu tosi persoonattomilta. 😀 Kahdessa ihanassa homestayssa yövyttiinkin Hoi Anissa molemmat valinnat osui onneksi ihan nappiin. Tuolla riisipelloilla tuli puhveleitakin ihasteltua. 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 07/04/2018 at 3:52 pm

   Heippa Janni 🙂 Kiva että löytyi teille mieluisat majapaikat eniveis! Joo on tää vähän eri tosiaan tää hotellissa asuminen, enemmän semmoista henkilökunta ja asiakkaat kahtiajakoo, melkoista pokkurointia, eikä niin rentoa ja autenttista kuin homestayssä voi parhaimmillaan olla. Huoneen voi onneksi personoida omilla romppeillaan kotoisaksi kaaokseksi 😀

   Reply
 8. Anna-Katri / Adalmina's Adventures 07/04/2018 at 11:43 pm

  Ihanan oloinen paikka, ja ihana perhe! <3 Tällaiset ovat kyllä majoituskokemuksia parhaimmillaan! Huomasin samoin Hoi Anissa ollessani, että sieltä löytyy pilvin pimein homestay-paikkoja, ja omat 2 olivat molemmat todella onnistuneita valintoja. Hoi Aniin kyllä voisi palata milloin tahansa takaisin, ei pelkästään kiehtovan kaupungin ja kauniiden rantojen, vaan majapaikkojen ja paikallisten perheiden vuoksi. 🙂

  Reply
  1. Rosita Juurinen 16/04/2018 at 12:32 pm

   Hei Anna-Katri 🙂 Todellakin Hoi Anissa näitä piisasi, kiva että oli hyvät majoitusvalinnat sullakin. Uskon tosiaan että useimmat isäntäperheet tekevät kyllä parhaansa, että vieraat viihtyy ja tulee ehkä toistekin. Hoi An oli kyl mukava kombo eri tekijöitä ja tosi ystävällisiä ja vieraanvaraisia tuntuu olevan nämä paikalliset täällä muutenkin:)

   Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.